Dan före sista dan!!!

Idag är det näst sista dagen på året. Ett år med många händelser. 2011 blir ett år att minnas för alltid.
Året jag fyllde 50 och det år jag fick resa. Både en och två gånger blev det av.
Sen fick jag ju också bli farmor för andra gången. stort det med. En liten söt tös kom det denna gång. Nu är hon redan 8 månader och börjar bli en egen liten personlighet.
Min första resa blev till London. En resa jag alltid velat göra . Ända sedan jag var ung. Ända sedan jag var tonåring.
Blev en jättefin resa som jag och dottern for på. Vi hade det så roligt. En upplevelse som jag gära skulle göra igen. Finns så mycket vi inte hann med under vår vecka att jag gärna skulle åka dit igen. Få se om det blir verklighet en dag. Den som lever får se. Hoppas det inte dröjer till jag blir för gammal i alla fall. Drömma kan man ju =)
Andra resan bar det av till Småland för att hälsa på min moster och hennes make. Fick en underbar vecka där full av aktiviteter och fick träffa mina kusiner där som jag inte sett på 20 - 25 år. Häftigt.
Fick även ett fint kalas på min födelsedag med supergod middag, förstås moster som är en superkock som lagat den, och uppvaktning av både det ena och andra slaget. En finare födelsedag kunde jag inte ha. Har nog aldrig blivit så uppassad på en födelsedag förr. Brukar alltid vara den som själv fixar , både mina och andras födelsedagar att jag inte är van att bara sitta och bli uppassad. Härligt var det. En vecka som jag alltid kommer minnas med glädje. Ångrar inte en sekund att jag åkte bort . Bästa födelsedagen ♥
Ett barndop har vi också haft under året. Lilla Molly skulle ju döpas och det blev ett fint hemmadop hos sonens svärföräldrar.
Sen var det mellansonen som tog examen efter  2,5 års studier . Och sen fick han jobb direkt. Vilken lycka. Vi är ju så egoistiska att vi inte vill att dom ska flytta från stan så vi glädjer oss extra mycket att han också blev kvar i stan. Vill ju ha sina barn nära.
Tessan har vi också fixat till under året som gått. Eller fixat och fixat. Vi lät kastrera henne under jobbiga konsekvenser. Hon blev ordentligt sjuk efter operationen och vi fick ångest för vad vi utsatt henne. Men det vände till slut och vi fick tillbaka vår gamla vanliga vovve igen. Anledningen till att vi gjorde opertionen är att hon pga av sin kroniska leverinflammation blir sjuk vid varje löp oc då tar det 2-3 månader varje gång innan  hon hämtar sej. Nu hoppas vi hon ska få ett bättre liv de år hon har kvar . Med mindre återfall och mindre inläggningar hos veterinären. Hoppas det.
Nyåret kommer vi att fira i stillhet bara vi. Sonen och hans flickvän kommer och äter med oss. Vi ska ha Oxfile Wellington med potatisgratäng och rödvinsås. Få se hur det blir. Har inte gjort det förr men det blir säkert bra. Oxfile har vi gjort förr men inte inbakad i smördeg så det blir nått nytt. Såg då gott ut då jag såg det på TV.
Lite raketer kommer vi väl också se men om vi åker in till stan får vi se om vi ids. Annars blir det väl kika i fönsret från övervåningen. Brukar synas bra.
Hoppas nu bar det inte blir så mycket smällar mer än under tolvslaget då vi har vovven. Hon är visserligen rätt oberörd men vill helst vara inne då det smäller. Tur nog så är hon inte rädd annars. Hon som ibland kan vara rätt skvätträdd för andra ljud- Vet dom som har hund som har det riktigt jobbigt då det smäller. Så vi har rätt tur med vår annrs lilla rädda vovve.
Nu önskar jag alla ett riktig Gott Nytt År med förhoppning om ett bra år.

Less på den eviga halkan =(

Så var det ny dag och nya tag var det tänkt. Tittade ut och tyckte det såg hyfsat ut på vägarna att jag bestämde mej för att skippa det eländigt tråkiga gåbandet. Gåband i all ära men fy så trist. Gå och gå och inte komma nån vart. Inte riktigt min grej men vad gör man då halkan hindrar utegång. Men som sagt , idag var det minusgrader...äntligen....så jag trodde det var okej att gå. Gick inget vidare kan man väl säga . Tur jag har rullatorn att hålla fast i. Fötterna ville bara glida , gruset som fanns hade tinat ner i isen och sen har det frusit ovanpå så gruset gjorde ingen som helst nytta. Jag försökte gå nära plogkarmen där det var lite minder isigt. Tog mej runt på två ben , utan att ramla men det blev till att hålla tungan rätt i mun. Spände mej så till slut tog det så ont i ben och rygg att jag inte trodde jag skulle komma hem igen. Dum  som jag var så gav jag mej av på min "långa "runda så det var bara ta sej hem .
Nu ligger man här och tycker allt är skit. Smärtar så fort jag går så det blir ryggläge och värmedyna idag.
Men vad säger man .....Är huvudet dumt får kroppen lida".

Ny blogg så här efter julen

Så har jag skapat en ny blogg med ny design.
Blev nyfiken på denna istället.
Varför? Ja det kan man undra men en orsak var några spam-läsare eller vad jag ska kalla det . Ville inte ha dessa som bloggföljare att jag bestämde mej för en ny .
Nått nytt då att förtälja. Ja julen har avlöpt med god mat och trevlig samvaro med sina nära och kära. Inte dumt. Massor med paket till de minsta och en jultomte förstås.
Vi firade den som vanligt hos pappa i Kallax och iår hade jag alla mina barn samlade. Mysigt att dom vill fira tillsammans med oss. Sen får man ju rå om barnbarnen också och det är inte illa. Man njuter varje stund man får med de små liven. Viggo full av spring och bus. Molly en mer stillsam dam som nu är  8 månader och ville vara med så gott det gick. Var inte riktigt frisk men ändå glad. Gillade sina mjukisdjur hon fick i julklapp.
Viggo han var glad för alla paket. Mest spännande var det innan tomten kom. Tomten som smög omkring ute och kikade in i förnstret. Var hur roligt som helst att se hans glädje och upphetsning över att tomten skulle komma. Var lite blyg då tomten väl kom men det gick snart över och han tog glatt emot sina paket.
När han skulle öppna sitt första paket som innehöll ett par skridskor så utbrast han glatt "precis vad jag behövde farmor". Han är för gullig. Sen fick han ju en Batman-dräkt också och även då utbrast han med orden "precis vad jag ville ha".

Det är ju så härligt med barnen och julen. Julen är ju till för dom och att se glädjen glittra i deras ögon är så mysigt. Man blir själv så glad då.
Kvällen sen blev lång . Vi blev kvar till nästan klockan  24,00 . Mätta och belåtna över att ytterligare en fin julafton har avlöpt. Nästintill övermätta.
Man var fortfarande mätt då morgon grydde.
Juldagen blev stillsam med rester till mat och TV-tittande . Var skönt att bara vara.
Trist bara att vädret inte är så fint. Promenader är bara glömma då det är glashalt ute. Är så fortfarande.
Blir bara promenader på gåbandet i flera dagar nu. Inte alls lika kul som en utepromenad. Brukar försöka se på Tv under tiden jag går. Går lite lättare då.
Inte helt optimalt för mej att gå på bandet. Blir inte riktigt rätt så jag får gå väldigt sakta. Men det är ju bättre än ingen promend alls.
Har även hunnit med en sväng på mellandagsrean. Blev lite julsaker för hala priset och en jacka till gubben för under halva priset.
Inget till mej själv denna gång. Men jag har istället beställt från reakatalogerna på nätet. Gjort som jag alltid gör då jag köper kläder. Orkar inte gå runt i affärer så ofta att det mest blir kläder på postorder. Och det brukar oftast passa också . Jag köper från kataloger jag är van vid så vet jag att storlekarna stämmer. Händer väl nån gågn att det inte blir som jag tänkt. Men då är det lika lätt att skicka tillbaka , fast som sagt det händer faktiskt inte allt för ofta.

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0