Sprätt och spratt !!

Igår kväll då jag skulle gå och sova fick mitt ben ett eget liv. Hur jag än la mej sprättade benet till. Det tog rätt ont så det var lite obehagligt. Försökte palla upp mej med extra kuddar under benet och till slut hittade jag ett läge då det inte sprättade.

Förmodar att det har med TENS att göra. Att jag haft nått ovanligt som påverkat nerv och muskler.

Har inte haft sånt riktigt tidigare.

 

Så nått har alltså hänt och jag hoppas det är positivt. Visserligen är inte ”sprättet” positivt men att det händer nått är det. För jag vill ju ha effekt.

Satt igår framför TV-n med TENS i ryggslutet och det störde ut den värsta smärtan ungefär som då jag sitter på tennisbollen fast mindre smärtsamt. För TENS tar inte ont. Det pirrar i huden och retar liksom men det tar INTE ont. Jag brukar få öka styrkan efter en stund för då känner jag mindre. Och så håller man på med så hög styrka att det inte känns obehagligt.

 

Att det sen blev lite strul då jag skulle sova hoppas jag är nått övergående. För att hitta ett avslappnat viloläge är A och O för att jag överhuvudtaget ska kunna sova.

Men då jag till slut lyckades så sov jag . Jag sov och sov och vaknade faktiskt inte förrän det var morgon. Så i natt sov jag ….hör upp nu....i drygt 5 timmar i ett sträck. Oj vad det kändes bra. Om det då beror på TENS är nog för tidigt uttala sej om. Men skönt var det att sova. Jag hade inte ens hört då gubben var ut med vovven på morgonkvisten.

 

Nu kan det ju också vara en tillfällighet att jag fick en natts sömn men hoppet står till att det är ett steg åt rätt håll. Jag försöker tro på det och om man tror riktigt mycket kan man få den placeboeffekt men vill.

Hoppas det i alla fall.

 

För får jag ordning på sömnen kanske jag även får ordning på smärtan och kommer till ”normalontläget”.

Smärtfri blir jag ju aldrig med jag klarar av smärtan bättre om jag mår bra.

 

 
 

Ska nu även försöka få till min Mindfullness som legat i träda sista månaderna. Detta för att jag inte lyckats slappna av då jag försökt. Och då har jag gett upp. Vilket är dumt då jag vet att just Mindfullness är effektivt sätt komma i fas och få den avslappning jag så väl behöver.

 

Idag testade jag även sätta TENS på min onda axel/skuldra. Ska försöka få bort lite spänningar där också från min ”kryckarm”.

Sjukgymnasten visade mej hur jag skulle sätta den just där för att det skulle bli optimalt.

Ska även testa sätta den på låret på högra benet efter där nerven går för att om möjligt påverka bensmärtan ännu mer. Det var också ett tips hon gav mej.

Mest ont har jag ju i ländryggen och sen utstrålning ner i högra benet ner till foten/ tårna.

 

När jag nu tänker efter så har jag inte haft sendrag i foten på två dagar. Kanske det beror på att TENS faktiskt funkar. Kanske för tidigt uttala sej men jag vill att det är så. Behöver ha nått jag kan hoppas på så jag vänder till nått positivt för en gångs skull.

 

Vi gick ju en låång promenad igår då vi gick fram och tillbaka till Gammelstad och den sträckan är 8 km totalt. Normalt går jag 5 km per dag så lite längre blev det.

Det kändes idag då morgonrundan skulle avklaras. Benen var sega och vi fick stanna till några ggr för att jag inte skulle få som i lördags då det blev tvärnit. Och då gick det vägen. Jag kom runt utan missöden även om det tog betydligt längre tid än annars. Men vem har bråttom.

 

Nu får jag se om det blir ”sprätt” i benet även i kväll eller om det gett med sej. Känner inte av det nu då jag bara halvligger så. Får palla upp mej ordentligt då jag lägger mej och hoppas på en till god natts sömn. Det vore inte dumt det. Två nätter i rad vore helt klart ett stort steg i rätt riktning.

Positiva tankar som terapeuten sa ska leda mej på rätt köl igen.

Hoppet / det sista som lämnar en !!!!

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0