Påsken 2013

Så börjar påsken lida mot sitt slut för denna gång. En dag kvar sen är det vardag och jobb för dom som har ett. Vilket jag inte har :(

Påskaftonen var fin med barnbarnen på besök . Så det var full rulle hela dagen då både Molly och Viggo har massor med energi.

Viggo var med farfar och Veronica en stund ute i pulkbacken då Molly vilade.

Den som blev tröttast av den ansträngningen var farfar. Han sa att det märks att man inte är nån ungdom mer. Energiknippet Viggo var också lite mör då han farit upp och ner för kullarna.

Tyvärr orkade inte jag gå med utan jag passade på vila med Molly istället. Mysigt med ett litet barn intill som snusar så gott.

 

Vi har en stor boll som egentligen är min träningsboll där jag ska sitta och träna hållning och balans. Men då jag inte klarar det har den nu blivit en rolig leksak för barnen. Molly gillar rulla och sitta på den …..Henrik höll henne och hon studsade upp och ner på den med glada skratt. Viggo gillar humpa den och sparka boll med den plus att även han ville ha lite sittandes hopp som Molly. Så Henrik hade fullt upp.

 

Molly är numera en riktigt klätterapa som ska upp på allt som går. Så man får passa henne överallt. Så hon inte ramlar. Sen vill hon också göra som Viggo gå upp på övervåningen och eftersom vi har en grind där står hon och ropar ”Erra” som betyder Verran som vi kallar Veronica. Hon vill ju ockås vara där uppe.

Jag tog med henne dit upp en sväng och hon parkerade sej glatt vid datorn för att titta på det Viggo och faster tittar på. Lilla tjejen börjar också bli stor.

 

 

 

Till middag åt vi kalkon och lite ägg och lax . Viggo äter inte så bra men åt åtminstone några ägg. Han är så lik sin far i den åldern då jag alltid fick förhandla och truga för att få i honom nån mat.

Sådan far sådan son alltså. Molly däremot skottade i sej en full portion med kalkon och potatis. Så skönt se då barn äter med god aptit. Hoppas det fortsätter så.

 

Dom fick varsitt påskägg med sej hem med lite godis och lite påskpynt i.

 

Idag vaknade jag tidigt och eftersom solen sken från en klar himmel ännu så bestämda vi oss för att idag skulle vi ta en tur på isbanan i stan. Vi väntade till det blev lite varmare och tog sen med vovven och åkte in.

Det var mycket folk ute på isen så den är populär vår isbana runt hamnarna. Vi startade i södra hamn och det var lite svårt ta sej ner med rullator då rampen som fanns var väldigt brant. Så jag gick och höll mej i räcket istället och Henrik fick ta ner rullen.

Väl ute på isen gick det bra att gå efter kanten på isbanan där det inte var vattnat. Det var härligt och roligt se nått annat än vår vanliga sträcka för en gångs skull. Vi gick hela rundan som går gfrån södra till norra hamnen. Sträckan är längre än min vanliga runda så det gick lite tungt mot slutet. Men jag kom runt utan några större bravader förutom en liten en då jag höll på halka omkull med rullator och allt. Men jag stod på benen men det slet lite i ryggen så det får jag nog äta upp i morgon.

 

Men stolt känner man sej trots allt då jag kom runt. Det tog drygt 1timme och 40 minuter att gå hela rundan. Så då vi väl kom hem var det en trött gammal tant och en trött vovve. Så vi hamnade i sängen och där blev jag kvar resten av dagen tills det blev TV-tid.

Jag behöver väl inte säga att jag har ont nu. Jag har helsikes ont. Men det var det värt. Få göra nått annorlunda ger mej så mycket mer än bara smärta.

Så trots att det nu är rätt ont så mår jag ändå helt okej. Jag njöt i solen på isen och det var skoj se hur mycket folk som faktiskt utnyttjar isbanan.

Så inget ont som inte har nått gott med sej.....

 

    

Skärtorsdagsfix....

Så var det alltså dags för påsk. Skärtorsdag och blåkulla.

Ja kanske inte riktigt men flyga iväg nånstans vore kanske inte så dumt.

 

 

Nej skämt åsido...borta bra men hemma bäst. Påsken firar vi i stilla lugn hemmavid. En tur till bror med fru imorgon men annars bara hemma själva. Skönast så.

Till påskafton har jag idag förberett en hel kalkon. Var sugen på nått annorlunda och nått nytt så vi köpte en kalkon … ingen liten heller vägde drygt 4,5 kg så vi lär få äta kalkon i flera omgångar .

Gjorde den efter all konstens regler med fyllning och sånt. Det tog nästan 3,5 h att få den färdig, den lilla pippin. Vi tjuvsmakade lite och det var gott....smakar betydligt mer än kyckling.

Så nu har jag både kalkon och annat klart till lördag bara ställa fram och äta.

Richard och barnen kommer och äter med oss. Hans fru jobbar och Andreas och sambo åker upp till Gällivare. Lugnt och stilla firande alltså.

 

Eventuellt blir det en tur på isbanan nån av dagarna. Har haft lust med det men det har aldrig blivit av. Enda chansen att vara på isen just där då jag kan ha med rullatorn. Vi bor ju nära älven men här kommer man inte fram med rullator så det går inte. Trist....förr var vi ofta nere och gick på isen.

 

 

Idag, på morgonen tog jag min runda själv med vovven. Henrik hade däckjobb så han var upptagen. Kändes bra att jag vågade gå själv igen. Sen jag var sjuk har jag haft med nån då benen varit lite bråkiga. Men efter igår då jag tyckte det för första gången gick bra att gå så tänkte jag att nu klarar jag det utan problem. Var lite kyligare vindar idag men det är fortfarnade strålande sol och bara det gör det så lätt gå. Rullatorn rullar lätt då det är framme asfalt på flera ställen....så skönt.

Idag gick jag utan stanna helt och hållet. Och benen kändes pigga....så pigga ben jag nu kan ha vill säga. Inget nyp i rumpan och inget ben som gav vika.

Ska man äntligen få tro att det är på rätt spår igen. Håller tummar och tår på att det är så.

Nån gång kan väl även jag få ha lite flyt.

 

 

 

Skickade idag iväg dottern för att handla mej en ny mus.....en datamus alltså :)

Min har slutat lyda och levt sitt eget liv ett tag nu så jag har varit arg och frustrerad då den inte lyder mej. Vet inte för vilken i ordningen. Verkar som dom har ett kort liv.

Köper väl för billiga förstås. Man får ju vad man betalar för heter det väl.

 

Nu blir det Tv och antikrundan, så firar jag skärtorsdagskväll. Maken jobbar till  24,00 så hans påsk börjar först imorgon. 

 

 

 

 

 

 

 

Ett steg framåt .....

Jag går och jag går och kommer aldrig fram till dörren,,,,,ja så kan man helt krasst kalla min utveckling vad gäller min fysiska förmåga.

Ett steg fram två tillbaka är vardag och går det nån gång framåt så är det myrsteg.

 

Idag var det ett myrsteg i rätt riktning. Gick promenera hela ”långa” rundan utan att det...nästan...blev tvärstopp. Som maken sa...idag kom du nästan hem innan du kroknade.

Gick inte fort men fort om man ser till min fart igår. Tar fortfarande små små steg så inte benet får nått för sej, som att fälla mej. Känner att det blivit stadigare igen och att ”nypet” i rumptrakten minskat. Så nu hoppas jag lagt den perioden bakom mej och kan se ljuset i tunneln efter influensan.

Är inte helt okej än men hostar inte mer och snorar endast nu. Så nu är jag förhoppningsvis frisk.....peppar peppar... för ett tag.

 

Nu är det ju fina dagar så man vill vara ute. Det tråkiga för tillfället är att det kan bli rätt halt. Får hålla tungan rätt i mun på sina ställen där gruset smält ner i isen. Tur med rullen såna ggr.

Maken halkade till några ggr idag så jag är glad jag har nått hålla i. Sen kan man halka ändå så det gäller ta det lugnt. För halkar jag till vet jag hur det blir. Det sliter till i ryggen och jag ramlar tillbaka till eländet från förrförra veckan igen.

 

Nu vill man se framåt och längtar efter asfalt som gör det lätt att gå och så man kan få slänga undan tunga kängor. Brukar vara så mycket lättare promenera då joggingdojjorna kommer fram.

 

Sen hoppas jag nu om nån vecka kunna testa lite knä-träning igen. Och se om jag får samma nederlag som tidigare. För får jag lika ont då lägger jag ner den biten och kör med mitt knäskydd så benet inte kan vika sej bakåt och hoppas det räcker.

Törs inte testa ännu då jag är rädd för att få bentapp igen. Det var inte kul att mitt i ett steg tappa benet och inte kunna göra nått.

Så vill vi inte.

Inte ramla mer nu. Räcker och blir över för ett bra tag nu....bäst om det aldrig händer.

 

Igår tog jag och slängde bort alla mina levande....eller snarare icke levande....orkidéer. Dom vill inte riktigt komma igen mer. Har haft oflyt sista året med dom så nu blir det låtsasorkidéer ett tag. Dom ser naturtrogna ut så det får duga. Men visst är det finare med levande men just nu vill det sej inte.

Jag är väldigt förtjust i just den blomman men då det bara blir tomma stänglar hela tiden som inte vill blomma mer så ser det rätt trist ut. 'Om inte annat är det lättskött.

Får väl försöka igen sen nån gång då jag känner mej less på plastblommor.

 

 

I vardagsrummets fönster har jag nu endast svärmorstunga som min dotter odlat fram. Hon fick en för nått år sen som bara förökar sej. Kanske det är hon som har gröna fingrar nu och inte jag.

Få se hur dom trivs i mitt fönster.

Vi...eller rättare sagt Veronica ….har bytt gardiner i vardagsrum och sovrum i helgen . Blev ljust och fint. Synd bara att fönstren är så skitiga på utsidan att det knappt märks att hon torkade av insidan. Går liksom inte komma fram till fönstren på utsidan ännu då snön är meterhög just där på baksidan. Så det får jag stå ut med tills det tinat.

Fast det ser eländigt ut. Vårsolen är grym på avslöja all smuts och damm. Tur man lärt sej blunda.

 

Planerna för veckan är annars försöka komma igång på allvar och få lite fart i dom gamla benen igen. Så jag kommer ner till min rekordtid på 64 minuter på 5 km.....var ett bra tag sen.

Mitt mål framöver.  

Lunka på !!!

Så lunkar vi på igen.

 

Är tillbaka på ruta noll och får än en gång kämpa mej upp och ur askan. Efter en veckan ofrivillig vila pga av annan sjukdom så är det motigt få igång de gamla benen. Det går trögt....riktigt trögt.

I lördags var första dagen men promenad efter sjukan. Gick då endast en kort....ja jag gjorde faktiskt det...runda på kanske 1,5-2 km.

Det var tungt. Blytunga ben och en svag rygg som knappt orkar hålla sej upprätt. Tack och lov för rullatorn som håller mej rak och stående.

Gick i motsatt riktning än maken och vovven så jag skulle möta dom. Hann inte så långt då jag fick gå riktigt sakta för att orka.

Hur kan man tappa så mycket ork och styrka på bara en vecka?

 

Natten mot söndag sen var smärtsam. Fy F*N så ont jag fick i benet.
Under min ”vilovecka” hade ju smärtan lagt sej något men kommer nu tillbaka med full styrka. Väntat? Ja självklart. Varför skulle jag slippa den ?

 

Igår tog jag en lite längre runda än lördagens tur. Blev väl 2,5-3 km med dottern som sällskap.

Tog med henne som stöd utifall att jag skulle ta slut.

Kom runt utan allt för mycket möda och benen var något lättare .

Men slut var jag. Helt slut.

Efter lite vila och en varm dusch var jag människa igen och kände mej trots allt nöjd att det gått lite bättre än dagen innan.
Jag är på väg ut ur dimman så sakteliga.

 

 

Idag, måndag morgon, så var jag ännu piggare. Hade sovit rätt hyfsat och haft mindre värk i benen än natten som var.

Så då blev det långa rundan på 5 km.

Då halva sträckan var avklarad tog det tvärstopp. Gick inte ta ett steg utan att det nöp till.

Så det var bara stanna upp och vänta en stund och sen gå på med små , små steg. Efter en stund kom jag igång igen för att sen bli tvungen stanna en gång till.

Så höll det på ett tag innan det till slut släppte så jag kunde gå ordentligt igen.

Så hem kom jag hel och hållen och även om det tog tid så var det skönt att kommit runt. Nu är det bara gå på och hoppas jag kommer i form för femtioelfte gången.

 

 
 

Är likadant varje gång det varit nått som hindrat min dagliga runda. Hamnar tillbaka på ruta noll och får börja om från scratch.

Och lika motigt känns det varje gång.

Tror aldrig jag kommer framåt på riktigt. Blir oftast ett steg fram och två tillbaka. Så egentligen står jag och stampar på samma ställe hela tiden. Men gott och väl det . Kan ju hamna under ytan också så jag får vara glad så länge jag har huvudet ovanför ytan även om det är knappt.

 

Så nu står det träning och åter träning på agendan och hoppet står till att det inte ska bli allt för smärtsamt. Känner fortfarande av mina vurpor förrförra veckan så det blir gå försiktigt.

Inte ta för stora kliv och inte gå för fort. Då kanske benet håller och jag kan få fart på dom gamla trötta benen igen utan att få helsikes ont.

 

Nått glädjande är ju att solen skiner och gör humöret glatt trots tröga ben och smärta.

Det lockar och pockar på utevistelse och då är promenaderna guld värda.

Är så härligt gå då solen värmer i nacken och man slipper pälsa på sej så mycket.

Bara det nu inte blir halt utan att det tinar så asfalten kommer fram helt.....det är på god väg.

För man går med hjärtat i halsgropen på sina ställen där is ligger och gruset tinat ner så man inte får ordentligt med fäste. Tur man har rullen hålla fast i. Får bara inte halka. För då är det kört igen.

Så tungan rätt i mun och gå mitt på vägen , då ramlar jag inte.

Snubbelfot måste stå på benen .

 

 

Feberfri .....YEAH !!

Äntligen.....feberfri till sist. Var segt det här.

Känns i hela kroppen att man haft influensa.

Svag, trött och sliten. Träningsvärk i magtrakten eftersom jag har en förfärlig hosta. Känns som man ska hosta upp lungorna.

Ont i hela mellangärdet och under revbenen.

Bara andas tar ont.

Och då är jag ju en som är van vid smärta och tål rätt mycket. En det är alltid lika trist få ont nån annanstans än man är van vid. Då blir det jobbigt. Speciellt då hostan sätter in. Jag hostar tills jag i princip kiknar. Som om jag hade kikhosta.

Har medicinerat nu med Nipaxon tabletter, Fischermans friend halspastill och kallt vatten. Det är det enda som fått mej sluta hosta.

Får attacker speciellt då jag ligger ner. Och på kvällen då man ska sova. Så jag har inte sovit så mycket. För så fort jag sänker ner huvudgaveln börjar hostan. Och då är det bara kliva upp,.

Sen blir jag tvungen göra knipövningar varje gång hostan kommer . Annars slutar det inte bra. Känns som man ska hosta ut grejerna där nere.

Nåväl det ger ju extra träning det med. Och det är inte helt fel.

Än en gång ”inget ont som inte har nått gott med sej”.

 

 

 

Då jag hållit mej inne sen i måndags så var jag rätt trött på att vara det.

Eftersom det är marknad i stan så åkte jag med dottern in till stan en sväng för att få se lite annat .

Klädde mej ordentligt då det blåser isvindar och jag nyss haft feber och inte vill bli kall.

I Luleå blåser det som vanligt och just mitt i stan blåser det rena polarvinden idag.

Var väl som vanligt inget speciellt jag var ute efter mer att få komma ut. Hittade trots allt lite godsaker att införskaffa. Stora härliga chokladbollar av olika smak. Vanilj, kola , pistage mums.

Annars är det mest samma gamla vanliga skräp som finns .

Men det var kallt. Riktigt kallt.

Eftersom det var långt hitta nån parkering lämnade dottern av mej nära centrum och for sen och parkerade. Jag hade nog inte orkat gå annars.

Kände tydligt att jag fortfarande har gele i benen och blev andfådd för ingenting. Tur jag har rullatorn hålla i så jag orkade stå på benen.

 

Efter marknaden for vi till Storheden och skulle handla ”lite” där.

Och lite , jag kan ju diskuteras. Handlade för totalt 1700 kr och om det är lite eller inte kan man ju undra. Men nu har vi både lax och kalkon och påskgodis till barnbarnen.

Måste passa på då man fått sin ”stora” lön från FK och AFA.

 

På tal och lön. Jag får betala mer än 800 kr mer i skatt varje månad för att jag inte kan jobba och eftersom jag inte kan jobba har jag lägre lön än om jag jobbat.

Sen får jag restskatt på det. Vad är det för rättvisa.????

Låg lön, hög skatt.....

Dagens Sverige. Straffa dom som redan ligger ner så kanske vi svälter ihjäl och inte kostar mer.

För vem i detta land tror att just jag blir fri från smärta och ryggskada om jag får dåligt med pengar???

Man kan ju hoppas folk tänker efter både en och två ggr inför nästa val.

Alla kan bli sjuka och skadade. Och då också få straffskatt som vi andra samhällsparasiter.

 

Blev lite sur på just detta nu när jag såg vad min slutskatt blev och hur mycket mer jag ska betala in.   

 

Hosta, hosta och hosta!!!

Så less jag blir.....den envisa infektionen jag fått, influensa eller nått, verkar vara seg. Har inte tillfrisknat speciellt ännu.

Huvudvärk och hosta är det som är jobbigast. Feberfri idag men det är också enda förbättringen ”so far”.

Hostar hela nätterna igenom till andras förtret....makens speciellt. Han vill inte gå och sova nån annanstans trots det. Vi har en sovplats extra på övervåningen där han sover då han jobbat natt men han hade ingen lust gå och sova där nu. Fast han då sluppit höra mina hostattacker. Otroligt nog har han klarat sej från smittas....än så länge, peppar peppar.

 

 

Om man nu ska hitta nått positivt med eländet så är det att smärtan i ben och rygg nu lättar. Som den alltid gör då jag blir tvungen ta det lugnt. Då jag skippar mina dagliga rundor så släpper smärtan markant.

Men att se det som ett alternativ finns inte. Att låta bli promenera skulle förmodligen hålla smärtan nere för stunden men sen då jag skulle försöka igen så skulle det garanterat komma tillbaka värre än nånsin.

Att för några dagar , som nu då jag inte kan promenera av andra orsaker än smärtan, så är det väl okej låta bli. Annars så finns det inte på min karta att låta bli hur j**la ont det än tar.

För hur skulle det se ut.??

Jag skulle tappa all muskelstyrka och sen inte alls kunna vara i farten.

Jag skulle bli ännu mer osocial än jag redan är.

Jag skulle bli sängliggande och inte kunna annat.

Så , nej det är inget alternativ att låta bli det enda jag har kvar. Mina promenadrundor är heliga.

Att jag nu blev sjuk i influensaliknande sjuka är en annan sak. Då stoppas jag av feber och inte av smärta.

 

Fast som sagt, inget ont som inte har nått gott med sej!!

Med mindre smärta så är det lättare röra sej och jag har kunnat gå utan kryckorna nu igen, inomhus alltså. Ute måste jag alltid ha stöd.

Det hugger inte i rumptrakten mer och det är mer normalontläge. Det var länge sen det kändes så.

Det är till och med lite mindre smärta än det. Som det oftast är då jag tvångsvilat.

Så man kan ju undra om det var kroppens sätt sätta ner foten och bromsa upp lite så kroppen hann hämta sej lite ur det smärtsamma läget jag hamnat i.

 

Nu hoppas jag bara influensan flyr sin kos så jag får börja om igen. Så jag får komma ut och röra mej . Ska försöka ta det lite lugnt ( Hahaha skulle nog maken och dottern säga) och inte gå ut för hårt. För influensa i sej tar hårt på kroppen och att jag sen alltid har tungt med komma igång efter några dagars innesittande normalt gör nog att det blir ett måste.

Så jag ska i alla fall försöka hålla mej i skinnet.....hur det nu ska gå.....och känna efter hur mycket jag orkar utan att stånga mej i väggen.

Vill inte hamna i det smärttillstånd jag var i innan influensan.

Är så skönt att känna att smärtan avtagit och blivit mer ”normal”

 

Egentligen är det väl rätt knäppt kalla en smärta ”normal”. En smärta borde inte vara normal. En smärta borde vara tillfällig och inte kronisk.

Men det lär aldrig jag få uppleva.

Att ha ont hör till vardagen och det är nått jag lärt mej leva med. Inte för att det alltid är lätt.

Skulle inte tro jag nånsin kommer bli smärtfri.

Men man kan ju hoppas smärtan håller sej på lagom nivå, det klarar jag av. Tror jag. .

 

 

 

trolig influensa :((

Influensa....toppen :(

Ja varför inte. Inte kan det väl vara kroppen som säger stopp och belägg. Efter sista tidens smärta och elände så fick jag igårkväll feber. Inte undra på att kroppen kändes seg och smärtsam under dagen.

Smärtan i skuldror, bröstrygg hör säkert ihop med febern. Jag brukar få så . Fast det är flera år sedan jag haft influensa eller influensaliknade symtom. Vet ju inte säkert att det är influensan men jag har alla symtom. Feber, hosta, ont i huvudet, ont i kroppen, ont i magen och har svag ben .

Just typiskt.

Men varför inte. Jag får ju allt annat så.

 

Så idag blir det ligga och dricka varmt och ta det helt lugnt. Orkar knappt vara uppe alls. Benen känns som gummi och hostan är retlig och gör att jag får ont i bröstet av all hostande.

Så nog känns det som lite influensa.

 

Jag tror att det är kroppens sätt säga ifrån. Att nu får du faktiskt ta det lite lugnt ett tag och låta kroppen vila. Inte alltid stånga sej blodig .

Låta kroppen och för den del knoppen hämta sej och få nya krafter istället. Inte bara köra på och sen gå in i väggen.

 

Jag har försökt och försökt komma ur min svacka men nu slutar det med infektion och tilltvingad vila.

Kanske kan smärtan i ben och rygg då lägga sej lite då jag inte kan plåga mej. Gå tillbaka lite utan att jag tappar allt för mycket. I styrka då.

Nu vet jag att då man haft feber så brukar det vara tungt att komma i form igen.

Kände nog lite igår under rundan att det var nått på gång. Kroppen kändes ovanligt seg och benen ovanligt tunga. Och då var det inte smärtan utan en mer trötthet i benen.

 

Så tilltvingad vila och sen se hur länge det varar. Om jag har tur går det över på nån dag och har jag otur.....som jag brukar ha.....så varar det hela veckan.

Bara hoppas det inte blir så. Blir nog galen över att jag inte orkar och får gå min dagliga runda.

Det enda jag har.

Skit också. Eländes elände. Vill inte vara sjuk.

 

 

Nå är det väl ändå.....

Efter en vecka fylld med kryckgång och stående ute lutande mot rullen så har jag fått smärta i bröstryggen, nacken och ut i armarna. Som om inte det var nog har jag fått en ny förkylning med halsont och sen då den gamla vanliga smärtan i ryggslut och ner i ben och benen.

Finns nog snart inte nånstans där jag kan säga att jag inte har ont.

Kroppen är sur på mej då jag inte lyssnat på signalerna som sa ” lägg dej ner kärring och ta det lite lugnt” .

Vad är lugnt??? Ja det kan man nog fråga sej.

Jag vet inte verkar det som. I alla fall enligt dottern i morse.

Hon tyckte jag borde ta det lite lugnt idag då jag sovit endast 2 timmar i natt. Gick inte som då smärtan spred sej i hela kroppen.

Till och hunden märkte att jag inte sov. Hon sparkade och bökade på mej som om hon tyckte jag skulle stiga upp i stället.

 

Eftersom det varit helg så blir det alltid lite mindre vila än då jag är ensam hemma. Och jag vill inte bara stanna inne då dom andra kan gå ut.

Och sen hade jag bestämt mej för att vi skulle ta oss in till stan då det var världsrekordförsöket med tummen. Man vill ju vara med och se då det händer nått i den här stan. Är inte så ofta.

Att sen stå i 45 minuter lutat med armarna hållande fast i rullen så tar det på bröstrygg och axlar. Borde satt mej på den istället men det var så kallt att jag inte ville göra det så jag skulle få blåskatarr.

Så nu värker det i bröstryggen och strålar ut i armarna och händerna.

Sen att jag varit tvungen stödja mej på kryckorna mer än vanligt har också bidragit till den smärtan.

 

Så att sova , det är lönlöst. Smärtan river i hela kroppen så det går inte hitta en avslppning alls.

 

Låg länge i sängen på morgonen och laddade så jag skulle komma mej i väg på rundan. Solen skiner och då MÅSTE jag bara ut. Det får bära eller brista var mitt motto. Dottern skakade på huvudet och menade att jag BORDE ta det lite lugnt idag.
Lyssnade jag??? Tror inte det.

Jag och vovven gick och då jag väl kom ut i solen så gick det rätt lätt ändå.

Det är välskrapat på vägar och gångvägar så rullen rulla lätt och det är ju en fördel då armarna också värker.

Efter halva sträckan så tänkte jag knappt på armsmärtan då bensmärtan tog över. Men med sol, skön musik i öronen och en glad vovve med så gick det faktiskt tänka bort smärtan för en stund.

För nu har åtminstone hugget i ryggen släppt och det känns mer som den vanliga nervsmärtan som strålar i benen . Och då det inte hugger är det lättare gå . Och idag stod jag på benen också JIPPI jag ramlade inte.

Så nu har den biten gått tillbaka och jag vågar släppa kryckorna inne för ett tag.

Då kanske även armsmärtan kan gå tillbaka om nån dag.

Sen får jag se om jag tar tag i bensparken nått mer. Det var inte kul då den gjorde så mitt ben släppte och jag föll pladask ett antal ggr. Och det kom efte mina benspark.

Idag var det som vanligt förutom armvärken då .

Inget hugg och inget ben som försvann. Så nu vill jag ha det så här. Inget mer simma på marken för ett tag nu. För det läskiga med det hela är att då benet släpper har jag inte en chans stå kvar. Det bara kommer som en blixt från en klar himmel och pladask där ligger man.

 

 

Tänk om man ändå hade nått intressant och berätta en gång istället för allt elände som kommer .

Men mitt liv är inte intressantare än så här.

Det är krämpor och åter krämpor.

Inget spännande alls.

Men det är lite terapi för mej att få sätta ord på smärtan och få det ur mej . Och i skrift så är det ju frivilligt om man vill läsa det eller inte. Det känns bättre så än att vräka det över på nån med gnäll och stön.

Här kan jag muttra och stöna bäst jag vill och ingen behöver känna att jag vräker ur mej det på dom. Dom här hemma ser nog det ändå tillräckligt utan att jag ska behöva beklaga mej hela tiden.

 

Veronica hon ser och hör alltid utan att jag behöver säga nått hur det är ställt för dagen. Hon märker det på vad jag svarar och hur jag rent av är dum i huvudet rent ut sagt ibland.

Svarar galet och minns inte vad jag ska säga. Frustrerande men då vet hon ändå oftast vad jag menar. Och kan då lägga till ord jag tappat och förstå vad jag egentligen menar. Hon läser mej som en öppen bok.

 

 

Faktiskt bättre än gubben. Han märker inte lika mycket och det är nog bra det. För han har också haft det tufft under dessa år då jag blivit mer och mer oförmögen. Har haft stress-symtom men landat nu så jag vill inte lasta allt mitt elände på honom då han ändå har nog. Vi kan ju inte vara två knasbollar här i huset. Räcker mer än nog med en.

Så det är tur att vi har dottern som kan avlasta maken så han inte stressar upp sej igen. Han måste tänka mer på sej själv och inte ta mina bekymmer på sej också. Hon är klart värd en guldstjärna.♥

 

 

Ny plågsam dag ... och världsrekord

Ännu en dag vaknar jag upp med fruktansvärd bensmärta, ryggsmärta och knäsmärta. Nog lättare säga vart det inte tar ont.

Även axlarna och bröstryggen smärtar då jag varit tvungen gå med kryckorna även hemma.

Känns som det inte slutar nån gång med eländet.

 

Så idag då morgonrundan skulle göras beslöt jag mej för att avstå.....kors i taket enigt maken....så vovven fick ta husse med på rundan idag. Hon tittade lite konstigt på mej då ja inte klädde mej. Var några ggr och kollade om jag ändå inte skulle klä mej. Hon hade sen velat vända om då hon kom en bit på väg men till slut gott med på att gå trots att matte var hemma. Min lilla vovve♥

 

 

 

Då dom gick iväg så tog jag lite avslappning och sen dusch. Ville bli redo för en tur in till stan för att kolla på världsrekord-försöket i norra hamn med att fylla en gilla-tumme på isen med så mycket folk som möjligt. Blev hela 2491 personer som kom . Häftigt.

 

 

 

Vi stod på kajkanten och tittade då det inte är läge ta sej fram i snö med rullen. Det fanns visserligen plogade vägar men det var lite svårt ta sej ner så vi struntade i det. Hade ändå inte tänkt tränga mej in där bland alla och riskera bli omkullkastad med min usla balans.

Har ramlat nog nu för i veckan.

 

Det var tur jag inte gått nått innan då vi fick parkera rätt långt ifrån och sen gå ca 2 km för att komma fram. Hade inte orkat med dubbel promenad. Inte med den smärta jag har för tillfället. För jag hoppas verkligen den är tillfällig.

Det enda som var synd var att jag glömt ta på knäskyddet så nu fick jag mer ont i knäet. Tänkte inte på att jag skulle gå så långt som det nu blev.

Sen hade vi ju lika lång väg tillbaka och då gick det sakta. Att stå still i en halvtimme som jag tror det blev var ingen höjdare. Efter det högg det rejält i ryggen för varje steg.

Fick flera ggr stanna upp och be maken sakta ner farten. Han glömmer ibland att jag inte kan gå så fort som han och speciellt då jag är tvungen ta extra korta steg.

Fast vi kom till bilen till sist efter mycket möda och stort besvär.

 

 

Var i alla fall kul att vara med lite och se då det händer nått kul här i stan. Inte bara sitta hemma och ruttna.

Så trots min envisa smärta så gjorde vi det som vi planerat och det är gott nog.

 

 

Väl hemma så tog jag dottern till hjälp och svängde ihop lite apelsinmuffins. Min pappa brukar köpa hemska citronmuffins från Pågens och jag bara avskyr dom. Så nu ska han få riktiga hembakta muffins istället. Som inte är torra och tråkiga.

 

Brukar baka lite då och då åt honom för att slippa köpta bakverk. Bullar blev det inte denna gång då jag inte kunnat baka denna vecka pga alla bekymmer jag haft under veckan såsom ramla och dylikt.

Får bli bullar en annan gång.

Vi åker ju alltid ut till pappa varje söndag och fikar och då vill jag ha gott fika. Inte köpta torra tråkiga bakverk.

 

Resten av dagen blir nog en stillsam tillställning med vila och vila och åter vila.

Måste få den mest intensiva smärtan lägga sej så jag kan röra mej fritt utan att ha en krycka eller två i handen.

Måtte det nu ge sej så jag har ”nornmalontläget” igen. Please , please.....

 

Så gjorde jag det igen :(

Så har jag gjort det igen....ja vad då kan man undra . Jo farit i backen. Tredje gången nu på lika många dagar.

Idag var jag nästan hemma efter rundan när benet gav vika och jag for ner på knä. Denna gång var jag inte mitt i ett steg så jag hamnade ”bara” på knäna denna gång.

Likadant igår kväll då jag skulle laga mat. Hann inte med då benet vek sej och jag for på knäna då också.

Gissa om det tar ont i min rygg , ben och knän nu?

Jag for visserligen inte lika helt pladask som i onsdags utan hamnade på knä men det tog ont som F*N ändå. Skit också vad det blev illa det här.

Får gå inomhus med kryckor och rullatorn nu så jag inte gör det igen. Igår hade jag varit lat och endast använt en krycka inne men det blev för lite då jag inte orkade hålla emot då benet gav vika.

 

Och inte hjälper det att solen lyser från en klar himmel heller. Humöret är i botten och jag går på starkaste medicinen jag har. Kommer inte upp annars.

Jag har ju en extra stark medicin att ta till mot såna här smärt-toppar men jag brukar försöka vänta ut i det längsta. Men nu tar det ont vad jag än gör så nu är jag tvungen droga ordentligt.

Tänk själv hur det skulle kännas ha en vass kniv i ryggen som skata vrids om och sen ger blixt-stötar ner i benen. Det är den bästa beskrivning jag kan ge.

 

Idag tyckte jag på morgonen att det kändes lite bättre än igår trots att jag for i marken då också.

Till och med så jag vågade gå lite utan kryckan.

Sen gick vi ut jag , vovven och Henrik som också var med idag.

När vi hade ca 1 km kvar sa jag att det faktiskt gått utan att det huggit idag och det skulle jag inte sagt. För strax efteråt nöp det till så vi var tvungen stanna upp ett tag. Fick stanne flera ggr sista biten för det tog otroligt ont. Gick med små släpande steg för att vara beredd ifall det skulle ge med sej.

När vi hade ca 100 m kvar for jag. Benet försvann och jag for ner i backen men hamnade som sagt på knä. Henrik hann inte heller med då jag for i backen. Blev lite förskräckt. Jag är ju an så för mej var det inget mer än att jag blev förbannad. Arg för att jag åter slet i ryggen . Arg för att benet inte håller. Arg för att jag inte hann med.

Tur i alla fall att jag inte for raklång som sist utan hamnade på knä. Lätter komma upp ur det läget. Med makens hjälp, han fick vara min lyftkran, kom jag upp och lyckades stappla hem.

Så nu blir det kryckgång resten av dagen. Benet är så vingligt och vill inte lyda alls.

Smärtan strålar ut i BÅDA benen nu och det känns inget vidare.

Lite värme och Mindfullness för att få det slappna av i musklerna som krampar och klämmer på nerverna och hoppas det släpper.

Nu är jag less på det här. Vill inte ha ben som inte går att gå på. Och allt bara för lite benspark och omkullkörning.

Undra vad jag gjort för ont för att förtjäna detta ???

Nån där uppe måste hata mej.

 

 

 

 

Hornen framme igen !!!

Efter gårdagen så växte hornen fram igen.

Natten var visserligen smärtsam med ytterst lite sömn och gårdagskvällen blev med kryckor och bälte .

Men skam den som ger sej. Om det igår kändes som jag lägger ner så hade som sagt viljan återkommit i morse.

Efter frukost så tog jag avslappning och värme innan jag klädde mej för min runda.

Solen skiner fortfarande från en helt klar himmel så att stanna inne fanns inte på kartan.

Bara bita ihop och inte känna efter.

Ta fram tjuren inom mej och bara gå.

 

Sagt och gjort. Vi, jag och Tessan gick iväg.

Varje steg kändes som en kniv i ryggen men jag kämpade på. Vilja kan försätta berg säger man ju. Och viljan får en framåt trots att kroppen säger ifrån och egentligen vill lägga sej ner.

Bara ta små steg , precis som gamla tanter brukar gå med släpande små steg. Kände mej rent av som en 80-åring.

 

Men efter ha kommit en bit på vägen och fått in en lagom rytm så inte benet skulle fälla mej igen, så kändes det helt okej. Solen gjorde sitt och med skön musik i örat kunde jag koppla bort lite av smärtan en stund. Hade inte tänkt gå hela sträckan men va fan …..jag var ju ändå ute så jag tog tjuren i hornet och traskade vidare. Då halva sträckan var avklarad var jag tvungen stanna. Benet och ryggen tog så ont att jag inte kunde ta ett steg mer. Stannade och satte mej på rullen en stund och Tessan nosade runt ett tag. Kändes lite fånigt men vad göra. Efter en 5-10 minuter så kunde jag gå vidare igen men med ännu mindre steg.

 

Undra vad alla jag mötte tänkte . Dom undrade nog vad det var för en gammal kärring som var ute och smög. Kände att det var en del som vände sej om. Inte för att jag bryr mej men lite dumt måste jag erkänna att det kändes. Man känner ju blickarna i ryggen.

 

Nåväl , jag kom hem efter mycket om och men och kände mej riktigt stolt. Jag gjorde det …..YEAH.

Och visst jag har skitont just nu men jag fick min runda och det trodde jag inte igår.

Med lite jävlar-anamma så går även det omöjliga ibland.

 

Igår ville jag ge upp men idag så är jag lite mer på G igen. Inte kan jag ge upp. Det går inte. För vad ska jag då göra???? Ligga här och stirra i taket. Nej man måste ta vara på det lilla man har i sej och plocka fram lite vilja då man får ett nederlag.

Smärtan ska inte ta över. Just nu vinner den men då jag är ute på mina promenadrundor då vinner jag. Bara inte falla igen för det är inget att rekommendera . Det sliter för mycket i en redan skadad rygg så jag måste stå på benen.

Idag höll det pga min vaksamhet och att jag stannade då jag kände att benet var på väg släppa.

Och jag lät alltså inte smärtan vinna idag....jag vann....och jag kom hel tillbaka.

 

 

 

Nu är det jobbigt men det är en annan femma. Lite värme och avslappning igen innan duschen så ska det nog kännas bättre.

Däremot ger jag nog upp bensparken för ett tag. Måste få ”läka” i rygg-och rump-musklerna . Dom gillar inte benövningarna så jag får lägga det på is ett tag.

Men om nån vecka kanske jag gör ett nytt försök. Kanske i alla fall. Om inte får jag nog kontakta sjukgymnasten för en diskussion om vad som gör att det tar så ont.

Men nu står bara vila och återhämtning på schemat.

För imorgon blir det en runda igen.

Den ger jag inte upp.

 

 

Jag ger upp :((

Nu ger jag upp.....bokstavligt talat.

Stod på näsan idag under rundan idag så det bara small.

Benet vek sej och jag var inte med. Rullatorn for iväg och jag stod på näsan. Pladask.

Då det vänstra knäet sitter fast i ett stöd så vek inte det sej vilket blev till följd att jag for huvudstupa i backen då rullen stack iväg. Hann inte bromsa. Tur nog satt vovven fast i rullen så hon inte stack iväg hon med. Hon såg lite förvånad ut se matte ligga och simma på backen.

Det slet otroligt i ryggen. Inte bra alls.

 

Anledningen till fallet är förmodligen mina benspark. Då jag är för svag i ryggslutet så får jag skitont av dessa övningar. Har gjort det nu några ggr och samma resultat. Benet , det högra släpper pga smärtan som blir. Och jag faller i marken om jag inte är beredd.

Så nu känns det som om det inte är värt besväret och ökad smärta ens försöka träna mitt knä. Så det slutar som vanligt. Promenader är det enda som går ändå.

Jag fick idag krypa fram till rullen som åkt iväg en bit för att ta mej upp. Tittade mej omkring för att se att ingen sett nått. Knasigt egentligen att man ens tänker så. Hade väl varit bra om det funnits nån där som kunde hjälpa mej upp. Men nej det enda jag tänkte på just då var att ”hoppas ingen ser nått”.

Tog en bra stund ta sej hem då jag hade ramlat. Hade halva sträckan kvar. Fick ta små små steg så inte benet skulle vika sej igen. Om jag tog nån cm för långt steg kändes det direkt i ryggen.

 

Nåväl hem kom jag i ett stycke och väl var det.

Viljan var stark att ta sej runt. Och jag gjorde det trots all elände. Skit också.

Så nu får träningen av knäet vara för ett tag. Känns inte värt det för tillfället. Får nöja mej med att ha på stödet så det inte tar så ont i det och hoppas det räcker för att det inte ska bli värre.

För det är inte värt det. Att ha ont är jag van vid men kjag vill inte ha såååå här ont. Inte så ont att benet ger vika , vilket det gör då smärtan blir för stark.

Vill kunna ta min runda och det är viktigare än lite muskelträning i knäet.

Det har förresten också börjat knaka och rassla i knäet då jag gör spark framåt. Gjorde det inte innan jag testat benspark. Kan inte vara bra. För hon , sjukgymnasten, nämnde ju att om det knastrar i knäet kan det vara artros.

 

 

 

 

Så nu blir det stilla vila och försök få smärtan och krampen i ländryggen och rumpan ge med sej.

 

Hade planer på att åka till Storheden idag men få se om jag orkar det. Just nu nyper det för mycket där bak. Vill ju inte stå på näsan mitt ibland folk också.

 

Så humöret for sin kos också idag då ryggen bråkade. Trots solsken så gick solen i moln för mej.

Är tufft då det nyper, krampar och hugger i ryggen. Bensmärtan är ilsken och jag känner mej allt annat än glad.

 

Därför bestämmer jag nu att benspark ger jag upp. Inte värt det. Vill inte ha mer ont än jag redan har.

Så trots att jag inte brukar ge upp i första taget så gör jag det nu. Måste kunna ta min obligatoriska runda dagligen för den ger mej mer än nått annat. Därför kan jag inte göra sånt som förstör den möjligheten.

Knäet får vara för nu. Jag ger upp.

 

 

Måndag morgon .... en bra morgon :)

Ny vecka och nu ska jag om igen ta tag i bensparken. Hur det slutar är ovisst men jag ger det en chans till. Blir det lika illa som förra veckan får jag nog ge mej. Då får jag nöja mej med mina promenader med knäskyddet och hoppas det räcker för att det inte sk bli värre åtminstone.

Så som sagt ….en chans till .

 

Vädret visar sej från sin bästa sida så humöret känns på topp.

Beror även på att vi igår hade en härlig dag tillsammans med min älskade barnbarn. Vi var först hos pappa och han fick en chans träffa de små guldklimparna också.

Viggo fick åka skoter en sväng med Henrik och han kom sen in med röda kinder bubblande av glädje över hur fort han och farfar åkt. Riktigt lycklig kille.

Molly hade fullt upp med klättra som hon är expert på just nu. Hinner upp på soffa och stolar innan man hinner blinka.

Ruff var väldigt intresserad av Molly så hon matade honom med olika plastleksaker som vi hade fullt sjå med få av honom sen. Han ville så gärna tugga sönder dom.

Viggo och jag gjorde också en upptäcktsfärd uppe på vinden där det fanns lite roliga gamla grejer. Han fyndade ett pistolhölster och en pistol som jag tror varit min brors. Den ville han bara ta hem.

Blev fika hos pappa också och Viggo och Molly tömde glatt kakfatet.

 

Vi for sen hem till oss och där ville givetvis Viggo upp och vara med sin favoritfaster Verran.

Molly ville också så hon stod och ropade vid grinden i trappan för att Verran skulle hämta henne också. Till slut fick hon också komma upp en stund. Självklart vill Molly också göra som Viggo.

Vi tog sen fram en gammal dockvagn till Molly som min syster haft som liten. Så glad hon blev över den. For runt fram och tillbaka med den.

Till middag gjorde jag våfflor och glass och Molly åt och åt. Viggo med men han r inte lika matfrisk som hon.. Tessan försökte också få vara med och mellan varven så matade Molly henne med lite våfflor också. Och Tessan tog glatt emot. Lilla matvraket.

Tessan gillar barnen mest av allt då dom äter nått för då har hon alltid chans på lite smakbitar.

 

Då dom sen for hem Richard och barnen så var det en nöjd och glad farmor som fick lite vila.

Barnbarns-endorfinerna gjorde smärtan mer uthärdlig och jag kunde glömma bort för ett tag hur ont jag egentligen hade. Härligt. Bästa smärtstillande medicin man kan få.

 

 

Natten blev faktiskt också helt okej . Kunde slappna av riktigt bra.

Och då nu solen sen sken från en klar himmel och tempen ligger på en lagom nivå så gick rundan idag som en dans....eller nästan i alla fall.

Tog bara 64 minuter idag . Väl-plogade vägar och solsken gjorde att det bara rullade på.

 

Så eftersom det kändes som jag var på G igen efter min svacka förra veckan så tänkte jag testa lite benspark. Idag tog jag det lugnt och gjorde endast två rep om fem spark. Fem spark framåt och fem bakåt två ggr .

Få se om det går vägen. Kändes lite i både knäet och rumpan men inte mer än att jag klarade av det. Få se nu hur dagen tar sej och om det blir som förra veckan då det på kvällen började krampa i rumpmuskeln och tog ont ut i båda benen. Håller tummar och tår att det inte blir så idag.

Känns lite spänt men inte kramp just nu. Får försöka med att stretcha lite och se om det går.

För jag VILL att det ska funka. Så jag slipper få ont i knäet då det viker sej åt fel håll, bakåt.

 

Men blir det samma resultat som förra vecka lägger jag ner. Då blir det ingen benspark mer. För jag måste orka finnas till också och det är svårt då smärtan är så intensiv att man helst vill hugga av benet så smärtan ska försvinna.

 

Vill ha kvar den känsla jag haft sen igår då jag fick vara och mysa med mina två små favoriter som ger mej så mycket glädje och ork att klara av allt igen.

Viggo♥ och Molly♥ det bästa som finns.

 

 

 

Lördagsgodis-plågsamt :( !!

Så var det lördag....en lördag med gnistrande solsken och kallt. Riktigt kallt. -17 grader kl. 6.

Men solen värmde snabbt upp så det lockade till utevistelse. En skön promenad stod på agendan.

 

Men skön och skön kan väl diskuteras. Vinden bet i kinderna och sen var det ju smärtan också förstås. Inte mindre idag tyvärr.

Utan mer än igår.

Min rygg och nerv gillar tydligen inte mina benspark.

Det hugger och nyper i ryggslutet och rumpan så det är inte klokt.

Till slut så vill man bara hugga av benet där smärtan är som värst.

Det är rent åt skogen. Fasiken också.

Ska jag inte kunna träna mitt knä nu????
Verkar tveksamt med tanke på resultatet hittills.

 

 

Idag under dagen har det varit så att jag till slut var tvungen ta en armbåge i ryggen samtidigt som jag försöker stretcha vaden och låret. Då släppte det lite grann. Men bara för en sekund sen högg det till igen och benet släpper.

Det är som gubben säger....är det alls nån mening med att ens försöka träna då det blir bara värre.

Knäet behöver stärkas men hur ???? För då smärtan hindrar muskeluppbyggnaden så blir det inget resultat.

 

Nu är det förstås så att jag kanske, kanske har varit lite för ivrig i min ambition att träna. Jag kanske tog i lite för mycket. Jag skulle ju enligt sjukgymnasten ta det försiktigt med tanke på mitt svaga muskelpaket ( för att inte kalla det obefintliga) runt ländryggen och framåt.

Inte göra för många rep. I början och sen successivt öka lite till jag kommer upp i 10 rep tre ggr.

Jag gjorde lite försiktigt första gångerna men sen i veckan har det nog blivit lite för många för snabbt.

Igår gjorde jag tre ggr med 10-7-5 rep både framåt-spark och bakåt-spark. Det gillade inte min rygg kan jag nu konstatera.

Ryggen är sur och protesterar vilt.


Tänk att man aldrig lär sej ta det piano. Ta det sakta och känna sej för.

Än en gång blir jag varse det. Får ett bakslag som heter duga som gör mej helt nerslagen i skoskaften.

Hur jag nu ska kravla mej ur det är väl genom att ge fan i mer benspark nån dag och sen starta om med få rep få ggr. Hur det nu ska gå till ????

 

Inte vet jag varför det alltid blir så galet. Jag vill mer än kroppen klara av och sen får jag veta det då kroppen lägger ner . Om och om igen gör jag samma sak.

Man säger man lär sej av sina misstag men jag tycks glömma det mellan gångerna.

Får väl skylla på att man är lite ”dum i huvudet” . Man blir det av mycket smärta.

Sen att jag haft en hjärnblödning gör inte saken bättre.

Minns en kommentar som en läkare sa då jag låg på strokeavdelningen efter skalloperationen.

Hon sa åt mej då jag klagade att jag inte funkade som jag ville att ” dom har ju faktiskt borrat hål i dit huvud”.

Och det hade dom ju gjort också.

 

På samma sätt kan man nog säga idag.

”Du får inse att du inte är den du en gång var, och sen lära dej leva efter det”

Hur gör man då kan man undra?

Ja inte som jag alltså. Inte köra på i hundranittio och tro att det ska gå problemfritt utan växla ner och ta det i n lugnare takt. Lätt säga men svårt leva upp till.

Idag då allt är åt skogen så växlar jag ner automatiskt.

Imorgon är en ny dag och då kör vi på igen. Kanske inte i hundranittio , men ändå i god fart.

Utan bensparks-övningen ska det väl gå. Hoppas och tror jag.

 

 

Don`t give up .

Never give up.

 

 

 

Nåväl helt illa var väl inte dagen ändå.

Jag fick en rundan i solen och frisk luft och det var ju bra. Att det sen inte blev en bra dag är en helt annan sak.

Ett säkert tecken på att det inte är en bra dag är när jag skriver.

Var och vart annat ord är felstavat eller bokstäverna omvänd i ordning.

Fast blir fats, kanske blir kankse , gång blir gågn….osv....tur datorn har rättstavningsprogram. Hur skulle det annars se ut. Jag som en gång i världen hade höga betyg på just rättstavning.

Tur inte min gamla lärare kan se mej nu.

 

Men vi åt en god middag med fläskfilé och skivad potatis med en sås på sky och cremefraiche och en röra av paprika, champinjon, lök och bacon till. Mumsigt och gott. Sen att det blev ett glas rött till satt inte helt fel då jag äntligen fick lite avslappning i den sargade, stela, onda kroppen.

 

Nu blir det TV med melodifestival och ligga där och gnälla hur dåligt det är. En helt vanlig lördagskväll alltså.

 

 

Fredagsmys....njaa kanske!

Så har vi fredag och helgen stundar.

Henrik ledig idag , jobbade ända till tolv igår kväll så det var en lång eftermiddag dom fick.

Men alltså då ledig idag.

Det såg fint och soligt ut då vi vaknade så jag var helt inne på att gå mina vanliga tur trots en fortfarande intensiv smärta. Maken höll inte riktigt med men vet bättre än protestera.

Jag lyssnar ändå inte.

Så på med kläder, ordentligt med kläder då det rent av stormade ute. Isvindar. Så speciellt mysigt var det inte. Solen sken visserligen men i motvinden var det iskallt. Jag hade idag förberett med långkalsonger och en tjock tröja som gick ner över rumpan. För igår var jag för lite klädd och blev kall och det slutade ju illa.

Så nu då jag kunde hålla mej varm där bak så höll jag hela vägen utan att krampen tog över. Visst , det tog ont men det var inte den huggande smärta som höll på ta ner mej igår.

Men det hade gärna fått vara mindre blåsigt. Isade bra i ansiktet så det var inte så mysigt som man trott då man tittade ut genom fönstret och såg hur solen sken. Skenet bedrog med andra ord.

 

Väl hemma så bestämde jag mej för att köra lite benspark i duschen på min pall där som jag tänkt.

Ska gör tre omgångar om tio st. Blev tio, sju, fyra. Det var vad jag klarade av . Sen tog det för ont bakom rumpan där jag känner av det mest. Beror nog på att jag är svagast där.

Tänkte försöka med benspark fyra ggr i veckan om det funkar. Bara det inte tar för ont i ryggen så ska det gå.

Men än så länge känns det rätt mycket i ryggen och rumpan så jag får göra lite mindre rörelse än vad som ska göras. Men som sjukgymnasten sa så är det bättre jag gör en lite rörelse och få än inga alls.

Nån gång kanske det släpper. Så jag kan få mitt knä stadigare. Använder mitt knäskydd varje dag under promenaden och jag känner att jag får en helt annan vinkel på knäet då. Det lutar inte bakåt mer med stödet. Och det tar inte ont då jag har det på. Vad som sen är ett problem är att vadmuskeln drar ihop sej så den får jag stretcha flera ggr per dag.

 

 

Men är trots allt stolt över mej själv som inte låtit smärtan vinna och däcka mej helt. Jag har kämpat mej runt och gått på bandet . Jag har låtit smärtan finnas där och sen ändå gjort det jag vill och det jag ska göra.

Visst har kvällar och nätter varit tuffa med smärta som river och sliter i en så man håll på bli galen.

Men det får vara så och jag kan konstatera att det inte gjort mej på dåligt humör i alla fall. Jag har hållit uppe humöret tack vare att jag ändå gjort det. Jag vann lite över smärtan på så vis. Den finns där men det är inget jag kan göra nått åt utan bara acceptera och göra det bästa av situationen.

Denna vecka har det funkat. Om det funkar nästa återstår att se.

 

Och att det sen idag var så fina plogade stigar gjorde det extra lätt rulla fram att det också gjorde att smärtan hamnade i skymundan.

 

Nu är den som vanligt ilsken och inte särskilt kul . Men det är bara bita i det sura äpplet och försöka mota Olle i grind ändå. Låtsas som om det inte är så farligt. Andas bort den.

Går ibland , och ibland inte.

Får väl se vartåt det lutar ikväll. Kan jag bara slappna av så brukar det lätta lite. En tennisboll tryckt bakom ryggslutet brukar få bensmärtan släppa för en sekund eller två. Även makens armbåge kan funka .

 

I morgon är en annan dag och då ska jag ut på rundan igen. Oavsett väder och vind och smärta.

Inget ska få stoppa mej nu. Jag vill så gärna komma upp ur den djupa dalen jag varit i så länge .

Få ha lite , lite mindre smärta en dag eller två. Vara lite mer som alla andra . En dröm , javisst men också en förhoppning om att det en dag ska vara en smärtfri dag.....eller åtminstone en mindre smärtsam dag. Bara en enda dag ….det borde inte vara för mycket begärt.....ELLER?

 

 

Solen lyser igen ....

Strålande sol och plogade gångvägar....nästan ….inte helt bra men i alla fall så jag också kommer fram.

Frustrationen kan lägga sej och jag kommer mej ut.

En dag som denna kan man njuta trots att det är vinter. Lite kalla vindar men då man får vinden i ryggen är det riktigt härligt bo här i norr....trots snön.

Promenaden gick bra ungefär halva sträckan. Sen blev det jobbigt. Det började krampa och nypa i rumpan och ner i båda benen. Benen gick i strejk och jag fick stanna flera ggr.

Det kändes som om nån stuckit in en vass kniv i ryggslutet och sen sakta vridit om den. Bästa beskrivningen jag kan komma på.

 

Trodde faktiskt jag skulle behöva ge upp och invänta bilskjuts tillbaka. Hade maken med och han var beredd gå hem och hämta den. Men tjurskallen i mej vägrade ge upp. Jag fick stanna upp ett antal ggr och sen sakta sakta gå framåt innan det högg till igen.

Ett tag tänkte maken köra mej sittandes på rullen men jag vägrade. Hur skulle inte det se ut???

Nej så lågt sjunker jag inte i förnedring.

Tog väl ett bra tag innan vi kom runt men till slut med lite putt i ryggen och vila så kom vi hem.

En het dusch lättade på smärtan för stunden och sen värmedyna så musklerna som kommit i kramp la ner.

Fan så jobbigt det var.

 

 

Igår då det inte blev nån runda ute så tog jag ju gåbandet och jag vet att jag får ont av det. Men det var inte läge låta bli. Finns inte på kartan att jag ger mej.

Sen så höll jag på rätt mycket med matlagning också igår. Gjorde en veckosallad med råkost. Strimmlade kyckling , bacon och lök till en kycklinggryta . Skalade och klyftade potatis som skulle höra till grytan. Tog väl nån timme pyssla med det och då det då blir att stå vid köksbänken så tar det hårt på min stackars onda rygg och mina trötta ben.

Mitt där jag höll på så var jag tvungen släppa allt och lägga mej ner på golvet. Kände att jag var på väg ramla då benet höll på släppa. Låg där en stund och Tessan blev konfunderad. Undrade väl vad matte pysslade med på golvet. Fick sen krypa till en stol så jag kunde ta mej upp .

Vet ju att jag inte ska stå still så där nå länge för jag hade inte behövt göra allt på en gågn. Hade kunnat ta en paus …..hade alltså.

Men givetvis så gjorde jag som vanligt. Tänkte att det kan inte bli värre än det redan var innan. Det kunde det.

 

 

Sen då Veronica kom hem skulle jag skriva en lista på vad som behövdes handla. Gick inte alls. Hjärnan vägrade samarbeta. Tappade bort vad jag skulle säga och vad som skulle skrivas upp. Som dottern då påpekade....har du väldigt ont nu mamma??...Hon vet att då jag blir så där har jag väldigt ont. Mer än vanligt. Då funkar inte hjärnan heller. För hjärnan blir ”dum” av smärta. Och då lägger den ner verksamheten.

 

Och dum det kan man nog säga att det blev. Så det var bara lägga ner listan och strunta i den för stunden. Funkade ju inte.

 

Så nu hoppas jag kan få ihop den idag istället...listan alltså. Om jag sen orkar åka med och handla återstår att se. Just nu känns det inte som det går men jag får väl se hur det känns i kväll efter middagen. Vill så gärna följa med även om dottern fixar det galant själv. Det blir billigare också då hon håller sej till listan vilket jag inte alltid gör.

Men då jag varit hemma hela veckan och inte varit nånstans alls vill jag gärna se nått annat än huset väggar. Så få se om jag orkar. Ska vila mej i form och hoppas krampen i ländryggen släpper.

 

Snöfrustration GRRR!!!!

Nu får det räcka...snön alltså. Inte behöver vi mer nu.

I nat har det säkert kommit ca 1 dm nysnö....väldigt kompakt.

Prova ta er fram med rullator i detta elände, det går bara inte. Blir tvärstopp.

Och jag som tyckte det var så fint plogat igår morse. Inte knöligt eller spårigt. Nu börjar det om.

F*N så frustrerad jag blir.

Inställd promenad blev det....fy så less jag är på snön.

Må väl var om det blev plogat nån gång. Då gör det inte lika mycket om det kommer ett snöfall. Men då vi som här får vänta till det är nog många cm så dom tycker det är värt ploga så blir det pulsa fram i cm -djup snö och med en rullator går inte det. För då får man ta i och luta sej framåt vilket ja inte kan alls . Alltså blir det sitta inne och muttra. Tills det kommer en traktor och än så länge lyser den med sin frånvaro.

Blir arg då man läser på kommunens hemsida att gång och cykelvägar är prioriterade då det snöat. Undra var den prioriteringen ligger......inte hos oss här i Sunderbyn i alla fall.

 

 

Eftersom det inte blev nån runda ute fick jag offra mej och ta gåbandet istället.....vilket jag inte gillar alls. Men pest eller kolera.....vad göra. Om jag inte vill missa min dagliga motion som jag så väl behöver för att hålla musklerna någorlunda aktiva....kanske ta i men i gång i alla fall.

 

Så sagt och gjort. Henrik fick fälla ner bandet som vi vickat upp då det inte används på ett tag.

Jag satte på TV-n för att ha nått roa mej och nått titta på under tiden. Hjälper en gå och hjälper en glömma att det tar helsikes ont.

För ont det tog. Idag rent åt fanders. Det smärtade i höfterna , i låren iknäna och i fötterna för att inte tala om hur sur ländryggen kändes.

Kanske lättare säga var det inte tar ont.

Brukar ju kännas så efter två dagar då man gjort nått aktivt. Att det inte känns mest dagen efter utan först två dagar efter.

Tur man är rätt tjurig. För idag gick jag enbart på ren och skär vilja.

Tänkte hela tiden …..det tar inte ont , det tar inte ont....

Gick i 45 minuter och benen var som gummi efteråt. Kunde först inte komma av bandet då benen bara darrade. Sen var det bara ligga och slappna av en stund efteråt innan jag vågade mej på duschen. Tur jag har en duschpall . Annars hade jag nog inte klarat den biten.

 

Då jag ändå satt där på duschpallen så kom jag mej för att test lite benspark. Ska ju göra såna för knäet och har inte hittat rätt läge göra det innan. Pallen som jag har är en hörnpall med tre ben så då kunde jag sparka både framåt och bakåt sittandes på den och samtidigt hålla mej kvar då jag sitter i hörnet. Så det blir nog där jag får träna mitt knä . I duschen.

Vi har ju en riktig träningsbänk med bensparksgrej på men den är på övervåningen och dit kommer jag inte så lätt då jag inte klarar trappan med mitt onda knä.

Jag ska ändå inte ha nån tyngd så här i början utan skulle bara sparka med benet som det är så duschen får det bli. Kan ju göra nån repetition efter varje gång jag duschat så är det ju gjort.

Förena nytta med nöje eller nått.

 

 

Har nu även fått lite ont i höger arm, underarmen. Tror på överansträngning då jag går med kryckorna och då stödjer mer på höger än vänster arm. Och sen är man ju högerhänt så den armen används i allt. Vi hade klippdag också i helgen och då blir det mycket vrida och vicka på handleden och underarmen. Så jag tror det är det som det beror på.

Sen så blir den också ansträngd av datoranvändningen men det gör jag ju dagligen så det är nog inte det som satt igång smärtan där men den bidrager säkert till att det blev så. Så nu ska jag försöka vila den också....hur det nu ska gå.

Just nu kan jag knappt lyfta kaffekoppen med en arm utan måste använda båda.

Tror också att jag fått ont pga av att jag sitter med en solfjäder eller en solfjädersformig sak varje kväll då jag får mina värmeattacker. Dom kommer oftast på kvällen och attackvis. Mitt i allt blir man helsvettig och håller på koka för att sen bli kall och så håller det på. Fy bubblan för klimakteriet....hur länge ska det hålla på. Börjar ledsna nu....har ju hållit på i flera år.

 

 

Nå inget göra åt bara lida ut. Nån gång tar det väl ändå slut på eländet....klimakteriet åtminstone.

Resten är inget göra åt bara finna sej i och göra det bästa av situationen.

 

Nu har solen tittat fram och det lockar gå ut....tyvärr så lyser fortfarande traktorn med sin frånvaro och då har det ändå slutat snöa för nån timme sen nu.

Får nog skriva och klaga på kommunen ….IGEN!

Inte för att det hjälper men då har jag åtminstone fått gnälla .

 

 

 

Ledbruten :(

Idag dagen efter i flera bemärkelser. Efter att fått ben och knä draget och vickat och vridit så har jag ont i hela vänster sida. Fel sida för mej. Jag har alltid ont i högra sidan så det är jobbigt att ha ont på vänster också. Det går knappt sitta alls idag.

Det nyper i vänster skinka och drar i lår och vad. Blev förvarnad att jag nog skulle känna av det av sjukgymnasten igår så jag var beredd. Men roligt är det inte. Att inte ha nån sida som är någorlunda.

 

Fast jag bet ihop och tog mej ut i alla fall. Maken undrade om jag verkligen skulle det men jag sa som vanligt att det ska jag.

Och då vet han att det inte är nån ide diskutera.

Så vi gick. Men det blev små steg idag. Mindre än vanligt så det tog förstås betydligt längre tid.

Runt kom vi trots smärtan och det var ju tanken så jag är nöjd.
Men nu får det nog bli vila resten av dagen vare sej jag vill eller inte. Krampen i rumpan och ner i låret stoppar all aktivitet . Måste få den släppa innan jag kan påbörja min träning av knäet.

 

Självklart visste jag att det skulle kännas. Då mina muskler i bl.a rumpan ligger i träda sen flera år så blir dom väldigt upprörda då det ska aktiveras. Fick förklaring av sjukgymnasten igår att det ofta blir så då man lever med kronisk ländryggs-smärta. Att musklerna lägger ner för att skydda. Vilket då gör det svårt att aktivera dom igen. Smärta hindrar muskeluppbyggnaden.

Hon sa att jag har bra styrka i vänster lår och vad men att det inte finns mycket styrka i rumpan.

Sladdrig som man är där. Bara löshull och ingen fast rumpa där minsann.

Sen har jag ingen vidare styrka alls i höger ben men det är en annan sak.

Nu är det vänster ben och knä som ska stärkas och om det går utan att det tar ont ska jag försöka lite med höger också....men bara om det inte tar ont i ryggen....vilket det gör, har provat.

Får väl försöka lite med Susan Lanefelts ”KNIP” så rumpan aktiveras. Minns hur det var så poppis på 80-talet.

 

 

Så kroppen och knoppen säger nu ifrån och det är bara lyda. Smärtan är ilsk och nyper och drar.

Protesterar vilt mot att behöva aktiveras så där.

Avslappning med Mindfullness och skön musik så kanske jag kravlar mej upp ur dimman igen.

 

Är i alla fall glad att jag kunde ta min runda och att jag hann innan snöfallet blev för kraftigt. Jag hann innan det blev knöligt och eländigt igen nu när det för en gång skull var ordentligt plogat.

Hoppas bara dom gör om det nu efter snöfallet så det inte blir förstört före igen.

Hoppas kan jag man ju.  

 

Knäortos .... nytt till samlingen

Idag var det dags för besöket hos sjukgymnasten för mitt onda knä.

Blev ordentligt undersökt då hon hade en elev med sej som också skulle undersöka.

Vickade hit och dit och bröt och bände.

Till slut ….efter nästan en timmes undersökning ….så kom dom fram till att det inte var Artros, det var inte korsbandet , inte nått muskulärt utan antingen ledbandet eller menisken på insidan av knäet som bråkar. Troligen av överansträngning då jag belastar det benet mer än det andra. Så min misstanke var rätt. Det berodde på ryggen trots allt.

Var svårt få fram om det var ledbandet eller menisken då dom på insidan av knäet ligger så nära varann att det är antingen det ena eller det andra eller rent av båda två.

Vad göra då.???

Ett stödförband på knäet under promenad och sen lite muskelstärkande övningar....vilket hon vet är svårt för mej då ryggen vägrar samarbeta men försöka ska jag ändå.

Lite benspark, lite ett ben stående och tåhävning ( sistnämnda kunde jag inte alls då höger ben vägrar men jag ska testa om det går.) Sen stretcha vad och lår .

 

Så nu har jag ytterligare ett hjälpmedel till min samling.

 

 

 

Hoppas nu det hjälper.

Hon undrade om jag ville ha röntgen men jag tyckte inte det behövdes just nu. Jag ska testa nu och använda knäskyddet ett tag och se om smärtan i knäet minskar.

Om det gör det är det bra för då vet jag att det var överansträngning som var problemet.

Problemet kommer inte försvinna helt men åtminstone kanske smärtan i knäet minskar och det är gott nog.

Får vara glad att det inte var artros i alla fall.

För den smärtan är inte lika lätt lindra.

 

Efter besöket på vårdcentralen... eller ska man säga hälsocentral nu?....så tog jag mej en promenad hem. Det blev ingen runda på morgonen då det var så kallt och så tänkte jag att det var bättre om jag orkade gå hem från vårdcentralen istället så jag slapp ta bussen båda vägarna. Förena nytta med nöje .

Var härligt väder så här på eftermiddagen. Klart och soligt med bara lite vind ca – 10 grader.

Tog ungefär 45 minuter gå från Gammelstad och hem , är väl ungefär 4 km lite drygt.

Hade på det nya knäskyddet och det kändes bra. Fick en helt annan vinkel på knäet med den. Ingen översträckning. Så nu är det invigt.

 

Tessan var helt vild då jag kom hem eftersom hon varit ensam i drygt två timmar. Slängde sej på golvet och bara skrek av glädje. Vilket härligt bemötande av en glad vovve som inte gillar vara ensam.

 

 

Igår då tog vi en klippdag. Tessan var så långhårig och lurvig och jag hade redan rakat nosen dagen innan så det var dags för resten. Gick rätt fort denna gång. Vi var klar på ca 30-35 minuter och då hade vi rakat hela hunden förrutom öronen som fick vara denna gång.

Hon blev så fin och huvudet passade mer till kroppen nu då både den och nosen var rakad.

Vi renrakade inte henne men tog ner till ca 1 cm päls. Lämnade även denna gång lite lurv längst ner på benen så dom inte skulle se så pinniga ut. Lite 80-tals discobyxor som Veronica kallar det.

 

Blev även en renrakning av gubben i huset. Han har rätt bra med hår men då han inte ids hålla på med det mer än tvätta det så brukar vi köra snagg på honom. Veronica kliptte och jag tog och fixade till kanterna snyggt. Är bra att han är kortsnaggad då han har psoriasis i hårbotten och behöver komma åt att smörja in fläckarna .

Så nu är han snygg i håret också. Både han och vovven.

 

    

 

Veckan i övrigt har inget på agendan.

Maken jobbar eftermiddag så då får jag sällskap på morgonrundan.

Roligare gå då man har sällskap. Speciellt om man har ont.

Att ha nån prata med under tiden man går gör att man inte tänker så mycket på smärtan.

Kände det då jag gick hem från VC att det var svårt koppla bort det värkande benen då jag inte hade nått att distrahera mej med. Då jag annars går själv brukar jag ha musik att lyssna på och det funkar också. Men nu hade jag inte med MP3- spelaren.

 

 

 

Kanske blir det nån sväng in till stan....beror på vädret. Bara strosa runt och titta i affärer lite.

 

Har rätt ont nu efter alla knäböjningar och sånt som jag utsattes för . Sen är ryggen mindre glad av alla klippövningar.

Men det är sånt jag gillar göra och det ska jag göra har dom ju sagt....Gör det du tycker om.....

Har även väldigt ont i höger arm och axel då det blivit lite för mycket kryckgång. Ids inte alltid släpa med rullen utan nöjer med kryckorna och då får jag ont i axeln för det.

Får skärpa mej där och inse att rullen måste med mer.

 

 

 

 

 

 

PS /problem

Har haft lite problem med bloggen då jag inte själv kan se hur den ser ut som färdig. Nått med bredbandet som strular. Kan därför inte se själv hur den ser ut innan jag publicerar. Får bara hoppas den inte ser allt för knasig ut.

Snöstormen rasar!!

Vintern tillbaka efter vårvädret i början av veckan. Nu yr snön och det blåser polarvindar. Brr så kallt det kändes.

Vi tog ändå en runda tidigt i morse och hann hem innan snön började falla....eller falla är väl fel ord just nu då det yr snö .

Det bet rejält i kinderna och det gjorde det även igår trots att tempen var runt -9.

Kändes som minst – 20 i vindbyarna kanske mer.

Så det fina vårvädret med solsken och takdropp det är ett minne blott. Vintern blir kvar ett bra tag till.

 

Då vi kom hem så fick vi finbesök. Molly och Viggo kom och hälsade på och deras far också förstås. Precis vad jag behövde idag. Som lite uppmuntran efter en jobbig vecka med envis förkylning och sen begravning.

Lite livat i huset med barn som busar och leker. Viggo hade ritat fina teckningar till mej och till och med skrivit sitt namn i stora fina bokstäver. Han är så duktig.

Stora killen. ♥

Han fick faktiskt igång sin farfar i en riktig busstund. Vi lät blåsa upp min träningsboll.....en sån där stor boll som man kan sitta på och träna balans bl.a. ….och den humpade dom och busade med en lång stund. Tror farfar blev mer trött än Viggo.

Molly hon har det verkligen blivit fart i med. Hon ville också busa med bollen. Fick nöja sej med min fotpuff istället. Och en riktig klätterfia har hon blivit. Klättrar på allt. Lilla söta bus-Mollly♥

Tänk också vad ett reflexband kan roa. Ett sånt som man sätter runt armen. Går ju fälla ut så det blir ett rakt styvt band och sen slår man det mot nått och det rullar ihop.....det gillar Molly leka med.

Sen blev det förstås både godis och glass till mina små godingar. Vad annars då man kommer till farmor.

 

 

 
 

Efter dom åkt for vi en sväng till min syster. Han hade en del papper vi skulle titta på och sen ville hon ge bort en hel del musik som Jan haft. Hon hade inte samma musiksmak som han så hon ville inte ha dom liggande och skräpa. Så vi hittade faktiskt en hel kasse med Cd-skivor.

Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Creedence ...Elvis mm.

 

 

 

Vi tog en fika där också och surrade en stund. Hon verkar må riktig bra trots allt.

Livet går ju vidare vare sej man vill eller inte. Och som Jans syster sagt var det ju ändå det bästa med tanke så svag och sjuk han egentligen blivit. Och att han fick gå bort innan han blev lika eländig som hans kusin som nu är enda levande kvar i släkten med samma sjukdom. Hon är så dålig att hon inte alls klarar sej själv och sitter sen flera år i rullstol och ser nästan inget. Han var åtminstone så pass att han kunde bo kvar hemma tillsammans med syster ända till slutet.

Han har det bättre nu och lider inte mer.

 

 

 

Nu blir det bad för vovven . Och sen kanske lite frisering av henne. Få se om jag pallar. Min rygg är långt ifrån okej så jag får se. Det kanske får vänta till i morgon men det brukar vara bäst då hon är nybadad.

 

Men ryggen får avgöra. Vill inte vara helt förstörd till måndag då jag ska till sjukgymnasten.

För det är ju knäet som ska kollas inte ryggen....inte denna gång i alla fall. Nog för att jag tror det hänger ihop. Knäet har blivit dåligt pga ryggen och ryggen har blivit sämre pga av knäet.

Pest eller kolera som man säger.

 

 

Vardagen tillbaka.

Så är det dagen efter allt jobbigt. Vardagen tränger sej på igen.

Natten blev orolig då tankarna snurrade runt . Var en tuff dag igår rent känslomässigt. Tog på krafterna. Vad ska då inte syster känna?. Tur hon är den hon är och att hon har en bästa vän som hela tiden finns med henne. Som stöttar och hjälper.

Skönt att veta och hon har ju funnits där även innan. En sån vän är guld värd i detta läge.

 

Men det är ändå lite så att man bekymrar sej hur det ska gå. Innan allt blir klart med alla papper och sånt. Det var sånt som snurrade runt i mitt huvud i natt.

 

Och dessutom hade jag en fruktansvärd bensmärta som gick som blixtar ner i benet.

Det var så halkigt igår att det var tufft ta sej fram och då jag har nog dålig balans så spänner man sej. Det regnade ganska ordentligt igår på dan så det blev glashalt. Och fast det var grusat så gled kryckorna bara. Henrik fick vara min krycka .

Då jag tagit bort broddarna på kryckorna eftersom dom fastnar i allt så hade jag inget fäste alls.

Så efter minnesstunden igår så gick vi till HJÄLPIA-butiken som låg i närheten och köpte nya gummiproppar med inbyggd brodd som man lätt kan fälla ut. Blev jättebra fäste med dom.

Men det var inte så billigt.....85 kr / st . Men vad göra...måste ha det.

 

I morse upptäckte jag att glaset på mina glasögon hade lossnat....IGEN: Vet inte för vilken gång i ordningen. Har nyss bytt det andra glaset då jag hade fått en repa på det. Nu var det nästa glas som var löst. Så dt blev åka en sväng in till stan och få den fastskruvad. Nu satte hon låslack på skruvarn så hoppas det sitter nu. Tror jag varit in 4-5 ggr för samma sak under ett år nu. Och glasögonen blir ett år nu den 15 mars. Inte vad man önskar av ett par så dyra glasögon ( 11000kr kostade dom)

 

Nu sitter det fast men hur länge kan man undra.

 

Då jag ändå var i stan gick jag in på blomsteraffären som ligger intill och köpte en ytterkruka till . Har investerat i tre st innan men behöver en fjärde.

Det var lite avskavt ovantill, inte mycket men just därför prutade hon 20 kr på den. Kommer inte synas så det var bra pris.

 

 

Resten av dagen nu blir vila för hela slanten. Kroppen är slut och knoppen likaså.

Har ju gjort min morgonrunda i morse redan kl 9 så då kan jag med gott samvete slappna av.

Så man hämtar sej lite efter anspänningen som varit.

Det tar på en både fysiskt och psykiskt.

 

 

 

 

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0