Barnpass och träning!!

Vilken vecka !!! Kallt så ini bomben kallt....endast runt + 10 grader på dan. Är det sommar det ?????

Kanske för en norrlänning men jag är norrlänning sen födsel och det hjälper inte . Jag tycker det är KALLT: Ska vi inte få nån sommar i år?

Tänker på då man jobbade och hade tidig semester. Då började semestern redan en vecka före midsommar om man skulle ha 4 veckor. Stackars dom som har tidig i år. Inte kul då .

Vi är ju som sagt väldigt väder-beroende under sommaren. Vill ha sol och värme.

Nån dag med regn och rusk pallar man väl med men nu får det vara nog. JAG VILL HA värme!!!

Att behöva gå med vantar i slutet av juni känns så fel. Får vi äta upp den fina sommar vi hade förra året nu?,

Nå jag som INTE har semester klarar väl mej. Jag överlever väl lite dåligt väder då jag kan njuta av sol de dagar som bjuds. Men som sagt synd om alla som endast har sina veckor just nu . Hoppas det vänder. Nån gång borde det väl göra det.

Veckan som gått har varit rätt ruschig på sätt och vis. Sonen är i flyttar-tagen så vi har haft de små barnbarnen här. Först var dom här igår några timmar och det var full rulle hela tiden. Viggo som är ett energiknippe av högsta grad hade som tur var Veronica att leka med då farmor hade svårt hänga med. Molly däremot fick nöja sej med gamla farmor och vi lekte och hade mysigt. Hon är den stillsammare av dom så då hänger jag med. Eftersom hon inte går heller ännu så är det rätt lätt vara med henne.

 

Efter Viggo och Veronica varit i lekparken ett tag så kom dom in och han var hungrig.

Jag frågade då vad han ville äta. Plättar ville han då ha. Jag tog då och stekte några och vilket beröm jag fick. Charmtrollet sa ” Fammo vad jättegoa plättar du gör”. Gissa om det var en stolt farmor som tog emot berömmet. Jag tror jag växte flera cm på detta beröm.

Molly fick potatis och kyckling och hon verkade också nöjd med sin mat. Åt med god aptit.

Så härligt då barnen äter. Sen blev det förstås glass till efterrätt. Vad annars då man är hos farmor.

Även idag blev det en stund med barnbarnen då sonen och maken for och hämtade en garderob som dom skulle bli av med som jag ska ha.

Så denna vecka har jag verkligen njutit av de små liven. Man får passa på då dom får vara här. Blir ju inte så ofta då jag är beroende av att nån annan är hemma ifall jag inte orkar helt själv. Vet ju aldrig vad ryggen säger. Mitt i allt går den i strejk.

 

På tal om det så var det precis det som hände idag då jag skulle börja så smått med mina övningar.

Har försökt komma igång med min träning men det går trögt. Först var det midsommar och då ville jag inte börja för att kunna sitta och umgås gick före.

Sen gick det inte för att jag skulle ha barnbarnen. Så då tänkte jag att NU ska det bli av.

Gick inte alls kan jag nog säga. Det högg till i ryggen redan första övningen. Gjorde nog inte riktigt rätt. Så då testade jag nästa och den gick väl lite grann. Tredje övningen ...nej ...inte den heller.

Tog alldeles för ont. Och ont får det inte ta. Som min sjukgymnast sa ” bättre göra några få rätt än flera fel. ” .

 

Får göra nytt försök i morgon istället. Måste ju komma igång och se om det överhuvudtaget går att göra. Skulle ju ge det en chans i alla fall.

Har väl inte så stor förhoppning på att det ska fungera. Inget annat har ju det.

Nä nu lät det väl pessimistiskt. Men det är så det känns.

Enda som funkar oavsett är mina promenader . Och det går jag , kallt, varmt regnigt, soligt vilket som. Jag går alla dagar och det känns sååå skönt. För även om jag vaknar med väldig smärta så känns det alltid skönt då jag väl kommer iväg. Att jag har Tessan gör också det lättare. Hon vill ha sina rundor så då är det svårare smita undan.

Nu blir det snart helg och då blir det dubbelt upp av vovvar. Ruff ska vara här så det blir lite skällig. Men han är snäll, låter bara lite illa. Brukar gå bra då han funnit sej men han är rätt hemkär så han gillar inte då pappa lämnar honom.

Blir Veronica som får ta honom på promenad, min rygg pallar inte hans styrka. Han är ett 10 kg muskelpaket. Och stark det är han.

Hoppas det nu inte bara blir regn hela helgen. Såg ut så på väderleksrapporten. Inte kul om dom ska bygga ute på ön och det regnar hela tiden.

 

Maken jobbar natt från söndag och har efter det en förmiddagsvecka innan han får semester. Hoppas då att det blir sommar. Inte för att vi ska nånstans men det är ju trevligt om man kan vara ute då det är semester. Äta utomhus och grilla , fika och bara vara. Hoppas kan man ju....hoppet överger en ju aldrig =)

MIDSOMMAR och SOL!!!

Så har midsommarhelgen 2012 passerat. Med solsken och god mat. Allt för mycket mat som vanligt. Men gott var det .

Midsommarafton firade vi i vanlig ordning i Kallax hos storebror och hans fru. Syster med respektive och min pappa. Vi själva var en mindre styrka än tidigare då ingen av sönerna kom iår. Tråkigt men så blir det ibland. Dom hade annat för sej . Men dottern var med så det var ju bra.

Vi blev alltså endast 8 st i år. Kändes lite annorlunda då vi år från år blivit fler och fler.

Pappa saknade de små barnbarnsbarnen förstås. Hade hoppats få träffa dom eftersom han ser dom så sällan. Nåväl det får väl bli fler tillfällen.

Kvällen avlöpte bra med sill, lax, färskpotatis och grillad fläskytterfile god dryck till. Och chokladtårta med jordgubbar till efterätt. Så mätt det blev man. Som vanligt nästan för mätt.

Vi blev borta hela kvällen , var inte hemma förrän vi halv tolvtiden.. Då hade det blivit rätt svalt faktiskt, endast +9 grader. Lite kyligt. Annars var det ju fint och soligt på dan så det gick vara ute fast det blåste friska vindar så det är skönt med inglasad altan som brorsan har.

Myggbiten blev jag också. Så nog har myggen kommit alltid. Flera stycken minsann.

Tessan blev lite biten hon med , av knotten. Hon och Veronica stannade inte hela kvällen utan hon for hem och kom sen efter oss ”gamlingar” senare på kvällen, runt midnatt.

Midsommardagen firade vi hemma i stillhet vi tre, jag och maken och Veronica.

Vi åt rester som blivit över och hade det skönt i solen. Gick på promenad med vovven .

Blev även lite jobb. Ja inte för mej förstås =)

Men dottern och maken tog och skottade bort jord och gräs som växt ut på vägen utanför buskarna vi nyplanterat så det skulle se snyggare ut. Vem kom på den ideen månntro???? Inte kan det väl vara lilla jag??? Inte svårt gissa. Jag kommer ju med lite ideer då och då och nån måste ju utföra det. Ibland får jag min vilja igenom ( oftast =) ) Ibland inte.

Men fint blev det då det var fixat.

Sen satt vi på vår nylagda altan och bara njöt i solskenet.

 

Idag , söndag, blev det en skön prommis på morgonen innan det blev för varmt.

Sen var vi ute på altan mest hela dagen och fikade och solade lite. Var så härligt . Lagom varmt , vinden fläktade så man orkade sitta där.

Vi grillade lite grillkorv och grillbacon som var över sen midsommarafton och åt det med överbliven sallad och potatissallad. Så midsommaraftonens mat räckte till en tredje dag.

 

Sen på kvällen vid sextiden var maken tvungen åka och jobba. Dom var beordrade övertid så det var bara ge sej av.

Han har tre veckor till att jobba innan han får semester.

Undra när jag får semester =) Jag har ju inte haft semester på 8 år . Är ju bara ”sjuk” Då får man ingen semester.

Får väl lägga in en sån då maken blir ledig =)

 

Veckan som kommer finns inget planerat mer än att vi ska vara hundvakt från fredag då pappa åker ut till jaktstugan för att bygga lite där. Så då blir det livat i huset då Tessan inte gillar konkurrensen.

Nåja det blir ju bara till söndag så det går väl. Man måste ju ställa upp för gamle far.

Vem skulle annars göra det?

 

 

Sjukgymnastik och ogräsplock =(

Nu är det snart midsommar och då hoppas jag det blir sommar också. Sommar med sol och värme, nått vi inte haft överflöd av ännu. I söndags regnade så jag trodde mina blommor skulle drunkna.

Nyplanterade som dom var. Men dom verkar ha klarat sej. Ska ju tåla lite regn men nu vill jag ha sol. Tänk förra sommaren så soligt det var. Luleå vann ju solligan också.

Men man får väl se. Vädrets makter rår man ju inte på. Även om man skulle vilja det.

Igår så fyllde mellansonen 28 år

tänk vad tiden går. Minns än idag så väl den dag han föddes. Hur jag blev hämtad med ambulans eftersom jag inte var fixerad och vattnet gick hemma. Fick inte gå då.

Hur han föddes rätt snabbt och hur stor vi tyckte han var. Vägde 3840 gr och var 50,5 cm lång.

Nu är han alltså 28 år och man kan knappt fatta att man har så ”gamla” barn. Vart tar tiden vägen. Åren bara rusar på . Snabbare och snabbare.

Vi blev bjudna dit på kaffe och tårta. Kaffe tack vare att vi köpt dom en kaffebryggare och att dom själva nu till slut börjat dricka kaffe.Det har dom inte gjort tidigare. Så nu kan man äntligen få kaffe då man hälsar på.

 

Igår så gjorde jag nått jag inte skulle göra. =( Hade bett dotter rensa ogräs i buskarna i några dagar men det blev inte gjort. Hon sa visserligen att hon skulle göra det igår men skulle klippa gräset först. Och vad gjorde jag då ???? Jo givetvis satte jag mej vid busken och gjorde det själv. Det var absolut helt fel. Kände direkt hur det högg till i ryggen av den felaktiga ställningen. Jag kan ju inte böja mej framåt alls. Men slutade jag ??? Nej inte . Utan jag gjorde färdigt och skyndade sen mej in och slängde mej på rygg i sängen för att försöka slappna av så det inte skulle bli värre. Gick inte förstås. Sen kom dottern in efter gräsklippningen och undrade vad jag pysslade med. Undrade VARFÖR jag inte kunde vänta. Det undrar jag med. Men sån är jag. Mitt vad det är får jag för mej att det måste göras NU. Och görs det in te så gör jag det själv. Trots att jag vet att det är olämpligt.

Så idag har jag ont. Så in i hel...ont.

 

Och så skulle jag ju till sjukgymnasten idag. Ingen bra dag men nu var det bokat. Vi skulle försöka hitta nån övning för att hitta stabilitet i rygg och mage. Gick inget vidare men jag ska försöka hemma nu några veckor och sen ska vi ha en uppföljning innan hon går på semester. Det var Pilates-övningar jag ska göra. Endast liggande då det är det enda jag klarar av.

En övning ska jag ligga på rygg med böjda ben ( har alltid böjda ben då det inte går annat) och sen dra in naveln och föra armarna över huvudet. Man ska då träna de djupa magmusklerna. Gick väl så där. Kunde inte hålla kvar spänningen i magen hela vägen så jag ska börja med att föra armarna halva vägen.

 

Sen skulle jag göra en övning med bäcken-lyft. Gick inte alls så nu blir det endast att knipa i rumpan till att börja med.

 

Nästa övning var att ligg på rygg och lyft ett ben , som ska vara böjt , och hålla in magen. Gick lite med vänster ben. Kom en bit men inte hela vägen. Då det var dags för höger gick det inte alls. Benet ville inte. Gick inte få det från britsen hur jag än spände magen. Har ingen styrka alls på höger sida tydligen. Sen är det väl m lite problem med signalerna också. Går inte riktigt fram som dom ska pga min skada. Men att det var så illa har jag aldrig tänkt på. Har aldrig gjort den typen övningar tidigare så då har jag inte tänkt på det.

 

Provade några ggr ändå och sjukgymnasten sa att hon kunde känna att jag försökte lätta men att det kanske kommer. Ska ge det en chans och försöka göra övningarna och se om det ger nått. Hon sa bara att jag ska testa och att om jag får ondare i ryggen så slutar jag. Speciellt den här sista övningen kan ta på ryggen då jag inte orkar hålla in magen rätt. Ska göra det varje dag och bara några få i taget. Hon menar att det är bättre jag gör få repetitioner och gör rätt än gör många och fel. Så nu ska jag försöka vara klok och göra det som känns okej och sluta i tid om det tar för ont.

Just nu känns det kan jag säga. Inte konstigt med tanke på djupdykningen i buskarna och sen nya övningar ovanpå det.

Men jag ska ge det en ärlig chans och inte ge upp i första taget. Måste ta det onda för att kanske få om möjligt lite bättre och mindre ont.

Men man känner sej rätt värdelös då man inte ens kan lyfta sitt ben.

Fast samtidigt så har jag nått att sträva mot. Ett mål att åtminstone lätta benet en cm ovanför britsen. Till att börja med.

Lär ju inte vara nått som sker på en gång med tanke på att jag försökt med många olika övningar förr som inte funkat. Men nu då jag har en ny sjukgymnast till hjälp som ser med lite nya ögon på mina skador och problem kanske jag komma lite framåt. Myrsteg kanske men ändå framåt.

För sen jag slutade med vatten Qigongen för ett år sen har jag inte haft annat än mina promenader att ta till. Jag känner mej i alla fall positiv till det och det är väl ett steg i rätt riktning.

Sen får jag även hoppas på att ha turen på min sida för en gång skull. Har inte haft det under alla år sen ryggen brakade ihop.

Så tummar och tår , det häller jag nu för att det ska gå lite , lite framåt för en gång skull.

 

 

Händelserik vecka!!

Denna vecka har varit full av aktivitet. Det har varit intensivt och samtidigt roligt. Ryggen är väl inte allt för glad men vad gör det om man har haft roligt.

Brukar säga att då jag vet att jag gjort nått som jag vill göra och inte låtit smärtan ta över så kan jag ta smärtan efteråt. Då vet jag ju anledningen. Värre är det att tackla då jag inte gjort nått utan bara har den gamla vanliga smärtan utan anledning. Då är det jobbigt med acceptansen. Jobbar på det men är inte där ännu. Inte på långa vägar.

 

Förra lördagen började med blomplantering. Jag ”ville” göra det själv så Veronica Bar fram allt och drog fram en kärra som jag kunde ha som planteringsbord. Kunde därför sitta vid den så jag slapp böja mej för mycket. Visst, det var väl inte helt optimalt, men när är det det.??

Yrvädret Viggo var här också och var överallt. Skulle hjälpa till.

Henrik och Veronica höll på med plattläggning på baksidan så han var även där och ”hjälpte” till.

Så gott som en 4-åring nu kan. =) Men han är go ändå , farmors favoritkille♥. Lite snubbelfot är han dock, snubblade över mina blommor både en och två ggr innan jag hann få dom i jorden . En gick dock av och vissnade men annars klarade dom sej. Inte lätt hålla fötterna i styr med så mycket spring i pojkbenen=)

Hade lite nya krukor, denna gång i plåt. Svarta.
Blev riktigt snygg då jag fått dit mina blommor. Nöjd blev jag i alla fall. Och dom blir ju lättare att bära också nu. Inte för att det är jag som bär men ändå. Några gamla stenkrukor har jag kvar men jag tror jag byter ut dom också nästa sommar då jag verkligen gillar dom nya svarta plåtkrukorna.

Och med rosa blommor i blev det jättefint.

 

Blev lite mindre med krukor på framsidan vid bron i år då det inte går att ha lika många nu med rampen. Men det gör inte så mycket. Bara mindre att vattna. Har hängt upp tre amplar runt bron istället och sen endast sex mindre krukor vid trappsteget så det blev bra ändå.

Rampen är ju viktigare att ha än krukorna , min frihet till att ta mej ut helt själv.

 

Vi har även planterat på kyrkogården. På min farmor och farfars grav. Min mammas grav sköts av kyrkogården så den behöver vi inte plantera på. Det blev en massa tagetes , två röda knölbegonior och blåa kantlobelior. Blev jättefint. Veronica planterade och jag tittade på , arbetsledare som jag är .

 

 

 

Tisdag då hade jag träff med sjukgymnasten på vårdcentralen Hon ingår i ACT-teamet som jag har där. Har inte träffat henne enskilt tidigare så det blev ett rätt långt möte. Mest prat då hon behövde få en uppfattning om mina problem och sen se om det finns nått hon kan hjälpa mej med. Planeringen nu blev att vi ska träffas några ggr för att jag ska få lite hållningsövningar då min hållning är allt annat än bra. Lite lätta övningar som jag kan göra liggande, kan inte göra annat än det. För att om möjligt få lite mer stabilitet i rygg och mage. Har ju inte mycket av det kvar så vi får väl se om det är nått jag pallar med. Ska testa i alla fall. Så nu har jag en ny tid till veckan och då ska vi gå igenom det. Även övningar för nacken då jag haft problem med den också. Mycket beroende av kryckorna. Påfrestande för nacken då jag går för mycket med dom. Men ibland blir det att jag går med dom mer än jag borde då jag inte ”ids” ta med rullatorn. Nåja , vi får se vad hon har hittat på och se om jag pallar med. Som hon sa ska det ju inte ge mej mer smärta för då är det ingen ide. Men man vet ju inte förrän man provar .

 

 

 

Nästa aktivitet var det bästa på hela veckan. En träff hos en fd arbetskamrat.

Vi är några arbetskamrater som brukar träffas så här mot sommaren och äta lite tillsammans och ta ett glas vin  ( eller två =) )

Vi träffades i år hos Ulla . Vi var hela gänget utom en som inte kunde komma denna gång. Ulla bjöd på supergod paj och sen en helt underbar efterätt, en sorts rulltårta med ananasfyllning och skal av maräng, mums så gott det var. Och sen med så trevligt sällskap kunde det inte bli bättre. Det lever jag länge på. Jag som oftast bara är hemma och inte träffar folk behöver det nog mer än andra . Lite social samvaro och få surra om allt och inget. Och surra...det kan vi alla. =)

Att vi sen fick lite vin till gjorde det bara ännu trevligare. En helt lyckad kväll alltså.

Blev kvar länge, klockan var kvart i tolv då vi kom hem. Gamla tanten trött men nöjd och belåten.

 

Känns så roligt att vi kan ha såna träffar trots att endast två jobbar numera. Vi andra inkl mej är ju pensionärer, jag med fast jag är sjukpensionär. Jag har ju varit hemma längst, snart 8 år, så jag är så glad att dom inte glömmer bort mej. Att jag får vara med . Betyder väldigt mycket.

Som sagt , det lever jag länge på.

 

Nu idag blev det en tidig morgon. Vovven skulle ut redan kl. 05,30 så det var bara pallra sej upp. Inte bryr hon sej om att matte varit på fest.

Nå lika bra det då jag ändå ska vara barnvakt idag. Lilla Molly behöver passning då hon inte har nån dagisplats ännu så jag har lovat ta henne idag , med Veronicas hjälp fixar jag det. Blir mysigt att få ha henne själv en dag. Man måste ju hjälpa till. Och med dotterns hjälp går det. Själv har jag lite svårt ha henne men med hjälp så ställer jag upp. Det blir ju inte så många dagar eftersom sonen snart blir ledig. Det är ju hans sambo som ska jobba nu efter sin mammaledighet och till hösten får hon ju dagis hon med.

 

 

Nya projekt som jag hittat på =D

Nu då badrummet äntligen står färdigt är det dags för nästa projekt. Som jag hittat på förstås .

Lätt hitta på då andra ska göra jobbet. Nödvändigt javisst , men kanske inte så roligt alla gånger. För dom som ska göra jobbet vill säga. Jag är ju som vanligt bara ”arbetsledare” eller den som tittar på om man så vill.
Skulle gärna hjälpa till jag med men det går ju som sagt inte. Trist. För en 10 år sedan då hade jag också varit med. Mer än att bara titta på som nu.

 

Det som nu ska fixas är utomhus. Vi ska bl.a lägga om plattorna till altanen på baksidan som blivit väldigt ojämn. Då vi endast haft sand som underlag har vi ett flertal ggr fått lägga om dom då det blivit så ojämnt och fult. Nu har vi köpt riktigt underlag med bärlager så nu var det väl ändå om det inte skulle bli rakt och fint. Men det är mycket jobb. Först bara plocka upp alla plattor på en yta som är 2,40 x 13,00 meter !!! En hel del plattor alltså som väger runt 20 kg st. Maken och dottern har hjälpts åt att plocka upp dom och sen har dom nu kärrat dit allt bärlager som ska bli underlaget. Jag har gjort en ritning hur jag vill det ska bli då vi ska ändra lite. Nu då vi tagit bort buskarna som varit som en häck mot altan kan vi lägga den annorlunda mot tidigare. Jag har en ide om hur det ska se ut så vi får se om det blir så. Jag har ju som alltid gott om idéer som andra måste utföra.

 

Sen har jag också fått för mej att vi ska ta bort buskarna som är mot vägen då dom blivit gamla och fula. Växer dåligt och är väldigt risiga. Så nu har jag satt dottern på det jobbet. Inte lätt då dom har väldigt stora rotklumpar. Men hon har jobbat på bra och i lördags fick hon hjälp med några av äldste sonen som var på besök. Sen var förstås maken där också och slet då han tyckte det gick för sakta. Han grävde snabbt upp 8 st!!! Och han som inte skulle gräva. Det hade både jag och dottern förbjudit honom men det hjälpte inte. Nu är det snart klart och det blir fint. Vi ska sen plantera lite rönnbuskar där som vi gjort på andra sidan redan. Dom verkar klara sej bra då vi haft svårt få nått att växa bra hos oss. Vi har så mycket sand i backen att det inte växer så bra hos oss. Vet inte hur mycket vi testat under de 24 år vi bott här. Oräkneliga buskar och träd har planterats för att sen tas bort då dom inte klart sej. Men rönn verkar trivas så det får det bli.

Nu gäller det bara hålla maken borta från buskarna så dottern får göra det som planerat. Hon klara det själv bara hon får tid. Det är tungt men hon är rätt stark.

Plattorna , dom vill nog maken lägga själv. Hon får säkert vara med och hjälpa till men det blir nog han som lägger dom. Han säger att nu får det bli sista gången han gör om det. Hoppas det. Måste ju bli bättre nu då vi har ett riktigt underlag.

 

Själv har jag nu köpt mej en ny duschpall som ryms bättre i duschen. En hörnpall som tar mindre plats men fyller sin funktion ändå. Den var inte billig men jag hade tur att Hjälpia just nu har utförsäljning pga lokalbyte, 20 % rabatt hade hon på grejerna . Så då passade jag på att köpa ett nytt ryggbälte också . En riktig ryggortos med stag i ryggen. Den var också rabatt på , tur det den kostade annars 725 kr men nu 580 kr. Den kändes jättestadig så nu kan jag slänga bort mitt gamla som är så slitet och håller på gå sönder, är ju välanvänt och jag har haft det i 7-8 år , minst.

Det är dyrt med hjälpmedel men vad göra. Man måste ju ha det och inget får man ju numera.

 

Blir väl att åka och inhandla lite blommor också i veckan. Inte så inspirerande än då det är så kallt. Men ifjol sparade jag till midsommarveckan och då var utbudet så dåligt att jag inte fick det jag tänkt. Så lite sånt måste det bli. Ska ha pelargonior så klart....min favoritblomma.

Sen lite andra sommarblommor och ett antal hängväxter som tex femtunga som växer så fint. Har haft det i 2 år nu och dom blommar otroligt bra.

Har minskat lite på krukor då det blir för jobbigt sköta om dom annars . Måste anpassa efter vad jag klarar av.

Har ju helt slutat med rabatter för några år sen då jag inte fixar att sköta om dom och Veronica ville inte göra det. Så därför blir det bara lite sommarblommor i krukor som jag har men det räcker faktiskt. Lättskött...ingen ogräsrensning bar vattna och njuta av att se det blomma.

Man ska inta ta på sej mer än man klarar av.

 

Jag och Veronica hade tur i utlottning av cirkusbiljetter i år. Oturligt nog vann vi varsin biljett på olika dagar. Så eftersom Veronica tänkte ta med Viggo på cirkusen så har jag nu köpt en biljett till så dom ska gå nästa måndag . Tror han kommer gilla det.

Minns när Richard och Andreas var 4 och 2 år och var med sina fastrar på cirkus hur roligt dom tyckte det var. Fast Andreas som endast var 2 år somnade innan hans favoritdjur elefanterna dök upp. Och Veronica och Viggo dom är såna kompisar att det blir säkert skoj för dom båda.

 

Veckan är annars helt utan agenda för min del då jag inte har nån tid alls hos mitt ACT-team denna vecka. Däremot har jag träff med sjukgymnasten i teamet på måndag.

Sen ska jag ha en träff med ACT-terapeuten innan midsommar och även en träff med arbetsterapeuten för att få tips om motorikträning då läkaren tyckte jag skulle ha det.

 

Blir kanske inte innan sommaren då det snart är semestertider. Får väl försöka själv istället då jag blivit rätt fumlig ibland. Speciellt då jag har mer ont. Då tappar jag allt jag rör i.

Varit lite slarvig med mindfullness-övningarna under badrumsprojektet och det kan ju spela in.

Har haft mer ont så då vet jag ju att jag blir fumligare.

Får ta tag i det igen då jag vet att det funkar med avslappning. Hjärnan behöver det då den plågas av smärtan.

 

 

 

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0