Gick vägen ändå :)

Trots att jag överpresterat ….över min egentliga förmåga fick jag i natt sova....hör och häpna nästan 7 timmar. Rekord helt klart. Tog visserligen en stark tablett innan jag la mej för att kunna slappna av och det funkade. Så trots en elak bensmärta och kramp i vaden och under foten så somnade jag och sov som en klubbad säl ända till morgonen. Kan ju vara av ren utmattning också. Man håller inte i längden med tre timmars sömn.

 

Så det var skönt att vakna på morgonen och faktiskt känna sej lite utvilad. Inte helt men betydligt bättre än igår. Man får nöja sej med det lilla ibland.

 

Så promenaden kändes skön och benen rätt pigga om än lite stela. Stela pga många km i benen . Mer än vanligt. Har ju blivit två dar på raken med två ggr 5 km runda.

Känner mej rätt duktig som klarat det. Det är inte smärtfritt precis men jag har gjort det och är nöjd med min prestation. Jag ska banne mej inte låta smärtan vinna denna gång.

 

 

Är väl värst efteråt då bensmärtan sätter in. Får då sitta med en tennisboll tryckt i ryggslutet för att på så vis störa ut smärtan. Annars får jag sitta stretcha och dra så det inte blir kramp i ben , vad och fot. Det är som det drar ihop sej och snörper åt över nerven och klämmer till ännu mer. Vilket gör smärtan än mer olidlig.

Men det kan jag inte bry mej om då jag verkligen vill komma igång med mina dubbla rundor....som förr.

Men att det skulle vara så här smärtsamt komma igång trodde jag inte. Minns inte att det var så förra sommaren då jag ändå lyckades komma ut på dubbla rundor ibland.

Men minnet är väl kort som vanligt och det var säkert lika tungt då så nu. Men det känns som det blir tyngre för varje år och att det blir mer smärtsamt för varje gång.

Tur man är en tjurskalle som inte ger sej i första taget.

Minns vad sjukgymnasten sa då jag gick på sjukgymnastik …. att jag var lite för tjurig för mitt eget bästa....men vem har sagt att jag lyssnar på det?

Jag gör det jag vill göra och får ta konsekvensen. Ibland ger jag mej då smärtan blir övermäktig. Men för det mesta gör jag det i alla fall och ”gnäller och frustar” för mej själv efteråt.

Men vad säger man....är huvudet dumt får kroppen lida.....

 

 

Men som sagt jag är på G och det får bära eller brista. Jag SKA ha en runda morgon och kväll. I alla fall då det är sommar och ljumma fina kvällar. Kan ju inte tillbringa hela sommaren inne liggande på sängen. Det gör jag nog ändå. För sitta ute i solen är inget jag pallar med nån längre stund.

Har inget bra att sitta i som passar min onda rygg. Behöver ha nått att halvligga i .

 

Sen är det så trist bara sitta still och inte göra nått. Och då alla blomrabatter är borta sen flera år så har jag inget pyssla med heller. Inte för att jag kunde det mer ändå eftersom det var för påfrestande för ryggen. Det var därför dom åkte bort för dottern sa att hon tänkte då inte sköta om några rabatter. Så numera har vi bara lite krukor med sommarblommor. Det räcker mer än väl.

Fast lite saknar jag nog det ändå. Ser lite tomt ut ute på tomten. Men maken gillar det då det inte är nått i vägen då han ska klippa gräs.

Nåja man får vara nöjd ändå. Det är fint med sommarblommor och då dom är i krukor så kan jag plocka lite i dom själv.

 

Blev en tur till storheden idag med gubben för att inhandla en ny lampa till vardagsrummet som ska hänga bredvid mitt nya vitrinskåp och ge lite ljus. Hade först tänk att vi sätter ljuslister inne i skåpet men ändrade mej ….till makens lättnad....och bestämde mej för att hänga en ny lampa bredvid istället. Har en redan där men den lyser upp för lite.
Hittade en fin lampkrona på Clas Ohlson som nog blir fin där.

 

Sen har vi även skaffat färg till bordet i vardagsrummet som ska bli vitt. Även mina blompiedestaler som är i furu ska bli vita. Så lite jobb har maken fått. Helt frivilligt.

Han tyckte också att det blir finare med vitt nu då vi har flera andra möbler i rummet som går i svartbrunt. Och då man målar om det blir det ju nästan som nytt igen.

 

 

Då Henrik är ledig idag och i morgon blir det en grillkväll idag. Han ska jobba helg så vi passar på ha helg idag istället.

Vädret är ju fint så det passar bra fast det är inte lika varmt som förra veckan.

Men solen skiner och det får man väl nöja sej med.

Man kan inte få allt .

 

Blir nog utmana sej ikväll också med lång kvällsrunda. Har ju sovit i natt så om det inte blir så mycket sömn nu kan jag nog klara det med. Jag har som sagt bestämt att jag kör så länge det inte brakar ihop. Och än så länge … peppar peppar ….håller jag. Nån gång ska väl också jag ha lite flyt.

 

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0