Ny vecka och sommartid.

Måndag och ny vecka. Ytterligare nån dag närmare dagen jag blir hundägare igen.

Tokigt kanske men det är det enda som fyller mina tankar om dagarna. Längtar mer och mer för var dag som går. Ser fram emot det med sån glädje och lycka .

Få tillbaka en liten mjuk vän som håller mej sällskap mina långa ensamma dagar.

Och snart så är det dax. Nu ”bara” ca 16 dagar kvar.

Gissa om det ska bli livat i huset. Med en livlig valp får vi fullt upp och nått som sysselsätter en dagarna lång. Ska bli så otroligt roligt och härligt.

 

Minns så väl den dagen Tessan kom till oss och vilken lycka jag då kände. Nu blir det lycka igen med en ny liten krabat som får våra hjärtan att smälta.

 

Längtar ännu mera denna gång då vi haft den förmånen få titta till valparna redan två ggr och det är nått vi inte kunde göra förra gången då hon kom från en kennel i Umeå.

Och att få se honom i hans miljö och med hans syskon redan som nån vecka gammal har gjort det lättare stå ut i väntan på dagen D. Och nu i fredags var det riktigt svårt åka hem utan valp då dom alla tre var det mysigast som finns att gosa med. Så mjuka och så söta och gulliga. Hade kunnat ta med dom allihopa. Men det blir fullt tillräckligt med en .

Och nästa gång då får vi honom hem. Lycka ♥♥

 

Igår så fick jag dottern att putsa lite fönster och byta gardiner. Vi nöjde oss med köket då det inte gick komma runt och putsa utsidan ännu i dom andra rummen eftersom det ännu är snö kvar.

Blir alltid så fint med nytt i fönstren även om det inte var nya gardiner.

Blev lite snopen då vi satte upp gardinerna då vi fick se att dom krympt nästa en dm på längden. Det var jag inte beredd på. Så det blev ta ner dom och sätta upp dom i rynkhuvudet istället för att få lite mer längd på dom och sen fick den andra längden hakas upp med en klämma för att bli ungefär lika lång.

Har inte varit med om att en gardin krympt så mycket som dom här gjorde men det blev ändå bra till slut med lite fix och trix.

Läste sen i katalogen där jag köpt gardinerna att dom kan krympa upp till 7 % vid tvätt och mina har då krympt minst det , till och med lite mer.

 

   

 

 

Nu är det bara resten av rummen kvar men det får bli nästa helg då dottern är ledig.

Sen så väntar jag lite nya gardiner till ett av rummen och som inte kommit ännu. Alltid kul få nått nytt hänga upp i fönstren.

Hade tänkt det ska bli klart innan påsk, men det beror på hur vädret säger. Inte kul putsa fönster om det är dåligt väder eller för kallt.

 

Var också och beställde tid för klippning och slingor nästa vecka så jag hinner med det innan valpen kommer. För då han kommer har jag inte tid vara borta , en valp ska inte vara ensam hemma utan han ska ha sällskap hela tiden . Och då det är min hund så vill jag vara så mycket som möjligt själv med honom i början så han blir trygg och känner sej hemma. Vi är ju tre här hemma , men det är mest med mej han kommer vara, och ska vi nånstans får han åka med .

Precis som Tessan alltid gjorde. Hon var aldrig ensam , fick alltid följa med och om hon inte kunde följa med var nån hemma med henne.

 

Igår kändes det som en knasig dag med tiden helt fel. Gillar inte det här med omställning av klockan. Varför ska vi hålla på med det tjorvet??? Vad fyller det för funktion?

Förstår inte vitsen med det.

 

 
 

Då jag igår gick min runda vid den tid jag brukar tyckte jag det var nått som var konstigt och kom sen på att det ju faktiskt var en timme tidigare än dagen innan just pga sommartids-eländet.

 

Var sen lite läskigt då jag var på rundan. Hade ju läst i tidningen om att en villa brunnit ner under lördagen och det var en villa precis där jag brukar gå förbi varje dag. Det var bara ruiner kvar. Väldigt obehagligt. Fick sen veta att branden startat ganska exakt 40 minuter efter jag gått förbi där i lördags. Lite senare och jag hade varit där just då det brann. Hu så hemskt.

Sorgligt se och man lider med dom som bodde där. Gräsligt få allt förstört så där.

Tur nog klarade dom sej oskadda och det är ju huvudsaken. Materiella ting kan alltid ersättas.

 

Vi gick förbi där även idag och det rök ännu lite i ruinerna. Och det luktar brand fortfarande.

Spöklikt är vad det är.

 

 

 

 

 

 

 

 

Valplycka ♥♥

Igår var en härlig dag full av spännande valpmöte och pudelpussar.

Vi var och tittade till lille Kasper och hans syskon och hela kenneln som består av mängder av härliga pudelkillar och tjejer.

 

Vi har ju inte sett honom på två veckor och oj så han hade vuxit. Och vilket energiknippen det blitt. Det var full rulle i valphagen med brottningsmatch mellan bröderna och lite mobbing av lilla systern. Hon är ju lite mindre än killarna men så otroligt söt. Man bara smälter i hennes vackra uppenbarelse. Och lilla killen är inte sämre han. Och så busig han blivit, slog med tassarna och bökade runt , släpade leksaker och tuggade på både fingrar och min kofta.

Och alla tre trängdes om vem som skulle bli klappad och gosad med. Även mamma-pudel ville gosa och bli omklappad.

Jag hade kunnat sitta där vid hagen hur länge som helst. Och hålla i lilla killen var helt underbart. En liten ullboll, mjuk som sammet och så gosigt ha honom tryckt mot sitt bröst. Jag hade helst stoppat han under jackan och tagit hem honom på stört. Han var så lätt att det knappt kändes att han väger nästan ett kilo nu. Lilla goa valp-Kasper ♥ ♥.

 

 
 

Det var verkligen en injektion av lycka att få möta alla hundar och framför allt få se lilla valpen igen. Nu är det inte alls länge till dess han blir min för alltid och jag längtar så .

 

Men nu så klarar jag mej de dagar som är kvar , tror jag men man vet aldrig , till han flyttar in hos oss . Det var det här jag behövde för att stilla min längtan och snart så är det ju dags. Nedräkningen fortsätter. 18-19 dagar nu.

 

Jag kände mej så glad och lyckligt tillfreds då vi kom hem efter mötet med all pudlarna att jag bara gick omkring och myste hela kvällen. Tänkte hela tiden på vilken mysig stund jag hade med dom och det var som om jag kunde känna hans varma kropp mot min kind om jag blundade.

Så det var lätt somna med dessa tankar och jag sov så gott. Sov länge utan ens vakna då maken for till jobbet runt halv 6 i morse.

 

Tänk att en sån liten liten valp kan ge en så mycket och väcka såna känslor.

Jag bara älskar ♥ honom redan nu.

Sen är inte Henrik mindre förtjust han heller. Han saknar också en vovve här hemma och ser också fram emot en litet busfrö i huset. Vi längtar efter honom alla tre.

 

Som det ser ut nu så verkar han då ha betydligt mer bus i sej än vad Tessan♥ nånsin hade. Hon var mer den försiktiga och lite skraja typen av hund. Hon älskade bara sina närmaste och inte några utomstående med några få undantag. Hon var en supergo hund med familjen men backade om en främling ville klappa eller om det var nån hon inte kände så väl. Och tuff var hon bara mot taxen som fick veta sin plats alltid.

Men hon var så fin och go med oss och visade alltid att hon gillade oss lika mycket som vi älskade henne. Älskade goa Tessan ♥♥-

 

  
 
 

Vad jag önskar med Kasper är att han inte är lika skraj och rädd utan att han är mer framåt och lite mer bus . Och som sagt det ser så ut just nu. Liten och tuff goa lilla Kaspervalp ♥.

 

 

Då jag sovit bra i natt så var det på pigga ben det bar iväg på rundan idag. Var soligt och fint ännu så det var hur skönt som helst. Man bara undrar hur länge det ska vara så här fint.

Solen det sken från klar himmel idag med och jag bara njöt av rundan och har nu sån lust plocka fram joggingskorna. Men det är förstås för tidigt och jag vet ju hur det brukar bli då man tror att det inte ska snöa mer. Så fort vårskorna kommit fram så blir det vinter igen. Vi är ju trots allt bara i mars ännu.

Än så är det långt till vår , långt till rönn i blomma står osv.... än så är det vinter !

 

Idag blev det en Kallax tur då Veronica lovat klippa sin morfar. Så vi åkte dit och hon fick det gjort. Sen blev det även lite klo-klippning på taxen Ruff som har så långa besvärliga klor och faktiskt brutit av två stycken. Så det fick hon också fixa medan pappa höll i Ruff och jag höll undan hans huvud för är det nått han hatar så är det klo-klippning. Man får inte säga klippa förrän han sticker och gömmer sej.
Men det gick fint idag då vi lyckades lugna honom genom att jag distraherade honom med att han inte skulle titta annat än på mej. Så nu är det gjort för denna gång.

Och då ingen annan hjälpt till med klorna så fick vi än en gång ställa upp. Pappa blev då nöjd och det var ju meningen.

 

 

Om det blir av i morgon så kanske jag får bytt gardiner i nått av rummen. För nu vill jag ha vårgardinerna fram. Det måste Veronica göra då jag inte kan klättra och så. Vi får väl se hur det blir med vädret men lite puts på insidan åtminstone. För nu ser fönstren allt annat än bra ut. Om man nu ens kan se ut vill säga i dimman efter allt regnande i vinter.

Väntar på lite nya gardiner i nått av rummen men i köket ska jag ha det som jag hade förra året. Så vi börjar nog där, eller dottern börjar kanske jag ska säga.

 

Ännu mera sol :) och lite valp-prylinköp.

En otroligt härligt soligt och skönt väder har vi haft. Och än verkar det fortsätta. Promenaderna är super kanske nästan för super.

Mina knän bråkar då det nu bara är ren asfalt jag går på och då är vinterskorna lite för dålig i dämpningen. Ska bli så skönt då man lägger undan dom och kan plocka fram joggingskorna.

Jag använder ju knäskydd/stöd på båda knäna , har till och med ett alldeles nytt till mitt sämre knä, men får ändå ont.

Och det värsta är att det tar så ont på nätterna. Då börjar det värka i knäna så det går inte sova.

Så därför har jag sovit illa hela veckan plus att maken jobbat natt och då sover jag också dåligt. Mörkrädd som man är.

Men tack vare solen så är ändå humöret på topp. Går inte sura över utebliven sömn då.

 

 

Däremot så har jag varit tvungen använda lite diklofenack på knäna då plåstret inte räckt till för den smärtan. Fick det rådet av sjukgymnasten då det även skulle lindra om det är inflammation där.

Men mest troligt är det lite artros i knäna , vilket ju läkaren tror.

Däremot ryggen den klarar bra av mina rundor. Den mår som bäst då jag rör mej och nu då jag kunnat vara i farten varje dag då halkan gett med sej. Sen med lite TENS om kvällen så tar det bort den smärta som smyger på om kvällen.

 

Än har det inte blivit av nått valpbesök då Maria inte varit frisk och jag väntat på att hon ska orka med lite besök. Men i morgon hoppas jag det ska bli av. Tanken är så i alla fall.

Är så nyfiken på se dom nu då dom blir 7 veckor på lördag. Kanske man kan se vilken som är den som jag vill ha nu. Är ju två hannar välja mellan. Får ta råd av Maria om vilken hon tror motsvarar det jag söker , hon som känner dom bäst.

Och nu då jag räknar efter är det endast runt 20-21 dagar till dess han flyttar hem till mej .

Tänk vad fort det gått ändå.

Veckorna har ju bara sprungit på och ändå har man mellan varven tyckt det känts som en evighets lång väntan.

Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge .

 

 

 

 

Håller på förbereda allt som kommer behövas inför hans hemkomst med skålar ( Tessans skålar uppdiskade och klara), bädd, leksaker mm.

Bilkoppel har jag ju Tessans kvar och jag tror det ska passa då det går justera så det blir mindre då han kommer vara bra mycket mindre än hon var då hon var en stor dvärgpudel och han blir troligtvis en toypudel. Jag föredrar bilbälteskoppel framför bur då vi har dålig erfarenhet av bur då Tessan vägrade gå in i den sen vi provat stänga den en gång.

Sen är det schampo, ny borste och sånt som behövs. Klippmaskin och trimbord har jag och klotång. Idag blev det en liten bädda med tak till första tiden, Maria hade en liknande hemma hos sej som valparna sov i, och lite valpleksaker inhandlade.

Tessan hade en stor mjukishund som hon älskade, var lika stor som henne själv, men Kasper ska få egna leksaker och det blev en mjukistupp och en repleksak. Nått gnaga på .

 

 

 

Alltid roligt med lite shopping och lite skämma bort honom måste man ju få. Tessan♥ var otroligt bortskämd men vad gjorde det . Hon var det bästa som fanns och nu blir det Kasper♥ som blir det bästa som finns. Längtar så jag blir tokig …. eller kanske tokigare vad vet jag :).

 

 

Solskensmåndag ändå.

Måndag morgon vaknade jag och kände mej väldigt utsövd trots allt.

Hade somnat sent in på natten men då jag väl sov så sov jag gott.

Sen att solen sken och det var några plusgrader ute gjorde inte saken sämre.
Så jag åt min frukost och gav mej ut i det fina vädret.

 

 

Var på glatt humör som alltid då det är solsken och för att jag hade besöket hos lilla valpen idag .

Tyvärr blev det inte av idag. Maria på kenneln ringde mej då jag var på promenaden och beklagade att det inte kunde bli idag då hon blivit sjuk. Hon hade åkt på lite barnbarnsbaciller precis som jag brukar göra vilket är lätt hänt då de små barnen smittar en så lätt. Och hon ville inte smitta ner oss också. Fast hon förstår ju att jag längtar efter lilla valpen och det känns bra att prata just med henne därför. Hon förstår mej precis.

 

Nåja inget göra åt och jag blev inte alls så besviken utan tyckte mest det var synd om henne som ju haft influensa bara för några veckor sen med följdsjukdom på det.

Men vi hade en liten pratstund och hon berättade om valparna och det är alltid lika trevligt prata med henne. Så jag kände mej rätt så tillfreds ändå med den tillförsikten att besöket blir av senare i veckan istället , då hon mår bättre.

 

Och som hon sa , det är ju inte så hemskt länge nu till dess han flyttar hem till mej.

Och nu är det ytterligare en dag närmare.

 

Jag promenerade hem i lugn takt då det var så härligt ute att jag inte hade nån lust gå in. Men än är det för tidigt sitta nånstans ute då vi har snö hela baksidan som ju är åt solsidan till.

 

Sen så mulnade faktiskt på och det blev inte så mycket mer av solen idag. Vilken tur att jag då gick ut tidigt och hann med att få lite sol på näsan.

 

På kvällen sen fick jag bild på två av valparna och hon skrev i SMS-et att dom inte var så lätt att få på bild. Dom börjar bli lite för ivriga att dom inte ville stå still nog länge. Rätt komiskt faktiskt då hon sagt just idag då vi pratade att just dom här tre valparna var väldigt lugna av sej :) Så till slut fick det bli som ”selfies ” på valparna.

Men det blir skoj få se hur livliga dom är för då vi var där förra gången var det mest tiken som bökade på. Och jag tar gärna en med lite bus i.

Så nu då jag fått lite nya bilder glutta på klarar jag mej till dess vi kan åka dit . Nu kan jag se mej mätt på bilden och drömma om hur dom är i verkligheten.

 

Sen hoppas jag hon tillfrisknar snart för det kan inte vara lätt ha tid vara sjuk med så många hundar och så många valpar att ta hand om.

Och förstås så jag får komma på besök.

 

  en selfie av lilla killen som inte ville stå still ♥♥ sötnosen ♥♥

 

Upp på banan igen, nu ser jag framtiden an.

Så är det söndag kväll och maken har åkt till jobbet och jag ligger här och funderar.

Har kommit ur den svacka jag hade natten till lördag och ser åter ljuset i mörkret.

 

Tror lite jag hade uppdämda känslor som svämmade över vid åsynen av en sjuk pudels ögon som bedjande bad om nåd. Väckte mina känslor upp till ytan och svämmade över som en syndaflod.

 

 

 

Och nu ser jag bara framåt till vi får möta lille Kasper♥♥ och se att det finns ett litet lurvigt gosigt litet troll som väntar på växa till sej så han får flytta hem till mej och in i mitt hjärta han med.

 

Och det ska ske redan i morgon kväll är det bestämt. Jag chattade med Maria (kennelägaren) igår kväll och hon lovade att jag skulle få komma då. Nämnde ju för henne om hur jobbigt jag känt det då jag tittat på det där programmet och hur mycket jag längtade efter lilla valpen. Tror hon förstod mej.

 

Så nu har jag det se fram emot i morgon , längtar sååååå.

 

Har ju nu min nedräkning som jag kryssar i för varje dag som går. En dag närmare , ett steg till lyckan. Fick det till 25 dagar nu om allt går som det ska och vi får hem honom precis innan påsken börjar. Han är 10 veckor på påsklördag så jag hoppas det blir så och jag håller alla tummar och tår för det.

 

Tänk att en liten fyrbent varelse kan väcka såna känslor som just en hund gör. Inte ens maken trodde på det förrän vi skaffade Tessan. Han trodde det bara skulle vara min hund men det blev även hans efter ett tag. Det blev också hans bästa vän som skuttade av glädje varje gång han kom från arbetet.

Så även han sa att visst måste vi ha en ny hund då Tessan inte fanns mer.

Och nu är det snart så. Snart är vi husse och matte igen .

Även dottern blir ju involverad precis som med Tessan då hon ännu bor hemma . Hon blir den tredje personen i valpens♥ liv . Matte nr två.

 

Kommer ihåg då vi kom hem alla och Tessan♥ fått vara hemma en stund själv, vilket inte var ofta för hon var alltid med då det gick. Då hade hon en rangordning hur hon hälsade på oss. Jag kom alltid först, sen Henrik och sist dottern.

Och minns också hur hon alltid skulle kolla vilka byxor jag satte på , om hon skulle få gå med eller inte. Tog jag fel byxa blev hon♥ putt och visade tydligt att hon förstod vad som var på gång. Att jag skulle nånstans utan henne. När jag då sen kom tillbaka om jag varit iväg en stund så lämnade hon♥ inte min sida för att vara säker på att jag höll mej hemma med henne.

Och sen sov hon ♥ ju förstås alltid med mej , under täcket till och med . Tätt intill bakom min rygg med sin mjuka goa päls.

 

Just detta saknar jag som mest då maken som just ikväll åkt till jobbet för nattskift. Då har jag svårt att sova för jag har alltid varit mörkrädd men då jag hade Tessan med mej var jag aldrig det. Hon var då min trygghet då maken jobbade.

Men nästa gång det är tre nattskift hoppas jag att lille ♥Kasper♥ finns hos mej och ger mej den tryggheten jag nu saknar.

 

 

 

Nu ska jag försöka drömma fina drömmar om valpar och hundar . Har min bild på Kasper och hans syskon intill min säng som jag kan titta på innan jag släcker. Och imorgon möter jag dom igen.

Ljuvliga små valpar ♥

Inte titta på veterinärprogram mer :(

Lite ledsamt blev det igår kväll. Brukar titta på ett veterinärprogram som jag tycker är rätt intressant. Men det slutade i tårar.

Varför kan man undra. Jo det var en pudel där som hade cancer i käken och som dom skulle testa operera. Var en vit dvärgpudel som var så lik Tessan och som väckte mina minnen tillbaka. Såg bara Tessans sista dag i livet då hon låg där på bordet hos veterinären inför sista sprutan.

Gick inte hålla tårarna borta. Var tvungen stänga av Tv-n och kunde inte se hur det slutade. Gick inte.

Så då jag sen la mej så väckte jag maken för jag var så ledsen. Ingen av oss kunde sova sen. Han blev påverkad av min ledsenhet och mina tårar som inte ville sluta rinna nedför kinden. Var så jobbigt. Kunde sen inte blunda utan att jag såg henne ligga där på bordet helt orörlig.

 

Trodde inte jag skulle reagera så. Men då det var just en pudel och man såg dess ledsna blick så väckte det såna känslor.

Till slut tog jag fram mobilen och tog fram en bild på valpen♥ som ska komma till mej snart och kunde med den bilden få en annan bild då ja blundade. En bild som ger mej glädje och inte sorg.

Jag somnade till slut efter många långa timmar med mobilen i handen och Tessans filt i famnen.

 

Det är ju nu drygt två månader sen vi lät henne somna in för gott men tydligen så är det lätt få sorgen upp till ytan igen.

På morgonen då jag vaknade så tänkte jag mer på valpen♥ än Tessan och längtade så efter honom och hade helst av allt farit dit och fått pussa på honom direkt. Men då hon som har valparna hade besök under helgen får det vänta till på måndag eller tisdag.

Kan då få se honom igen och få lite pudelfeeling. Jag längtar så.

 

Vi gick sen ut på rundan och hade då sån tur att vi stötte på damen med två pudeltjejer så jag fick liten stunds pudelmys och pudelpussar. Då kändes det så mycket bättre inombords och det som fick mej rasa igår känns över för nu.

Men att det skulle komma så här två månader efter var jag inte alls beredd på. Tror maken blev lite chockad då jag kom in till sovrummet helt förstörd. Var nog inte han heller beredd på.

Men idag efter promenaden är allt som det ska igen och jag är på banan igen.

Och som sagt till veckan får jag ett nytt möte med min goa lilla pudelkille♥♥ och det ser jag fram

emot . För han är min framtid och det jag har se fram emot om knappt en månad. Då flyttar han till mej och jag har en go vovve i mitt hem igen.

 

En helt ny liten vovve med ny glädje och mycket kärlek. För en hund är den som älskar en för den man är oavsett vem du är. Människans bästa vän.

Och Tessan ska finnas i mitt hjärta på en speciell plats som ett varmt och trevligt minne.

 

 R.I.P goa Tessan ♥♥

 

Vinter igen, vem trodde det var slut på den ?

Så vart det vinter igen. Med besked. Kom säkert en dm nysnö i natt så nu är det vitt igen. Men oplogat förstås. Så när jag vaknade drog jag endast täcket över huvudet och tänkte nu ligger jag här resten av dan. Nej skämt åsido, riktigt så illa är det inte. Bara nästan.

 

Sovit lite illa igen då jag haft lite äventyr på gång sista dagarna.

I onsdags så tog jag mej för att göra köttbullar. Gjorde en hel långpanna plus en mindre form full med köttbullar. Inte illa förstås men kroppen gillade inte idèen.

Fick sjukt ont i mina armbågar efter rullandet plus att ryggen inte var allt för glad den heller. Den hade knappt hämtat sej sen brottningsmatchen med taxen och så sätter jag igång med detta. Inte undra på att den protesterar. Men jag hade bestämt sen innan att det skulle bli köttbullar och köttbullar det blev. På gott och på ont, mest ont.

 

Så igår morse vaknade jag av en enorm värk just i armbågarna. Tog ont bara sträcka ut dom-. Så det blev till att göra lite stretch-övningar som jag fått av sjukgymnasten då mina armbågar bråkar mellan varven. Lättade faktiskt efter ett tag och sen på med lite diklofenack-salva och det gick bättre röra dom. Och smärtan lättade.

Har ju haft problem med armbågarna i nått år och enligt sjukgymnasten kan det bero på artros och /eller på mina kryck-armar. Att jag gått mycket med kryckor och nu med rullator och alltså alltid stöder mej då jag går ute längre sträckor.

Och sen då en yrkesskada kan man väl också säga då jag ju suttit i kassa i många år och vad påfrestande då om inte armbågarna/armar/axel.

Så då jag då drar till med att rulla mängder av köttbullar så självklart blir det protester i armbågarna.

Nåväl jag vet ju varför och det ger ju med sej med rätta rörelser. Bara man gör det så.

 

Eftersom jag hade tänkt ta bussen in till stan sen igår på dan så skippade jag min dagliga runda. Tänkte att det blir mer än väl tillräckligt ta sej runt på stan och på bussen .

For iväg och det var ju marknad på stan så det blev strosa runt där först en stund.

Var som vanligt mycket skräp men lite gott fikabröd hittade jag i alla fall. Blev både munkar och chokladbollar. Gott fika som är sånt jag inte själv bakar.

Lite plastpåsar köpte jag också för dom är bra och jag köper alltid några förpackningar då det är marknad.

 

Sen blev det en lite runda i affärerna också men det blev inget fynd. Var ju inte ute efter nått särskilt heller utan mest att få kika lite så där i lugn och ro då jag är själv. Och få titta på vad jag vill utan nått gnäll .

Då Henrik slutade jobbet sen så kom han och plockade upp mej för vi skulle en sväng på Storheden också och handla lite mat. För åka buss dit är alldeles för besvärligt då jag måste byta buss och vänta och ha mej innan jag kommer dit från Sunderbyn. Går faktiskt fortare åka in till stan än åka dit och ändå är det närmare.

 

Skulle även köpa nytt hundschampo till valpen som kommer men kom inte ihåg vilken sort uppfödaren använde så det fick vänta till en annan gång. Tänkte det är bra höra vilket hon rekommenderar innan jag köper nått. Vi använde ja schampo även till Tessan men det skadar inte höra om hon har nått annat förslag på vilket märke som är bäst. Finns massor att välja av .

 

Hem sen efter handlingen och då var det en slut tant. Hade då varit igång i flera timmar utan ens sitta ner en enda gång så det kändes i ryggen. Tur man har bältet som håller en upprätt.

Vad jag hade missat då jag for iväg var mina knäskydd (ortoser) som jag har då jag går på mina promenadrundor då jag annars får sån värk i knäna ( artros där med förmodligen).

Men det hade jag alltså glömt ta på så nu blev det värkande knän också som grädde på moset.

Vet ju att det blir så men det föll helt enkelt ur minnet då jag skulle iväg.

 

 

 
 

Så det blev lite jobbig värk både här och där i går kväll och det var nära jag tog till lite extra piller, dom jag slutat med pga plåstret. Men jag höll mej i skinnet och tog inget och smorde istället in både knän och armbågar. Det hjälpte hyfsat och jag kunde till slut få lite avslappning och lite sömn på det. Sov väl en fem timmar i alla fall och vaknade ändå rätt så smärtfri i armbågarna och knäna.

Däremot ryggen, den var allt annat än glad idag.

Och då det dessutom snöat ute så blev jag kvar inne idag. Inte helt frivilligt men vädrets makter rår man inte på.

 

Sen kanske det inte var helt fel med lite lugnare idag då det blev rätt mycket gå och stå igår.

Inte för att det brukar stoppa mej . Hade jag haft vovven hade jag gått ändå. För det var det som var så bra med ha hund. Man blir tvungen ta sej ut oavsett förhållanden.

Och det gjorde alltid så gott då man väl var ute och igång.

För ute på promenad kort eller lång är det som får mej må som bäst och inte tänka på smärtan.

Och det var Tessan♥ som fick mej ut och som fick mej glömma det onda.

 

 

 

Nu hoppas jag snart att jag har Kasper♥ så det blir han som får mej ut i alla väder och vindar. Och sen sällskapet, det behöver jag allra mest. Jag som för det mesta är ensam om dagarna får en liten go , mjuk och varm vän att ha vid min sida som ger mej glädje och lycka varje dag. Som jag jag längtar. En dag närmare för varje dag som går.

 

 

 

Då det inte blev nån runda idag så tog jag och bakade en lite kaka istället. En långpannekaka som är det som jag gillar allra bäst att baka. Tar inte så lång stund och blir gott om fika av den.

Lite städning av kylen blev det också då jag egentligen endast skulle möblera om en hylla där och såg då att det var dags torka ur den.

Nästan så man kan tro att jag blev lite rastlös då jag inte kom mej ut :)

 

N u hoppas jag på solsken i morgon och plogade vägar. Så jag kommer ut i friska luften igen.

Min kropp behöver den dagliga rundan för att inte bli för stel och ta för ont.  

Solen fortsätter glädja.

Efter två riktigt usla nätter med smärta i rygg och ben efter brottningsmatchen med taxen så har det äntligen börjat ge med sej. Värst var igår då jag vaknade av smärta i benet redan efter tre timmars sömn. Och nu då jag faktiskt sover är det helt åt skogen. Jag blir så trött och sliten vilket inte bekom mej lika mycket då jag aldrig sov.

Visserligen vakande jag tidigt i morse med , hade då sovit ca 3,5 timme , men lyckades somna om då alla for hemifrån och fick två välbehövliga timmar till.

Så då jag sen vaknade upp var jag väldigt pigg mot igår. Och det var lättare kliva upp då smärtan inte var lika ilsken.

Igår däremot var det segt stiga upp då det tog ont i princip i hela höger sida.

 

Jag tog mej ändå ut igår på min dagliga obligatoriska runda även om det var motigt. Väl ute så tog det ett tag innan det kändes okej röra sej. Men då solen sken från en klar himmel så glömde man bort all smärta och efter ett tag så rullade det på av bara farten.

Var knappt nån vind heller så det var såååå härligt.

Tänk vad lite sol gör för humöret.

 

Träffade sen på två pudelflickor så jag fick lite pudel-injektion. Den ena är precis som Tessan och är så go att jag bara smälter för hennes blick. Som se Tessan i annan skepnad.

Den andra pudeltjejen är en svart pudel med ett underbett men är hur söt som helst. Och den kommer fram direkt då jag möter dom.

Så det blev en liten pratstund där och jag kunde visa henne lilla pudelvalpen som jag har på

mobilen.

Var sen med lätta steg jag gick sista biten då pudelmötet gav med både glädje och ork.

 

 
 
 

Men oj så jag hoppas veckorna ska rulla på fort så jag får hem min lilla pudelkille . Längtar så till det blir dags. Räknar ner för varje dag.

Längtan är mycket större än man kunde tro för då man haft en hund i så många år är saknaden efter en liten go vän så stor. Man saknar att ha en vän som tycker om en för den man är och som alltid är glad att se en. Och nån som häller en sällskap och som man kan prata med då man är ensam.

Ska bli så härligt och jag längtar så.

Till veckan hoppas jag vi kan åka och hälsa på igen. Och få se dom små goa söta valparna för andra gången.

 

Idag var det lika fint väder ute men lite kallare. Men solen skiner idag med och det är så här jag gillar att mars är. Lite minusgrader och sol. Vad mer kan man begära.

Promenaden gick lätt idag då det inte tog lika ont i ben och rygg som de sista två dagarna. Så tax-jobbet börjar släppa.

 

Man kan nog säga att jag var mer rädd om Ruffs rygg än min egen i söndags. För att det blev sån dålig arbetsställning beror ju på att jag inte ville påfresta hans rygg mer än nödvändigt då han ju har ett diskbråck också, precis som jag har.

Sen är han ju inte den lättaste hantera då han är en 10 kilos muskulös och tjurig taxkille som man inte gör vad man vill med. Hans vilja är oftast starkare än vår.

Tur nog är det ett halvår mellan gångerna.

Tessan var alltid mycket enklare hantera på klippbordet då hon var mer van vid klippning och då kunde man ha henne så man inte blev helt krokig och ledbruten. Och då var det lättare ha en bra arbetsställning.

Sen var hon ju en snäll och go pudel och ingen tjurskallig tax.

 

 

 

 

Då nu det är soligt och fint ute så är det inte lika kul då man ser fönstren. Dom ser allt annat än kul ut.. Solen avslöjar hur skitiga dom är och sen ser man allt damm som kommer fram i solskenet.

Ner med persiennerna ett tag blir det till det blir så det går putsa fönsterna igen. Inte för att jag ska göra det utan det är dotterns jobb. Kan ju inte det själv. Men det dröjer ett tag till det går då det ju är minusgrader ute än och snö på bl.a. baksidan. Men byta gardiner och ta insidan ska jag nog be henne fixa snart. Är alltid så fint med nya gardiner i fönstren.

Då blir det vår på riktigt.

 

I morgon ska jag nog ta bussen in till stan för det ska vara vintermarknad på stan. Inte för att jag brukar handla nått men jag gillar strosa runt och titta lite.

Och det ska ju vara fint väder i morgon också så då passar det bra.

 

 

 

 

Måndag ... vilken härlig dag :)

Måndag morgon, solen skiner och det är några minusgrader ute. Hur skönt som helst då det för en gång skull inte blåser isvindar.

Så jag var ute på min rundan redan tidigt idag och det var helt underbart. Såna här dagar då får man energi och blir glad. Solen gör en på gott humör.

 

 

 

Helgen har varit en skön och trivsam helg med lite av varje.

Lördag var en dag då vi var bjudna till sonen (Andreas ) och hans sambo Sara på middag.

Jag hade haft mina aningar om att dom hade nått berätta och jag fick rätt. Dom hade slagit till och förlovat sej helgen innan då dom firat en årsdag sen dom blev tillsammans.

Så glad blev man då det var nått man väntat på få höra.

Så man kan säga att det blev som en förlovningsmiddag vi fick fast en vecka efteråt.

Bara gratulera dom och önska dom all lycka.

Sen kommer det ju ett litet barn till världen också till sommaren så det var väl på sin plats slå till.

 

 

Middagen som vi blev bjudna på var spännande och god. Starkt visserligen men inte för starkt. Var en chiligryta gjord på högrev som kokat länge så det var så mört att det bara smälte i munnen. Maten hade Andreas fixat då han gillar att kocka god mat och sen hade han till och med bakat en kaka till efterrätt. Inte illa . Jag visste inte ens att han kunde baka då det brukar vara Sara som står för bakandet. Men då hon ju jobbar natt och låg och sov på förmiddagen hade Andreas bakat. Verkligen lyckad kaka var det. Imponerande.

 

Så det blev en helkväll hos dom och vi var inte hemma förrän efter klockan 23.

Och trevligt var det också. Tack så hemskt mycket för det Andreas och Sara. Det gör vi gärna om :)

 

Söndag sen så var det tid åka ut till pappa för att göra lite hundvård där. Taxen Ruff behövde en trimning då han fäller så otroligt mycket just nu. Han ska ju egentligen plockas två ggr per år men då det tar för lång stund kör jag med klippmaskinen som jag använde på Tessan också på honom.

Han är ju inte överförtjust i klippmaskinen men det går bra då vi väl fått han på trimbordet.


Veronica brukar hålla honom och jag klippa. Han är lite sur då vi håller på och muttrar lite men står ändå helt still . Så det gick faktiskt rätt fort få det fixat . Det som var lite trixigt var att klippa under magen då han har ryggproblem och då vill jag inte ställa honom på bakbenen som vi gjorde förr om åren och han vägrar ligga på sidan . Men jag lyckades få det hyfsat bra ändå fast det var ingen bra arbetsställning klippa just under magen.

 

Blev även klippa klorna på honom och det gick bra fast det är det han avskyr mest av allt. Han har aldrig gillat det , har protesterat ända sen han var valp och han som är snart 10 år är inte lättare nu heller. Så då vi ska klippa klorna sätter vi på en munkorg så han inte ska bitas eftersom han kan göra det då han är så rädd. Men med munkorg är det inga problem.

 

 Taxen Ruff
 

 

Så nu idag kände jag direkt jag vaknade att jag hållit på med taxvård. Ryggen protesterade mot den dåliga arbetsställningen som blev då jag skulle klippa under magen. Inte särskilt bra för en skadad rygg. Men nu är det gjort och taxen är vårfin och slipper bli så smutsig under magen nu när det blir slaskigt och dant.

 

Promenaden gick ju ända bra trots att det kändes av i ryggen. Vet ju varför och det ger sej ju sen.

Sen då solen sken så var det lätt glömma bort att det tog ont och man bara gick och gick och njöt av solen som värmde i ansiktet. Sen att det till slut blivit asfalten framme gör ju att det rullar på lätt och man behöver inte vara rädd för halkan. Endast det tonvis med grus som ligger efter gångvägarna är väl det som jag inte gillar. Känns som det rullar under fötterna då man går. Så jag brukar , där det går, fuska och gå ut på bilvägen istället och det är så skönt då det inte är grus där. Nu längtar man till man får plocka fram joggingskorna och lägga bort dom tunga kängorna. Är så härligt då man får plocka fram dom och man blir så lätt om foten då.

 

Hoppas bara att dom hinner sopa bort det värsta innan lilla Kasper kommer hem till oss. Så hans små tassar inte måste gå i grus och sånt. Tessan hade ju stora problem med just gruset sista året då hon börjat få ont i sina tassar så då var vi tvungen ha socka på henne.

Jag räknar ner nu till det blir dags få hem honom . Om allt flyter på så har vi han här till påsk eller senast strax efteråt. Om ca 30 dagar så är jag hundägare igen. Som jag längtar.

Hoppas det går fort.

 

 

 

 

Valpmötet ♥♥

Igår kväll var det alltså dags för den stora dagen då vi skulle få möta valparna på riktigt.

Vi åkte iväg förväntansfulla alla tre och hörde direkt fullt av hundskall som mötte oss i dörren.

Härligt ljud , ett hus fullt med pudlar av olika färger och storlekar.

Kvinnan som har kenneln kände jag direkt igen sen tiden då jag jobbade och hon kände igen mej trots att det nu är många år sen jag jobbade .

Hon var super trevlig och jag kände direkt att hon var en som månade om sina älskade vovvar med mycket värme och stor kärlek till dom.

Hon har , tror det var 10 vuxna pudlar i storlek dvärg och toy plus en mellanpudel.

Färgerna är grå/silver och svart plus brun och två stycken aprikos, som Tessan var.

Alltså vilka fina hundar. Jag blev kär i dom allihopa. Den mellanpudel som var aprikos var nog den äldsta och hon var så go. Hon ville bli klappad och kliad med hela tiden. Hon påminde mej så mycket om Tessan, fast större.

 

Och valparna sen ♥♥ dom var bara helt underbara. Små små , som marsvin nästan i storlek ännu . Och dom pep så gulligt. Mamman till valparna var en jättefin grå/silver tik i toystorlek och hon var sååå snygg. Valparna var lite klättriga i början men sen efter dom ätit lite på mamman så slocknade de båda killarna pladask på golvet. Så sött ♥♥. Tiken var mest aktiv och brottades med en mjukishund och slet och drog och höll på ett bra tag efter hennes bröder lagt sej för att sova.

 

Än är det lite svårt veta vilken man föredrar då dom är lite för små ännu för att se hur deras karaktär blir. Men om nån vecka till då vi åker dit igen kanske man kan välja. Eller så väljer valpen oss vem vet. Just nu är ju mamma viktigast och hon verkar vara jätteduktig på ta hand om dom.

 

 

 

Vi fick även möta tre lite större valpar som är nästan två veckor äldre och dom var också så söta att man helst ville ha dom alla tre. Dom är bruna till färgen och där är då åtminstone en av hannarna i dvärg-storlek. Men dom var också helt underbara.

 

Dom stora hundarna , eller vuxna kanske är mer rätt ord då dom inte är så stora alls då flera är i toy- storlek och en del i dvärg-storlek. Vi mötte ju först tikarna och sen blev det liv i luckan då hon släppte in hannarna. Vilka härliga killar det var. En hette Bruno och han var så stilig och ett riktigt charmtroll, han blev man rent kär i på en gång. Sen yrvädret Harry han var bara för härlig.

Så snygg han var.

Det var så många hundar att jag inte kommer ihåg alla namn men alla var framåt och ville hälsa .

 

Så man kan nog säga att man fick en ordentlig injektion av pudelkärlek. Det var så skoj och så mysigt med alla pudlar och det var svårt slita sej och åka hem.

 

Hon som äger alla hundar, Maria heter hon var jättetrevlig och jag kände genast att jag har ett stort förtroende för henne.

Den känslan hade jag aldrig på riktigt med Tessans kennelägare.

Känns också skönt att hon finns så nära och att man kan få se valparna växa och att hon sen finns till hands om man undrar över något. Just det känns extra bra.

Så nu väntar vi nån vecka innan vi åker dit igen och kikar till valparna. Då blir det kanske dags för välja ut en. Spännande.

 

Sov som en stock i natt trots att gubben jobbade natt. Hade skrivit ut en bild på valptrion som jag kunde titta på och då gick det bra somna utan springa upp och kolla dörren.

Drömde om massor av pudlar , inte konstigt efter det goa besöket.

Lilla Tessan var med på ett hörn också. Som ett vakande öga och ser att vi väljer rätt.

 

  Goa Tessans sista månad hos oss ♥♥

 

Då jag vaknade i morse var det inte särskilt lockande väder ute men jag klädde mej ändå och gav mej ut. Vet ju att jag så väl behöver den rundan så . Väl ute var det formligen storm, ja nästan åtminstone. Mitt i allt då jag gick var det som gå mot en vägg. Det tog nästan tvärstopp i vindbyarna. Så det var väl ingen skön promenad men jag gick det jag ska och på vägen tillbaka fick jag då vinden i ryggen och då var det som om nån gick bakom och tryckte på så man fick ganska bra fart på gammel-benen.

Men så mysigt det var det då inte. Och solen kom först långt efteråt .

Nåja det är väl som det brukar vara , lite aprilväder fast vi är i mars.

Enda glädjande idag var faktiskt att det torkat upp så det var mindre vatten efter gångvägarna så man slapp bli helt ner-lerad . För jag hade ju tvättat upp mina täckbyxor som varit så skitiga .

 

Nu på eftermiddagen har solen tittat fram men stormen rasar fortfarande så det är iskallt ute . Inte nån vår här inte , den var och for lika fort.

 

I morgon ska vi bort på middag då sonen och hans sambo ska bjuda på middag hos sej. Blir trevligt och lite omväxling i vardagen. Blir spännande se vad för gott som ska serveras. Andreas är duktig på laga god och spännande mat. Ser fram emot det och sätta sej vid dukat bord är inte dumt :)

 

 

Valpmötet ♥♥

Igår kväll var det alltså dags för den stora dagen då vi skulle få möta valparna på riktigt.

Vi åkte iväg förväntansfulla alla tre och hörde direkt fullt av hundskall som mötte oss i dörren.

Härligt ljud , ett hus fullt med pudlar av olika färger och storlekar.

Kvinnan som har kenneln kände jag direkt igen sen tiden då jag jobbade och hon kände igen mej trots att det nu är många år sen jag jobbade .

Hon var super trevlig och jag kände direkt att hon var en som månade om sina älskade vovvar med mycket värme och stor kärlek till dom.

Hon har , tror det var 10 vuxna pudlar i storlek dvärg och toy plus en mellanpudel.

Färgerna är grå/silver och svart plus brun och två stycken aprikos, som Tessan var.

Alltså vilka fina hundar. Jag blev kär i dom allihopa. Den mellanpudel som var aprikos var nog den äldsta och hon var så go. Hon ville bli klappad och kliad med hela tiden. Hon påminde mej så mycket om Tessan, fast större.

 

Och valparna sen ♥♥ dom var bara helt underbara. Små små , som marsvin nästan i storlek ännu . Och dom pep så gulligt. Mamman till valparna var en jättefin grå/silver tik i toystorlek och hon var sååå snygg. Valparna var lite klättriga i början men sen efter dom ätit lite på mamman så slocknade de båda killarna pladask på golvet. Så sött ♥♥. Tiken var mest aktiv och brottades med en mjukishund och slet och drog och höll på ett bra tag efter hennes bröder lagt sej för att sova.

 

Än är det lite svårt veta vilken man föredrar då dom är lite för små ännu för att se hur deras karaktär blir. Men om nån vecka till då vi åker dit igen kanske man kan välja. Eller så väljer valpen oss vem vet. Just nu är ju mamma viktigast och hon verkar vara jätteduktig på ta hand om dom.

 

 

 

Vi fick även möta tre lite större valpar som är nästan två veckor äldre och dom var också så söta att man helst ville ha dom alla tre. Dom är bruna till färgen och där är då åtminstone en av hannarna i dvärg-storlek. Men dom var också helt underbara.

 

Dom stora hundarna , eller vuxna kanske är mer rätt ord då dom inte är så stora alls då flera är i toy- storlek och en del i dvärg-storlek. Vi mötte ju först tikarna och sen blev det liv i luckan då hon släppte in hannarna. Vilka härliga killar det var. En hette Bruno och han var så stilig och ett riktigt charmtroll, han blev man rent kär i på en gång. Sen yrvädret Harry han var bara för härlig.

Så snygg han var.

Det var så många hundar att jag inte kommer ihåg alla namn men alla var framåt och ville hälsa .

 

Så man kan nog säga att man fick en ordentlig injektion av pudelkärlek. Det var så skoj och så mysigt med alla pudlar och det var svårt slita sej och åka hem.

 

Hon som äger alla hundar, Maria heter hon var jättetrevlig och jag kände genast att jag har ett stort förtroende för henne.

Den känslan hade jag aldrig på riktigt med Tessans kennelägare.

Känns också skönt att hon finns så nära och att man kan få se valparna växa och att hon sen finns till hands om man undrar över något. Just det känns extra bra.

Så nu väntar vi nån vecka innan vi åker dit igen och kikar till valparna. Då blir det kanske dags för välja ut en. Spännande.

 

Sov som en stock i natt trots att gubben jobbade natt. Hade skrivit ut en bild på valptrion som jag kunde titta på och då gick det bra somna utan springa upp och kolla dörren.

Drömde om massor av pudlar , inte konstigt efter det goa besöket.

Lilla Tessan var med på ett hörn också. Som ett vakande öga och ser att vi väljer rätt.

 

  Goa Tessans sista månad hos oss ♥♥

 

Då jag vaknade i morse var det inte särskilt lockande väder ute men jag klädde mej ändå och gav mej ut. Vet ju att jag så väl behöver den rundan så . Väl ute var det formligen storm, ja nästan åtminstone. Mitt i allt då jag gick var det som gå mot en vägg. Det tog nästan tvärstopp i vindbyarna. Så det var väl ingen skön promenad men jag gick det jag ska och på vägen tillbaka fick jag då vinden i ryggen och då var det som om nån gick bakom och tryckte på så man fick ganska bra fart på gammel-benen.

Men så mysigt det var det då inte. Och solen kom först långt efteråt .

Nåja det är väl som det brukar vara , lite aprilväder fast vi är i mars.

Enda glädjande idag var faktiskt att det torkat upp så det var mindre vatten efter gångvägarna så man slapp bli helt ner-lerad . För jag hade ju tvättat upp mina täckbyxor som varit så skitiga .

 

Nu på eftermiddagen har solen tittat fram men stormen rasar fortfarande så det är iskallt ute . Inte nån vår här inte , den var och for lika fort.

 

I morgon ska vi bort på middag då sonen och hans sambo ska bjuda på middag hos sej. Blir trevligt och lite omväxling i vardagen. Blir spännande se vad för gott som ska serveras. Andreas är duktig på laga god och spännande mat. Ser fram emot det och sätta sej vid dukat bord är inte dumt :)

 

 

Stora dagen D ♥

 

Idag så ska det äntligen bli av. Det första besöket och titta på den lilla valpen som ska bli min ♥ ♥.

Som jag väntat och längtat. Men i kväll är det alltså dags och det är sååå spännande.

Han ju som sagt snart fem veckor så jag är jättenyfiken på hur han ser ut nu. Har ju sett bilder som är hur söta som helst men se det i verkligheten är nått helt annat.

Oj så härligt det ska bli.

 

 

 
 

Veckan som gått annars har varit lite hit och dit.

I tisdags höll jag på få tuppjuck på datorn och hade i det närmaste lust slänga den på tippen.

Då jag skull starta den så sa den helt enkelt..nej tack....och disk error. Hur glad blir man då.

Det som gjorde mej mest orolig var ju alla bilder som jag har på hårddisken. Sånt som jag hur länge som helst varit på väg ladda in på USB eller nått. Men som vanligt har man struntat i det och tänkt att det fixar jag sen nån gång.

Tur nog har jag en son som fungerar som min personliga datordoktor, vilket kanske inte roar han helt men det bryr jag mej inte om. Han måste ju hjälpa gamla mamma ;)

 

Han kom så förbi och tryckte på nån knapp och vips så funkade den.

Tur för datorn det för annars hade det blivit soptippen nästa.

Nu har sonen ( Andreas) också fixat så han kan styra den hemifrån sej så han slipper rycka ut varje gång mamma skriker på hjälp. Nu kan han åtgärda problem hemifrån istället.

 

Då dom precis varit på ultraljud då dom kom hit fick vi se en bild på det lilla livet som växer för fullt i magen på sin mamma. Så roligt se och så bra bilder det är numera än det var på min tid . Man kunde se till och med de små fingrarna och lilla näsan. Så roligt det ska bli med ett till älskat litet barnbarn ♥ , ett till litet barn att skämma bort och bara njuta av. Spännande för dom med då det är deras första barn.

Och så får jag bli stolt och lycklig farmor för tredje gången. Längtar.

 

 

Vädret denna vecka har ju varit soligt och fint fram till idag. Varmt också dock lite väl blåsigt men det blåser ju alltid här i Luleå.

Sköna promenader har vi kunnat göra men bara efter gångvägarna då det ännu inte är plogat bort sörjan och slasket efter kvartersvägarna. Då ligger det minst en dm snömodd som är omöjligt gå i med rullatorn. Man kan ju undra när dom ska komma och ta undan det för även med bil är det svårt ta sej fram.

 

Igår på eftermiddagen så ringde det på dörren och jag fick ett oväntat besök. Ett glädjande besök. Min kusin Kerstin kom förbi en stund och vi hade en trevlig pratstund tillsammans.

Så roligt att hon tog sej tid titta förbi då hon varit på folkhögskolan på kurs . Jag blev väldigt glad.

Alltid skoj att ses och få prata av sej en stund.

Det får jag hoppas blir fler tillfällen.

 

 

Då maken jobbat natt i natt så hade jag som vanligt svårt att sova. Jag som numera sover hyfsat får alltid svårt sova då han är borta . Vet inte varför men jag tror det är lite mörkrädsla som kryper fram igen. Har alltid varit mörkrädd men då vi hade Tessan så var ju hon min trygghet då han jobbade och då var det inte nått problem just med mörkrädsla. Men nu då jag är ensam i sängen så är jag upp och kollar dörren flera ggr för att vara säker på att den är låst.

Tokigt förstås men vad göra.

Som tur var kommer det ju snart om några veckor en ny vovve som håller mej lugn och trygg om nätterna.

I mitten av april så är det dags. Som jag kommer vänta och längta.

Och idag så möter jag honom för allra första gången , den goa lilla valpkillen ♥♥

 

 PUPPY LOVE ♥♥
 

 

 

Lite av varje.

Vilken häftig konsert det var i fredags. Riktigt riktigt bra var den.

Även förbandet var bra men i min mening inte lika bra som Europe även om maken tyckte det. Tyckte det bandet var lite för skrikigt.

Det blev en rolig och trevlig helkväll med middag ute. Vi var på kinarestaurang och åt innan konserten och det var supergott. Var så länge sen vi var ut och åt och det är allitid skoj då det väl blir av.

Sen trevligt med äta sånt man inte lagar själv heller. Min kinamat-lagning brukar sträcka sej till friterad kyckling och det blir så sällan numera.

Så det blev god mat och gott dricka till och lite sorbet som avslutning.

Då vi sen ätit var det bara ge sej till Kulturens Hus för konserten . Förbandet spelade första timmen och sen efter pausen drog det igång ordentligt. Vilken tur man hade med öronproppar. Jag som redan nu är halvdöv behöver ha kvar det jag har. För man hörde tillräckligt ändå, mer än väl.

 

Det var fullsatt i salongen och då man kollade på vilka andra var så såg man att åldersfördelningen var lika som vi. Det var såna i vår ålder och sen lika många i dotterns ålder ( 25 år ).

Så det stämmer att dom har fans i flera generationer.

Dom spelade både nytt och gammalt och jag gillar mest dom lugnare låtarna medan maken och dottern föredrar dom med mer fart i. Men i det stora hela var det väldigt bra.

Om jag ska klaga på nått var det dom satt satt bakom oss. Bakom mej satt en kille som hela tiden hade sina knän i ryggen på mej. När han diggade tryckte han knäna i ryggstödet och det var akllt annat än skönt. Jag vände mej om ett antal ggr och blängde på honom , sådär ilsket, och då slutade han ett tag för att sen på nytt köra knäna i ryggstödet. Väldigt irriterande.

Så dj**la långa ben kan han inte haft så dom inte rymdes på golvet.

Sen är det ju också rätt störande med dom som har världens minsta pissblåsa som måste springa iväg på toa hela tiden. I vår rad var det speciellt en som skulle fram flera ggr.

Ska det vara så svårt hålla sej en timme eller två????

 

Det blev som sagt en helkväll då vi varit och ätit innan så vi var inte hemma förrän klockan var nästan halv 12. Då var man alldeles för pigg för att ens tänka på lägga sej så vi satt uppe och kollade på inspelningen av Lets Dance och annat till klockan var närmare 2.

 

Sov inte så bra natten sen då jag fått så ont i mitt högra knä nu. Var faktiskt just det som störde mej mest trots att jag även var slut i ryggen efter suttit så länge.

Har haft ont i knäet en vecka nu , sen jag var i pulkbacken med Viggo och Molly och då inte tagit på mina knästöd som jag annars har då jag är ute och går.

Fick till slut gå upp och sätta lite diklofenak-salva på knäet och då lättade smärtan där.

Har nog lite början till artros i knäna har ju sjukgymnasten sagt tidigare och därför så har jag knästöd just på promenader men glömde det i pulkbacken vilket jag nu får äta upp.

Lätt vara efterklok, som vanligt.

 

Lördagen sen var mulen till att börja med , det hade regnat under natten.

Men då det var varmt så bestämde vi oss för en runda ändå.

När vi nästan var hemma igen sprack det upp och solen kom fram. Men det var iskalla vindar som blåste så det var inte så skönt som man kan tro att det skulle vara. Inte läge plocka bort några vinterkläder än.

Sen blev det en stilla lördag med lite skidåkning på Tv och sen en god middag med fläskfile och champinjonsås och hasselbackspotatis till. Så det blev en lyxmiddag då med.

 

Var sen rätt trött och sliten då jag sovit dåligt natten innan så efter melodifestivalen , som inte var mycket se egentligen , så blev det en tidig kväll.

Somnade rätt snart men än en gång vaknade jag av att knäet tog så ont. Så då var det bara stiga upp och smörja på lite salva för att kunna somna igen.

Tur nog funkar det faktiskt så jag somnade om och sov som en stock till klockan var halv 8.

otroligt skönt med sån sömn.

 

Blev sen ut och promenera som vanligt och om man bara går efter gångvägarna så är föret bra. Där är det välgrusat och inte halt alls. Men på kvartersgaterna där går det inte alls gå. Där är det tjockt med is och modd så det blev kryssa runt för att hålla sej där det inte var halt.

Ingen sol och lika isiga vindar. Än är det vinter även om den inte varit som vanligt.

En sväng ut till gamle far för lite söndagsfika var nästa anhalt.

 

 

Då sen kvällen kom så tog jag och smorde in knäet innan jag la mej och i natt har jag sovit utan att vakna alls. Sov i hela långa 7 timmar .

Tänk att lilla jag kommit tillrätta med sovandet ändå.

Och allt ett litet plåsters förtjänst. Helt otroligt .

Visst har jag väl nån natt här och där då jag sover mindre igen men inte hela tiden och det är så djäkla skönt.

Det gick få ordning på denna gamla kärring också till slut. Inte illa pinkat kan man väl säga.

 

Idag var det lite solsken då vi gick vår runda och det gör en så glad. Då solen knappt synts till på sista tiden blir man extra glad nu.

Lite isiga vindar ännu förstås men då vinden är i ryggen så är det ändå rätt härligt.

Fast nog hade det varit skönt med lite mindre vind. Om man nu ska gnälla på nått.

 

Och nu är det bestämt när jag får möta vovve-valpen ♥♥ för första gången. Så spännande det ska bli. Få se han på riktigt och få se hans mamma och syskon. Oj så jag kommer längta till på torsdag då det ska bli av. Då är han nästa fem veckor, blir fem veckor på lördag. Han är ju liten ännu .

På bilderna jag fått är han sååå söt och ser så gosig ut. Jag kommer längta ihjäl mej till det är dags.

Det ska bli så roligt .

Sen dröjer det ju några veckor till innan han får flytta hem till oss men då har man ju sett honom och kan längta ännu mer efter den lilla goa pudelkillen . I mitten av april då är det dags. Då får vi det livat och glatt i huset igen .

Ska bli så härligt. Hundar är ju det bästa som finns. Det heter ju människans bästa vän av en anledning. ♥♥

 

 

 

 

 

 

 

 

Nya valpbilder ... man smälter som i tö av dom ♥♥

Igår kväll fick jag två nya fina bilder på valpen. Nu med rakad nos. Oh jag bara älskar pudel med rakad nos. Är så gulligt och dom har så söt nos. Liten och fin.

Nu ser man att det kommer silver i nosen. Dom föds svarta men blir sen grå/silver.

Kunde inte slita blicken från bilden igår utan klickade fram den flera ggr och bara beundrade den.

Som jag längtar få se honom och hålla i honom nu. Mer och mer för varje bild jag ser.

Nu ser han ut som Tessan , som Viggo sa ”fast med fel färg”.

Blicken han har får en att smälta direkt och jag blir så glad och lycklig av bilden. Längtar så till han blir min och jag får han hem till mej.

Och snart , snart så får jag möta honom på riktigt, pussa på honom och gosa lite.

 

   

 

 

Kunde inte låta bli ta en promenad i morse ändå trots att benen inte alls var på gott humör sen leklandet igår.

Sov väl lite sisådär och vaknade redan klockan tre i natt av en väldig smärta i benet. Upp och smörja in benet med lite Volatren så jag kunde slappna av och somna om , det funkade faktiskt.

Så efter det sov jag till klockan var halv 8.

Och då sen solen började tränga fram bakom de trista gråa så var det så lockande ge sej ut. Gick bara inte stanna inne.

Föret är väl lite blandat med både is och asfalt och massor med gruslager om vart annat.

Men vad gjorde det då solen sken. Man blir glad och får sån energi av solen och det gick förvånansvärt lätt att gå med ett ben som egentligen ville stanna hemma och vila.

Var väl inte meningen ta långa rundan men det gick inte låta bli.

Ville inte vända och ta av tidigare så vi traskade på . Var väl några tillfällen då det var lite svagt uppför som jag var tvungen bromsa in för att det tog för ont men annars flöt det på bra.

Var så nöjd efteråt att vi gått för med solen som man inte sett på många veckor så går det inte missa det.

Solen gör en glad.

 

 

 

Hoppas bara vi får ha lite solsken nu , det kan vi behöva efter den gråa trista tiden som varit.

Och ska det ändå fortsätta med plusgrader så kan det lika gärna bli så varmt att all is på vägar och gångvägar tinar bort så kanske man kan plocka fram lättare skor att promenera med. Är alltid så skönt då man kan stoppa undan vinterskorna och kan promenera med promenadskor istället .

 

Idag ska vi även ut och käka lite innan konserten. Blir lite kinamat. Roligt komma ut och göra nått annat en gång och att slippa göra middag en kväll är inte helt fel heller.

En helkväll blir det med andra ord.

 

Blev att lite snabbt raka av håret på Veronica , ja inte allt men underhåret som hon brukar ha snaggat , så nu är hon konsert-fixad. Hon brukar gå till frisören annars men då det bara var underhåret så erbjöd jag mej fixa det .

Gillar ju fixa hår. Både på människor och på hundar.

 

Men nu intar jag ryggläge en stund så min rygg går med på sitta i några timmar.

Roligt med lite omväxling så det går alltid bra ändå. Vill man så går det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farmor på leklandet .. gör att tiden går fort.

Igår var lite av en mellandag för veckan. Lite i lugna gatan med mycket vila och återhämtning minst sagt.

För tisdagens pulsande i gropig snö med rullator satt förstås som en vass kniv i ryggen för att tala om att gamla tanter nog inte borde vara i pulkbacken.

Väntat ? Javisst så det var inget som förvånande. Men det var ändå inte värst. Kunde ju trots allt sova rätt hyfsat , då jag fått ta till lite extra smärtstillande salva på knäet och ländrygg och armbåge så.

Var den vingliga färden i gropar och sånt som slet lite på den gamla sargade kroppen.

Men man får lida lite för att ha skoj ...eller?

 

Smärtan i ben och rygg hindrade sen inte mej från att ta mej ut på den obligatoriska rundan , måste gå den varje morgon fast jag inte har nån vovve som pockar på promenad.

Mår som allra bäst då jag kommer ut då kroppen bråkar lite extra och väl ute så rullar det på utav bara farten.

Var väl kanske inte det bästa ta den långa rundan , det upptäckte jag efter halva sträckan , men det var så dags. Då var det bara knalla på och inte tänka på att benet smärtade och inte ville gå.

Var så skönt ute , fast så klart ingen sol, och faktiskt inte särskilt halt då asfalten redan börjar komma fram och så skönt det är gå då. Enda smolken i bägaren är ju det tonvis med kross-grus som nu kommer fram eftersom det varit halt i omgångar så det ligger lager på lager av grus. Känns som om det rullar under fötterna.

 

Är tur på sätt och vis att inte Tessan finns mer och behöver gå i gruset. Hon hade ju stora problem sista månaderna just då hon gick på grusade stigar eftersom hon hade ont i både tassarna och benen. Vi hade ju sockar på hennes tassar då det var som mest grus.

Stackars lilla Tessan ♥♥ Miss You Every day ♥♥

 

 

 

Efter rundan så var jag glad att jag ändå gått trots att benen protesterade för det kändes genast mindre stelt och efter en het dusch var det inte så farligt med smärtan. Ja den var förstås inte borta men då stelheten släpper klämmer det mindre på nerven och alltså blir smärtan mindre stark. Logiskt så säg :)

Fast visst var det en rätt smärtsam dag men det var det värt för vem vet när jag får vara med i backen igen. För med den lilla snö vi har och haft i vinter lär det snart vara barmark framme .

Man får offra sej lite för mina favoritbarn . Viggo och Molly.

 

Sen på kvällen ringde Viggo till mej.

Han sa då : ” imorgon ska vi på Leos Lekland så är du redo farmor”

Jag hade ju lovat komma med och titta, bara titta det räcker mer än väl för gamla tanten.

Och då nu Viggo ringde och påminde var det bara hålla med och säga att visst var farmor redo.

Pratade även lite med sonen som undrade om jag orkade komma med och han undrade lite hur ont jag hade. Det vill du inte veta svarade jag och det behöver du inte veta heller.

För då Viggo kallar kommer farmor.

 

 
 

Så vi steg upp på morgonen och jag skippade ta nån runda då vi skulle till leklandet redan vid öppningsdags.

Väl där så mötte vi , Veronica var också med, upp Richard och barnen. Vi hann knappt få av oss kläderna innan jakten på framför allt Molly började. Hon var som en vessla och for fram överallt . Hon hann upp där hon inte borde vara så Richard och Veronica fick fullt upp hålla efter henne. Hon är ju bara 3 år så hon är inte så stor att man törs lämna henne helt utan uppsikt.

Viggo han for också fram som en skottspole och visade mej alla konster han kunde och hur mycket han kunde åka mm. Fast jag tror nog nästan Molly var tuffast och testade allt , även det hon inte borde. Viggo är ju snart 6 år och har ändå lite förstånd om att ta det lite försiktigt.

Men jag tror nog det var ännu svettigare för mej stå titta på. Man blev nervös då dom klättrade och hoppade överallt , helt orädda. Har nog med åldern göra att man oroar sej. Dom hade full kontroll på det mesta och allt gick bara bra. Vi var där i drygt två timmar och tog sen en fikapaus innan vi skulle åka hem.

Jag undrar då vem som var mest slut, farmor eller barnen? Iallafall var då farmor helt färdig men oj så skoj det var. Se barnbarnen leka och härja så fritt och ha så skojigt med alla aktiviteter som fanns där är nått som glädjer farmorshjärtat. Och var dom än for var jag med och kollade och vinkade då dom vinkade och ropade ”hej farmor”. Att få vara med och se på är en ynnest.

Så det var en mysig förmiddag igen med de små trollen.

Vi handlade glass, slush , godis och lite kaffe till mej innan vi åkte hem.

Som en lyx få vara med barnbarnen och sen få skämma bort dom lite är det man lever för. Livets efterrätt ♥♥.

 

Nu blir det en stilla kväll med ingenting att göra mer än vila sej i form till nästa aktivitet för veckan.

Blev väl lite mycket just denna vecka men man får passa på då dom är lediga och har tid umgås med farmor och att det sen hamnade på samma vecka som vi ska på konsert visste man inte innan.

För i morgon blir det Europe på Kulturens Hus och innan det lite mat på Kinarestaurang.

 

Vi passar på nu då vi inte har nån vovve och så går tiden lite snabbare tills dess vi får hem honom. Är så länge dit ännu och jag räknar dagar och veckor och önskar det vore snart.

Men än dröjer det fast till veckan ska vi åtminstone få träffa honom för första gången. Oj så jag längtar till dess. Få se han på riktigt och hålla lite i honom och riktigt känna på en hund igen. Få känna dess mjuka goa päls mot min hand och se det fina vackra ansikte som jag älskar hos just pudlar. Dom har så vacker och söt nos då den är rakad och mjuk.

Jag älskar verkligen hundar och då i synnerhet just pudel som varit min favoritras sen jag var liten.

Ska bli så härligt då jag har honom här och kan njuta av hans närvaro hela tiden . Få en bästa vän igen som finns vid min sida och håller mej sällskap, natt som dag.

Längtar och längtar. Om det ändå vore april snart.

 

 

 

 

 

 

Barnbarnsskoj ♥

En tidig morgon idag. Somnade ju rätt så tidigt igår kväll , redan klockan 11 var jag i säng, så då blir det tidigt att vakna. Kan ju inte sova mer än nödvändigt heller. ;)

Nu då jag faktiskt sover rätt bra så blir det mellan 5-6 timmar varje natt och det räcker gott och väl.

Är ju ändå en klar förbättring än då jag sov endast 1-3 timmar per natt.

 

Så vi var som sagt uppe med tuppen och laddade lite för att vi skulle få besök av barnbarnen.

Vi gick vår runda ändå innan och där mötte vi än en gång en annan hundägare som undrade var Tessan tagit vägen.

Hon har själv varit med om samma sak för drygt ett år sedan då hennes dåvarande hund blev så sjuk att han fick somna in. Så hon vet precis vad vi gått igenom. Hon har nu en ny hund som är ett riktigt litet busfrö är ju bara drygt ett år så han är lite valpglad ännu.

Hon gladde sej också med oss då hon hörde att det var en ny hundkompis på gång till vår familj.

Hon ville inte heller vara utan hund då den förra fick somna in.

 

Vi gick sen vidare efter pratstunden och skyndade oss hem så vi skulle vara redo då barnbarnen kom. Vi hann hem och sen kom dom och då var det full rulle här.

Dom två har båda sån energi att man önskar man hade lite av det själv.

 

Viggo hade väntat sej att valpen redan skulle varit här så jag fick förklara att det dröjer några veckor ännu innan han kommer hit.

Jag försökte förklara hur liten han kommer vara men det är nog svårt för han att föreställa sej det.

Han har ju sett bilder på honom men det är ändå svårt fatt hur liten han kommer vara. Men han gillar namnet Kasper, det blir bra sa han för han är ju en killvovve.

 

Han sa till mej också att ”du vet ju att Tessan sitter där uppe i hundhimlen och mår gott med Wilma ( hans morfars hund som också är borta).

Och dit kommer du också den dagen du dör.”

Helt rätt. Klok som han är goa gossen ♥.

 

Richard hade med sej klippmaskinen då både Molly och Viggo behövde friseras. Så jag klippte först Viggo och han blev hur snygg som helst, farmors goa gosse ♥♥.

Sen skulle även Molly friseras , hade alldeles för lång lugg. Men det var inte det lättaste klippa luggen då hon inte hade tid sitta helt still. Men till slut lyckades jag få en någorlunda rak lugg och hon blev såklart den sötaste tjejen i stan, farmors gotroll ♥♥

 

  ♥♥ Nyfriserade ♥♥

 

Sen klädde vi oss allihopa och gav oss ut i pulkbacken .

Till och med jag kom fram med min rullator då det är rätt bra med skare.

Viggo han sprang upp och åkte med sin kälke , lilla energiknippet, helt outtröttlig.

Han lyckades till och med få farfar på kälken och tävlade om vem som åkte bäst . Givetvis var det Viggo som var bäst, vad annars.

Molly åkte mest på rumpan och for omkring och klättrade i kullarna , upp och ner, hon också helt outtröttlig. Vilken ork dom har dom små liven. Man blir rent av trött bara titta på.

Viggo föreslog att gamla farmor också skulle åka men det blev det inte , inte kan gamla tanter klättra i backen. Så jag fick vara den som stod nedanför och hejade på och fotade lite.

 

        

 En dag i pulkbacken ♥

 

Vi blev där ett bra tag innan dom till slut tröttnade.

Då blev det lite mellanmål och lite glass och en godisklubba, fast det inte var lördag, men farmor har dispens så det är alltid lördag hos farmor.

 

Dom åkte sen hem och både farfar och farmor var helt slut . Man är ju inte ung mer direkt :)

Men oj vad skoj vi haft . Det är så roligt ha dom här och dom får en att bli så glad och nöjd. Det lever man länge på. Och tiden går så fort då man har roligt :)

 

Nu blir det vila resten av dagen då jag känner i benen och ryggen att jag varit och pulsat omkring i snön. Men det var det värt, varenda sekund.

Det var så roligt och jag längtar redan till nästa gång.  

Lite helg-resumé:

En stillsam helg har passerat.

Inte många knop har det blivit.

Blev förstås en liten tripp in till stora staden :) i lördags med Veronica. Vi tog bussen så hon skulle slippa leta parkering och det är nästan skönast så. Man kommer ju mitt i centrum med bussen och har nära till allt av värde.

Blev inte handla nått utan mest fönstershoppa så att säga. Hade tänkt köpa lite reaböcker men hittade inget som lockade direkt så det blev inget.

Sen var vi runt lite i klädbutiker och kollade in lite rea där med men inget intressant som sagt.

Men det var skoj komma ut lite och då maken ändå jobbade passade det perfekt. Han är ju inte den som gillar gå runt i affärer precis.

 

Var rätt slut i ryggen efteråt så nån promenad blev det inte efter stadsturen. Den var tillräcklig för denna dag.

Sen var ju inte vädret så lockande heller med surmulet och trist. När sjutton ska vi få se solen igen??? är så less på det här mörka trista .

 

Blev sen en god lördagsmiddag med god mat och god dryck. Lite lördagslyx.

Såg sen melodifestivalen trots att jag egentligen inte gillar den numera speciellt då man vet att det bara är fusk med röstningen och det är så dåliga låtar med. Har nog inte hittat en enda låt som man känner så där WOW för.

Undra om det är ålder som talar eller om det bara är uselt i allmänhet?

 

Var lite svårt somna på kvällen då bussturen och stadsvandringen talade . Hade rätt ont i ryggen och benet . Att sitta skumpa på en buss som inte har allt för bekväma stolar är inget min rygg tycker om. Men vad gör man inte för att få lite omväxling. :)

Somnade ändå rätt så tidigt för att vara jag. Sov redan vid halv 1 och sov till klockan 5 då gubben skulle upp. Var lite för kort kände jag så då han for iväg till jobbet så la jag mej igen och somnade om, jag som inte burkar somna om.

Sov faktiskt tre timmar till och då jag vaknade var jag väldigt pigg och utvilad.

 

Hade fortfarande rätt så ont i rygg/ben men klädde ändå på mej och gick min runda för dagen.

 

Träffade en granne då jag skulle iväg så det blev till att stå och prata en stund, en bra stund blev det (30 min. minst). Hon hade hört att vi inte hade nån hund mer och ville prata och höra varför och hur det gått. Hon har själv tre stycken hundar varav en är lika gammal som Tessan var. Vi hade valp samtidigt den sommaren vi fick henne.

Hon tyckte det var trist höra att Tessan blivit så sjuk och förstod exakt hur jobbigt det måste ha

varit . Hon sa också att hon bävade för deras äldsta hund som ju är 11 år nu och har artros mm , när dom måste ta beslutet att låta henne somna in.

 

Dom har haft en hund som dom varit tvungen ta bort redan vid 1 års ålder så hon vet hur jobbigt det kan vara.

Fast som hon sa att ju längre man har dom desto svårare blir det då den dagen kommer.

 

Var skönt få prata lite och sen få visa bilder på min valp som ska komma till oss om några veckor.

Visa det som är framtiden och det som får mej att le och vara glad åt igen.

 

Blev inte hela rundan igår då det var lite för halt under den snö som låg ovanpå det isiga underlaget som är efter vägarna. Så jag gick bara 3 km istället för dom 5 km jag går annars.

Ville inte få mer spända muskler att bråka med.

Kändes precis lagom gå den sträckan. Hem och in i en varm dusch och sen se vasaloppets sista km. Var nyfiken på vem som skulle komma först i mål.

Ryggen var mindre bråkig på kvällen än kvällen innan så det var skönt. Behövde ingen TENS utan det gick slappna av ändå.

Sen så kom jag faktiskt i säng redan klockan 11 på kvällen då jag var väldigt trött kände jag.

Och sen sov jag som en stock till klockan var halv 7, helt otroligt vad jag sovit.

Nästan som en ”normal” människas. :)

 

Idag så blev det en riktig runda igen. Denna gång hade jag sällskap av gubben. Ingen sol idag heller utan samma trista väder. Enda glädjen i det hela var idag att det lilla snöfall som kommit i natt hade gjort att halkan försvunnit så nu behövde man inte gå på helspänn hela tiden.

 

Blev sen en tur till gamle far som vi egentligen brukar klara av på söndagar men då Henrik jobbade igår så blev det inte av eftersom jag inte kör bil själv mera.

Det är faktiskt en grej som jag saknar otroligt mycket. Att inte ta mej dit jag vill , hur jag vill och när jag vill. Är nu 4 år sen sista gången jag körde.

 

 

 

Hade ett lite chatt med kennelägaren också idag för att bestämma när det blir besök och kika på valpen i verkligheten. Vi har nu bestämt nästa vecka nån dag och då ska hon ha hunnit raka nosen på dom för första gången. Oj så spännande det ska bli. Om dom var söta innan så lär dom vara ännu sötare med rakad nos. Tessan var alltid finast och sötast just med rakad nos.

Så nu har jag nått längta till ännu mer. Så roligt och härligt få se vår lilla kille ♥♥

 

 

I veckan blir det också en konsert som står på agendan. Vi ska gå och lyssna på Europe på Kulturens Hus på fredag och då ska vi innan den också lyxa till det med en middag ute innan .

Europe lyssnade vi på mycket på 80-talet och nu lyssanr Veronica på samma så det blir vi tre som kommer gå på den. Hörde en intervju just med medlemmar från Europe på Tv för ett tag sen och dom sa då att dom tyckte det var extra roligt turnera nu då det var flera generationer av fans. Som en av dom sa att nu kommer föräldrar med sina barn och lyssnar på dom. Precis som vi då.

 

 

 

I morgon blir det livat och glatt för då kommer barnbarnen på besök och då hoppas vi det blir väder för pulkbacken . Inte för att jag åker men titta på kan jag. Tror inte det går så bra ta rullatorn upp i backen :)

 

 

 

 

 

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0