Solsken igen .... och mässbesök!!

Äntligen sol igen....hur skönt är inte det.

Går så mycket lättare komma iväg på sina dagliga runda om solen visar sej. Humöret blir också bättre och smärtan likaså. Inte så att den försvinner ….nej så tur har jag inte.....men den blir mindre påtaglig och jag står ut bättre.

Var inte så varmt men ändå skönt. Vinden är kall fortfarande så än åker långkalsongerna på då jag inte får bli kall för då stelnar jag ihop.

Gick hur lätt som helst idag. Rullade på i bra tempo och benen pinnade på i rätt bra takt. Snabbt för en sån som jag vill säga.

Tog väl bra precis 60 minuter och det är hyfsat för en halvinvalid. Ja kanske fel ord men så känner jag mej mellan varven.

 

 

Och idag hade jag ändå rätt ont sen jag igår fick den lysande idéen att jag skulle sy ihop två dubbelsängsöverkast för att få ett dubbelt så tjockt och mindre halkigt överkast.

Handsydde ca 10 m söm. Ingen bra ide upptäckte jag i morse då armen är helt färdig. Och jag som redan har nog ont i den sen tidigare av all kryckgång.

Hade kanske kunnat sy på maskin men då hade jag varit tvungen nåla för tygen på undersidan var blankt och gled hela tiden. Så det var lättast sy för hand och justera eftersom och det tog väl 2,5 -3 timmar innan jag var klar.....med lite paus mellan varven.

Hade inte tänkt göra allt klart på en dag men tänkte att har jag lika börjat är det lika bra göra pinan kort och sy klart.

Satt väl inte helt bra heller då jag har svårt sitta ordentligt så arbetsställningen var under all kritik. Men det blev klart och nu är armen sur för det.

Ryggen med förstås men det sköt jag undan då solen sken . Då kan man inte känna efter.

Därför var morgonrundan ett lyckat kapitel trots allt.

 

 

 

Sen då Veronica kom hem for vi iväg till Vårmässan som öppnat idag. Jag har spelat Memory på en hemsida och där vunnit en entre-biljett som jag ville utnyttja.

Var väl intressant och det fanns gott om saker och titta på. Mycket mat och godis plus lite hudvård, smycken, barnkläder, smycken mm.

Fyndade inget särskilt men en påse färsk finsk lakrits blev det. Veronica köpte ett schampo och balsam för känslig hy.

Men även om det inte blev nått speciellt så var det skoj gå runt och kika. Men till slut så sa ben och rygg stopp och vi for hem.

 

Då hade jag börjat få så ont att jag helst ville slänga mej ner på rygg där jag stod. Får sån smärt-topp att det knappt går att ta sej fram då jag varit för tuff.

Vi skulle även handla lite innan vi åkte hem och det var inte kul. Smärtan blev olidlig, mycket för att tiden för nästa tablett hade passerat.

Då blir det nästan paniksmärta och jag får svårt sitta still och slappna av. Tur nog hade vi bara kort bit hem så det blev snabbt hem och i med piller och sängläge.

 

Avslappning det funkar inte direkt men efter att tabletten kickat in så går det lite bättre. Min medicin är sån som ger en snabb effekt och tar ner toppen av smärtan men varar bara i full effekt i ca 5 timmar för att sen dala ut och då behöver jag en ny som snabbt tar ner toppen igen. Finns en annan medicin som heter lika men som har ett jämnare flöde....inga toppar och inga dalar men den tycker jag inte funkar lika bra. Jag vill ha den som snabbt tar ner toppen och även om den sen dalar så funkar det bättre för mej. Men missar jag då tidpunkten då dalen infunnit sej blir smärtan rent ut sagt olidlig.

Så det gäller hålla tiden för att inte smärtan ska däcka en totalt.

Måste komma ihåg ta med den då jag åker iväg på äventyr men glömmer ibland.

Minnet är inte vad det borde.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0