Så blev det rötmånad då .... Fy så hemskt :)

Vilket väder nu …. fy så jobbig fukt och elände. Visserligen en vecka senare än normalt men likväl jobbigt. Jag avskyr gå omkring och känna mej svettig och sån hela dagen.

 

 
 

Vaknade på morgonen , efter en relativt bra natt då jag väl somnade vid 3- tiden.....av att jag var helt sjöblöt i nacken. Visst har jag kärringsvettningar men inte så här mycket. Sen då jag steg upp kände man att golven kändes rent ut sagt fuktiga dom med. Tittade på barometern och kunde konstatera att nu är rötmånaden här. Drygt 85 % luftfuktighet och mulet och lite duggregn. Allt som rötmånaden har.

Man behöver knappt röra sej utan att man känner sej svettig och klibbig. Inte kul alls.

 

Eftersom det kom lite dugg på morgonen så skippade jag rundan eftersom vi ändå skulle få finbesök idag. Viggo ringde mej igår och talade om att ” jag ska komma till dej i morgon farmor, kan jag få plättar till lunch då? ” Och självklar gör farmor lättar. Fattas bara annat då han ber så snällt.

Farmors favoritkille. ♥♥

 

Dom kom just efter jag duschat och det är alltid lika trevligt ha dom här. Liv i luckan och mycket rusch och skratt. Blev då förstås steka plättar till lunch som beställt och dom åt med god aptit . Självklart då farmors plättar är bäst :)

 

 
 

Viggo blev sen uppe hos Verran och fick sitt spelbehov stillat. Dom gillar båda det så då kunde man lugnt ägna sej åt det andra charmtrollet Molly♥♥ . Hon har blivit så energisk att gamla farmor har svårt hänga med i svängarna. Men jag försöker i alla fall.

Hon hinner överallt och älskar att klättra och hon gillar vara ute.

Så efter hon ätit sin mat så tog jag och Henrik med henne till lekparken vid skolan. Då vi går dit ska hon alltid sitta och åka på min rullator. Hon tycker det är skoj. Så det fick hon glra . Sen fick Henrik vara med henne och gunga och i klätterställningen då jag inte kan det. Skulle inte hinna med och orkar inte lyfta henne heller. Hon hade nästan inte tid gå därifrån trots att hon nästan somnade då hon gungade.

 

Efter ett tag fick vi henne hem ändå och trodde då att hon var nöjd och skulle stanna inne men icke. Så jag satte mej då på bron och hon sprang upp och ner för rampen och upp och ner för brotrappan. Inte still en sekund där inte. Gamla farmor blev helt slut bara titta på :)

Tänk om man hade sån energi.

 

Då dom sen skulle åka hem hade förstås farmor lite godis trots att det inte var lördag. Men dom brukar få godis då dom hälsar på och det är ju inte varje dag så.

 

Då dom åkt iväg så hade det klarnat upp och eftersom man ändå var svettig så gick vi då rundan som uteblev i morse. Har ändå så ont att det är bättre röra sej än försöka ligga ner.

Efter rundan så bestämde vi oss för ett bastubad. Tänkte att då slutar man svettas för ett tag.

Och det funkade. Visserligen kan jag inte sitta i bastu för länge då skallen inte är med på det men jag han bli riktig svettig och efter duschen var man faktiskt torr på huden igen. Härligt. Det varar förhoppningsvis över natten ….hoppas jag.

 

Sen blev det lite avslappning och stretching för att få ut dom muskler som är i kramp då det blivit lite vila under dagen.

Men då jag vet varför jag har det så idag så var det värt varje sekund. Vara med barnbarnen är det bästa som finns och då finns inte tid känna efter heller. Då går allt av bara farten och sen kommer smärtan som ett brev på posten med det är en annan femma.

Man får offra sej ibland. Och det gör jag så gärna då jag får rå om mina favoritbarn.

Den tiden är allt för värdefull för att slösas bort på känna efter. Det gör jag så bra då dom åkt hem istället. Men då har jag åtminstone haft skoj.

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0