Tant duktig ifarten ....igen!

Vaknade upp tidigt med världens smärta i ländryggen. Minsta rörelse tog ont. Höll knappt på ta mej upp. Kom trots allt upp på benen med mycket möda och stort besvär. Det högg och det nöp i ryggen, ut i höfterna , ner i benen.

 

Vad sjutton har jag nu gjort ??? Ingenting tyckte jag mej minnas.

Inte nått som borde göra så här ont. Varje steg var en plåga och det blev till att stappla sej fram med små små steg , precis som gamla tanter gör.

 

 

Smärtan strålade nu också ordentligt ut i vänster ben.

Tänkte att nu har det blivit upp och ner då fel ben tar ont.

Då sen dottern vaknade frågade jag henne om jag gjort nått särskilt igår som fått mej bli så här.

Kommer du inte ihåg att vi städade i ordning ett av rummen där upp igår säger hon då.

Det hade jag helt glömt. Där stod jag ju och plockade med gamla filtar och sorterade lådor och staplade toapapper. Och att det dessutom är på övre plan och att jag därför klättrat i trappen som jag annars sällan gör .Inte undra på att det tar ont idag. Var inte heller bra från min skurbradvad så inte konstigt att kroppen surar rejält nu.

Skit också vilket elände.

Och jag som inte tyckte jag ”gjort ” nått.

 

Men tjurig som jag är så ville jag vara med och sortera så jag vet vad som finns och vad som ska bort. Hade kunnat låta Veronica sköta den saken men som vanligt tog jag saken i egna händer. Trodde bara inte det skulle ta så hårt i ryggen.

Blev nog lite för mycket på en och samma vecka.

Men vad säger man.....Är huvudet dumt ...osv....

 

Tog ändå morgonrundan trots att benen knappt ville gå. Blev en trippande promenad med sega stappliga ben och myrsteg. Men det gick och det är huvudsaken.

För inte kan jag hoppa rundan idag. Inte en suck att jag skippar den. Det gör jag bara om jag inte kan gå alls. Och än kan jag även om det är trögt som tusan.

 

Nu blir det ta det lugnt resten av dagen och inte hitta på fler dumheter. Skickade ut Veronica vattna blommorna så jag inte skulle påfresta ryggen mer idag. Sen blir det grilla lite till middag men det är ju Henriks grej. Så sen får jag väl låta dottern och maken fixa resten också så jag kanske kan ta en kvällstur med. Om jag nu kan hålla mej vill säga. Ingen garanti för det.

Men då får jag ju skylla mej själv. Dom fixar det utan min inblandning det vet jag. Men samtidigt så säger dom inget om jag gör det själv för det vet dom inte är nån ide.

Går inte lära gamla hundar sitta ...eller nått sånt. :)

 

 

 

 

Svettigt värre !!

Vilken hemsk natt ….. inte bara pga smärtan utan för att det är så fuktigt . Obehaglig luft. Gillar inte den. Som rötmånadsluft i juni.

Trots att vi haft takfläkten på hela natten var man alldeles klibbig och varm.

Och att då sen ha vädersmärta och all annan smärta som också gör det svårt att sova gjorde inte saken bättre. Fick väl ca 2,5 timmes sömn till slut.

Så inte är jag piggare idag . Tvärtom .

 

 
 

Trots att det verkade rätt regnlikt ute så tog vi morgonrundan med vovven som vanligt. Men förberedd med regnkläder. Ångrade det sen för det blev otroligt varmt och svettigt.

Byxorna fastnade på benen av fukt och svetten rann i nacken.

Och då inte för att jag går så fort att jag blir svettig....tror inte det.

Utan för att luften är så fuktig av senaste dagarnas regn att man blir svettig utan att anstränga sej.

Visst jag har ju förstås extra lätt bli varm i kläderna då jag har den åldern inne …. kärringsvettåldern.

Den är inte kul. Nej fy så jobbigt. Ibland rinner svetten i nacken utan nån som helst anledning. Och dricka en kopp kaffe sätter genast värmevallningen igång. Trodde det skulle ta slut nån gång.

 

 

 
 

Är fortfarande stel och det drar och sliter i ländryggen så det är inte bra där ännu efter skurgummans bravad.

Lite mindre kramp men det nyper till med jämna mellanrum i rumptrakten.

Värst är ju att det nyper åt både höger och vänster. Höger är där det ”ska” nypa men vänster bråkar också nu. Och det strålar ner i vänster lår vilket det absolut INTE ska.

Höger är ju kronisk strålning ner i hela benet ända ner till foten. Den finns alltid där är bara något vassare nu .

 

Sen är inte armen , den högra , alls bra. Den har tagit väldigt ont i natt och jag hade svårt lägga den nånstans där det kändes bekvämt.

Enda gången jag kan få bort den smärtan är om jag smörjer lokalt med diklofenack. Gillar inte använda just den medicinen då det var den som gjorde min hjärnblödning så stor för sju år sedan. Då hade jag fått den medicinen för att läkaren trodde jag hade nackspärr då jag egentligen hade en dubbelsidig hjärnblödning. Minns att dom i Umeå sa att jag absolut inte skulle ta den typen av medicin.

 

Nu har jag bara använt den lite lokalt med salva då smärtan varit som värst i armen. Tar ju nog med annan smärtlindring att det borde räcka men den har inte tagit bort armvärken. Kan ju vara så att det är nån typ av inflammation och då ska diklofenack hjälpa. Får väl se vad sjukgymnasten säger då jag träffar henne. Men det är först den 10 juli det.

 

Hade hoppats på lite värme och sol idag så min vädersmärta åtminstone skulle lägga sej men icke. Det är helmulet och nu även dimmigt och regnet hänger i luften.

Känner så väl av att det inte är högtryck precis. Eländes vädersmärta.

 

 
 

 

Idag ska jag försöka låta bli göra något dumt och försöka få hugget och nypet försvinna. Kan ändå ta mej runt här hemma utan att ta kryckorna och det är positivt. För då blir påfrestningar på armen mindre. Alltid nått.

 

Ute är det ingen ide gå utan rullen eller  kryckor då balansen inte finns där.

Men min bästa vän är ju också min rullator som gör att jag kommer ut och att jag tar mej runt utan att krokna.

Jag har väl haft den i minst tre år nu och jag minns också när jag fick den. Hur jag tyckte att folk stirrade på mej och att jag skämdes för att gå med den. Nu skulle jag aldrig bry mej. Låt dom stirra om dom vill. Den hjälper mej så mycket och jag skulle inte klara mej utan den.

 

Numera tar vi också oftast med den då vi ska och handla. Fast jag tycker det är besvärligt och då är det ändå inte jag som ska lyfta den in och ut ur bilen.

Kanske det trots allt är lite motstånd mot den i alla fall. I bakhuvudet.

 

 

 

 

Bättre och bättre, nej inte precis :(

Värre och värre dag för dag …... fast sången gick väl tvärtom .

Är alltid värst två dagar efter en dumhet.

Två dagar sen städgumman fick en lysande ide`.

Lysande kanske är fel ordval....borde vara en riktigt dum och idiotisk ide`.

Men gjort är gjort och går inte ångra nu.

Tur nog hade jag en hyfsad dag igår då småttingarna hälsade på. En stund utan smärta och bekymmer.

 

Somnade ändå hyfsat , eller runt 2-tiden i natt och sov ända till vid halv 6 snåret. Då vaknade jag med ett ryck. Varför ? Jo det small där ute och blixtrade. Hur jag nu kunde höra det smälla är en gåta då jag inte hör så bra om jag ligger på ena örat. Men åska det hör jag. Oavsett om jag sover eller är vaken. En underlig känsla i kroppen och jag vaknar av smällen. Att sen då benet blir extra surt en sån gång hjälper föga till.

Så då var det inte ens lönt försöka somna om trots att jag var allt annat än pigg. Smärtan var så ilsken att jag fick slå mej ner vid diskbänken på min höga barstol för att läsa tidningen och fika.

Lika bra det då slapp jag se blixtarna . En smäll kom nästan samtidigt som blixten men det var inte lika häftigt som förra gången vi hade åska.

Den drog sen bort rätt fort och då klockan var 8 hade även regnet slutat.

Inte konstigt egentligen att det blev åska så varmt som det var igår.

Rätt väntat.

 

Eftersom det slutat regna var det bara hoppa i kläderna och ta den dagliga turen med vovven. Gick väldigt seeegt idag. Oj så trötta tunga värkande ben. Suck och stön.

Kom runt mina 5 km men det var knappt. Kom sen inte upp för rampen själv utan maken fick putta på . Orkade bara inte. Och den tar jag mej normalt upp för utan problem.

Dusch och sen vila för hela slanten. Kunde inte annat då smärtan var för stark idag.

Vädret var ju heller inte det bästa och då får jag ju även vädersmärta som är ack så ilsken bara den.

Jag är nog som ett åskmoln hela jag . Blixtrande och dundrande smärtsamt. 

 

 
 
 

 

På eftermiddagen skulle vi handla lite så nu tog vi med rullatorn för kryckor hade jag inte pallat med att gå med. Tur det för jag kände att det var tungt och smärtsamt.

Visst hade dottern kunnat fara själv och handla , det gör hon ofta och det blir även billigare då, men jag hade inte varit hemifrån på hela veckan mer än en kort sväng till Biltema i måndags så jag ville se nått annat än husets väggar.

Och jag hade ju redan så ini hel***te ont att lite mer spelade ingen roll.

 

Nu däremot är det jobbigt. Vill sitta , eller rättare sagt halvligga , och se lite TV men det är inte helt enkelt då det kryper i kroppen av nervsmärta och annan smärta. Går inte sitta bekvämt bland mina hundra kuddar jag har som stöd. Och sen är det ju knappt nått se på TV heller .

Men jag är trött på ligga i sängen och stirra på datorn att jag ändå pallrar mej iväg till TV:n i vardagsrummet. Måste få komma ur sovrummet en stund i alla fall i kväll med.

 

Däremot hoppade jag kvällsrundan idag. Inte bara för att det tar så ont utan för att det än hänger tunga regnmoln över oss och jag har inte lust hamna i nått åskväder mitt i allt. Jag är ju inte snabb kan man ju säga om det skulle komma åska. Och jag avskyr åska och vill för allt i världen inte hamna mitt i ett sånt.

Hoppas på bättre väder i morgon och på mindre smärta. Då ska väl skurgummans värsta dagar vara över och jag hamna i bättre dager. Bli lite mer alert och mindre smärt-tyngd.

Lite långt borta känns det ännu men den som lever får se , eller framför allt får känna.  

 

 

 
 

Barnbarn är bästa medicinen.

Vaknade upp efter en tung sömn , fullproppad med smärtstillande så sov jag hårt.....

Kroppen ville inte stiga upp. Varje rörelse smärtade och det blev att kämpa för att komma ur sängen. Fick ta till kryckor även inne nu då benet inte var säkert gå på.

Vems fel??? Ja kan det vara mitt kanske? Eller är jag verkligen så dum att jag utsätter mej för nått som gör mej till mer invalid än jag redan är?

Ja det är tydligen så.

Tvingade nån mej. ??Nej givetvis inte. Och hindra mej då jag väl påbörjat vet alla som bor i detta hus är omöjligt.

Var tvungen ta på ryggbältet redan innan frukost för att klara av sitta och fika och läsa tidningen.

 

Sen då det var dags för dagliga rundan trodde maken jag skulle stanna inne. Inte en chans.

Bara bita ihop och ge sej ut.

Gick otroligt segt. Tog säker minst 20 minuter längre ta samma runda idag. Med det gick så det var ju bra. Efter turen var jag tvungen ligga i nästan en timme innan jag kom in i duschen. Var tvungen få lite värme bakom ryggen först så krampen släppte. Tur jag har en pall i duschen för stå upp var inte lönt försöka.

Men sen då jag duschat och fått vila lite till så kändes det lite bättre. Visserligen var jag tvungen gå med krycka men jag kunde faktiskt gå lite bättre än då jag vaknade. Fast smärtan den var precis lika ilsken.

”Och jag som inte gjort nått” som jag brukar säga.

 

 
 
 

Sen mitt på dan fick vi finbesök. Mina bästa vitaminpiller och smärtlindring som finns. Min fina små barnbarn Viggo och Molly kom och hälsade på.

Då gick det genast lite lättare finnas till. Hade inte tid känna efter hur ont jag egentligen hade. Vem vill göra det då älsklingsungarna kommer hit.

Jag följde t.om ut då dom skulle gå till lekparken vid skolan med sin faster Veronica. Viggo och Molly åkte med på rullatorn dit och det gick bara fint. Så lätta som dom är .

Väl där fick Veronica vara lektant då Molly ville klättra och åka rutschkana precis som storebror. Richard går ju också med kryckor då han gjort illa fotleden. Så Veronica hade fullt upp hinna med då Molly helt orädd åkte ner från hög höjd. Helt orädd är hon.

Jag hade med Tessan också så vi satt på rullatorn i skuggan och tittade på. Härligt se barnen leka och ha roligt i den fina sommardagen vi haft.

 

När vi sen skulle gå tillbaka fick jag än en gång två passagerare. Det var tydligen skoj åka rullator. Tur man kan bidra med nått fast ,man är så oför.

Sen ville Viggo att jag skulle fixa lite plättar ….för han gillar verkligen plättar..sa han. Självklart fixade farmor det. Inte snack om saken. Så båda barnen åt med god aptit.

Så nu slapp deras far göra middag.

 

Då dom sen åkte hem sa jag till dottern att ”F*N så ont jag har nu”. Nu då jag har tid känna efter kommer den tillbaka med all kraft. Inte för att den varit försvunnen utan för att jag inte haft tid känna efter.

Men det är väl tur det att man kan stoppa undan smärtan även om den är aldrig så ilsken då det är nått man verkligen tycker om att göra. Hur skulle man annars orka med.

Livet är en balansgång mellan att njuta av det man vill göra och att tänka efter om det är värt det.

Idag var det helt klart värt att vara med barnbarnen istället för att ligga och vila bort lite smärta.

Det kan jag göra en annan dag.

Och även fast smärtan idag är mer än lovligt ilsken så gick det glömma den för en sekund eller två.

Nu är det inte så kul men det har det varit idag .

Mina barnbarn är bara små en kort tid så jag vill inte missa deras besök för allt i världen.

Livets efterrätt helt klart.  

 

 

Leka skurgumma .... ingen bra ide :(

Leka skurgumma....hm...kanske inte sån bra ide.

Vem har hittat på det då? Ja gissa vem.?

Fick en lysande ide om att badrummets golv behövde en riktigt knäskurning. Försökte tala om det för maken men han lyssnade inte på det örat så då tänkte jag idag efter promenaden att jag gör det själv då.

Smart? Knappast. Men vem har sagt att jag är det.

Satte mej resolut ner på golvet bland vatten och ajax och med en skurborste i högsta hugg. Eftersom jag inte kan stå på knä och skura blev det åka runt på rumpan i vattnet och skurmedlet.....inte så skönt kan jag intyga....För att kunna ta mej runt golvet utan att böja ryggen. Men i slutändan så gick det ju inte att undvika lite böjningar och vridningar av den redan sargade ryggen.

Men va f*n nu blev det åtminstone gjort och det blev fint.

 

 

 

Hur mår jag då?? Ja inte fint . :((

Kan knappt gå då det hugger i ryggen och benet och armarna ska vi inte tal om.

Tur jag gjort en runda i alla fall för nu är det tveksamt om jag kommer upp på benen idag igen.

 

Men vem rår för det. Ja det är ju endast jag själv ….igen. Kunde inte vänta på att nån gjorde det jag ville och ville inte tjata så då tog men saken i egna händer för att få det gjrot. Var det akut?? Nej givetvis inte. Men det var behövligt då det låg rätt mycket smuts efter kanterna , som tydligen bara jag såg och stördes av.

 

Så nu blev det än en gång …..är huvudet dumt får kroppen lida.

Och nu lider den ordentlig.

Det var länge sen jag gjorde en sån grej så jag hade inte tänkt det skulle ta så dj***la ont då jag faktiskt försökte tänka på hur jag höll ryggen. Men t i slutet så blev det fel ändå. Går inte skura golv utan att det är påfrestningar på ryggen.

Klart som f*n att det är det. Borde väl jag vetat kan man tycka. Och visst vet jag det. Men jag VILLE ha det fint i badrummet då jag sett det nog länge nu och jag hade inte lust vänta till nån annan förbarmade sej över det. Ville inte vara den som gnäller och tjatar så då var det enklast ta i själv.

 

 

Så här ligger jag nu på värmedyna och med en näve piller istoppat i magen för att dämpa den värsta smärtan så nu lagt omkull mej helt.

Ska om det går försöka komma ut på en liten runda till i kväll om benen vill vara med för ibland brukar det kännas mindre om man fått lite rörelse i den stela, smärtande gamla kroppen.

Och jag som skulle börja lyssna på den. Vart tog det vägen. Ingen som , ingen som vet.

 

 

 

Att lyssna på sej själv.....inte så lätt.

Ny vecka med nya tag ...eller???

Försöka alla fall. Började bra med solsken och riktigt varmt ute. Lockade till en tidig morgonrunda med vovve. Gick extra tidigt så det inte skulle bli för varmt för henne. Hon har lite svårt för om det är för varmt. Mer än andra vovvar.

Sovit rätt hyfsat om man kan kalla 4 timmar som hyfsat vill säga.

Bastubadet igår kväll var faktiskt rätt bra för min onda armbåge trots att jag satt så kort stund. Eller också är det ren inbillning.

 

Kvällen däremot var rätt smärtsam så det blev stoppa i sej det starkaste jag har . Kanske därför jag sovit så länge :)

 

Efter promenaden så tog vi en tur till Biltema för att kika på lite prylar. Denna gågn tog jag dumt nog bara kryckorna. Vad blev det då? Jo smärtan i armbågen kom som ett brev på posten. Tillbaka med full styrka.

Maken erbjöd sej ju stoppa in rullatorn i bilen innan vi for men jag tyckte jag kunde fixa det med kryckorna idag.

Dumt ? Javisst. Klokt? Inte alls.

Men det är ju lätt tro det ska gå bara för att armen kändes något bättre då jag steg upp. Men det var för tidigt ropa hej givetvis. Borde ju begripit det kan man tycka.

Men jag vill så gärna klara mej utan rullen ibland. Känner mej som en riktig invalid då den alltid måste med. Och egentligen är det ju tvärtom. Om jag tar med rullatorn får jag mindre ont i både rygg, ben och arm medan det blir mer ont om jag skippar den. Så matten borde vara rätt enkel.

 

 

 

 

Får nog ta och skärpa mej och lyssna lite på vad kroppen säger till knoppen. Dom två verkar inte lyssna på varan särskilt bra.

 

Har nu också fyndat ett skyddsfodral till min iPad så den inte ska bli så dammig och så blir den lättare handskas med. Hittade det på Fyndiq.se för en tredjedel av priset som radio/tv handlare tar.

 

     

 

 

Gillar beställa saker via nätet då det är lättare än åka runt och leta. Speciellt som jag inte kan åka runt själv då jag inte kör bil mera.

Kom faktiskt tänka på det härom dagen att jag nu inte kört bil på hela 3,5 år. Jag som annars kunde ta bilen själv och pysa iväg dit jag ville klarar inte det mer. Blir för besvärligt ta buss om jag t.ex ska till storheden.

Då måste jag först byta buss i Gammelstad och sen om jag vill till andra butiker där ute så är det rätt långt rulla runt mellan och det blir lite tungt då om man vill till olika butiker där. Är ju faktiskt gjort mer för bilburet folk.

Då är det enklare ta en tur med bussen in till stan för då hamnar man mitt i centrum och kan gå mellan alla ställen där med lätthet. Tyvärr finns det mer intressanta butiker ute på storheden.

 

Nåväl därför blir det ofta att jag handlar via nätet istället. Enkelt och överskådligt och det är sällan och aldrig jag behöver returnera.

 

 

Idag flyttar Andreas och Sara in i sin nya lägenhet på Kallkällan så dom har fullt upp idag.

Veronica ska hjälpa till senare men har ett möte först. Sen skulle även Richard ha hjälpt till men han har vrickat sin fot under midsommar så han kan knappt gå. Typiskt snubbelfot.

 

Jag ska själv bara slappa lite i solen och läsa lite och om det inte blir för varmt så ska det bli en runda till innan kvällen. Envis som synden är man ju så armen och benet får protestera bäst dom vill. Vet att det kanske blir regn i morgon och då kanske jag skippar rundan. Inte för att man är gjord av socker precis men det är inte så kul för vovven som blir så blöt och smutsig att det då blir bad igen. Inte nått av hennes favoriter .

 

 

 

 
 

 

Söndagsnöje!

Söndag och det regnar faktiskt inte. Skönt för det får räcka nu. Min kropp gillar inte detta surväder. Protesterar vilt och ilsket. Har haft ett rent he***te sista dagarna och i synnerhet igår.

Vädersmärta i kombination med smärta från midsommaraftonens uppesittarkväll var inget att leka med.

Och då jag nu också har värk i armen och axeln blev det dubbel, dubbel smärta. Bara elände.

Fick trots det sova hela 4 timmar i natt då jag var trött precis hela dagen igår . Sov nog av ren och skär utmattning.

Har nog kommit i en ickesovande spiral som jag inte kommer ur. Sover allt mellan 2-4 timmar per natt och nån enstaka gång hela 6 timmar men det hör till undantaget.

Vet inte hur jag ska ta mej ur detta . Vet att det började bli mer svårt med nattsömnen då jag försökt mej på mer promenader än tidigare. Trodde det skulle ge med sej efter ett tag men än ser jag inte slutet tyvärr.

 

Tänkte i min egen lilla fantasi att om jag går fler rundor och får mer motion borde kroppen bli tröttare. Att den skulle bli ilsknare var ju inte tanken. Och sen då att jag skulle få problem med arm och axel också . Som också börjat i samband med mina dubbla turer runt byn.

Men lägga ner det......inte en chans. Har kommit över den tröskeln då det inte tar mer ont i ryggen utan ”bara”lika ont, i alla fall så nått positivt som det gett. Fast bäst inte säga för mycket nu. 

 

Idag blev det en tidig runda och sen förstås en till nu på em. Var lite trög i kroppen efter så lite sömn så det var skönt komma ut i friska luften. Blev väl lite för tätt med rundorna idag då vi även varit en sväng på affären. Men nu är det gjort även om det inte var direkt smärtfritt andra rundan. Även i rumpan kändes det vilket det inte gjorde i morse. Är väl för lite vila mellan så den stackars kroppen inte hunnit hämta sej .

 

Så nu vet jag vad som väntar i kväll. Ingen kan gissa det !!

Benet får nog åka upp i luften för att få smärtan som just nu börjar kännas kryper bort lite grann. Brukar hjälpa lite. Sen en hård tennisboll i ryggslutet så trycker jag bort lite bensmärta där också. Har mina knep. Att med en annan smärta trycka bort den värsta smärtan. Funkar faktiskt. Och den smärta jag får av bollen är lättare tåa än den nervsmärta jag har i benet. Tror även lite vädersmärta är på G igen.

 

Testade med lite bastubad för att se om det funkar med lite extra värme. Men jag är en usel bastubadare. Kan inte sitta mer än några minuter innan jag måste ut. Klarar inte av sitta så länge jag nog behövt för att mjuka upp den stackars värkande gamla kroppen. Knoppen gillar inte sån värme. Blir nästan snurrig så det gick inte.

 

 

Blir ligga på värmedyna istället som ger värme lokalt. Det pallar jag med.

 

Får nog ta till lite Mindfulness igen. Var nån vecka sen jag körde det nu. Har hoppat över det då jag tyckt jag klarat mej bra ändå. Dumt , jag vet. Lärde mej ju att det är bra köra det regelbundet för kroppen och även knoppen mår bra av det. Lugnar ner det hela och man finner avslappning. Kanske det även funkar för arm-smärtan. Känner att jag håller upp axeln för att hålla emot då det smärtar i armbågen. Vilket då ger mej värk även i axeln.

 

Nu hoppas jag att jag kan hitta tillbaka till avslappningen och på det sättet kunna övervinna den ilskna plågan i armen/armbågen för just nu är det den som plågar mej värst. Den är ju den nya som jag inte är van vid. Ryggsmärtan är ju min följeslagare sen ett 10 tal år tillbaka så den är tyvärr nått jag funnit mej vid. Den är bara mer och mindre och ganska ofta mer än mindre.

 

Nog gnäll nu.

I morgon är en annan dag och då gäller positivt tänkande. Kan man ju hoppas i alla fall.  

 

Midsommardagen!

Så har ytterligare en midsommarafton passerat.

En vanlig midsommar med god mat och familjen som sällskap. Samma som alltid. Svårt ändra på en tradition.

 

Natten mot midsommarafton var som vanligt tuff. Smärta i både rygg/ben och arm stör fortfarande sömnen avsevärt. Blir inte bättre.

Men det hindrar inte att jag ger mej ut på min dagliga runda både en och två gånger. För det är endast då jag kan stoppa undan smärtan för en stund och njuta av att jag trots allt kan ta den rundan. Med all smärta och så.

Och tur är väl det. För om jag INTE går mina rundor är jag nästan säker på att smärtan skulle öka då jag väl försöker igen. För muskler är färskvara och jag har nog dåligt av den varan i höger sida att jag måste försöka upprätthålla det lilla som ändå finns där.

Med smärta och allt.

Pest eller kolera kanske.

 

 
 

Blev en rätt lång kväll igår och då vi väl kom hem var det svårt slappna av och komma till ro. Då gav jag mej tid känna efter hur ont jag hade vilket gjorde det svårt somna . Satt nog uppe till vid halv 3 tiden . Slumrade då in en stund gör att vakna redan klockan 5 med sån smärta i benet och armarna att det inte gick ligga kvar. Upp och peta i sej några starka piller för att sen lägga sej ner igen för att vänta på effekten.

Nu var det ju sen även lågtrycksbetonat ute så det var en salig blandning av både ”vanlig” nervsmärta och vädersmärta. Ett rent he***te. :((

 

Men sen blev det till slut två timmar till med sömn så jag får vara nöjd.

Eftersom det regnade tvekade jag först med att ta en runda. Men sen var det bara klä sej i regnkläder och ge sej ut. Var rätt skönt då vi väl kom iväg. Var varmt regn kan man nog säga. Det är inte det mysigaste men det var ändå skönt få det avklarat.

Blir nog inte nån mer idag för nu är vovven ren och nybadad då hon var dyngblöt och sandig efter rundan.

En stilla dag med lite rester att äta upp. Se nån film och bara vara.

 

Vill vila mej nu så jag kommer i fas igen , snart nån gång kan man hoppas.

 

Värst just idag är nog mina armar ändå. Jobbigare ha ont i armarna än rygg och ben för armarna behöver man ju i allt. Och idag gör det ont i båda. Är förstås det att jag gick med kryckorna igår och då min högra arm redan innan hade bråkat så försökte jag nog omedvetet lägga mer tyngd på vänster och det slutade med att jag fått ont i den med.

Så hur jag nu ska kunna vila dom vet jag inte.

Använder dom i allt kan mean nog säga eftersom jag alltid måste ha stöd då jag går omkring utanför huset. Går bra inne här hemma då det blir korta stunder jag går . Men ute och då vi är borta är jag tvungen ha stöd för att inte riskera tappa balansen då benet blir trött och smärtsamt.

 

Sen här hemma då man ska pilla på datorn eller iPaden då använder man armarna. När man ska fixa mat och t.ex skära påfrestar det redan onda armen. Så hur armarna ska kunna vila vet jag inte.

Läsa tidning gör jag ju oftast i sängen och då är armarna också inblandade.

Blir en svår nöt att knäcka för sjukgymnasten om hur min arm/ armar ska läka.

 

Och allt med armen det härrör ju också från min dåliga rygg. Allt har kommit efter ryggskadan. Och nu då jag blivit mer och mer beroende av stöd då jag går så påfrestar det mer och mer.

Verkligen pest OCH kolera.

 

 

Jag har nu läst två böcker som jag laddat hem på min iPad.
Jag som inte läst böcker på länge kunde knappt sluta för dom var så bra. Då jag läser dom på iPaden försöker jag ha den i knäet och halvligga för att inte påfresta armarna mer än nödvändigt.

Inte lätt men måste tänka på det för armarnas skull.

 

De böcker jag läst är ”I stundens hetta” av Viveca Steen och ”Felicia försvann” av Felicia Feldt som är dotter till kända Anna Wahlgren. Just den boken var en sorglig historia . Blev väldigt berörd av den. Vilken hemsk uppväxt. Förstår inte hur en mamma kan behandla sina barn på detta hemska sätt och sen skriva böcker om hur duktig hon är och kunnig om barnuppfostran.

En riktig hatbok mot sin uppväxt och sin mamma. Sorglig.

 

        
 
 
 

Det kanske vore bättre ladda hem en talbok istället som man kan lyssna på men jag vet inte om jag klara det. Är inte van lyssna på berättelser så jag kanske inte tycker det är lika intressant som att läsa. Men för min arms skulle kanske det blir ett alternativ. Ska i alla fall testa en sån bok och se vad jag tycker.

 

Just nu vräker verkligen regnet ner utanför fönstret så jag är glad vi tog morgonrundan tidigt då det inte regnade så här hårt då.

Bara lägga sej ner och krypa under en filt och bara mysa . Läsa och se på Tv blir dagens agenda.

Sen får jag hoppas på sol i morgon igen.

Eller blir det som han sjunger Ledin......sommaren är kort, det mesta regnar bort.

 

 

 

 

Lagad och klar för midsommar

Efter en sjukt dålig nattsömn.....somnade runt halv 4 tiden och steg upp 6 …...så var jag knappast pigg i morse- Kunde heller inte lägga mej somna om då jag hade tandläkarbesök tidigt.

Bara pallra sej upp var stel som en pinne och kunde knappt gå först. Tog ett tag innan jag gått igång dom sega gamla benen så dom funkade igen.

Att jag sovit så illa är förstås för att jag gjorde bragden med dubbel prommis till G-stad och tillbaka igår. Lite fööör duktig med andra ord. Inget som är förvånande då det gäller mej .

 

 
 

Kände redan på kvällskvisten hur jag stelnade ihop och hur smärtan sakta steg för varje timme.

Tänkte slippa ta den starka tabletten men då jag legat och vridit mej i nästan 4 timmar utan att kunna slappna av och somna så hade jag inget val om jag skulle sova nått alls.

Sen var det också vädersmärtan som ökade. Hängde regn i luften även om det inte börjat regna redan på morgonen.

 

Men trots den ilskna smärtan bestämde jag mej för att promenera in till G-stad och tandläkaren i morse. Tänkte bäst att jag går innan det kommer regn. För regn det visste jag med säkerhet att det var på G. Min bensmärta sa så.

Gick trögt som F*N gå idag. Tog nästan 10 minuter längre gå sträckan än igår.

Men jag kom fram utan att stupa fast det var nära två ggr. Nöp till i ryggslutet som en kniv i ryggen men hann hindra att benet gav vika. Så jag kom fram hel och hållen och fick min tand åtgärdad.

 

Var en redan rotfylld tand som tappat en stor bit som han bara behövde slipa till lite innan han la dit en ny fyllning som ersättning för den borttappade biten.

Och jag gjorde det utan bedövning. YEAH. Jag som har lite tandläkarskräck brukar inte göra saker i munnen utan bedövning.

Men eftersom tanden var rotfylld så känns det inget så det gick bra utan.

Och än en gång hade jag tur att jag har friskvårdsavtal. Behövde inte betala en krona då jag redan betalar måndasavgift på 108 kr. Skönt . Hade nog kostat några 100 lappar om jag inte haft avtalet.

Har räddat mej många ggr genom åren då mina tänder har en tendens att spricka .

 

 

När jag var klar hos tandläkaren så hade det börjat regna. Så då ringde jag så maken fick hämta mej. Kände inte för att gå i regn. Inte för att man är gjord av socker precis men hade så ont i ben och rygg att jag hellre avstod från den turen än att pina mej och bli blöt. Jag hade ju trots allt tagit mej dit till fots.

 

 

Även min stackars arm och armbåge är bråkigare idag. Blir väl också så pga den långa rundan som blev igår. För då jag går långt och hänger på rullatorn så blir armen också sur. Precis som ben och rygg.

 

Nu blir det ta det lugnt och försöka ladda inför midsommarafton så man pallar med lite uppsittande som det blir då. Vill ju inte bli tvungen gå och lägga mej då man är borta.

Och då det nu ändå regnar idag kan jag med gott samvete skippa ytterligare runda så kanske jag kan få nån mer timmes sömn i natt.

För nu är jag trött . Jag bara gäspar men vill helst inte sova på dagen. Men kanske en lite powernapp för att orka vara vaken till i kväll.

Vill hellre försöka sova på natten än på dagen. Om det går vill säga.

 

 

Nattsudd och frisör och trasiga tänder.

Så var det slut på bra sömn för denna gång. En natt räcker uppenbarligen .

Så nu blev det endast ca 3 timmar igen. Inte oväntat förstås. Varför skulle det funka nu då det inte gjort det på länge. Nu var det hemsk värk i både rygg och ben och arm igen. Armen började bråka igen efter vi varit och handlat och jag gått med kryckor.

Ja jag vet....jag borde tagit rullatorn men skippade den då vi tog lilla Golfen då vi åkte och handlade. Att det blev den berodde på att vi på morgonen fått ett lass grus som blockerade båda andra bilarna. Och då återstod bara lilla röda om vi skulle komma iväg.

 

 
 

Visst, rullen hade rymts i baksätet men jag tyckte vi skulle strunta i det och ta tog alltså kryckor istället. Vilket då resulterade i mer smärta i armen och axeln igen. Och jag som tyckte jag fått lite bättre där då jag kört med värme.

Nåja inget göra åt det nu. Bara bita i sura äpplet och skylla sej själv.

 

 
 

Så därför hade jag väldig smärta i hela kroppen och blev riktigt ”stapplig” efter andra rundan. För tro inte jag struntade i den. Inte det inte.

Sen hade ju Veronica och Henrik hållit på med att skotta ut grushögen på infarten och som vanligt så jobbar dom och jag får ont. Kanske lite sympati ont eller nått. För det är nästan alltid så .

Ingen tror väl det men igår var det då precis vad som hände.

 

Nå men 3 timmar i nattsömn efter att sovit 6 timmar natten innan är väl inte så illa . Kanske jag har tur och får en låång nattsömn i natt istället. Inte för att smärtan blivit mindre ännu men kanske innan kvällen . Om jag tar det lite piano .

 

Eftersom jag hade klipptid idag i Gammelstad och solen sken så hade jag bestämt mej för att promenera dit. Är väl ca 4 km dit så det kändes lagom. Går ju en runda på 5 km annars.

Och efter klippningen blev det att promenera hem också. Så då fick jag två rundor på en gång med endast en timmes mellanrum. Så nu känns det i rygg och arm och ben.

Ska nog skippa en kvällsrunda idag så det inte blir helt åt skogen.

 

Min sjukgymnast hörde av sej idag också och hon och jag ska nu träffas i juli för att titta på min onda armbåge och axel. Hon ville se hur jag går med rullen och med kryckor för att se om jag behöver justera in dom något.

Hon tror precis som jag anat att det kan vara överbelastning även på armen eftersom det är min svagare sida. Och att jag hänger med den sidan och då kompenserar med att trycka upp axel och armbåge. Få se om hon kan ge mej lite tips för att lindra den smärtan. Har ju lyckas få mindre smärta i knäna nu då jag använder mina knäortoser så fort jag går lite längre. Har fortfarande lite problem med översträckning av vänstra knäet men om jag försöker tänka på hur jag står kan jag undvika det. Däremot sa jag åt henne att det där med bensparken har jag lagt på hyllan. Funkar inte då det tar för ont i ryggen att göra det.

Men hon menade att bara jag går ska också stärka knäna så att jag nu med knäskydd kan gå mer och oftare gör ju att jag tränar upp dom ändå. Inte lika effektivt som med benspark men ändå.

 

Sen blev det ringa folktandvården också i morse. Tyckte det var hårt bröd då jag åt frukost trots att det var ett mjukt bröd. Bet sönder en tand. För femtioelfte gången. Nu var det den kindtand som jag rotfyllde förra sommaren då den bråkade med mej. En stor bit av tanden har fallit bort och troligtvis också hamnat i i min mage.

 
 

Så nu ska jag till tandläkaren i morgon och få den fixad. Då det bara är en bit av emaljen som trillat bort behövs nog inget borrande. Tack och lov. Jag är ingen älskare av tandläkare precis och jag som har haft såna problem med tänderna senaste åren . Mina tänder är fulla av sprickor då jag biter ihop käkarna då jag sover.

Tur nog har jag friskvårdsavtal och betalar endast 108 kr per månad i tre år. Och har nu 1,5 år kvar på det avtalet. Undra om jag får förlänga det efter det. Jag är nog rätt dyr i drift med mina trasiga tänder.

 

Idag då det är soligt blir det grilla lite lax så här mitt i veckan. Henrik har gått av nattskiftet i morse och har nu ledigt i 8 dagar. Så man kan nog säga att det redan blivit lite helg.

 

Har också hunnit med vädra sängkläderna och bytt i sängarna så nu är det fräscht och fint igen. Blir lite sandigt och gräsigt i sängen då det varit så blött och vovvens tassar och ben drar in allt möjligt. Så blir det då man har hunden i sängen. Men vart skulle hon annars sova om inte med lilla mej.

 

Smärtblogg.... nytt namn kanske?

Äntligen en hel natts sömn ….YEAH.... hela 6 timmar. Rekord för en som sover endast 3 timmar annars. Men i natt tog tröttheten ut sin rätt och jag somnade och sov i 6 timmar i ett streck. Kändes otroligt skönt då sista nätterna varit långa med ytterst lite sömn.

Värk i ben arm och axel har gjort det omöjligt sova . Framförallt somna in.

 

I förrgår kväll tog jag då fram min vetekudde för nacke och axalar och värmde den riktigt het så man nästan brände sej. La den sen på axeln och bak på skuldran där smärtan var som värst. Satt så hela kvällen då och hela kvällen igår och nu har det lättat lite just där. Så då känner jag mer av endast benet istället som det ska vara.

Låter lite knäppt säga att smärtan ska vara där men då den är min ständiga följeslagare så är det den jag är mer van vid och den som inte gör mej lika påverkad som annan smärta som tillkommer.

Enda fördelen, om man nu kan kalla det en fördel...är att då det tar ont på andra ställen minskar smärtan i benet då kroppen eller rättare sagt hjärna inte kan fokusera på flera smärtor på en gång.

 

Och nu då smärtan i axeln minskat något är det ”bara” armbågen och benet och ryggen och knäna och foten och och och.....oj det var visst inte så bra ändå. Så jag kan väl säga att jag har INTE ont i huvudet och INTE ont i vänster arm . Lättare säga så än rabbla upp vad som tar ont.

Och sen vädersmärtan som gör livet surt är inte heller kul och just för tillfället är inte vädret på min sida alls. 

 

Tror jag borde döpa om min blogg till smärtbloggen . Handlar ju mest om det då det är så min vardag ser ut. Smärta hit och smärta dit. Dag ut och dag in.

Inte särskilt intressant kanske men för mej är det terapi skriva av sej och ventilera bort lite känslor som finns . Vill inte vara en gnällkärring här hemma så därför är jag det i bloggen istället. Sen är det ju valfritt för var och en läsa om det eller inte.

 

 

 

Livet är tufft och föga rättvist kan man tycka så här. Jag är endast 52 år , ja inte ännu men snart, och har inte kunnat jobba på 9 år. Nio år av elände och mer och mer smärta.

Tur man är en envis åsna som inte ger upp för i så fall hade jag nog inte gått omkring som jag trots allt gör.

Det går visserligen upp och ner men jag vägrar lägga mej platt. Smärtan SKA INTE vinna över mej.

 

 
 

I morse då jag skulle gå iväg på obligatoriska rundan …. så ringer telefonen. Jag svarar utan att titta vem då jag hade hoppats sjukgymnasten skulle ringa. I telefonen var då en kvinna som drar igång en hel harang om pensioner och fonder och gud vet vad. Jag hade svårt få en syl i vädret så jag var tvungen lyssna ett tag innan jag till slut lyckades hejda henne lite för att tala om att jag INTE VAR INTRESSERAD. Men hjälpte det?? Nej inte alls . Hon fortsatte trots det och då var jag än en gågn tvungen försöka avbryta henne för att säga att jag inte ville ha det hon erbjöd. Till slut var jag tvungen bli lite arg och säga att nu får hons stoppa och att jag vill inte bli otrevlig men jag är INTE intresserad och nu lägger jag på. Pust och stön. Vilken envis människa . Ska man vara tvungen fräsa till för att bli av med en sån person. Om jag säger att jag inte är intresserad borde det räcka. Nu var jag ju tvungen fräsa ifrån och jag brukar inte göra det.

Tycker lite synd om såna som måste ringa runt men samtidigt tycker jag dom borde respektera ett nej tack.

Nästa gång det ringer gör jag som jag brukar ….svarar inte alls.

 

 
 

Nu svarade jag ju för att jag väntade ett annat samtal, men hade jag tittat på numret hade jag förstått att det inte var från VC för då brukar man inte se nått nummer utan då står det okänd.

 

Nu blir det försöka komma sej iväg till affären och handla det som behövs till midsommarafton. Har lite som saknas ännu. Hoppas det nu finns det jag ska ha så jag slipper vara där i trängseln som förmodligen blir i morgon och på torsdag.

 

 

Sömnlöst i Sunderbyn !!!

Vilken eländes natt. Satt uppe till kl 5 inatt.

Min rygg , min axel, min arm och mitt ben och fot värkte....ja egentligen hela högra sidan från nacken och neråt. Smärtsamt så det inte gick varken sova eller ligga ner.

Är nog lättare säga vad som inte tar ont än vad som tar ont.

Skit också så illa det blev nu.

 

 
 

Har experimenterat lite med inställningen av rullatorns höjd då jag känt att jag trycker upp axeln för mycket och tror därför jag fått så ont i armbågen och axeln. Men nu då jag sänkte den blev det inte bra heller kan jag konstatera.

Man ska nog inte ändra inställningen utan rådfråga en expert. För så dj**la ont som jag haft i natt var allt annat än kul :(

 

Gårdagen var annars en trevlig dag med middag med Andreas och Sara och sen blev dom kvar några timmar så vi hade en härlig lördagskväll med dom.

Andreas kom ju hit redan mitt på dan för han skulle slipa deras köksbord så hr innan dom nu flyttar in i nya lägenheten om en vecka.

Veronica och Sara var en sväng på stan för att titta på Pride-paraden och se på Alcazar som hade en spelning.

Jag hade först tänkt gå jag med men orkade inte riktigt.

Sen kom dom hem och käkade . Vi grillade kyckling igår och det är ju alltid gott.

Lite kladdkaka med glass till efterätt.

 

Blev väl lite mycket sittande också igår då vi hade besök så det kan ju också spelat roll i min ökande smärta.

Sa till maken just att det kanske var för att han och Andreas jobbade så mycket ute igår att jag tog deras smärta också. Andreas som slipade bord och Henrik som höll på gräva upp slipers som ska bytas ut på infarten. Så dom jobbade och slet och jag tog smärtan.

Nä skämt åsido , men det var nästan så det blev.

 

Så då jag väl slumrade till en stund fram på morgonkvisten var det inte särskilt lång stund.

Blev väl en 2-3 timmar max.

Så man känner sej som en zombie idag med bomull i huvudet.

 

Alltså, jag har nog dålig sömn som det är och så får jag en sån smärta som helt förstör sömnen. Hur f*n ska jag komma till rätt med den onda cirkeln?????

Ingen som vet, ingen som vet. Och allra minst jag själv.

Ja det förstås , om jag får bort den mest ilskna smärtan och kan slappna av kanske jag kan får en 3-4 timmar istället.

Men hur det vette tusan.

Det är skrivet i stjärnorna. Nånstans nån gång kanske jag blir smärtfri. Tänk om det ändå vore så väl-

 

Idag tog vi ändå en sväng ut till pappa för att hälsa på. Än en gågn har Ruff fått problem med sitt diskbråck. Han hade haft stora problem i början av veckan men nu med lite kortison-behandling var han bättre. Man borde vara som en hund. Dom klarar mer smärta än nån människa utan att bli knäckt. Dom visar inget förrän det är riktigt riktigt illa.

Hoppas nu han håller för visst han är 9 år men ändå inte sååå gammal. Taxar kan ju om dom får vara friska bli 12-14 år. Han är ju pappas bästa vän som Tessan är min så han betyder mycket för honom. Och nån ny hund är han nog inte skaffa om Ruff blir för dålig. Han tycker han är för gammal för att skaffa en ny valp. Så nu håller vi tummarna för att det håller sej i schack med ryggen och han kan får flera fina år till.

 

Blir nu ladda inför midsommar så jag pallar med en kväll sittandes . Får väl försöka ta det lite lugnt i veckan så kroppen hämtar sej. Försöka åtminstone. Ingen garanti för det men försöka.

 

 

 

Och så regnar det igen :(

Efter att gårdagen bjöd på lite solsken så tog det snabbt slut. Nu faller regnet och tempen ligger på runt + 12grader.....mitt i juni en vecka kvar till midsommar.

Vart F*N tog sommaren vägen. Ska det bli som sommaren 1984 då endast maj var sommarmånad???

Minnas det så väl eftersom jag då var höggravid och tjock och otymplig. Kunde inte gå då jag hade foglossning och förstås väldigt ont i ryggen. Redan 1 maj var det då så varmt att man kunde sitta ute och sola. Och då man var rätt orörlig så blev det där jag satt. Enda gången jag suttit ner och

solat :).

Sen då sonen som föddes 18 juni regnade det hela sommaren i sort sett. Så det verkar rätt likt det nu. Kallt och ruggigt och regnigt. Visst var det sol igår men varmt? Nej knappast då vinden var kylig. Inte får man sommar-feeling precis.

Har t.o.m tagit på fingervantar då jag varit på mina dagliga rundor ggr 2.

 

Idag blev det däremot ingen morgonrunda. Då regnet föll och vinden ven så hade varken jag eller Tessan lust ge oss ut. Hon var snabb-rastad och ville fort in igen så vi kröp ner under täcket igen.

Få se om det slutar regna innan kvällen så kanske vi kan få en runda åtminstone.

Känns inte bra hoppa över men kan nog behöva en vilodag. Har såna vädersmärtor nu med tanke på lågtrycket. Hade jättesvårt somna i går kväll då både ben och arm ( som nu också smärtar mer vid oväder) värkte så ingen tablett i världen kunde stoppa det.

 

 
 

Kände redan på kvällen efter rundan att det började krypa och fara i benet som alltid då oväder är på ingång. Knäpp som man nu blivit. Som en annan barometer.

Så inte blev det mycket till sömn. Kanske runt 4 timmar allt som allt. Inte sammanhängande utan i omgångar. Känns att jag är trött. Men sova på dan gör jag aldrig. En regel jag har. Inte sova på dan då natten är till för sömn och om det inte blir bar sömn då hoppas jag alltid på nästa natt.

 

Även natten innan, natten mot torsdag, var dålig. Då blev det ca 3 timmar så innan kvällen igår var jag riktigt sliten. Satt ändå upp till klockan var närmare tolv för benet började då smärta mer och mer och då vet jag att jag inte kommer somna ändå. Hur trött jag än är.

 

Mina blommor sen ute är en trist historia. Först fanns det inte det jag skulle ha då vi handlade blommorna så jag fick ta det som fanns. Sen var det för mycket sol i början och för varmt så dom fick en värmechock och höll på svimma helt. Några t.o.m dog helt enkelt i värmen.

Sen kom kylan och vinden och regnet på det. Så det blir intressant se om det alls blir nån blomsterprakt iår. Tänker i alla fall inte köpa några nya. Dom får duga som dom är och jag får hoppas dom hämtar sej och blir lite fina åtminstone.

 

Min iPad och jag börjar komma mer och mer överens. Jag lär mej så sakteliga hur jag gör och nu tycker jag att jag är riktigt haj på den. Eller så haj nu en trög gammal kärring kan bli :)

Igår lyckades jag helt själv med konststycket att ladda hem en E-bok från biblioteket.

Veronica hade laddat hem de program jag behövde men sen var det jag som kom på vilken webbläsare som skulle användas och det genom läsa lite instruktioner som jag inte ides läsa först då jag tycker det är för jobbigt och för krångligt. Så lite stolt är jag. Har länge tänkt testa läsa e-böcker då det aldrig blir av gå på biblioteket som jag tänkt. Nu då jag har min iPad så hoppas jag det kan bli fler böcker att läsa. Läste mycket böcker förr i världen då jag var ung. Var en riktig bokmal.

Sen har det blivit mindre och mindre och sista boken jag faktiskt läste var en bok jag tog med till London för att ha att läsa om kvällarna då jag alltid läser nått innan jag kan sova.

Har ju två veckotidningar men dom läser man snabbt ut trots att jag läser nästan allt i dom. Blir ju mycket läsa då man sover så lite som jag gör. Så därför hoppas jag nu jag kan börja läsa lite böcker igen.

 

 
 

Idag blir en stilla dag med kanske lite bakning. Måste ju hitta på nått då regnet vräker ner och benet värker så det inte går ligga still. Behöver nått distrahera mej med.

Och en dag siom idag gör det ju inget att man har ugnen på. Är liksom lite kyligt inne med.

Men vad säger man.....”Sommaren är kort, det mesta regnar bort”

 

 

 

Tur i tävling åtminstone!

Har jag tur i nått så verkar det vara i tävlingar. Även om jag inte har tur i nått som rör hälsan.

 

Än en gång vann jag. Jag tävlade på NSD Vip för ett tag sen, visserligen i makens namn men det var jag som tävlade. Vann då en iPad mini .

 

 
 
 

Kul att vinna då jag faktiskt tänkt skaffa en iPad.

Nu var det inte så enkelt få igång den då man är alldeles för trög. Veronica fixade då igång den men sen skulle jag själv prova och fick tuppjuck på en gång. Svor och hade mej så till slut fick hon ta över igen och fixa det jag ville ha installerat.

Nu har jag använt den lite grann och den funkar. Inte för att jag ännu hajar allt men det kommer kanske med tiden.

Man får inse att man inte är nått tekniskt ”geni” precis. Inte som förr . Eller egentligen har man aldrig varit det men det var åtminstone lättare förr att ta in sånt. Undra om det kan vara ett tecken på att man blivit gammal?? Eller Hjärndöd som jag brukar uttrycka det. Känner mej ofta rätt blåst och dum numera,. Hjärnan vill inte var med som förr. Vet att man säger att smärta gör hjärnan trött och ”dum”. Kan bara hålla med. Det är ett faktum som inte går bortse från.

Man är inte som förr. Sen då att man är en gammal kärring hjälper ju föga till.

 

Nåväl jag kanske blir haj vad det lider. I alla fall en kul leksak , min nya iPad.

 

 

Igår blev det dubbla rundor som det inte blev i måndags då regnet öste ner.

Skönt att inte missa mer än en dag. Känner så fort jag hoppat över att benen blir tröga. Dom är nog senila dom med. :)

Inte särskilt varmt ute nu så nu är det jacka och långbyxor som gäller. Hade t.o.m önskat jag tagit fingervantar på. Blev iskall om händerna. Blir lätt kall då man håller händerna stilla då man ska skjuta en rullator framför sej.

Men hann gå båda rundorna utan regn även om det såg rätt hotfullt ut.

 

Min arm och armbåge smärtar lika illa som tidigare. Nästan ännu mer nu. Är tvungen använda stöd för armbågen mellan varven då det tar ont även i viloläge. Har ringt till sjukgymnasten men inte fått tag på henne ännu. Hoppas hon inte gått på semester ännu. Kom bara till telefonsvarare och den sa inte nått om huruvida hon hade semester eller inte. Hoppas hon hör av sej snart. Behöver råd om vad jag ska göra för att lindra smärtan och få tillbaka styrkan i armen.

Känner att då jag går med rullatorn trycker jag upp axeln med armen då höger sida vill på falla ner eftersom det är min svaga sida sen hjärnblödningen. Vilket gör att armen aldirg är i avslappnat läge. Försöker tänka på det men då jag inte trycker upp axeln blir jag sned i bröstryggen. Och får då ont där istället. Pest eller kolera alltså.

Sen gå med kryckor också det är ännu värre. Tar så ont i armen men är tvungen ha dom då jag inte alltid ids ta rullen med. Får nog börja ha rullen mer då vi t.ex. åker och handlar. Även om det känns besvärligt.

 

Däremot är det rätt lugnt på ryggfronten, peppar peppar. Är där nu i ”normalontläge” utan hugg och med konstant smärta som det brukar var. Inga knivar i ryggen som vrids om utan bara vanlig smärta som går stå ut med. Lite vädersmärta i höger ben men mindre idag än i måndags.

Så lite sömn har jag fått.

Inte igår natt men väl inatt.

Igår blev det väl en tre timmar men i natt hela fem. Så jag är rätt så pigg idag.

Känns som mina sömnproblem blivit en rätt lång historia nu men nu har jag ändå fått sova några nätter även om det inte är varje natt. Man får ta det man får och vara nöjd med det.

 

Idag blir det till att baka lite då vi har helt tomt i frysen. Dottern är ledig så hon får fixa det. Ja lite är jag nog där jag med men det är skönt ha lite hjälp då armen är ur funktion kan man säga.

 

Nu ska jag skynda mej ut på rundan innan det börjar regna . Ser lite hotande ut. Men jag är ju inte gjord av socker precis. Fast det är ju tråkigt för vovven som blir så smutsig om det börjar regna och som då åker in i duschen efteråt. Vilket inte gör henne så glad precis.

 

 

 

Måndagsregn!

Måndag morgon och det var regn i luften. Gick ändå min runda men såg hur svart det såg ut. Så vi vek av lite tidigare och sen tyckte jag att det verkade lite åsklikt på himlen. Så mina ben fick lite sprutt och vi kom hem rätt fort.
Varm blev jag då i alla fall. Sen hann jag inte mer än gå in i i duschen innan himlen rent ut sagt öppnade sej. Regnet öste ner och det slog hårt. Så jag skyndade ut och fick in blommorna under parasollet så dom inte skulle bli mos i hällregnet. Var nog en åskskur för dottern som varit in på stan hade hört muller där.

Så vilken tur jag hade. Jag hann hem och slapp bli blöt, inte för att man är gjord av socker precis men ändå. Och jag hann hem innan det kom åska för vara ute i åska år inget jag gillar. Gillar det inte ens då jag är inne.

 

Känns i både ben och arm att det är oväder . Mitt ben värker mer än vanligt så klart men även min onda armbåge och underarm värker . Måste nog ta ett snack med min sjukgymnast om just armen. För det verkar bli värre och värre. Och att försöka gå med kryckor tar fruktansvärt ont i höger arm. Och det är den armen som jag tar mest stöd mot då jag är så mycket svagare i höger sida.

Även då jag går med rullen känner jag av i armen.

Men va f*n varför skulle inte även armen börja bråka. Har ju redan ryggen och benet och knäna så det var väl armen som saknades i listan.

 

 

I natt har jag sovit som aldrig förr . Tog en stark tablett då jag la mej och det funkade. Var nog väldigt utmattad av den senaste tidens usla sömn pga både smärta och åska. Så jag somnade in rätt hårt och hörde inte ens då maken for till jobbet i morse. Blev nästan 7 timmars sömn och det var behövligt. Synd bara att vädersmärtan kommit tillbaka för jag hade behövt en dag med lite mindre smärta . Smärtan tar på krafterna även om man inte tror det. Och på humöret. Och då sen vädret blir trist så gör det inte saken bättre. Har inget emot lite regn men då det regnar mest hela dagen så kryper det i kroppen av oro. Vill ju inte missa mina rundor bara för att det regnar. Och egentligen gör det inte det heller men då jag vet att det kan bli åska så blir det ingen runda. Ger mej inte ut i sånt.

 

 

 

Så idag blev det istället en tur till storheden för att handla lite. Hittade då även det kött vi pratat om att vi ska grilla till midsommar så det köpte jag.

Midsommar är ju snart och vi ska som vanligt grilla lite i Kallax med familjen.

Vi blir alla utom Richard och hans familj som åker till Arjeplog till Helenas familjs stuga.

 

Henrik har ännu långt till semester . Börjar inte förrän den 15 juli i år.

Fast en dag som idag är nog många glad att inte semestern börjat. Tycker lite synd om skolbarnen som får en sån trist start på sitt sommarlov.

 

Nu blir det bada vovven så hon blir lite mindre dammig. Tur nog är hon kortklippt så det går snabbt och även att torka henne går snabbt. Känns i och för sej lite onödigt med ett bad just idag då hon blir blöt direkt vi går ut men hon luktar inte så gott då hon är så dammig och sen blir blöt.

Och det är alltid trevligt med en hund som är ren då hon ska krypa in under täcket. Bortskämd som hon är.

Blir som vanligt Veronica som sköter badningen då hon vägrar låta mej göra det då jag knakat ryggen ett antal ggr då jag försökt sitta på pallen vi har och göra det. Vill ju inte bli helt sängliggande nu.

Har nog med mitt ännu lite svullna knä, mitt värkande ben och rygg och min onda armbåge/arm.

Inte leka bror duktig igen.

 

 

Blixtar och dunder !!

Vilken natt!!! Blixtar och dunder kan man lugnt säga. Fy bubblan så det åskade.

Redan vid 11 tiden på kvällen såg jag första blixtarna och sen vid tolv brakade det lös ordentligt.

Åskan var nog rakt ovanför oss. Himlen lyste upp i ett vitt sken och samtidigt small det som om en bomb föll. Hela huset vibrerade i smällen. Riktigt obehagligt,. Sen verkade den dra bort och jag gick och la mej. Hann knappt i säng förrän det lyste upp ett vitt sken igen och nästa bomb small.

Så inte gick det ligga ner.

Länge sedan jag minns ett sånt åskväder. Och så inpå.

Så innan man väl kunde somna var nog klockan över tre.

Och denna gång var det inte bara smärtan som störde min sömn.

Vi satte ett stort parasoll över mina blommor som vi precis hade ställt ut och dom verkade ha klarat åskvädret bra. Tur det för det hade varit just typiskt om det hade slagit sönder dom då regnet vräkte ner.

Lite tilltufsade är dom men inte så farligt.

 

Man var rätt sliten då man vaknade eftersom sömnen blev rätt orolig. Jag har svårt för åska och kan inte sova så bra då den är i närheten. Och nu då det var såna våldsamma smällar ville det inte alls .

Men en 3-4 timmar kanske det blev ändå.

 

Nu hoppas jag det blir en lugnare natt. Skulle behöva få en hel natts sömn nu. Känner mej rätt sliten.

 

Morgonrundan var ändå uppiggande. Blir alltid mer alert då man kommit ut i friska luften. Men hade lite mycket nyp i rumpan , fortfarande på ”fel” sida också. Är väl mitt fall som spökar ännu. Men knäet är mindre svullet då jag haft på knäskyddet rätt mycket och på så vis fått ner svullnaden.

Fast det är ont än. Även det som slet i ryggen känns men det ger sej väl.

Får försöka stå på benen hädanefter. Inte leka ballerina.

 

 

Fick lite finbesök idag på dan. Småttingarna Viggo och Molly kom och hälsade på med sina föräldrar. Alltid trevlig med besök av barnbarnen. Molly är det nu full rulle i , så mycket att faktiskt Viggo är rena lugnet själv i jämförelse. Men det är så det ska vara . Spring i benen är ett friskhetstecken.

Och vilja har hon fått också. Men det ska man ha. Lite skinn på näsan är aldrig fel hos en liten tjej.

Viggo han är mest hos Veronica som är hans favorit och det är roligt se att dom har sån fin relation. Veronica som alltid sagt hon inga egna barn ska ha är en utmärkt faster .

 

Blir nu en stilla lördag med lite prinsessbröllop på TV. Måste se vad dom har för klänningar och sånt. Är alltid vackert med bröllop. Måste bara se det även om jag inte är så road av just kungligheter annars.

 

Sen blir det väl lite grillad lax till middag och lite god dryck till. En skön lördagkväll helt enkelt. Bara vi slipper fler åskväder nu. Räcker och blir över för den här gången.

 

 

Leka dansös !

Aj aj aj.....så går det då man tror man är en balettdansös.

 

Skulle försöka kliva över ett ”stort” hinder :) som dammsugarslangen närmare bestämt. Hur slutade det? Ja lätt gissa. Jag stöp . Ramlade pladask i backen och slog mitt mest onda knä och min onda armbåge.

Hur dj***la klantig får man vara?

Vet ju att min balans är usel så stå på ett ben ens en sekund är inget som funkar.

Speciellt som jag försökte stå på mitt högra ben som är alldeles för svagt. Vet int vad jag tänkte. Eller rättare sagt , jag tänkte inte alls.

Så nu kan jag inte böja knäet ordentligt och att gå upp för ett trappsteg från uteplatsen tar fruktansvärt ont. Få se om det blir ett blått knä för just nu är det rätt svullet och varmt.

Typiskt mej.

 

 

Det var precis efter vi friserat hunden som behövde klippas ner ordentligt för sommaren. Och jag skulle slänga tröjan i tvättstugan samtidigt som dottern höll på dammsuga upp allt hår. Hade jag väntat ett litet litet tag hade det inte hänt.

Men jag hade bråttom förstås.

 

Så nu är knäet både svullet och varmt. Inte blått ännu men några svullna ådror syns så knäet ser rätt fult ut. Inte vill man gå barbent nu.

Hjälper lite mot smärtan i knäet att ha på knäortosen så det är tur jag har en sån. För då går det promenera i alla fall.

Tar ont men inte värre än innan som tur är. Det är då jag försöker böja benet som det känns mest och det är väl för svullnaden.

 

Så om man inte redan har ont så fixar man det hur lätt som helst. Lite mer eller mindre ont kan ju inte spela nån större roll.

Men det var ju klantigt. Men det är väl jag i ett nötskal det.

Sen slog jag även i min onda armbåge så nu kan jag knappt hålla en kaffekopp i handen. Måste använda båda för den bara skakar av smärtan i armbågen. Och även där hade jag redan ont sen tidigare då jag förmodligen fått typ tennisarmbåge.

 

Så nu är det lättare säga var jag INTE har ont än var jag har ont. Är färre som är smärtfria .

 

Nåja det ger väl med sej i knäet vad det lider då svullnaden gått ner.
Armbågen verkar vara en svårare nöt att knäcka då jag har svårt låta bli använda armen. Lite svårt då man är högerhänt. Har även en armbågsortos men tycker inte den hjälper.

Och att sen då slå i armbågen var ju inte det bästa som kunde hända precis.

 

Så leka ballerina är inget för an vinglande pingvin. Då blir det platt fall och sen får man lida för det.

Även ryggen fick sin beskärda del i kakan. Slet i den med då jag föll. Känner av i ”fel” sida. Nu känns det i vänster sida också. Höger är ju den sida som ska ta ont. Inte båda-

 

 

Men det gick ändå ta mina promenader trots mina nya smärtor. Jag är inte den som ger mej. Visst tar det mer ont överallt men det är bara bita ihop och inte känna efter. Inget blir bättre för att jag låter bli. Vet ju att om jag slutar gå så blir smärtorna bara värre då jag väl sätter igång igen.

 

Igår testade vi röka fisk för första gången. Oj vad bra det blev. Vi har köpt en enkel röklåda och den var lätt använda. Efter 25-30 minuter hade vi nyrökt sik att mumsa på. Saltningen var väl lite i underkant men då vet man det till nästa gång. Var lite osäker på hur mycket jag skulle salta. Ville inte salta för mycket så det inte skulle gå äta.

Så i sommar blir det nog fler försök med rökning. Är ju så gott på en tunnbrödsmacka.

 

 

Einstein i farten igen och igen !!!

Suck och stön.... Så var vi där igen. Doktor ”Einstein ” gjorde det än en gång.

Uppe med tuppen då benet värkte så jag höll på bli galen.....eller galnare ,,,,vilket som.

Och jag som inte gjort nått....eller kanske lite .

 

 

Förstod tidigt igår kväll att det skulle bli en tuff natt. Efter andra rundan så kände jag att nu blir det illa. Benet blev värre och värre för varje timme och så var vi där igen.

Jag som hade så god sömn natten innan fick endast 2,5 timme i natt.

Skit också. :((

 

Och det bara för att jag lekte bror duktig igår med städning av kylen.

Visste på förhand att det inte var nån bra ide men hur lätt är det inte vara efterklok.

Om och om igen gör jag det.

Bara för att jag vill vara som förr.

Bara för att jag inte vill vara helt oduglig.

Bara för att jag vill slippa be om hjälp.

Inte för att nån här hemma egentlign klagar då jag vill ha hjälp. Det är bara mitt ego som blir kantstöt av att inte kunna. Och då borde jag ändå lärt mej be om hjälp nu. Så här lång tid efter min skada så borde jag känna mina begränsningar.

Men jag ska alltid utmana mej själv . Visst an det vara en bra ide ibland men jag kanske borde välja en bättre utmaning än en sån som jag vet på förhand slutar med ilsken och arg smärta som visar mej att jag inte kan bestämma över min kropp fullt ut. Den slår tillbaka med full kraft för att visa vem som är herre på täppan. Och än en gång är det smärtan som tar övertaget.

 

F*n också.

Nåja bara bita i det sura äpplet och ta nya tag.

Bar jag kan ta mina promenader trots att smärtan försöker få mej på fall så är jag nöjd. Är egentligen mest nätterna som blir jobbiga då smärtan sätter in med full kraft. Då man vill sova. Då man behöver sova.

Behöver inte allt för lång nattsömn men 2,5 timme är klart i underkant.

Om jag kunde få 4 vore det okej. 5 ännu bättre men man ska inte önska för mycket.

Vad säger man....den som gapar över mycket mister ofta hela stycket.

Mej i ett nötskal .

 

 

 

Nu ser jag i alla fall att det se ut som en fin dag så nån vädersmärta ska jag väl inte behöva få. Redan nu är det 13,5 grad så det blir nog en fin dag.

Och då kan jag ta mina rundor och hoppas att det lindrar min ilskna smärta. Tur nog är den inte så den stoppar detta.

Igår kväll då jag och Veronica tog en andra runda var jag tvungen stanna upp en stund då det nöp i rumpan så benet ville ge vika. Vi satt då en stund och vilade så jag kunde komma igång igen. Med små små steg så kom jag sen runt hela långa rundan utan fall.

 

Så få se hur det funkar idag . Ska försöka stretcha till rumpmuskeln som är i lite kramptillstånd och nyper till över nerven. Har en övning just för det som brukar göra att nypet släpper något.

 

Annars blir det en lugn dag med lite god mat så här på nationaldagen.

Vi ska testa och röka sik idag i vår nya rök som vi införskaffat.

Har aldrig rökt fisk förr men har fått tips av pappa hur man gör så nu blir det premiärrök idag.

Hoppas det blir bra. För det skulle verkligen vara kul kunna fixa lite egen rökt fisk som är så gott.

Håller tummarna för att jag lyckas.

 

Nu ska jag testa slumra till en stund till då jag känner mej lite trött igen. Har ju varit vaken i tre timmar redan trots att klockan endast är sju.

En timme till eller två vore inte dumt. Om det nu går vill säga.

 

 

 

Hoppet åter :)

Så verkar värmen komma åter om än inte så varmt ännu , men hoppet finns.

Var så kallt igår att det var vantar och långbyxor på.

Fördelen , om man nu ska hitta en sån var att det faktiskt blev lite svalare inne med. Vilket ändå var skönt.

Jag har till och med slagit rekord i antalet sovtimmar i natt. Antingen pga utmattning då jag sovit illa i flera veckor nu eller också för att det var så svalt.

Sov , ramla inte baklänges nu, hela 7 timmar och det i sträck. Minns inte när jag sov så länge sist. Säkert flera månader sen.

 

Så det var en relativt pigg dam som vaknade i morse. Kunde inte tro att klockan var så mycket.

Men det kändes fint i kroppen och lätt ta sej ut på rundan. Inga sega ben idag inte.

Fortfarande i morse var det lite kyligt så det blev jacka på och långbyxor men inga vantar idag i alla fall. Fast tempen var endast 15 grader så nån riktigt värme var det inte ännu.

Men vilken fin sprutt jag hade i dom gamla benen nu. Inget hugg och ingen vädersmärta. Alltså gick det av bara farten ta sej runt.

 

Eftersom jag kände mej rätt alert idag så tog jag mej i kragen och tömde ur kylen för att torka ur den ordentligt. Måste passa på innan det blir så varmt inne igen. Tog hylla efter hylla och det blev så fräscht och fint . Men sen var inte ryggen glad. Att tömma gick väl bra på dom övre hyllorna men dom nedre var lite tyngre då jag då var tvungen gå ner på knä eftersom jag inte klarar av böja ryggen. Så knäna var inte glada av den gymnastiken. Känner av det ordentligt nu. Skulle kanske tagit på knäortoserna innan så kanske påfrestningen inte varit så stor. Men lätt vara efterklok.

 

Sen själva urtorkandet av kylen innebär ju lite vridrörelse som min rygg verkligen avskyr. Trots att jag hade på ryggkorsetten och försökte låta bli vridningar så kändes det i ryggen efteråt.

Fan också att man inte ska kunna fixa nått utan att det blir problem . Som en annan krympling är jag. Kan inget utan att sen få lida pin för det . Hatar det :((

 

 

Så få se nu hur det blir i kväll. Kommer väl då som en present så jag får veta a vad jag gjort.

Men då vet jag ju vad det beror på. Inte vädret och inte promenaderna utan en ren dum handling som nån annan kunde gjort åt mej om jag väntat.

Men jag är så fruktansvärt less på att alltid be om hjälp med allt. Vill inte vara så hjälplös. Vill kunna klara av saker själv nån gång också. Det är ju bara trist att det ska bli så jobbigt efteråt.

Att jag får sån smärta att jag undrar om det var värt det.

Men nu är kylen ren och fin för den här gången. Nästa gång kanske jag ber nån annan fixa det. Eventuellt om jag kan vänta .

 

Ska ändå ta min kvällsrunda oavsett. Känner att det är lite mer stelt och lite lätt hugg i rumpen men om jag tar det piano ska det nog gå vägen.

Ger mej inte då jag kommit så långt med dubbla rundor nu. Och nu har det även blivit varmare än det var i morse så.

Sen hoppas jag att natten inte blir alltför tuff. Säkert blir det inte lika bara med sömn som i natt . Det är nog hoppas för mycket.

Men man kan ju inte få allt.

 

Bara hoppas att inte städningen förstör i flera dagar utan att det ger sej. Känner att det kommer mer och mer nu men ska försöka tänka bort det. Just nu känns det som om nån stoppat en ovass kniv i ländryggen och sakta vrider om den så det nyper ut i rumpan och höften. T.o.m då jag nu ligger ner. Men med lite avslappning och stretcha hoppas jag lindra det.

Det kanske blir bättre efter andra rundan då jag gått till mej. Fått lite rörelse i det som nu håller på stelna till.

Ger mej så mycket tillfredsställelse att promenera att inget kan stoppa mej. Tjurskallen som man nu är.

Sommaren är kort ....

Är sommaren över nu?

Då termometern visar + 10 grader kan man verkligen undra.

Och det blåser isvindar.

Nä inte ska man väl ändå tro att det redan tagit slut på värmen. Den måste väl ändå komma igen. Fast den var väldigt tidig i år.

 

Och som det regnat inatt. Jag som inte sover så mycket låg och lyssnade halva natten på hur det rent ut sagt vräkte ner regn. Ingen åska som tur var för då hade jag nog inte somnat alls.

Så då vi skulle ut på rundan idag var det bara klä på sej igen. Långbyxor, jacka och till och med fingervantar. Och det var kyligt. För det blåser friskt och köldfaktorn gjorde det nog ännu kallare än de ynka 10 graderna.

 

Inte undra på att jag haft vädersmärtor hela natten. Den avtog ju så sakt under gårdagen men innan jag skulle lägga mej så kom den tillbaka med besked. Så jag anade att det var oväder på gång.

Och nu då klockan är 14.00 så är det endast 12 grader. Så vart tog den sommaren vägen.

 

Trist för skolbarnen som snart ska gå på sommarlov.

Minns många år man stått på skolgården då ungarna slutade för terminen och frusit. Så det är ju förstås inte ovanligt med kallt just nu.

 

Men lite gnälla måste man få göra. För inte är det kul med sån kyla nu då man redan vant sej vid att gå utan jacka och vantar.

Hoppas bakslaget bara varar en dag eller så och att värmen kommer igen.

För nu då kylan kom tillbaka så känner jag att det är mycket mycket bättre med värme för min smärta. Jag blir rörligare och mjukare då det är varmt och smärtan blir inte lika ilsk.

 

Visst har den varit jobbig vissa dagar under varmare dagar också men det har mer berott på andra faktorer än själva värmen. Det har varit för att jag gjort mer saker och gått mer då värmen slog till. Och därför fått mer smärta .

Nu blir smärtan mer för att jag blir kall och stel. Sen då vädersmärtor som jag lider av sen flera år tillbaka. Många förstår inte hur ont detta kan göra. Det är en smärta som gör att det kryper i hela kroppen av smärta så man kan knappt ligga still.

 

Minns min farfar som hade vädersmärtor i sina fingrar, speciellt i dom som inte fanns mer. Då han fick värk där sa han alltid att nu kommer det oväder. Trodde inte på det då men nu vet jag att det finns sån smärta. Jag är som en barometer. Känner av då det är oväder på G. Sommar då det kommer regn och åska och vinter då det är snöoväder på G.

 

Vi hann i alla fall ta en runda innan det kom mer regn och om det inte börjar regna igen kanske det blir en kvällsrunda också. Lika bra röra på sej då vädersmärtorna gör det svårt bara ligga .

 

Igår kväll hann vi med en skön runda i 23 graders värme klockan 6 på kvällen . Det var innan molnen började hopa sej .Så då blev det två rundor igår med.

 

Känns så otroligt bra då det går vägen. Känner mej stolt över att jag kommit så långt med detta även om det inte ännu är riktigt smärtfritt. Eller smärtfritt blir det väl aldrig men det är åtminstone inte så att benet ger vika . Själv promenaden går oftast okej , det är efteråt det är smärtsamt. Och tyvärr är det inte träningsvärk som många kan tro. Utan det är min nervsmärta som sätter in och bråkar då jag varit i farten för mycket.

 

 

Men va fan....vem vill ligga inne och räkna plattorna i taket hela tiden. Det kan jag redan utantill. Har nog räknat dom hundrafemtioelva ggr.

Så igen säger jag det. Ont ska med ont förgöras. Inte ge sej för då vinner smärtan. Och det vägrar jag låta den göra. Tjurskallig som jag är. På gott och ont.  

 

Sömn ....vad är det ???

Det där med sömn börjar bli en mer och mer lustig historia. Eller lustig och lustig....kan väl diskuteras. Mer som en sommarplåga likt mygg och sånt.
Kanske inte bästa liknelsen men den får det bli.

Sover runt 2-3 timmar varje natt och har jag tur kan det dra iväg till 4 timmar. Inte helt okej. Kroppen blir seg och enligt expertis så ökar smärtan likaså.

Lägg sen på lite nervsmärta och vädersmärta på det och man har hela paketet.

 

 

Så även i natt blev det lika lite sömn som dagarna eller rättare sagt nätterna. Går bra på förmiddagen då är jag rätt pigg. Men på eftermiddagen , innan middag börjar jag känna mej rätt trött. Det går sen över och kommer sen tillbaka runt 7- 8 tiden då jag ska se TV. Men jag är tjurig och vägrar somna då. Vill inte sova på dan och inte så tidigt på kvällen heller då det inte skulle funka alls med nattsömnen då. Så jag håller mej uppe till vid 11 eller tolv och försöker sen knoppa in. Ibland går det snabbt och ibland tar det flera timmar till innan john blund dyker upp. Sen blir det aldrig mer än dessa korta sömnperioder på 2-3- 4 timmar när jag väl somnat in.

Vet inte om jag hamnat i nån sorts ond cirkel vad gäller sömn då det varat så länge nu. Förstår då jag som nu haft väldiga nervsmärtor pga vädret men det går inte ens om den är mindre.

 

Måste nog få en annan tablett ta till natten än den jag har nu för den gör mej inte särskilt sömnig som den gjorde då jag började med den. Det är ingen sömntablett men det är en tablett som ska göra hjärnan lite bedövad och gör så jag hittar min avslappning. Får väl ta upp det vid nästa besök hos VC.

 

Då vi idag skulle ut på rundan såg det först rätt soligt ut så vi tänkte vi skippar jacka idag med.

Väl iväg så såg man lite moln som närmade sej rätt snabbt men vi tänkte att nog hinner vi runt.

Men då träffade vi en bekant som har en ny hundvalp som vi stannade och pratade med en stund och missade då att molnen kommit nästan rakt ovanför oss. Vi hann då bara gå en kort bit sen innan himlen öppnade sej och det kom en riktigt störtskur.

Bara försöka söka skydd under ett träd för att inte bli helt dränkt. Fast vi såg nog ut som dränkta katter alla tre , jag , maken och vovven, efteråt. Regnet varade bara en kort stund innan det drog iväg . Så sen var det bara ge sej hemåt för det var inte lockande att gå hela rundan i genomblöta kläder.

 

Eftermiddagen spenderade jag och dottern först på blomsteraffären och sen på kyrkogården och gjorde fint på farmor och farfars grav.

Blev fint med tagetes och lobelior för hela slanten. Det är så soligt och torrt där den graven ligger så vi har provat oss fram och kommit på att bäst klara dom sej . Förr satte vi även pelargon och rosor och sånt men dom blommade inte hela sommaren så numera blir det blått och soligt gult.

 

 

Eftersom maken jobbar eftermiddag så blir det lite lätt till middag då vi brukar slöa med maten då han inte ska ha middag.

Sen blir det nog en kvällsrunda med vovven innan det blir TV. Utan en regnskur hoppas jag.

Jag håller ju mitt två ggr per dag och än så går det vägen. Ont , javisst men man kan inte få allt.

Mitt mål är ju kunna gå det hela sommaren och även in i vintern om jag kan. Vet att kylan och snön är större svårighet övervinna så det är inte säkert det går. Men nu i sommar ska jag hålla detta löfte till mej själv.

 

 

Jag mår så mycket bättre då jag vet att jag klarat en utmaning. För då man inte kan sitta ute , sitter ju knappt inomhus heller utan ligger mest, vill jag ändå njuta av sommar och sol och då får det bli promenader. Enda gången jag kan hoppa över är om det ösregnar eller åska. Åska det gillar jag inte så då vill jag helst vara inomhus .

Minns en gång för länge sedan , då jag kunde gå snabbt för många år sen.

Då hamnade jag mitt i ett åskväder och hade runt 4 km kvar att gå. För varje dunder och blixt så gick jag snabbare, för att slutligen springa i ren och skär panik för att hinna söka skydd. Stannade då inte förrän jag var framme vid en tunnel och stod sen där och väntade till åskan dragit vidare.

Så usch nej, inte vill jag vara ute i åskväder minsann.

 

 

 

 

Söndagsregn.

Så var det slut på solskenstider för en dag eller så. Regnet kom igår kväll och det var inte utan att det behövdes. Kanske kan det rensa luften lite och få bort lite damm efter vägarna. Så blir man inte så dammig då man är ute på rundan.

 
 

Lördagen annars bjöd på riktigt fint sommarväder och värme. Tur att det fläktade på lite så det gick sitta ute .

Vi var ute tidigt på rundan för vovvens skull men det hade redan då blivit runt 24 grader.

 

På eftermiddagen fick vi besök av sonen och hans flickvän som kom med både mat och fika.

Vi blev bjudna på en supermiddag med grillat kött och grillad champinjon och majskolvar . Blev väldigt mätt. Och det var skönt bli bjuden på middag och slippa fixa den själv. Riktigt lyxigt.

Till kaffet sen hade Sara bakat små goda minimuffins som vi fikade upp. Mums.

En fin morsdagsmiddag helt enkelt en vecka efteråt.

 

Vi satt ute på kvällen sen och plockade fram ett sällskapsspel och spelade ett tag. Roligt med såna spel då man är några stycken. Vi kunde sitta ute ända till runt nio-snåret då det blev lite svalt och lite insekter.

Sen hann vi inte vara inne nån lång stund innan det började regna så smått.

Innan natten så regnade det ordentligt .

Och mitt stackars ben fick såklart massvis med vädersmärtor. Kom som en käftsmäll från ingenstans. Gick inte ligga ner alls. Det tog ont i varje läge och jag låg nog och snurrade i sängen till klockan var runt halv 4. Slumrade då till en timme eller två men vaknade igen och då var det dags fylla på med mer mediciner.

Somna om är jag dålig på trots att jag knappast kände mej pigg. Tog nån timme innan jag till slut somnade av ren utmattning och fick en 2 timmar till.

Men pigg.....nej knappast.

 

For ut till Kallax en sväng då det fortsatte regna även idag så rundan på morgonen skippade vi idag. Kan bli en nu senare då det torkat upp lite så vovven inte blir så smutsig, nybadad som hon är.

 

Känner fortfarande av mina vädersmärtor i benet så än är nog inte regnet helt bortblåst.

Om det inte varit för den smärtan hade det nog varit skönt med lite svalare och regn för en dag.

Har nästan varit för varmt för att jag ska gilla läget. Jag gillar värme men inte för mycket. Runt 22-24 grader tycker jag är optimalt.

Men inte ska jag klaga. Värmen har ju gjort så jag kommit igång ordentligt med mina dubbla rundor och nu hoppas jag det inte faller tillbaka bara för att det kommit vädersmärta.

 


 

Än har jag inte vågat sätta ut mina blommor jag planterat i krukor då man inte vill få bakslag om järnnätterna skulle komma. Ska väl vara runt 8-10 juni som dom brukar dyka upp om dom nu gör det. Vill heller inte dom ska regna sönder så här direkt då dom ju är lite ostadiga innan dom rotat sej ordentligt. Men till helgen borde det funka . … hoppas jag.

Just nu står dom i ladan och vi öppnar bara dörrarna där på dagen så dom får lite ljus.

Sen ska vi nog fara och plantera på kyrkogården också , på farmor och farfars grav. Har inte hunnit med det ännu men till veckan måste det bli av. På mammas grav planterar ju kyrkorådet så där behöver vi inte göra nått. Vi får inte plantera där heller utan om vi vill sätta nått eget är det endast en bukett i vas.

 

Annars är det inte mycket som händer till veckan. Maken jobbar hela veckan och får inte ens ledigt på nationaldagen. Så är det jobba på Ferruform.

 

Nu ser jag ljuset i mörkret så nu blir det nog en runda trots allt. Det klarnar på himlen. Och nu kanske vädersmärtan går iväg också. 

 

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0