Äntligen ser jag igen !!

Äntligen ser man igen. Efter att sen lördag kväll varit halvblind då mina glasögon gick sönder så ser jag äntligen läsa och skriva igen. Dom gamla ser jag bara på håll med så jag har inte ens kunnat läsa tidningen på två dar.

Frustrerande då det är samma sak som gått sönder för tredje gången.

Det är hela nässtödet som gått av. Och det ska vara gjort i titan och borde enligt synsam inte kunna gå av. Likväl har det hänt tre ggr nu på 14 månader som glasögonen är gamla. Aldrig förr har det hänt. Och då har jag haft likadana glasögon sista 20 åren. Såna som inte har några bågar utan skacklar och nässtöd sitter direkt fast i glaset.

Nu får jag hoppas det var sista gången tills dess det är dags skaffa nya. Tre ggr är tre för mycket då det inte är några billiga glasögon direkt. 11 000 kr har jag betalt och då förväntar man sej väl lite bättre kvalitet.

Dom gjorde det i alla fall utan kostnad då jag sa att jag vägrar betala då garantin just gått ut och det är tredje gången. Bara hoppas det håller nu. Less på inte kunna se ordentligt.

 

I söndags då det var morsdag så tog jag och dottern bussen in till stan och hon bjöd sin mamma på en god glass. Härligt och skönt ute i solen med en mjukglass. Känns som sommar det.

Vi traskade sen runt i butiker och kikade lite då vi ändå åkt in. Gick väl runt i ca två timmar och det kändes kan jag säga. Då var tanten slut i både ben och rygg.

 

Sen på kvällen då det ännu var fint ute tog jag ändå en andra runda med vovven. Inte så smart kanske då det då blev en tredje promenad om man räknar stadsrundan i två timmar med.

Det fick jag äta upp på natten då det inte gick sova alls. Låg och snurrade till klockan var över 3. Och då jag inte kunde läsa heller så var det extra jobbigt att inte kunna sova. Slocknade väl till sist så en två-tre timmar blev det kanske. Inte pigg precis då man vaknade. Kände mej som en zombie,

 

Men det var bara ta sej i kragen och ändå ge sej ut på morgonturen och väl igågn så funkar det ju. Det är alltid efteråt det blir jobbigt. Då kommer smärtan som ett brev på posten och ger en käftsmäll som heter duga.

Men det får man ta om man nu ska komma sej ut i friska luften . Bättre gå än sitta i alla fall.

Blev en kvällsrunda då också, Lite bättre än kvällen innan då det inte var en tredje runda utan BARA en andra. Två klarar jag av utan att få smärta som gör en galen. Men inte tre helt klart.

Visst var även denna natt lite tuff men inte lika illa. Alltid nått.

 

Sen i morse så tyckte jag ändå att det var lite lättare gå igen och mindre smärta .

Så efter duschen bestämde vi oss därför att åka och handla lite blommor till krukorna ute.

Lite jobbigt gå runt där då jag endast tog kryckorna. Får så ont i höger arm och armbåge då jag går med kryckor. Hänger för mycket åt höger då det är min svaga sida.

Men det hade inte funkat med rullator i blombutiken. Men nu är blommor inköpta . Återstår baar plantering. Det ska Veronica få göra då det inte är en bra arbetsställning för lilla jag. Om jag nu kan hålla mej vill säga.

 

Blir väl en sen kvällsrunda sen då det är så varmt ute att vovven inte orkar. Hon har som alltid lite jobbigt i värmen. Men hon gillar följa med mej då jag ska gå så jag får väl vänta till det blir lite svalare. Vill ju gärna ha med mej min bästa vän på rundan.

 

Blev en snabb resumé av händelser nu då jag som sagt ser att läsa igen.

Gillar skriva men har som sagt inte kunnat varken det eller läsa. Min livlina att ta ut frustrationer och smärta med. Så jag slipper ösa gnäll över familjemedlemmarna.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0