Ganska bra natt

I natt sov jag inte lika bra vilket var väntat då jag inte har sån tur att det funkar på en gång.

Somnade först runt halv 2 trots att jag la mej redan halv 12. Sov sen bara till halv 7 idag.

Men var ändå hyfsat pigg. Faktiskt mer pigg idag trots mindre sovtid.

Lättare komma sej upp . Verkar lite som för mycket sömn gör mej ännu tröttare än jag redan är. Är väl lite så då man sovit dåligt så länge.

Att jag vaknade redan vid halv 7 idag var för att jag hade sån smärta i ryggen och benet att kroppen skrek efter smärtlindring.

Så efter jag fått i mej min näve med piller och det gått en halvtimme så kände jag smärta i ben och rygg avta. Inte försvinna helt tyvärr men ta ner toppen.

 

 

Vilade sen en stund innan jag tog med vovven ut på rundan. Var nästan lika kallt i dag då det var lite vind som bet i kinderna. Det var - 12 grader så visst kändes det .

Men som vanligt då jag väl är på gång så mår jag som bäst.

Men benen var lite tyngre idag än igår och ryggen smärtade mer. Så det blev en långsam runda men jag gick hela min långa . Är så stolt då jag kommer runt den utan att det skär ihop.

Tog väl ungefär lika länge idag och sista km var tuff. Då tog det rejält ont i rygg och ben så det var en kamp ta sej fram. Men man är ju envis och det behövs ibland och fram jag kom även om det var precis.

 

 
 

Kanske kunde jag gått en lite kortare idag då jag hade mer ont men så blev det inte. Vem har påstått att jag tänker logiskt. Men jag har ju sagt att man blir dum av både långvarig smärta och av sömnbrist så jag får väl skylla på det.

 

Då gubben vaknade så for vi iväg en tur till Storheden för lite inköp. Bl.a behövde vi fylla på vinförrådet. Tog med rullatorn då också eftersom jag kände att jag inte orkade hålla mej upprätt med enbart kryckorna . Och egentligen ska jag ju gå så lite som möjligt med dom då armbåge/ axel annars börjar bråka.

Blev lite glögg också.

 

Efter den turen hade jag ännu mer ben och ryggsmärta. Var bara slänga sej i sängen och ta lite TENS ett tag. Då först kunde jag få det försvinna från benet en stund. Nu har jag också nya elektrodplattor som sitter ordentligt och då funkar det än bättre.

Synd bara att smärtan kryper tillbaka i benet så fort jag tar bort den.

 

Har också gjort i ordning 48 små paket idag till adventskalendrarna som Viggo och Molly ska få. Vi har gjort nya kalendrar i år i form av en gran och gjort dom varsin. Jag hittade på designen , Henrik sågade till den och dottern fick vara konstnär och måla nått fint på dom. Blev väldigt snyggt.

Nu återstår bara få fast alla presenter . Går nog rätt bra då vi har spikat fast små klämmor som man nyper fast presenterna i.

 

 

 

Sen blir det fredagsmys som man säger med tacomiddag ett ett glas rött till så man får till lite avslappning. Det är vad jag behöver nu . För jag känner mej spänd som en fiolsträng .

 

Har kanske spänt mej lite för mycket under promenaderna då det är lite förrädiskt då gruset inte ligger fast eftersom det blev så kallt. Skulle behöva lite blötsnö på den hala isen som ligger efter vägarna för att få bättre fäste. Jag tycker inte jag spänner mej men gör det förmodligen.

Fast kommer det snö så blir jag väl butter för det med. För ploga det gör dom allt för sällan.

Men man kan ju önska att det blir som jag vill med en gångväg som har lite lagom snö som täcker isen som bildats och som är plogad så rullen rullar lätt.

 

Sen i kväll ska jag också försöka gå i säng tidigt och inte sitta uppe även om det tar ont. Maken får stå ut med att jag ligger och bökar några timmar för att komma till ro.

Han är ledig i helgen så då stör jag inte.

Och så hoppas jag på en natt med minst 4 timmars sömn i ett sträck.

Önska kan man alltid eller hur.

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0