Riktigt surväder.....känns minsann i kroppen :(

Så kom det då rikligt med regn. Det riktigt vräkte ner ett tag. Och fukten som följer är olidlig. Med rötmånad och regn så blir det dubbelt upp. Usch och fy.

 

Kände redan i natt att det inte bådade gott. Vaknade redan kl halv 4 av en fruktansvärd smärta i benet och armen och axeln och andra armen och och och.....

Var bara kliva upp för ligga ner och sova var bara glömma. Var även tvungen vänta på att det skulle gå fylla på med mer tablett innan det ens var lönt göra ett försök sova.

Nu var det ilsken vädersmärta som heter duga. Sen den vanliga smärtan ovanpå det .

Fy F*N så tufft det blev.

Var som en zombie hela fm. Efter att jag fått i mej frukost och en stark stark tablett vid 6-tiden lättade det något men inte så det gick sova....nej nej.

Först runt 9-tiden var jag så slut att ögonen inte orkade hålla sej öppna så till slut fick jag en och en halv timmes sömn till. Då kändes det lite bättre men smärtan den är kvar. Vädrets fel till stor del. Vad ska jag annars skylla på?

Jag har ju inte gjort nått......eller?

 

 

Nu var det även tid att handla mat för veckan. Så det blev till skriva en lång lista och sen packa in rullatorn i bilen och åka iväg. Var som sagt väldigt trist väder så det var en perfekt dag för handling.

Och idag var jag duktig och tog med rullen och skippade kryckorna. Hade inte klarat av gå med dom idag. Har alldeles för ont i axel/armbåge/arm för att det skulle gå. Och min sjukgymnast har ju sagt åt mej låta bli kryckorna då det går.

 

Gick bra gå runt i affären då jag har bra stöd om jag har rullen med. Men kul ? Nej inte alls. Tycker jag känner mej som en 80-åring då jag går runt där inne. Brukar inte bry mej men ibland känner jag mej lite uttittad. Och det är faktiskt fler äldre människor som stirrar än yngre. Som om dom aldrig sett en person som inte är riktig pensionär ha en rullator.

Fast varför ska man bry sej. ? Finns ingen anledning till det. Och egentligen så bryr jag mej inte heller. Men jag känner blickarna ändå.

För mej är det ett stöd i livet och det bästa hjälpmedlet jag har. För ryggen orkar inte hålla mej upprätt nån lång stund av sej själv att det är ett måste med stöd.

 

Eftersom det öste ner på morgonen blev det ingen runda med vovven . Inte ens vovven var sugen på gå ut. Hon låg och sov länge och hade ingen som helst lust gå ut i regnet.

Kanske det klarnar upp så man får en kvällsrunda istället. Vill inte bli helt utan även om det inte skadar vila en hel dag. Men det känns så jobbigt komma igång efter att ha skippat den även om det bara blir en dag. Min kropp behöver den dagliga dosen rörelse för att inte stelna ihop och inte vilja vara med alls. Sen är det även knoppen som behöver den avkoppling det faktiskt är att ta en promenad. Och om det endast är en normal promenad i maklig takt utan större bravader så är även kroppen rätt nöjd efteråt. Kvällssmärtan kommer oavsett. Den slipper jag inte undan vare sej jag går eller ej.

 

Idag då det är tråkigt väder så kanske det blir lite bak i em. Vi ska göra pizza till middag och då ugnen ändå är varm kanske det blir några små muffins. Har i alla fall planerat det. Få se om det blir av. Beror på om jag orkar eller inte . Men om inte jag orkar har jag ju dottern som gör det åt mej. Fast jag VILL baka själv för det är det roligaste jag vet.

Det enda nöja jag har och som går om jag inte gör för mycket. Inte baka hela dan som förr men en sort och sen får det räcka . Då brukar det gå.

 

Fick ett fint mail idag också. Från en kvinna som liksom jag lider av ständig smärta. Kände så igen mej i hennes situation och vet precis hur det är. Det är skönt höra från en som verkligen förstår hur det kan vara och hur det faktiskt känns. Det kan ingen som inte varit där veta. Medkännande kan alla vara men förstå....nej det kan man inte . Inte om man inte varit där själv.

 

 

 

Så blev det rötmånad då .... Fy så hemskt :)

Vilket väder nu …. fy så jobbig fukt och elände. Visserligen en vecka senare än normalt men likväl jobbigt. Jag avskyr gå omkring och känna mej svettig och sån hela dagen.

 

 
 

Vaknade på morgonen , efter en relativt bra natt då jag väl somnade vid 3- tiden.....av att jag var helt sjöblöt i nacken. Visst har jag kärringsvettningar men inte så här mycket. Sen då jag steg upp kände man att golven kändes rent ut sagt fuktiga dom med. Tittade på barometern och kunde konstatera att nu är rötmånaden här. Drygt 85 % luftfuktighet och mulet och lite duggregn. Allt som rötmånaden har.

Man behöver knappt röra sej utan att man känner sej svettig och klibbig. Inte kul alls.

 

Eftersom det kom lite dugg på morgonen så skippade jag rundan eftersom vi ändå skulle få finbesök idag. Viggo ringde mej igår och talade om att ” jag ska komma till dej i morgon farmor, kan jag få plättar till lunch då? ” Och självklar gör farmor lättar. Fattas bara annat då han ber så snällt.

Farmors favoritkille. ♥♥

 

Dom kom just efter jag duschat och det är alltid lika trevligt ha dom här. Liv i luckan och mycket rusch och skratt. Blev då förstås steka plättar till lunch som beställt och dom åt med god aptit . Självklart då farmors plättar är bäst :)

 

 
 

Viggo blev sen uppe hos Verran och fick sitt spelbehov stillat. Dom gillar båda det så då kunde man lugnt ägna sej åt det andra charmtrollet Molly♥♥ . Hon har blivit så energisk att gamla farmor har svårt hänga med i svängarna. Men jag försöker i alla fall.

Hon hinner överallt och älskar att klättra och hon gillar vara ute.

Så efter hon ätit sin mat så tog jag och Henrik med henne till lekparken vid skolan. Då vi går dit ska hon alltid sitta och åka på min rullator. Hon tycker det är skoj. Så det fick hon glra . Sen fick Henrik vara med henne och gunga och i klätterställningen då jag inte kan det. Skulle inte hinna med och orkar inte lyfta henne heller. Hon hade nästan inte tid gå därifrån trots att hon nästan somnade då hon gungade.

 

Efter ett tag fick vi henne hem ändå och trodde då att hon var nöjd och skulle stanna inne men icke. Så jag satte mej då på bron och hon sprang upp och ner för rampen och upp och ner för brotrappan. Inte still en sekund där inte. Gamla farmor blev helt slut bara titta på :)

Tänk om man hade sån energi.

 

Då dom sen skulle åka hem hade förstås farmor lite godis trots att det inte var lördag. Men dom brukar få godis då dom hälsar på och det är ju inte varje dag så.

 

Då dom åkt iväg så hade det klarnat upp och eftersom man ändå var svettig så gick vi då rundan som uteblev i morse. Har ändå så ont att det är bättre röra sej än försöka ligga ner.

Efter rundan så bestämde vi oss för ett bastubad. Tänkte att då slutar man svettas för ett tag.

Och det funkade. Visserligen kan jag inte sitta i bastu för länge då skallen inte är med på det men jag han bli riktig svettig och efter duschen var man faktiskt torr på huden igen. Härligt. Det varar förhoppningsvis över natten ….hoppas jag.

 

Sen blev det lite avslappning och stretching för att få ut dom muskler som är i kramp då det blivit lite vila under dagen.

Men då jag vet varför jag har det så idag så var det värt varje sekund. Vara med barnbarnen är det bästa som finns och då finns inte tid känna efter heller. Då går allt av bara farten och sen kommer smärtan som ett brev på posten med det är en annan femma.

Man får offra sej ibland. Och det gör jag så gärna då jag får rå om mina favoritbarn.

Den tiden är allt för värdefull för att slösas bort på känna efter. Det gör jag så bra då dom åkt hem istället. Men då har jag åtminstone haft skoj.

 

 

Så tar vi nya tag igen !!!!

Så var vi inne på dom sista dagarna i juli....fort gick den månaden också.

Nu börjar snart mörkret komma mer och mer. Märks redan på kvällarna att det inte är lika ljust.

 

Helgen har gått av bara farten med lite olika projekt. Eller projekt och projekt. Lite aktiviteter kanske är mer rätt ord. Lördagskvällen tillbringades med gott grillat och god dryck till.

Efter maten så fick vi en ide om att testa en extra runda som vi inte eller som inte JAG klarat på länge. Bara en kort runda. Med kort menar jag bara knappt halva sträckan mot morgonrundans

5 km. Kände nog ganska omgående att det var alldeles tillräckligt.....nästan för långt till och med. Men man vet aldrig förrän man provat.

Gick i alla fall ta sej hem men det var precis också. Så än är jag inte där jag var för några veckor sen, Det var sjutton så segt det var komma igen.

 

Sen då natten mot söndag.....den var hemsk. Först höll jag aldrig på att somna ens. Och då jag väl gjorde det så vaknade jag redan efter två timmar och sen var det inte lönt försöka sova mer.

Benet tog så ini He***te ont. Värkte och gick blixtar ner i foten som fick kramp och jag var tvungen stå upp. Så till slut blev jag sittandes på min soffhörna med alla mina hundra kuddar runt och satt där resten av natten och tittade TV. Somnade kanske en timme eller så men mer blev det inte.

 

Så söndagsmorgonen var seg. Men då vi gick iväg på morgonrundan redan kl 8 så piggnade jag till och benen gick framåt åtminstone om än med lite hugg i ryggen. Gick den långa rundan ändå och som jag brukar säga är det bara bita ihop och gå. Kan inget annat och det enda som faktiskt går även om det tar ont. Kan inte sluta för då tappar jag alla muskler som jag ändå har kvar. Tur man är en envis kärring som inte bara lägger sej ner och känner efter. Ibland kanske för envis men envisheten tar mej åtminstone framåt även om det är tungt mellan varven.

 

Så igår lät jag bli ta två rundor. Kände att det inte var lönt testa alls.

Vi skulle ju också på kalas hos Henriks syster vars son fyllt år och det var jag tvungen orka med. Vi träffas ju inte så ofta så det är alltid trevligt då det väl blir av.

 

Väl hemma sen var det en trött tant. Kände mej jättesliten. Är väl sömnbristen och smärtan i kombination som tog ut sin rätt. Jag till och med somnade framför TV-n. Så igår kväll var jag den som först gick i säng. Brukar vara sist för det mesta. Och jag somnade nästan omgående av ren och skär utmattning och sov som en klubbad säl i hela 6 timmar. Världsrekord för mej i sommar. Inte många nätter som jag sovit så länge.

 

 
 

Så idag gick morgonrundan mycket lättare. Mer sprutt i gammelbenen och mindre hugg.

Däremot har jag mer ont i axel/armbåge igen då det blev lite för mycket kryckor nu några dagar. Då kommer smärtan där tillbaka direkt. Om jag ger F*N i dom och använder rullatorn så har jag mindre ont i armar och axel. Men ibland ids jag bara inte släpa med rullen utan tycker det är enklast hänga på mej kryckorna. ( jag har ju en krycksele som jag hänger runt halsen så jag inte behöver tappa kryckorna i golvet hela tiden)

Men jag borde inte använda dom alls. Enligt sjukgymnasten ska jag använda dom så lite som möjligt. Som hon sa ...du har ju rullatorn , använd den...

 

Idag så händer inte mycket. Henrik är inne på tredje semesterveckan nu.

Blir slappa och ta det lugnt och bara vara. Är väl det som semester handlar om . Vila och återhämtning. Inte för att det gäller mej som inte har nån semester. Jag är ju jämt ledig..

Men maken behöver det även om han har väldigt svårt med just bara vara.

Tror han skulle blivit tokig om han varit jag. Jag har haft tid vänja mej då jag ju varit hemma i 9 år nu. Men visst var det tufft i början och kan så vara ibland då man får inse sina begränsningar. Som en terapeut sa som jag gick hos förra våren ….” du måste acceptera den du är idag och inse att du duger ändå...även om du inte är som du var förr...

Inte det lättaste men man blir tvungen det . Vare sej man vill eller inte.

Ibland är det lättare acceptera sitt öde ibland går det inte alls.

 

 
 

Och solen den skiner ... :)

Tänk att vi fick sommar till sist. Solen skiner från en klar himmel och det är varmt....riktigt varmt. Så varmt att vi gått ut redan kl. 8 för prommisen med vovven. Vill inte gå senare då solen står högt och gassar . Vovven orkar inte då. Men nu då vi gått tidigt har hon också gillat rundan utan att bli för varm. Förr hade det inte gått, innan kastreringen hade kunde inte Tessan vara ute alls i solen utan att storkna. Hon drack då sällan vatten vilket hon tack och lov gör numera. Så kastreringen för drygt 1,5 år sen var rena lyckträffen.

 

 

Vi gör annars inte så mycket mer än sitter ute i solen och njuter av det vackra vädret. Detr är nog bra det. Man orkar inte ta för sej så mycket då man knappast är van vid den här värmen. Och allra minst i år då det inte varit nån värme sen de var en försmak av sommar i maj. Vi som så väl behöver den här sommaren. Den är så kort och vintern så lång. Så det är bara passa på njuta och inte gnälla över att det är FÖR varmt. Vad som är skönt är att det blir rätt svalt om nätterna så då är det lättare sova. Inte för att jag sover så bra nu heller men det är av andra anledningar inte värmens fel.

 

Har inte så bra i rygg och ben ännu att jag klarar dubbel runda. Sen är det ju som sagt för varmt gå med vovven på em så det kan jag ju skylla på om jag vill. Men om man gick sent på kvällen hade det gått om nu ben och rygg går med på det. Har inte ännu kommit in i dubbelrundan som jag var så duktig med innan sista raset. Det som kom efter festivalen. Det sitter fortfarande i och vägrar släppa sitt grepp om min stackars kropp. Men snart så.

 

Igår åkte vi ut till pappa en sväng och hälsade på. Mer än så hände inte den dagen. Sen blev det grilla och äta grillad lax och en god sallad till. Man vill inte värma upp inne så det har blivit grilla ute i flera dagar nu. En dag fläskkött, igår lax och idag blir det kyckling på grillen.

 

Idag blir det bara jag och gubben då dottern ska till Andreas och Sara på 30-årskalas.

Imorgon blir det en sväng till Irma och träffa några av Henriks syskon och fira en 15-åring.

 

Så mycket mer intressant blir det inte. Men det är skönt göra ingenting också.

Jag är ju van med det men gubben som annars jobbar har lite svårare för det. Och han behöver det mer än nån annan. Komma i fas och få bort stressen som lätt smyger på. Fast som sagt han har svårt göra ingenting.

 

Om nu bara smärtan i benet och sockerdrickan i foten kunde minska också så vore allt okej. I axeln och armbågen har det faktiskt blivit lite bättre då jag låtit bli kryckorna. Högerbenet är alltid ont i men det är än lite FÖR mycket ont. Och sockerdrickan kommer och går. Sen har sendrag och kramp i fötterna också minskat. Inte borta helt men betydligt mindre än för en vecka sen då det knappt gick sitta eller ligga utan att det drog och slet i foten.

 

Men allt detta kommer ju från ryggen så egentligen är det inget göra mer än vänta ut det som blev av festivalsommaren. Roligt var det ju trots allt. Och att det skulle sluta med problem var jag också väl medveten om. Men det var det värt. Just då i alla fall. 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett år till har passerat....man börjar verkligen bli gammal :)

Så var det ett nytt år som gått och jag har blivit ytterligare ett år äldre …. fast det känns som jag är mycket mycket äldre än jag är. Minst 80 år....nä skämt åsido , inte riktigt så illa men nästan.

Kroppen är i alla fall äldre än vad knoppen är. Det kan jag lugnt konstatera.

 

Dagen igår var en fin dag på alla sätt och vis. Började med att solen sken från en helt klar himmel och varmt var det, riktigt varmt.

Så vi tog en väldigt tidig morgonrunda så inte vovven skulle bli så plågad i värmen.

Den gick bra fast det tog ont i benet och foten har sockerdricka under trampdynan. Konstig känsla.

Solen gjorde att man bara njöt och struntade i allt det onda och bara gick och gick.

Värmen är bra för en värkande kropp och det går lättare gå då solen skiner.

 

Sen efter duschen så blev jag sittande ute under markisen och drack kaffe med tårta. Härligt. Fats sitta i solstolen är inte det bästa för ryggen men man får offra sej. Provade även lägga mej på en dyna på gräset en stund då ryggen bråkade för mycket men det var inte så skönt då alla knott dök på mej.

Sen ta sej upp är också ett helt företag. Fick använda parasollet som stöd för att fdra mej upp.

 

På eftermiddagen kom Andreas och Sara förbi och det blev mer kaffe och tårta.

Dom har nyss varit nere i Skåne en sväng så vi fick höra lite om det. Vi uppvaktade även Sara som fyller 30 år nu på söndag med en liten present.

 

På kvällen for vi in till stan och gick på kinarestaurang och åt god mat.

Trevligt med middag ute då man fyller år så man slipper laga mat och disk.

Mätt blev man då minst sagt. Alltid gott med just kinamat för det gör man ju inte hemma så ofta. Förr gjorde jag nog det men inte numera.

 

Kvällen sen blev en TV-kväll med lite av varje.

Då började jag känna att smärtan som legat på lur hela dagen kom med full styrka. Det blev jobbigare och jobbigare. Benet, armbågen/axeln och fötterna . Allt tog ont. Sockerdrickan i foten blev mer och det var obehagligt känna att foten som bubblade som kolsyra.

 

 
 

Då det blev dags för sova så var det bara glömma. Jag testade en stund men det tog ont hur jag än la mej så för att inte störa steg jag upp igen och parkerade mej i soffan i vardagsrummet istället. Tog en stark tablett men det tog säkert 1,5 timme innan jag kände av att den verkade . Så runt klockan 3 gick jag till sängs och kunde till slut slumra in en stund. En kort stund blev det vaknade redan klockan 5 av smärtan som nu var värst i armbågen och axeln. Den var värre än bensmärtan så det kändes mindre där. Bara stiga upp igen och vid halv 8 kunde jag sen somna om en timme till, Men totalt blev det inte mer än dessa 3 timmar så pigg det är jag knappast idag.

 

Men skam den som ger sej, bara klä sej och strunta i smärtan och ta den dagliga runda. Solen skiner ännu så det är bäst passa på och njuta av den korta sommaren vi har. Inte känna efter för mycket. Tur man är en tjurskalle som struntar i att lyssna för mycket på kroppen. Ibland är det bra lyssna men om jag alltid gjorde det skulle jag nog ligga här och inte kunna annat.

Och det går inte . Man måste ha ett liv också. Så gott det nu går.

 

 

 

 

 

Tänkte lite på en sång min dotter sjöng åt mej igår då jag sa jag ville ha en födelsedags sång. Hon tog då Pessimistkonsulten som är väldigt passande. 

En rad går så här.....

Det är lika bra att sluta drömma

Det går åt helvete i alla fall

 

Passar exact in på mej .....för det mesta. 

Upp som en sol , ner som en pannkaka :(

Så kom äntligen sommaren tillbaka för en dag. Riktigt soligt och fint om än rätt blåsigt. Men det blåser ju å andra sidan jämt här i stan.

Efter en natt som var som vanligt rätt hattig med sömn två timmar, vaken tre, sömn två, så var det ändå en pigg gammal dam som gav sej ut på morgonrundan.

Lättare i benen och mindre ont i axel/armbåge. Så det gick faktiskt under timmen idag ta sej runt och det är ett tag sedan. Visst var jag helt slut efteråt och hade väldigt ont i ryggen men det kändes bra att det gick att spurta på i raskare takt än på länge.

 

Sen fick jag för mej att vädra sängkläderna och byta i sängen så det blev också dagens arbete. Att göra det är väl inte bästa för ryggen men om jag bara får hjälp med underlakanet går det bra. Nu hade jag ingen hjälp, bad visserligen inte om det heller, så jag gjorde det helt själv och det tog i ryggen trots att jag försökte vara försiktig. Men nu är det fräscht i sängen och jag bad faktiskt om hjälp hänga upp dom tvättade lakanen och bänglade inte med dom själv.

 

Så efter det var det ryggläge och vila som gällde.

Lite tennisbolltryck på min speciella punkt fick smärtan i benet lätta något. Så mycket att jag t.o.m trodde jag skulle kunna ta en extra runda på kvällen.

 

Så då dottern var på väg ge sej ut med vovven hakade jag på. Men ack vad jag bedrog mej. Jag var inte alls så alert som jag trodde. Efter endast knappa 500-600 meter fick jag se mej besegrad. Smärtan i ryggen var så intensiv att benen inte alls ville gå mer.

Och hör och häpna …..jag vände om. Jag som oftast kört på ändå oavsett hur ont det tar gav mej. Och tur var väl det. Jag trodde knappt jag skulle ta mej hem.

Det tog så ont att jag helst bara lagt mej ner på stället och inte tagit ett enda steg till.

Men det var bara bita ihop och gå så sakta hemåt. Dottern och vovven fortsatte rundan utan mej. Till vovvens stora protest. Hon ville gå med mej hem istället.

 

Väl hemma, för jag kom mej hem till sist. Så var det sängen och tablett så jag kunde försöka slappna av lite.

Har även fått en sockerdricks-känsla i högra foten som jag inte haft tidigare. Har haft dålig känsel men inte sån här konstig känsla som att det är bubblor under fötterna. Stortån och främre trampdynan är det som känns mest konstigt.

Förmodligen även det från ryggen, vad annars.

 

Så än en gång ett steg framåt och två tillbaka.

Jag lär aldrig komma framåt i den takten.

 

 
 

Nu blir det ta sej i kragen och komma upp till allsång i alla fall. Mer än så blir det inte idag. Kanske det blir en bättre dag i morgon och rundan går fint igen. Åtminstone en gång om inte två.

Man får nöja sej med det lilla ibland.

 

Vi ska även gå ut och äta på restaurang i morgon då jag fyller år och även om jag egentligen slutat fylla år så är det alltid skoj gå ut och äta och slippa laga mat en dag.

Annars är det inte mycket fira , man börjar bli alldeles för gammal för att det ska va kul fylla år.

 

 

 

Shoppingrunda i stormen....

Efter att sovit på en hård tennisboll intryckt i ländryggen, för att störa bort den ilskna bensmärtan , vaknade jag rätt mör i ryggen. Somnade med bollen där för jag hade så ont då jag la mej.

En fördel var att då jag tryckte bollen där slutade fötterna krampa. Behövde inte ställa mej upp en enda gång denna natt. Natten innan var det fem sex ggr.

Så klart är att fötternas kramp och sendrag beror på ryggen som läkaren mycket riktigt sa.

Är väl alla nervtrådar och dylikt som strålar ner i fötterna som kommer i kläm i ryggen då jag har mina sämre dar.

 

Gick att ta på skorna också utan att få tårna vika sej över varann som dom gjort senaste dagarna. Så fort jag vickat på foten har det blivit kramp under foten och tårna böjt sej.

Är faktiskt väldigt öm under trampdynan på framdelen av fötterna av all kramp. Tur nog känner jag bara av vänster trampdyna då känseln är borta i höger. Inget ont som inte har nått gott med sej.

 

Blev en lång vanlig runda med vovven på fm som gick riktigt bra för en gång skull. Hade lite sprutt på gammel-benen så lite åt rätt håll. Peppar pepper. Bäst inte säga för mycket för då ligger jag där igen.

Eftersom jag och dottern bestämt oss för en shoppingrunda på stan idag så gav vi oss iväg med bussen. Lättast ta bussen så slipper man gå så långt från parkeringen och det är enkelt ta med rullatorn också. Vi tittade runt på olika ställen och fönstershoppade lite plus att det blev lite smått och gott att handla också. Lite presenter då det är några som fyller år nu snart.

 

 

Sen då det gått ca två timmar orkade jag inte traska runt mer. Ryggen var trött och behövde påfyllning av medicin så då var det bara ta bussen hem igen. Men det var skoj gå runt på stan då det inte blir av särskilt ofta. Sen gillar även Veronica titta runt precis som jag så det är kul ha nån med sej. Maken går inte ha med sej på stan för han suckar bara över allt man vill se på och tycker det är tråkigt.

Så han fick vara hemma med vovven istället.

 

 

Nu blir det nog ingen mer runda idag för tanten är rätt trött och har väldigt väldigt ont i benet. Det vanliga benet .

Däremot har faktiskt axeln och armbågen blivit något bättre och tar mindre ont. <Det lönar sej låta bli kryckorna och använda rullatorn istället. Precis som sjukgymnasten sa. Påfrestar mindre och lättare hålla sej upprätt med.

 

Så resten av dagen och kvällen blir det ryggläge så smärtan kanske får en chans att avta. Kan inte ha en tennisboll i ryggslutet mer för nu är jag rätt öm där av trycket. Men blir det för ilsket i benet så är det bara det som funkar. Jag berättade om det för sjukgymnasten och hon sa att ibland måste man hitta sånt själv som kan störa ut den värsta smärt-toppen och att det kan funka bättre än metoder nån annan sagt är bra. Och som hon menade är jag nog rätt bra på hitta alternativ till att störa ut smärtan då den är som värst. Man lär så länge man lever och är sej själv närmast.

 

Om det bara går tillbaka till det som var före festivalen som knäckte mej lite så ja kan få till mina dubbla rundor igen. Inte där ännu då jag bara inte orkar det ännu. Men snart så. Om det inte blir nått mer som gör att det backar igen. Man vet ju aldrig då jag är lite mer i farten då det är sommar. Men va F*N sommaren är kort och folk är ledig endast några veckor så då måste det bli lite mer i farten. Ligga på sängen gör jag nog ändå. Och lite skoj måste man få ha även om det tar väldigt ont. Bara blunda och inte känna efter, alltid.

 

 

 

Eländes fötter :(

Så var det bråkiga fötter också. :( Alltid är det nått nytt som ska krångla.

Vet att även det beror på ryggen , enligt min läkare. Har stora problem med kramp i tårna och sendrag under fötterna. Det kommer hela tiden så ibland måste jag flyga upp ur sängen.....inte lätt då man är smidig som en flodhäst.

Enda som hjälper är komma upp på benen och trycka ner foten i golvet. Har haft det nu i en vecka och det har bara blivit mer och mer. Ibland kan jag knappt hinna sätta mej innan det kommer. Min stortå vrider sej ovanpå dom andra tårna och det tar fruktansvärt ont.

Kommer även mitt i natten så jag vaknar av smärtan och måste bara upp.

 

En del säger det beror på magnesium brist men jag vet inte. Kan vara värt testa med det . Bananer tipsade några om. Ska visst innehålla just magnesium. Nu äter jag inte gärna banan men måste väl prova i alla fall. För det här var jobbigt. Bara det att försöka ta sej upp är ju ett helt företag och då det då ska gå snabbt än värre. Och att hoppa upp och ner ur sängen påfrestar ryggen och då blir fötterna ännu surare. Pest eller kolera....igen.

 

 
 

Nåväl jag tog i alla fall en lång runda i morse då solen ännu sken. Var så jädrans skönt komma runt även om det inte var det lättaste. Nöp ordentligt i rumpan och arm/ axel tar ont ännu.

Var nog bra med en vilodag igår men än bråkar armen.

Men nu blev det åtminstone en runda , igår blev det ingen .

 

Sen tog vi och for en sväng till svärmor och hälsade på. Var ett tag sen . Hon blev glad .

Så det blev fika och lite surr, ja mest hon som surrade som vanligt då hon gillar att prata.

 

Sen hem och slänga sej på sängen för nu har jag så ont i ryggen igen efter suttit uppe för länge. Och sen för att jag måste upp och stampa i golvet hela tiden gör också ryggen skitsur. Gillar inte såna gymnastiska övningar. Men vad göra då fötterna krånglar.

Aldrig får man nått positivt att tala om. Bara smärta och annat elände.

Livet på en pinne eller nått.

 

 

Ska kanske döpa bloggen till gnällkärringens smärtblogg.

För det är min ventil att få ur mej den frustration och ilska jag känner mellan varven för att går åt skogen.

Istället för att dom närmaste ska behöva höra det så skriver jag av mej.

Hjälper lite få gnälla av sej så här och sen kan man vara ”normalare” i verkligheten.

Så normal det nu går .

 

 

 

Ont igen.... inget bra med långrunda ännu :(

Så var det dags för ny vända med nack, skulder, arm, armbåge-smärta.

Gårdagens långa runda och sen hänga på kryckorna halva eftermiddagen, ja kanske inte halva men några timmar, gjorde att smärtan som börjat lägga sej sen festivalen förra helgen kom tillbaka med full kraft. Så var det roliga slut.

 

Så för att sova i natt blev det en stark tablett och jag som som en klubbad säl i HELA 6 timmar....utan att vakna en enda gång. Var skönt men nackdelen var att då hade pillret gått ur kroppen och smärtan var värre än nånsin.

Går det för länge mellan mina intag av smärtpiller blir det svårare bemästar den och mota bort den. Bäst är om det är 5-6 timmar mellan helst inte mer. Nu blev det ca 8 och då hade jag fruktansvärd smärta då jag vaknade. Tog sen hela fm innan jag kunde få den minska då jag kunde peta i mej dagens andra dos.

Så det är inte bra med för lång sömn heller.

Kommer ihåg då jag hade hjärnblödningen och hade sån fruktansvärd huvudvärk då läkaren sa att jag skulle ha väckarklocka så jag inte sov över medicintiden. För om man hinner få en smärttopp är det svårare dämpa den än om man hinner ta en tablett innan den anrdra slutat verka. Låter som en hel vetenskap men jag vet att det funkar bäst om jag hinner ta den i tid. Och normalt är det inget problem då jag inte brukar sova över medicin. Men nu var jag så trött att det blev så. Aldrig får man vara nöjd med nått :((

 

 
 

Hoppade rundan i morse och skickade gubben med vovven istället. Motvilligt men jag kunde bara inte . Tog alldeles för ont. Och sen skulle jag och Veronica iväg och handla också och det var jag tvungen orka med. Inte för att hon inte kan hanlda själv om jag ber henne utan för att jag VILLE åka med.

Blev en riktig storhandling idag då vi inte gjort det på snart två veckor. Brukar göra en riktig storhandling per månad och vad passar bättre göra det då pensionen kommit :)

Fast det är jobbigt gå runt då man ska storhandla så jag tog med rullatorn idag. Kryckor var inte ens fundera på. Går inte alls idag det. Och egentligen ska jag ju gå så lite som möjligt med kryckor fast ibland blir det ändå det då jag inte ids ta rullen med. Dumt , men så blir det ibland. Och då är det ändå inte jag som måste lyfta i och ur rullen, brukar dom andra påpeka så snällt.

 

 

Nu blir det en stilla lördag-kväll med gott grillat , lite rött i glaset och sen en lugn TV-kväll.

En skön semester är det. Inte för att jag har semester …. har inte bestämt om jag har det ännu så dåligt som vädret är.

Fördelen med pensionärslivet att man kan semester då man vill och då vädret är fint :))

 

 

Till slut ... keep on walking !!!

Nu jädrar … nu är gamla tanten på G igen .

Trots en urusel sömn … blev två timmar först och sen två timmar till på morgonkvisten....så kände jag mej ändå redo för en promenad, en lååång en.

Tyckte att nu får det räcka med vila och ta sej ut på den obligatoriska rundan.

 

 

Att jag sovit illa i natt beror främst på bensmärtan men även armbågen som inte vill ge med sej.

Bensmärtan är även väderkänslig så med den här usla sommaren lär den inte backa särskilt mer.

Sen var ju sonen och hans sambo ute på vägarna i natt då dom bilat ner till Skåne och då sover gamla mamma oroligt. Men vid 5-tiden i morse fick jag veta att dom kommit fram ordentligt så då släppte den oron.

Kunde därför somna om en stund och därför blev det totalt 4 timmar i natt. Inte i sträck men ändå.

 

Nå vi gick alltså ut på rundan och det såg ändå lovande ut med vädret då vi gick iväg.

Men det var blytunga ben som jag försökte få fart på. Till slut lossnade det lite och det gick gå någorlunda raskt, mitt raskt alltså. Lite hugg i rumptrakten men om jag tog riktigt små steg så blev det inte värre än lite nyp.

Oturligt nog då vi hade halv sträckan avverkade kom regnet. En riktig störtskur. Och inte hade vi regnkläder idag heller. Så vi var som tre dränkta katter på bara nån minut. Både vi och vovven.

Men vad göra . Vi hade lika lång väg tillbaka vilken väg vi än tog så det var bara fortsätta på rundan som planerat. Efter ett tag upphörde regnet och sista km slapp vi i alla fall bli mer blöt. Var ändå dyngsur in på bara kroppen så .

 

Kall blev vi också. Och att bli kall på ryggen är inget vidare för min smärta. Blir mer påtaglig och det nyper mer. Så det blev skutta in i duschen och skruva på värmen ordentligt för att mjuka upp den stelhet som blev. Satt en stund i duschen och lät vattnet rinna hett bakpå ryggen. Var superskönt och det lättade betydligt. Blev mer avslappnad så det funkade.

 

Nu blir det vila en stund för sen ska vi och äta surströmming … ja inte jag , urk för surfisk.....men Henrik gillar det så han passar på det bjuds. Annars får han äta det ensam .

Blir ingen lång middag då jag inte pallar sitta nå länge än .

Än sitter festivalen kvar i ryggen . Så ryggläge är ännu det som funkar bäst. Fast det gör det ju för det mesta .

 

 

 

Studerade idag mina ynkliga blommor jag har ute. Är så besviken på dom. Mina pelargonior har inte blomma alls sen jag satte ut dom. Nu har dom fått massor med knopp men det är först nu. Har aldrig haft så fula blommor som nu. Och min hänglobelior har inte blommat alls heller. Bara gröna och inte tillstymmelse till knopp. Endast min femtunga och minirosor plus några höga rosa som jag inte kommer ihåg namnet på blommar som dom ska.

Jag borde lyssnat på dottern som påpekade att vi skulle köpa ALLA blommor på Rutviks handelsträdgård och inte köpa från Blomsterlandet. Men nu blev det just lobelior och pelargonior från Blomsterlandet och dom blommar INTE.

Samma var det förra året. De blommor jag köpt där blommade sämst men i år a¨är det ännu sämre. Tror aldrig jag haft lobelia som INTE blommat alls. Och nu är det snart höst.

Men snålheten bedrog visheten och det får jag bevis på nu.

Sa åt dottern att se nu till att jag LYSSNAR på dej nästa sommar och bara köper från Rutvik. För deras blommor har alltid varit lyckade. Är väl något dyrare men då får man kvalitet också.

 

Oj så mörkt det blivit redan om kvällarna. Har redan fått sätta igång timer på flera inomhuslampor då det är så mörkt inne. Fort var det fina ljusa sommarkvällarna över. Och då har vi inte ens fått ha nå fina sommarkvällar. Kanske det blir bättre väder i augusti.

 

 

 

 

 

Regn regn regn .... tur eller ??

Så kom regnet igen.... :( aldrig blir det nån riktigt sommar i år.

Kanske bra för mej om inte annat. Gör så att lusten inte finns ge sej ut och promenera då. Jag som borde vila ändå. För än är det långt långt kvar till ytan.

 

Sen då vädersmärtor ovanpå allt . Ingen drömsituation minsann.

Men sömnen har ändå varit hyfsad. Sov 3 timmar i sträck och sen efter några timmar uppe ( seg upp halv 3 ) så blev det väl två timmar till.

Nästan så man känner sej lite pigg.

 

 
 

Maken bestämde att han , bara han skulle ta vovven på en runda innan regnet kom igång på riktigt.

Jag låg kvar och funderade på hur jag skulle göra. Vi kom överens om att jag skulle vänta ett tag och sen möta honom och hunden från andra hållet. Så jag inte skulle gå så långt att jag inte orkar tillbaka.

Det gjorde jag då och sen gick jag också iväg. Benen var inte lika tunga idag men orken finns fortfarande inte. Kroppen vill bara inte vara med än. Så jag traskade på i sakta mak och hann inte så långt, vilket ju var meningen också , innan dom dök upp . Vovven blev så glad se sin matte och kom glatt springande till mötes. Men nu kom också regnet. Det började med lite dugg men innan vi var hemma, för jag går ju så sakta , så var vi helt dyngsura. Inte hade vi regnkläder heller.

 

Så det var bara slänga allt i tvättmaskinen då vi väl kom hem och tvätta upp alla kläder som redan var blöta.

Men det var ändå skönt fått komma ut en liten sväng och testa om jag börjar komma till ytan igen.

Börjar väl närma sej men än är det en bit kvar.

Men jag börjar se ljuset i tunneln . Men oj så segt det här . Fem dagar nu . Måste börja komma i form snart för jag vet att nu har jag tappat en hel del . Jag som var så energisk och flitig. Nu är jag varken energisk eller flitig.

Så jag räknar med att det tar tid att komma igång och komma dit jag var innan det brakade ihop.

Sen lite sol och värme hade inte skadat heller så hade det säkert gått än bättre komma på rätt köl igen.

 

Vad som ändå är skönt är att nu kan jag säga att smärtorna från bröstryggen, som strålat fram i bröstkorgen har släppt sitt grepp. Nu är det mer axeln och armbågen som känns och lite i nacken .

Sen då ländryggen och ner i benet men det är ju som det brukar så det är mitt ”normalt”.

Lite mer hugg och nyp förstås men konstant kronisk smärta där har jag alltid ändå.

 

Men sömnen är som sagt på väg att bli lite lite bättre steg för steg. Optimalt vore om man fick 4-5 timmar utan vakna istället för 2-3 timmar. Tror det skulle göra stor skillnad då jag sover så lite annars. Tror lite att det var sömnbristen i kombination med smärtan från den statiska belastningen jag utsatte mej för under festivalens tre dagar som gjorde mej så knäckt.

Kroppen sa helt enkelt ifrån på skarpen och det gjorde mej rent av sjuk. Kändes i måndag som jag åkt på en riktig influensa med 40 graders feber trots att jag inte hade nån infektion. Kroppen och för den del knoppen mådde skit och krävde sängläge och inget annat.

 

 
 

 

Men nu börjar jag komma i fas men inte riktigt än. Snart så är jag samma gamla ledbrutna tant som vanligt tar sina dagliga promenader varje dag . Och som orkar och kan det.

En bit kvar men snart så ;)

 

 

Nått ytan...trodde jag :(

Efter regn kommer solsken ….fakta som även kan stämma på en själv. Efter smärta och elände kommer även där solsken. Inte mycket men lite lite grann.

Trodde jag var mer alert än jag var . Vaknade tidigt, som vanligt alltså, redan kl 3 var jag vaken. Läste en timme eller två innan jag till slut fick nån timme till i sömn.

Var väl knappast utvilad men det är jag i och för sej aldrig.

 

Igår kväll tyckte jag ändå att jag började känna mej mer som en människa än som en ledbruten stackare som inte kunde annat än ligga och oja sej.

I alla fall behövde jag inte ta starkpillret innan läggdags, bara det ett framsteg.

Så när jag då vaknade andra gången och solen sken efter två dagars regnade så ville jag ut på rundan. Maken tyckte förstås jag borde låta bli idag med men vem lyssnar på det....inte jag .

Han menade att jag inte brukar vara i form så snart efter ett ”brak”.

 

 
 

Men vi klädde oss, bara ta på jackan för trots solsken var det knappast varmt ute, och gav oss iväg. Benen kändes som bly. Det gick tungt och tog ont varje steg jag tog. I ryggen , i benet , i knät och i armen.

Men jag tänkte att det ger sej om jag tar det lugnt och inte går för fort.

Men ack vad jag bedrog mej. Efter endast ca 1 km om ens det kände jag att jag helst la mej ner på stället. Var helt slut och orkade knappt ta ett steg till.

Bestämde då att maken fick ta vovven och gå vidare medan jag vände om. Han undrade givetvis om jag klarade mej och jag sa att jag skulle ta det lugnt och stappla mej hemåt i sakta mak. Jag kom hem, hel och hållen utan missöden. Men oj så slut jag var. Hade absolut ingen ork kvar.

Och smärtan ska vi inte ens tala om.

 

Var tvungen lägga mej på sängen en bra stund innan jag klarade av ta mej in i duschen.

En het dusch sen var riktigt välgörande. Muskelspänningen minskade och med den också den intensiva smärtan.

Men fy bubblan så slut jag var. Som om jag gjort ett helt maratonlopp.

 

Verkar som min kropp inte hämtat sej ännu även om det kändes bra innan. Fast det är klart att det kändes bra då jag inte ansträngt mej alls på två dagar.

Men jag behöver uppenbarligen mer tid att hämta mej.

Nu då jag vilat igen några timmar så känns det bättre igen men inte lika bra som innan vi gick iväg. Så det blev ett litet steg bakåt igen .

 

Tar nog fler dagar innan jag är på banan igen efter denna gång. Längre än jag trodde men då har jag ju känt mej helt utslagen i tre dagar nu. Kravlar mej så sakta uppåt men det går såååå sakta. Vill att det ska ta slut med eländet nån gång så jag kan bli ”normal” ( mitt normal alltså) igen.

Är inte skoj att inte ha nån som helst energi eller ork och sen då den ilskna smärtan som grädde på moset gör det hela än värre. F*N också.

Aldrig får jag vara riktigt glad :((

 

 

Komma upp till ytan igen....ingen lätt sak. :(

Ny dag men inte är det bättre än :( Långt därifrån.

Tar tid få näsan ovanför vattenytan igen.

 

 

 

Smärtan var ”skittuff” igår. Den rev och slet och drog i mej.

Värst var den i bröstryggen och ut i armarna och fram i bröstkorgen. Riktigt tungt att andas var det.

Sen på kvällen då jag inte orkade sitta uppe mer så hade jag också fått feber. Var rent kokhet. Vet att kroppen kan spela en ett spratt då den är slutkörd i alla delar.

Kände mej jättesjuk.

Somnade och sov rätt oroligt vaknade flera ggr då jag både frös och svettades om vart annat.

Sen vid 4-tiden hade det lugnt sej och det var ”bara” smärtan kvar. Ingen feber mer.

Tror kroppen försöker tala om för mej hur dum jag varit och hur jag skulle låtit bli.

Men hur kunde jag det??? Ska inte jag också få ha nått skoj?

Ska jag bara ligga här och inte kunna annat??

Frågorna är många men jag vet ju svaret. Inte f*n kan jag bara ligga här. Det är väl inget liv.
Visst blev det åt skogen för mycket dessa tre dagar på raken men jag trodde faktiskt inte det skulle bli så här tufft. Att jag skulle få mer ont , det visste jag men att jag rent av skulle bli sjuk av smärtan räknade jag inte med.
En nyttig läxa kanske. Vem vet. Vet till nästa gång att kanske flera dagar på raken inte är att rekommendera. Behöver mer vila emellan.

 

Men det blir nog normalont snart. Kanske inte idag eller imorgon men snart så. Man lever ju på hoppet så.

 

Idag är ändå bröstryggs-smärtan något mindre och det strålar ”bara” fram från högra sidan idag. Lättare med andningen. Däremot har jag nu märkt att ländryggen också är stensur. Nu strålar det ner i benen värre än nånsin för då bröstryggen var värst kände jag inte att jag hade så ont i ländrygg och ben också. Den starkaste smärtan vinner ju. Hjärnan klarar inte av flera smärtor på en gång även om den finns där är det den starkaste som den känner av. Det fick jag lära mej då jag låg i UMEÅ och hade hjärnblödning och väldigt stark huvudvärk. Då försvann rygg och bensmärtan men kom så sakta tillbaka då huvudvärken släppte.

 

Har däremot ingen ork för nån promenad. Så nu är dety andra dagen på rad jag måste skippa den. Det svider. För jag vill verkligen gå mina dagliga rundor men nu säger kroppen blankt nej.

Så jag är faktiskt tvungen låta bli. I alla fall idag också. Kanske det känns annorlunda i morgon. Hoppas kan jag ju.

 

 
 

Så dagen blir ligga och ta igen sej och försöka få sin stackars sargade kropp att slappna av och börja lyda igen. En het dusch var välgörande och kändes väldigt bra för smärtan . Men jag kan ju inte sitta i duschen hela dagen.

 

Men även idag är vädret inte särskilt lockande så man kan ju säga att vädret är lika trist och tråkigt som jag känner mej. Kallt också....bara 14 grader mitt i Juli. Man kan undra vart sommaren tog vägen. Som jag sa i maj då vi hade runt 20-25 grader att är sommaren här nu och sen försvinner. Nästan så man tror det var så.

 

 

Och så var det ännu värre :((

Om gårdagen var jobbig så är det inget mot vad det är idag och hur det var i natt ;((

Nu får man veta att man lever minsann om man nu trodde man inte gjorde det.

Det värker i precis hela kroppen. Det tar ont i huvudet och jag är vimmelkantig. Precis som om man har 40 graders feber. Benen vill knappt röra sej.

Det här var det värsta jag haft på länge nu. Så här illa trodde jag faktiskt inte det skulle bli.

I min fantasi trodde jag det skulle stanna vid lite mer smärta än vanligt i ben , rygg och armar men inte sååå här.

Det strålar nu förutom ner i benet ut i armarna och fram i bröstkrog och mage. Vet att även det kommer från ryggen då nervtrådar därifrån går fram just i bröst och mage.

Känns nästan tungt att andas.

 

Nu kan man ju undra om det verkligen var värt det här. Ja tänker jag efter just idag så vet jag faktiskt inte. Det var kul så länge det varade men det här är allt annat än kul.

En tröst i kråksången är att det går över. Men det lär ta sin lilla tid.

 

 

 
 

Idag blir det bara ligga och sura för hela slanten . Kan inte annat.

Kroppen måste få sin vila och förhoppningsvis är det här värsta dagen.

Fick i alla fall dubbelt upp i sömn i natt då jag drogade mej ordentligt för att få sova. Undviker i möjligaste mån det starkaste pillret men nu går det inte .

Sov hela ”4 timmar” i ett sträck. Som en klubbad säl.

Vaknade sen och då var det färdigsovit.

Bara upp och det var inte det lättaste.

Sen nya piller och värmedyna för att ta bort värsta smärtan. Inte för att det hjälpte men det var i alla fall bättre än utan värme.

Ingen promenad heller och som tur var är vädret rätt trista så det lockade ändå inte till utevistelse.

 

En riktigt brännhet dusch sen för att kunna röra sej lite. Men det är segt. Riktigt dj***la segt.

Varför ska aldrig jag kunna ha nått kul utan att få lida för det sen.
Hel***es dj***la skit.

Inget känns roligt just nu. Nu vill jag bara stoppa huvudet under täcket och ligga där för alltid.

Nä skämt åsido, men tufft är det.

 

Henrik har sin första semesterdag idag så han får roa sej bäst han vill idag. Gå själv med vovven , vilket inte är det lättaste för hon protesterar då inte matte kommer med.

Tur nog brukar vi inte göra mycket på semestern utan egentligen bara vara ledig och njuta av att inte ha tider att passa. Ja inte jag förstås som ingen semester har. Är ju alltid ledig.

Men det hade varit skoj om man inte blivit en helt invalid bara för en helg med lite skoj.

Man kan lugnt säga att det blev en rejäl baksmälla. Och då har jag knappt druckit nått mer än vin till maten :) När andra får baksmälla i huvudet av för mycket festande , så får jag det i kroppen.

Hur orättvist det kan vara.

Jag VILL också vara som andra. Jag vill inte var en sån här nolla som inte kan göra nått kul. Inte vara en sån trist varelse som bara ligger ner och inte kan annat.

F*N också så less och trött jag blir på det här.

 

Men det var ändå bra att jag pallade med det under tiden det varade festligheter. Synd bara att det inte går glädja sej åt det idag.

Men om nån dag kanske jag kan se tillbaka på det och minnas hur roligt jag tyckte det var för stunden. Se lite folk och se bara artister och komma ut från sovrummet för en stund.

Inte idag men snart kan jag göra det.

 

 

Efter festen....en gnällspik :(

Så har vi haft vårt tredagars nöje klart. Tur det. För nu är kroppen sur kan jag säga. Tre dagars stående och hängande på rulatorn har satt sina spår. Bokstavligt talat. Det värker i hela kroppen så nån sömn blev det inte i natt heller att tala om. Somnade runt 1 -tiden och vaknde vid 3. Inte vad man kan kalla sömn precis.

 

 
 

Men roligt har det trots allt varit. Om än smärtsamt så ini HEL***.

Skoj var ute och se lite folk och inte bara hänga hemma framför dumburken som annars är fallet. Fast det var synd att man inte har mer ork.

Blev ingen lång kväll igår . Såg endast ett uppträdande med Petra Marklund som varade i 1,5 timme ca och det räckte. Då orkade jag inte stå mer. Benen värkte och för att inte tala om armarna som jag ju hängt på i flera dagar.

Var det värt plågas så??? Ja helt klart. Jag kommer igen även om de just nu är tungt som F*N.

Nått skoj måste man unna sej. Vet att jag får värre med smärtan då jag utsätter mej för sånt så det var väntat. Och då är det bara finna sej i det för alternativet hade varit att INTE gå. Och det var väl inget skoj.
Så lite pin får man tåla även om det just idag är jobbigt. Och än värre lär det bli i morgon då jag brukar få sju resor värre andra dagen. Så jag vet vad som komma skall och är beredd. Så beredd man nu kan vara.

Hade förstås varit skönt slippa få så här men det lär aldrig hända mer. Min kropp vill helst inte göra nått mer än ligga ner och inte kunna annat. Och vilken människa står ut med det. Man får offra sej nån gång om sänder för att få en del av vad andra har till liv. Och då får jag ta mer smärta på köpet. Inte kul men min verklighet.


Men trots en usel och sömnlös natt så gav jag mej ut på obligatoriska rundan i morse. Det var på stumma sega ben men gick även om det var knappt jag kom runt. Då halva sträckan återstod undrade jag för mej själv hur i sjutton jag skulle komma hem.

Men jag bet ihop och traskade på och hem kom jag.

Nån mer runda idag blir det däremot inte. Orkar bara inte det. Bara inse fakta och faktiskt föt en gångs skull lyssna på kroppen. Har ju ändå gått en gång.

 

En kort sväng ut till Kallax blev det också men inte nån lång stund för sitta gick knappt alls idag. Men fick i alla fall lite fikapaus hos pappa som vi brukar sen hem och slänga sej i ryggläge. Och där jag bli kvar. För nu orkar jag inte stå upp mer och både knoppen och kroppen är totalt färdiga.

Om jag bara kan få en god natts sömn i natt så kanske jag är på banan igen . Men förmodligen blir det en till tuff natt då smärtan i både ben och arm är väldigt stark och ilsken...även i viloläge. Nervsmärta är ju sån.

 

Nog gnäll nu. Ville ju ha skoj och det har jag haft. Så trots allt som kommer efteråt ångrar jag ingenting. Man får lida pin för att bli fin säger men och för min del blir det lida pin för att ha skoj.

Men ingenting ont som inte har nått gott med sej....ELLER???

 

 

Dag 2 på festival och jag kör hårt !!

Blev ytterligare en festival sväng igår kväll. Inte för att jag var på topp precis men bestämd som jag är så skulle jag det trots att varje del av kroppen värker i smärta.

 

Skulle kanske skippat morgonrundan för att hinna vila ikapp ordentligt men som vanligt blev det inte så. Jag gick den timme jag brukar trots att benen knappt ville gå framåt. Släppte som tur var efter ett tag men det satt hårt inne. Kom runt hel och hållen utan missöde men det tog sin lilla tid. Ingen rekordfart med andra ord.

Sen hann jag vila nån timme innan vi skulle ge oss av till stan .

 

Igår var det RixFm-festival så det var fullt med folk . Denna gång var medelåldern betydligt lägre. Massor med barnfamiljer då musiken passade unga också. Lite trångt var det så det var tur jag hade rullatorn hålla mej i då folk klämde sej mellan flera gånger där vi stod. Fick flera armbågar i ryggen och dom sparkade till hjulen på rullen flera ggr. Ingen hänsyn där inte.
Nåja jag stod på benen tack vare rullen så det ar ju bra.

Spelningen varade i två timmar så jag var helt slut i benet och armarna efteråt. Kunde knappt röra mej . Så vi blev inte kvar nån längre stund då jag ville hem och få sträcka ut ryggen och vila ben och armar. Fy sjutton så tufft det var ta sej till bilen.

 

Sen satt jag uppe mest hela natten för sova var bara glömma. Somnade en stund men vaknade efter knappt två timmar då det värkte i benet och armen så det inte gick sova mer. Steg då upp och såg på Tv några timmar innan jag blev så slut att jag kunde somna om och få två timmar till.

Men pigg??? Nä knappast.

Men vad gör man inte för att få lite skoj i all trista vardag.

Måste passa på fast det är jobbigt.

Synd bara att det är flera dagar på rad. Hade varit bättre med lite utspritt men nu är det fastivsl så det är bara gilla läget.

 

 
 

 

Avstod från nån runda idag då benen bara inte ville vara med. Maken fick gå med vovven istället.

Måste ju orka med en kväll till.

Blir ingen lång kväll idag heller men en artist vill jag se i alla fall. Petra Marklund blir det.

Sen får vi se om det blir nått mer. Beror på om orken finns . Ska försöka samla alla krafter jag har och stoppa undan min smärta en gång till.

 

Sen blir det vila i flera dagar skulle jag tro för att hitta tillbaka till normalontläget. Just nu r det väldigt långt borta.

Och kanske kunna få lite sömn på köpet. För nu börjar jag känna mej mer än lovligt sliten.

Känns som bomull i huvudet.

Trögt och segt som tuggummi. Mer än vanligt även om man nog är rätt trög annars också :)

 

 

Första festival upplevelsen :)

Igår var en händelserik dag och kväll för den delen.

På morgonen gick jag som vanligt ut på min dagliga runda med Tessan och då jag var hade ca 1 km kvar ringer min mobil. Då var det min favoritkille Viggo som ringer och undrar ”var är du farmor?”

Dom hade kommit för att hälsa på och stod hemma på gården och väntade på att vi skulle komma hem.

Då jag då kom så nära att han såg mej kom han springande och glatt hejande...farmors favoritkille. Sen pratade han glatt om att han träffat ”Olle” på affären innan dom kom till oss. Och vet du sa han...vi fick godis av Olle. ”Han gillar oss”.

Självklart gillar han dom , sina barnbarnsbarn . Nått han aldrig trott han skulle få uppleva.

Molly kom också springande för att visa sin godis och för att sen få åka på rullatorn en stund. Hon gillar verkligen det.

Sen blev det en dag med full rulle på både barn och gamla farmor.

Jag och Molly var även ute en stund och hon lekte med stenar och vi blåste såpbubblor.

Sen gjorde hon även ett rymningsförsök så gamla tanten fick lite sprutt på gammelbenen och fick pinna efter henne med rullator och allt. Fångade in henne och hon fick åka rullator tillbaka hem. Den lilla busfröken ♥.

 

Blev även lite prat och surr med Viggo som alltid har mycket berätta och farmor älkar att lyssna. Han vill sen gärna vara med sin favvofaster och se på roliga filmer och spela spel med. Dom har sån fin relation .

Härligt att se.

Gjorde korv och makaroner till dom innan dom skulle åka hem och båda barnen åt med god aptit. Roligt att även Viggo åt så bra för det händer inte så ofta.

 

Så det var en trött farmor som sen fick lägga sej och vila då dom åkte iväg. Men oj så nöjd och glad jag var trots en ilsken smärta som kom direkt don gav sej av. Tur jag kan stoppa undan den för en stund då favoritkillen och favorittjejen kommer på besök. Då finns inte tid för nån smärta. Den tar jag itu med då dom farit hem. Älsklingsbarnen betyder så mycket.....världens bästa smärtpiller.

 

      
 
 
 

Efter vi ätit middag och vilat en stund till var det sen dags för hamnfestival. Vi skulle gå för att lyssna på Louise Hoffsten som hade sitt uppträdande . Det var väldigt bra . Hon har en enorm repetoar med all sköna musik. Mycket blues . Hon spelade och sjöng både nya och gamla låtar. Väldigt sevärt. Såg att medelåldern på dom som var där låg på 50 + och mycket äldre än så. Inget för ungdomar kunde man se. Veronica var med men var inte särskilt imponerad.

Tur man hade rullatorn med. Stod först och hängde på den men armarna tog slut så jag var tvungen sätta mej mellan varven. Synd för jag ville gärna se också men var tvungen ge mej och sitta ner.

 

Så nu kan man gissa hur bra det blev med sömn . Inte alls kan jag meddela. Sov väl nån timme här och nån timme där men inte mer än 2-3 timmar blev det. Har nu varit vaken sen kl 3 och kan inte sova för det värker precis överallt. I armarna, i ryggen , i knäna , i benen , i nacken och i axlarna.

Men det är priset man får ta för att roa sej. Är man en ”invalid” får man ta det goda med det onda.

Vet att det blir en tuff helg då vi har fler musikupplevelser på agendan.

I kväll blir det RixFM-festival med bl.a Agnes, Danny och många fler som vi ska se.

Bara bita ihop och inte känna efter. För jag SKA dit . Inte annat som gäller.

Inte vill man missa det enda som händer här nu i sommar bara för att det tar ont. Inte en chans att jag ger upp. Så det får bli tufft men det är ju bara tre dagar. Får försöka läka efteråt.

Nu ska vi bara ha trevligt och så stoppar jag undan smärtan för en stund och det brukar ju gå vägen. Att den sen kommer tillbaka med dubbel kraft det får jag ta. Hur ska man annars få ut nått kul av livet om man inte tillåter sej ha lite värre nån gång ibland.

 

 

 

Onda armbågen .... bara skrot med kärringen :)

Efter en ytterligare jobbig natt med mycket smärta så var det idag dags för sjukgymnasten.

Skulle visa upp min onda arm och axel som också bråkat med mej sista tiden.

Tror själv det kommer av att jag är svagare i höger sida och då får trycka ifrån mer med den armen då jag går med stöd av nått slag. Rullator eller kryckor. Känns värst då jag använder kryckorna.

 

Skulle dit redan på morgonen och planen var att jag skulle promenera dit men det var mulet och kom även regn så jag körde upp dottern så hon fick skjutsa mej dit. Hade ingen lust gå och bli blöt.

 

Väl där så fick jag träffa sjukgymnasten och hon sa som vanligt att ”javisst ja det var dej som vi måste klura ut special-lösningar åt”. Hon vet att dom vanliga övningarna som man ger aldrig brukar funka på mej så hon får alltid vara lite påhittig för att hitta övningar jag ska kunna göra.

Hon höll med mej om att smärtan jag nu fått förmodligen beror på överansträngning i höger sida av kryckgång och rullatorn. Precis som jag själv misstänkt.

Konstaterade att det INTE är det man kallar tennisarmbåge utan nått som jag nu inte minns namnet på men som smärtar vid vridning av underarmen uppåt. Det är nerven som går till underarmen och fingrarna som hamnat i kläm av muskeln som ligger djupt in i armen precis under armbågen. Den är irriterad och klämmer därför på nerven. Så det är också nervsmärta som jag ju förstått då det känns som den ner i benet.

 

Sen det jag har i axeln/ skuldran var kappmuskeln som kommer i kramp och drar ihop sej och den ska jag försöka stretcha , hur det nu ska gå?...och använda diklofenak på. Den smärtan kommer av att jag drar upp axeln då jag går med rullatorn och hon tyckte det var helt okej att vi sänkt styret för att minska trycket på axeln.

Även underarmen ska nu stretchas men det var svårt, förstås, hitta nån övning som jag KAN göra.

Man ska egentligen stretcha den genom att stödja armbågen mot låret och böja sej fram och hänga ner armen och där vrida den. Låter väl inte så svårt men för mej var det omöjligt då jag inte kan sitta så framåtböjd. Finns inte en chans att det funkar för ryggen.

Men hon hittade en sätt jag ändå kan göra nästan samma rörelse fast utan böja armen. Den ska jag nu testa och se om det kan lätta på smärtan.

Sen sa hon också att jag helst skulle låta bli kryckorna då dom påfrestar armen mer än rullatorn.

 

Så summan av kardemumman är att det bara är skrot med kärringen. Bara bunta ihop och slå ihjäl.

Skämt åsido. 

 

Men det känns så ibland. Det kommer bara nya krämpor hela tiden. Och det är alltid lika svårt komma tillrätta med det.

Allt måste göras så det passar mej och min grundskada. Den som gör att jag fått allt nytt som tillkommit på vägen.

Ryggen blir sur om jag gör nått den inte gillar och då är vitsen inte så stor. Kan inte byta en smärta mot en annan men kan kanske få nån smärta minska utan att en annan förvärras. Precis som hon sa idag , sjukgymnasten, det är alltid lite trixigt med dej.

 

Just nu är det extra ont i armen efter alla övningar och tester. Förhoppningsvis bara för stunden.

Ska inte börja med nån övning förrän i morgon enligt rekommendation så armen får vila idag.

Sen ska jag försöka få maken att massera skuldran och axeln för det sa hon kunde vara bra för att få den muskeln slappna av.

Och lite stretching.

 

Sen kan det väl bli en runda med vovven på eftermiddagen då det inte blev nån promenad i morse till G-stad som jag tänkt.

Inte ta ut sej för mycket för i morgon blir det hamnfestival och Louise Hoffsten. Inget jag vill missa . Och det blir med rullator, inte kryckor.

 

 

   
 
 

 

 

Eländes elände :((

Efter flera rent ut sagt usla dagar och nätter var denna inget undantag. Somnade vid halv 2 -tiden och vaknade vid 4. Inte utvilad precis.

Men det har varit så sista nätterna nu sen min ”bakbravad” i lördags.

Baka är kul men inte efteråt. Kunde förstås nöjt mej med det jag egentligen skulle baka och inte kört på med flera till som inte var planerat.

Det som var det viktigaste var ju den franska chokladtårtan som skulle bakas till vår överraskning till brorsan som vi skulle fira i söndags. Han fyllde väldigt många jämn år igår ...hihi....och vi firade honom i söndags med tårta och present.

Eftersom vi dom inte visste att vi skulle komma så tog vi med fika och allt. Kul att överraska.

 

Men det blev som sagt lite för mycket för min stackars värkande kropp. Självförvållat ...javisst men inte oväntat då det hände för jämnan. Svårt finna sej i sitt öde trots att det gått så många år.

 

Och jag som i lördags tyckte det var en bra dag....i alla fall innan jag satte bak på schemat.

 

Nått positivt i lördags var vår goda middag och att jag fick bjuda mat till Veronicas kusin som flyttat till Göteborg som var och hälsade på. Roligt träffa henne och roligt med trevligt middagssällskap som gör man glömmer hur ont man har för en sekund eller två.

 

Sen då söndag med firande av storebror var också trevligt och jag tror han uppskattade det.

 

Så helgen var intensiv med mycket på agendan och visst blev kroppen sur för det. Den protesterar vilt och ber ilsket ”lägg dej ner kärring ” fast det går inte lyssna på det. Emellanåt kan jag lyssna men inte hela tiden för då skulle det innebära ryggläge resten av livet. Vem vill ha det så????

 

Så trots den ilskna smärtan som varit tuff och vass hela helgen så kämpade jag mej runt på mina dubbla rundor. Varje dag. Morgon och kväll . Envis som synden är man ju.

 

 
 

Sen kom måndag morgon och smärtan var lika ilsken som aldrig förr men det var bara bita i det sura äpplet , ta på sej joggingdojjorna och ge sej ut på obligatoriska rundan. Ingen pardon där inte.

Går ändå hyfsat bara jag inte tar för stora steg och inte går allt för fort. Inte för att jag går särskilt fort jämfört med förr. Tror det tar ca en kvart längre numera gå samma sträcka mot innan skadan i ryggen. För förr då kunde jag ta ut stegen och gå fort. Men det var då det.

 

Får vara nöjd om jag kommer runt mina 5 km två ggr per dag. Det är ändå det viktigaste att jag KAN gå. För då jag kom från sjukhuset för drygt 7 år sedan var det knappt jag kunde det.

Brukar tänka på det då det känns motigt och tungt. Att jag går på mina ben om än det tar ont. Och jag går mina 5 km även om det inte går så fort . Så man får se det från den synvinkeln och då uppskattar man det lilla också.

 

Igår då tog vi en tur in till stan för att strosa runt på marknaden som just nu är där.

Var väl inte helt i form för det men ville ändå göra det. Roligt gå runt och kika även om man inte handlar nått. Träffade några bekant som vi fick en trevlig pratstund med.

Var mest skräp som vanligt så vi for hem tomhänta denna gång. Inte ens munkar blev det då jag ju just plågat mej med bakning. Så då var det onödigt köpa nått fikabröd.

 

Skulle sen köpa en mjukglass på Max där vi parkerat bilen. Det var mycket folk där och ovan personal så det tog väldigt läng tid få sin glass. Stod och väntade hängande på rullatorn och fick väldigt ont i ryggen och min högra arm som redan tar nog ont. Höll på ge upp . Fick till slut vår glass men då hade vi stått i kö nästan en halvtimme så då hade jag fruktansvärt ont att det var svårt njuta på riktigt. Statisk belastning är ingen höjdare då jag redan innan hade så väldigt ont.

Så det verkar bara gå åt helsefyr just nu.

 

 
 

Men skam den som ger sej. Trots den smärta jag hade då vi kom hem blev det ändå en till runda på kvällen. Kanske onödigt men det är skönare röra sej då smärtan är så intensiv än ligga ner. Går inte slappna av ändå. Så bara kasta sej ut och ge sej av. Inte känna efter och väl ute så glömmer man det för en stund och kan njuta av promenaden .

Att det sen blev en tuff kväll framför TV-n då benet värkte så jag höl på bli tokig är en annan historia.

Och sen då sömnbrist på det.

 

Nåja det blir väl bättre nån gång. Om jag har turen på min sida eller nått.

För nu står det en hel del på agendan så det måste funka. Och gör det inte det får jag väl strunta i hur det känns och ändå ge mej i kast i det som planen gäller. För nu blir det hamnfestival i dagarna tre som vi ska gå på. Är gratis i år så då måste man ju passa på. Är artister som jag vill se alla dagar så en stund varje kväll blir det åka in till festivalen. Inte ofta vi gör nått så det är bara bita ihop och inte känna.

Brukar funka om jag riktigt vill . Fast efteråt blir det säkert tufft. Hoppas bara jag kan stoppa undan smärtan efter varje kväll så jag orkar. Får väl använda rullen till att sitta på under uppträdanden så inte det blir så tungt i armarna och i ryggen. Får göra som andra ”gamla” gör.

 

Nu ska jag försöka få mej lite mer sömn för John Blund kom till ögonen nu. Har ju redna varit vaken i 4 timmar så kanske nån timme till jag kan få. Är ju inget roligt väder ute nu så det känns okej krypa under täcket igen. Endast 10 plusgrader idag......är det sommar det den 9 juli???

Hoppas det är bara för en dag så det blir fint väder till festivalen.

 

Tack och gonatt från en riktig gnällkärring :((   

Började bra i alla fall !!

Vaknade inte allt för tidigt idag. Tur det då jag somnade rätt sent.

Somnade väl efter kl 2 så det var inte värst. Sov sedan ända till....hör och häpna ….kl 8.

Sex timmars sömn utan att vakna ….. helt otroligt. Inte minns jag när jag sovit så länge.

Och eftersom jag även natten innan sovit hyfsat så verkar det nästan för bra för att vara sant.

 

Idag kändes det också lättare och jag var mindre seg i kropp och knopp. Riktigt utvilad för en gång skull.

Även prommisen sen gick lättare än på länge. Inget hugg utan bara lite nyp i rumpan.

Så idag var det en bra början på dagen.

 

 
 

 

Sen var jag ju förstås tvungen förstöra allt det ”braiga” ( inget ord kanske men hittade inget annat som passade in)

Jag fick helt enkelt för mej att jag skulle baka lite.
Lite var tanken men slutade med totalt tre olika kakor.

Blev att jag tänkte att ugnen ändå var igång så då jag börjat kunde jag löpa linan ut och göra fler. Så skulle jag slippa värma upp huset mer än en gång.

 

Blev väldigt varmt i köket då det är en fin dag och solen skiner . Men vi har en golvfläkt i köket som hjälpte till att svalka i värmen. Blev ändå runt 28 grader inne.

 

Eftersom det tog tid med gräddningen blev det rätt länge springa runt i köket och vispa och dona och diska. Vilket sen resulterade i att ryggen och benet blev stensur.

Fick väldig smärta i ryggen innan jag fått alla kakor ur ugnen och allt undan plockat.

Kunde ju nöjt mej med att baka ”en” kaka och inte tre. Vet av erfarenhet att det alltid slutar illa om jag försöker leka tant duktig och tro att jag kan göra det jag kunde en gång.

Vet det och ändå struntade jag i det.
Så allt som kändes så okej i morse har flugit sin kos.
Nu kan jag inte sitta ute heller då ligga är enda som funkar och knappt det. Det sliter och drar i ben och rygg och strålar ilsket ner ända till tårna. En superilsken smärta som inte är leka med.

 

Kunde jag låtit bli.?? Javisst men prova stoppa mej. Ingen här hemma skulle få den tanken då dom vet det är rätt meningslöst.

F*N också. Det som var så bra.

Hur lätt var det inte förstöra det.

Så fort jag har en bra dag ska jag utmana ödet och förstöra allt det roliga.

 

Fast det roliga kan man säga var ju att baka ändå. Jag älskar att baka. Ett nöja jag alltid gillat. Men jag MÅSTE sluta göra storbak som jag ju vet inte funkar. Gjort så många ggr med samma trista resultat. Och då menar jag inte att själva baket misslyckas. Utan att min eländiga kropp protesterar vilt och ilsket över min ansträngning att låtsas vara som förr.

 

 

Så vad ska man säga??? Går inte lära gamla hundar sitta och inte gamla tanter heller.

 

Så nu blir det en jobbig eftermiddag med svårt slappna av . Ligga här och sura är enda som funkar. Eller funkar och funkar. Det blir inte värre i alla fall om jag ligger ner men bättre ? … verkar inte så.

Just nu får det duga och jag får hoppas lite vila och värme kan få det lossna och jag kommer upp på ytan igen.

En bra dag som slutade med ett ras....som vanligt. Är huvudet dumt får kroppen lida!!!!!!!

Men jag kommer igen var så säker.

 

 

 

 

Sega gumman !

Idag känner jag mej segare än nånsin. Man kan undra om det har att göra med väder och vind eller det att sömnen är upp och ner och bak och fram.

Fast i natt blev det en lååång sömn. Hela 5 timmar , det ni :)

Natten till igår blev ju endast 2 timmar så det är en klar förbättring.

 

Men då jag nu sovit så känns det som jag inte har nån ork alls. Är väl ovanan att sova eller nått.

Men smärtan sen bilresan och IKEA sitter i ännu om än lite bättre idag än igår. Igår var en tuff dag men jag gjorde ändå mina rundor som jag ska och det dunkade även om det tog väldigt ont och högg i ryggslutet och benet.

Fick tassa på tå för att inte braka i backen men jag klarade dagen utan nått ras så det var positivt.

 

Har även fått nån konstig knöl ovanpå höger fot och den tror jag kommit av att jag sväller om fötterna och hade sandalerna som tryckte där då vi åkte upp till IKEA. Blev en lång stund sitta still och då har jag problem med svullnad . Borde tagit av skorna i bilen men det är lätt tänka på det i efterhand. Det kunde jag ha tänkt på då.

Knölen tar inte ont eller så men den känns då jag tar på sandalerna igen. Går bra med joggingskorna som tur är. Och det är dom jag använder vi promenaderna så det är ju tur.

 

Har även ett stort blåmärke på vänster arm precis ovanför armbågen som ömmar. Det fick jag då vi kom till IKEA och Veronica plockat ut rullatorn ur bagaget. Hon säger då till mej att ” se upp för luckan” och vad gör jag då? Jo jag sätter upp armen och luckan träffar den med en smäll. Fattar inte hur jag tänkte men det var väl den tröga hjärna som inte hängde med. Hon sa ju ”se upp” och jag lyfte upp armen. Blev lite kortslutning i hjärnkontoret. Tog ”skitont”

Det blixtrade till i armen så inte konstigt det blev en stort märke. Men det var mitt egna fel. Kan inte skylla på nån annan. Tur bara att det inte var högra armen som tar nog ont utan en smäll.

 

Väntar ännu på att få träffa sjukgymnasten och få råd om högra armen. Ska träffa henne nästa vecka och då hoppas jag få tips om hur jag ska lindra den smärtan på bästa sätt.

 

Idag fyller min äldsta son 31 år. Minns än i dag när han kom till världen efter en låång låång förlossning. Tystlåten , blek och utmattad efter den utdragna processen, både han och jag.

Vad åren gått. Inte kan jag väl blivit sååå gammal att jag har barn som är 31 år???

 

 
 
 

Skämt åsido , men jag är nog sååå gammal om inte äldre. Känner mej kroppsligt som 75 fast jag bara ska fylla 52. Hur det nu går ihop. Men kroppen är sliten och knoppen trög.

Så ibland undrar man hur gammal man egentligen är.

Vet att den fysiska skadan och den jobbiga smärtan påverkar både kropp och knopp. Hjärnan tar stryk av att leva med ständig smärta , man blir helt enkelt lite dum av det. Fattar trögt och tappar bort sej ibland. Här hemma är dom van vid mina knasigheter. Fattar att jag har mer ont då jag blir mer än lovligt svamlig. Tur det. För det kan vi skratta glatt åt allihop.

 

 

 
 

Prommisen idag var mindre seg och smärtsam så kanske det ändå var bra med lååång nattsömn.

Mindre hugg idag men inte helt borta. Fick gå med små steg så kändes det mindre. Men runt vi kom och det är så härligt klarat av det. Smärtan FÅR inte vinna. Inte en chans .

Än leder smärtan men vinner gör den inte. Jag vägrar ge mej, på gott och ont. Ska inte låta den ta över även om det nån gång om sänder känns rätt hopplöst och jag inte vill annat än ge upp. Tur man är en envis åsna som stångar i väggen gång efter annan. Och sen reser sej igen , och igen.

För vad vore det för liv om jag gav upp ??? Inte mycket att ha

.

Så smärtan får vara där den är men den får inte ta över. Undra om det var så hon sa terapeuten jag gick hos för ett år sedan? Nått åt det hållet. Acceptans är väl ordet jag söker. Inte riktigt där än men nån gång kanske.

 

 

 

IKEA ... :)

Efter att ha tillbringat ett antal timmar i bilen och sen på IKEA så är inte kroppen glad..Den var ju visserligen inte glad igår heller så egentligen är väl skillnad minimal mot det.

 

Vaknade tidigt , för tidigt , då vi tänkt oss komma iväg redan före klockan 9. men stiga upp klockan 5 var väl att ta i.

Men benet värkte så det var omöjligt ligga mer .

 

 
 

Var kanske inte det bästa att jag tog den andra rundan igårkväll , men det är lätt vara efterklok. Och om jag vetat innan vi gick iväg att vi skulle hamna mitt i ett störtregn så hade jag nog skippat den. Vi ar som tre dränkta katter , jag Veronica och vovven då vi kom hem efter den turen. Bara hoppa ur kläderna och slänga dom i tvätten då det rent av dröp av vatten.

Vovven var så genomblöt att vi var tvungen ta fram fönen och blåsa henne lite torr.

 

Så alltså var väl inte utgångsläget det bästa för en biltur i 1,5 timme och sen traska runt i butik i några timmar. Men bestämt hade vi gjort och jag ville verkligen ta den turen till IKEA som vi planerat.

Resan upp till Haparanda gick ändå hyfsat trots att jag hade så pass ont att det var nästan så jag rent av låg ner. Vilket jag ju alltid gör numera då jag åker bil.

Väl framme var det så skönt komma upp på benen och rör på sej att det uppvägde det onda. Och att sen få strosa runt en lång stund och bara titta och fynda så var det rena lisa för kroppen trots att smärtan fanns där i bakgrunden.

Vi hittade både det ena och det andra. Tog även en liten paus och fikade lite och fick sej den behövlig dosen med koffein.

 

 

Jag köpte bl.a lite vardagsporslin som jag varit sugen på byta ut då diskmaskinen slitit ordentligt på mina tallrikar som jag haft i många många år. Hittade ett fint i mörk lila . Riktigt snyggt. Inget dyrt för jag tycker inte det behövdes utan ett enkelt vardagsporslin som man kan nöta på. Går inte lika mycket nu då vi är på tre som det gjorde då vi var alla fem hemma.

Sen blev det förstås lite plastburkar av olika slag, maken säger att jag har dille på plastburkar.

Lite toa-borstar och sen ett antal fotoramar som dottern ska ha till sina konstverk som hon ska visa upp på Konst i Det Gröna i sommar.

Vi var sen en sväng in på Ittala Outlet och kikade lite men där hittade jag inget som lockade. En liten titt in på godishuset blev det förstås också och fyndade lite finsk lakrits och choklad.

Efter det så var det dags för hemfärd och då konstaterade vi att vi varit där i 3,5 timme. Inte undra på att kroppen började protestera mer och mer.

Sen då sitta i bilen i 1,5 timme till var ingen höjdare precis.

Men det får man tåla. Jag Ville ju åka dit och då får jag minsann inte gnälla att det är tufft. Det gjorde jag inte heller. Det gör jag nu .

 

För nu är det inte kul . Få se om det alls ska gå att sova i natt. Tur nog jobbar maken så han blir inte störd av mitt bökande och joxande då jag inte kan ligga still då smärtan är som värst.

Men jag får tänka på hur skoj det var komma ut och åka en sväng . Se nått annat och göra sånt jag tycker om.

Och det gör jag verkligen. Jag gillar gå och titta runt i affärer även om jag inte alltid är ute efter nått särskilt.

Så även om det nu är he***es ont så har jag haft en toppen dag med dottern . Fått göra nått roligt för en gång skull och fått glömma det onda för en sekund och strunta i kroppens signaler som säger ” lägg dej ner kärring” och bara gå ändå.

 

 

 

I morgon blir det säkert än värre det brukar det bli. Men det tar jag då . Nu ska jag bara tänka på det roliga och försöka glömma bort den kniv jag har i ryggen som vrider om och gör att det strålar ner i benet som blixtar en åskig dag.

Ska läsa min spännande e-bok som jag har då jag förmodligen inte kommer kunna somna i första taget.

 

Men för att ha skoj får en som jag lida pin i efterhand . Och det vet jag ju innan och därför väljer jag göra sånt som ger mej nån njutning och väljer bort sånt jag inte tycker är värt att plåga sej för.

I dag var det värt det, inte snack om annat. Har haft en toppendag helt enkelt.

 

 

 

Höll på blåsa bort....

Tur man är en envis dj***ul. Då trotsar man allt och lite till.

Sömnen var som vanligt usel men inte bara pga smärtan denna gång.

 

Vovven bråkade hela natten och skull bara hoppa ner från sängen för att sen stå och krafsa och vilja komma upp igen. Så höll hon på tills maken tog sej upp på övre plan till sitt sovrum då han har nattskift. Först då lugnade vovven ner sej och la sej i en fåtölj och surade.

Vet inte varför hon var så besvärlig men det kan vara så att eftersom hon inte fick nån runda alls igår då det regnade mest hela dagen så var hon för pigg och ville vi skulle stiga upp mitt i natten och ge henne frukost.

För det var inte ut hon ville. Veronica var ut med henne två ggr och ändå bråkade hon.

Men som sagt då maken pös upp för att få nån sömn alls så slutade hon.

Hon bråkar aldrig med mej. Då vi är ensam och maken jobbar natt så sover hon lugnt till han kommer hem på morgonen utan att väcka mej. Nu är visserligen jag ofta vaken själv men då jag väl sover väcker hon inte trötta matte.

Fast hon har ju lärt sej att det fungerar klättra på gubbens huvud och ha sej för att få upp honom och få som hon vill. Ingen respekt där inte.

 

 

Jag vaknade ändå rätt tidigt då jag väl lyckades sova nån timme , klockan var bara 5 . Så efter att jag varit ut med hunden och hon och jag ätit frukost somnade i alla fall vovven om och jag la mej och försökte. Slumrade väl till en timme kanske men inte mer. Så när jag sen såg att det inte regnade mer så tog jag och gav mej ut på rundan som inte blev av igår. Nog att hoppa över en dag. Det får inte vara flera.

Hade ingen jacka då jag tyckte det verkade lagom med endast T-shirt. Men jag borde tagit jackan för så speciellt varmt var det knappast.
Det blåser ordentligt så träden står som pilbågar och varma sommarvindar lyser med sin frånvaro. Sen den väldigt fuktiga luften vi nu har gör att det nästan blir lite råkallt.

Sen kan man också tycka att det var som jag känner mej just idag ute .... som jag går i motvind och alltid gör. 

 

 

 

Gick hyfsat ta sej runt om än rätt tungt i motvinden som gjorde att man fick ta i .

Har rätt ont i armarna för det gick tungt skjuta rullen då det var sån hård vind. Även ryggen bråkade då jag faktiskt höll på knaka till den på riktigt igår kväll då vi skulle och handla.

 

Jag skulle ta mina sandaler från skohyllan och då brukar jag ta vårt långa skohorn och fiska upp dom med så jag slipper böja mej ner. Nu gjorde jag inte så och det höll på gå rent åt skogen. Kände det som om jag fått ett knivhugg i ländryggen och kunde först inte ta ett enda steg. Sen släppte det rätt fort men det tog väldigt ont röra sej . Var hela tiden nära till ett riktigt brak. Tur nog höll den då jag tog det väldigt lugnt och vi fixade handlingen utan nån bravad.

 

Känner fortfarande att det är nära till hugg om jag är oförsiktig, Så jag tar det lugnt och då jag skulle ut på rundan idag gjorde jag som jag ska göra....fiskade upp skorna med skohornet.

Måste ju hålla ryggen någorlunda hel om jag ska orka gå omkring imorgon då vi är på IKEA:

 

 

Maken jobbar som sagt ännu och har denna vecka och nästa kvar innan han får semester.

Inget är planerat för sommaren utom att vi ska gå på hamnfestivalen som är tors-lörd nästa vecka.

Vi gör inte så mycket annat så det blir kul att ha nått se fram emot. Var flera bra artister som jag vill se bl.a Louise Hoffsten , Agnes ,Danny och Petra Marklund.

Nu då det är gratis så kan man gå alla dagar och se just det man vill . För alla är olika dagar. Så det blir skoj. Kanske man kan träffa lite folk man känner också.

 

 
 

I övrigt blir nog semestern mest att få maken koppla av och vila upp sej då han också har börjat få lite krämpor här och där. Vilket man får höra med jämna mellanrum....han är ju en karl ju :)

Regnig dag IGEN

Efter en ytterst jobbig helg med huggande ryggsmärta och blixtar i benet och benen plus vädersmärta som heter duga är det skönt att det är måndag. Men har man tur med vädret....nej inte det. Ännu mer regn och rusk och ännu mer vädersmärta i benen och nu även i armbågen.

I helgen kände jag inte mycket av armbågen då smärtan var starkare i benen och ryggen och då glömde hjärnan bort att även armbågen tar ont. Idag då ena benet inte tar lika ont, det ben som INTE ska ta ont, så kommer smärtan i armbågen fram igen.

 

För tro inte att den är borta , inte en chans . Den var bara undanskuffad av att BÅDA benen tog ont. Så om man ska se nått positivt i hela kråksången så är det väl att vänster ben inte smärtar och det bara är den ”vanliga” smärtan och vädersmärtan i höger ben som bråkar med mej idag. Den är visserligen inte heller kul men den hör ju som liksom till mej. En del av mej kan man nog säga. Är förstås lite FÖR stark ännu då det inte lagt sej helt sen vi bökade runt i rummet , skrotrummet, på övervåningen och sen tanten lekte med skurtrasan.

Men det kanske lättar så småningom.

 

Måste åtminstone blivit bättre till på onsdag då en tripp till IKEA står på schemat. Jag och dottern ska åka dit då maken är hemma på dan eftersom han ska jobba natt då. Vill inte lämna hunden ensam för många timmar.

Var ett bra tag sen jag var till IKEA så det kändes som det var dags för en dag där. Maken gillar inte strosa runt där så därför blir det dottern som kör mej dit.

En lite tripp så man får göra nått annat än ligga här och känna efter.

 

Då det regnade i morse så avstod jag faktiskt min obligatoriska runda eftersom jag inte hade lust trampa runt i regnkläder som är så svettigt ha på. Sen är vovven också nybadad så då ville jag inte smutsa ner henne direkt. Om det klarnar upp nått sen idag kanske det blir en kvällsrunda men än ser det inte ut att det ska komma nån sol alls.

Sen känns det rätt kvavt så jag har inte lust gå om det kommer åska . Min stora skräck vara ute på min runda och åskan kommer.

 

 

I övrigt blir det inte mycket som händer i dag. Väntar på några paket bl.a hundmat som jag brukar köpa på nätet och få hemlevererat. Dom har äntligen börjat sälja även veterinärfoder på nätet och det är mycket billigare än hos veterinären. Vovven äter ju ett specialfoder och det är rätt dyrt men hon måste ju ha det så vad gör man inte för sin lilla vovve. Tur hon är en liten vovve som inte äter så mycket. En påse på 1,5 kg kostar 205 kr på nätbutiken och 260 kr hos veterinären.

 

 

 
 

Sen väntar jag på ett nytt sängöverkast som jag köpt på rea . Går mycket sängöverkast då jag ligger så mycket i sängen att det lätt blir fult och nött. Alltid roligt förnya lite och ett överkast piffar helt klart upp. Ska försöka hitta lite fina kuddfodral också till alla mina hundra stödkuddar då även dom behöver bytas ut. Det är otroligt vad det nöter då man använder kuddar hela tiden. Har kuddar under benen , under armarna och bakom ryggen så det blir några stycken. Sen har jag lika många i soffan där jag har min plats framför TV.n. Är som en riktig kuddfia.

 

 

 

Är rätt sliten och känner mej ännu långt ifrån utvilad då sömnen fortfarande lyser med sin frånvaro. Blir runt 2-3 timmar per natt och nån gång emellanåt kan det dra till med 4 timmar.

Den onda cirkeln verkar inte vara lätt att bryta. Tror det gått troll i det.

Kommer inte till ro då jag lägger mej utan ligger och vrider mej i flera timmar innan jag hittar rätt läge som gör att jag kan slappna av.

Och då försöker jag att endast sova på natten och aldrig på dagen för att inte förstöra skolämnen helt. Men hittills har inte det hjälpt.

Vet inte om det är därför jag har så mycket mer smärta också då kroppen och knoppen inte fått sin beskärda del av vila. Är svårt peka på nått men nu har det pågått en längre tid. Nästan lika länge som jag har plågat mej med dubbla rundor varje dag. Trodde att jag skulle bli mer trött av det men än så länge har det endast gett mej mer och mer smärta.

Men nått positivt med det hela är att jag tycker jag orkar det bättre även om det tar lika ont som då jag började gå två ggr.

Och benet håller lite bättre trots smärtan och det viker sej inte lika ofta som i början.

Så det är bara bita ihop och kämpa på i samma takt.

Innan sommaren är slut så kanske det lossnat ordentligt och jag kan gå hur mycket jag vill utan att smärtan ökar. Önsketänkande kanske men lite kan man väl få hoppas.

 

Nu är fokus på onsdag och inriktning till IKEA-dag. Rullatorn får åka med så jag har ork att gå runt där några timmar. Nått litet fynd ska man väl göra. Har hittills aldrig kommit tomhänt hem.

 

 

 

 

 

 

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0