Lussemorgon och djursjukhuset.

Blev kliva upp före tuppen idag då vi skulle på lucia på Viggos dagis redan halv 8 . Och då man inte somnat förrän runt tre-tiden och sen väcktes av en vovve som höll på svälta ihjäl eftersom hon var fastande sen igår så blev det inte mer än två timmars nattsömn.

 

Gårdagens kväll och natt var väldigt smärtsam med massor av smärta och sen vädersmärta på det att slappna av var helt enkelt omöjligt. Även om jag försökte att få lite sömn så gick det inte. Hittade inget läge som var sköt nog och som inte tog så ont. Benet var surt helt enkelt.

 

Så då vovven började klättra på en var jag så trött så trött . Tyckte jag just hade somnat och det hade jag ju nästan. Hon var vrålhungrig då hon brukar äta ett kvällsmål till sin cortisontablett som hon inte fick igår. Hon skulle ju lämna blodprover idag och skulle vara fastande i 12 timmar innan.

Så hon var väldigt konfunderad över varför hon inte fick sin mat. Till sista satt hon bara upp i sängen och krafsade och petade på mej så jag skulle förstå att hon faktiskt var hungrig.

 

 
 
 
 

Så då vi ändå skulle iväg tidigt till Viggos luciafirande så steg jag upp och gick och duschade.

Var ett väldigt fint uppträdande med alla barnen så fina i luciakläder och tomte-pepparkaksgubbe-dräkter. Bästa lussefirandet är med barn i förskoleåldern. Mysigt och gulligt.

Vi blev där en 45 minuter sen var tvungen hem till vovven som ju skulle iväg till djursjukhuset.

 

På djursjukhuset fick vi träffa veterinären som följt Tessan sen hon var valp och som känner till hennes hälsa väl. Han hade inget enkelt svar på hennes snuva som var anledningen till besöket idag.

Vi bestämde då att om provsvaren tillät en sövning så skulle han göra en undersökning i sovande tillstånd med spolning och provtagning från nos och svalg för att se var problemet sitter.

Så dom stack henne i benet och tog ett rör blod och sen ringde veterinären och sa att vi kunde köra vidare med planen. Så på tisdag morgon nästa vecka är det dags för sövning och hoppas vi då kan få ett svar på varför hon är så tjocksnorig i ena näsborren.

Bara hoppas det inte är nått allvarligt. Provsvaren gav ingen vink åt vad det kunde vara.

Så då blir det ytterligare en orolig tid och sen en jobbig natt då hon än en gågn måste fasta från kvällen.

Men ett svar måste vi få för det syns att hon inte är okej.

 

 

Då det blev lite sömn i natt av alla möjliga orsaker så var jag så trött då vi kommit från djursjukhuset att jag faktiskt slumrade till en timme. Oj så skönt det var. Det behövde vi alla tre , jag vovven och gubben då vi alla sovit lite.

 

 

Sen du Henrik for iväg till jobbet så tog jag och vovven en liten kort runda. Det var fint plogat och bra fäste efter att första ha vräkt ner regn och sen blötsnö ovanpå. Men det var väldigt kyliga vindar så det bet bra i ansiktet. Och benen var förstås eländigt tröga och varje steg var en utmaning. Men både jag och Tessan var så sugen att komma ut så det var ändå skönt. Och vi gick faktiskt endast två km istället för normala rundan på fem. Helt tillräckligt idag.

Vovven hade massor med snuva just direkt vi kommer ut men sen avtar det och blir mindre och hon kan gå utan slänga med huvudet för att bli av med snoret.

Och hon får ju motionera då inget av provsvaren tydde på en bakterieinfektion .

Och hon har ju inte feber heller. Så vi kan fortsätta som vanligt till vi vet på tisdag, om vi ens får nått definitivt svar. Vill ju veta vad som pågår och slippa måla upp alla möjliga och omäjliga diagnoser.

 

Så nu resten av kvällen blir det på med först lite värmedyna sen lite TENS och sen hoppas på det bästa , både för mej och för vovven.

I natt kanske vi båda kan få lite välbehövlig sömn. För nu har åtminstone vädersmärtan släppt och lite av oron för provsvaren minskat, till på tisdag i alla fall.

 

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0