Dan efter dan!!

Dagen efter en låång julafton så är kroppen helt färdig.

Vara i farten så många timmar känns efteråt. Men en dag som denna måste man offra sej. Julen är ju endast en gång per år och då får man ta det onda för det goda.

 

 

Var en trevlig kväll och till sist var vi alla samlade som det ska vara. För pappas skull.

Maten var god och mätt blev man så de räcker och blir över. Varför ska man äta så mycket ? Magen känns överfull.

 

Jag låg på pappas soffa mellan varven för att jag inte pallade med sitta men den är lite för hård så det var väl inte det skönaste men dock bättre än enbart sitta. Sen blev det stå upp och gå runt lite också för att få bort lite stelhet och smärta men dum som jag var kopplade jag bort ena kryckan och gick endast med en krycka i handen. Ingen bra grej det. För nu har jag jätteont i axeln och nacken då man blir lite sned av detta.

Men det kändes som en bra ide just då för att kryckorna kändes i vägen.

 

Vi blev hos pappa från tretiden på em till klockan elva på kvällen. Så man var helt färdig i kroppen och knoppen. Och då jag ju innan vi åkte iväg förberett all mat så blev det ingen vila innan heller. Så i princip kan jag säga att jag var i gång i nästan 12 timmar utan få nån direkt vila.

 

Så då är det enkelt räkna ut hur natten blev. Ja just det, ingen sömn alls. Somnade först vid halv 5 i morse och då hade jag varit tvungen peta i mej en extra stark tablett för att kunna slappna av lite.

Fick sen ca tre timmars sömn , vilket inte kan sägas vara mycket men bättre än inget.

Är väl inte direkt pigg om man så säger.

 

Det är smärta i ryggen, i benet , i armen/armbågen och i nacken/skuldran. Kramp i vad och fötter och stelt som sjutton i ryggen så sitta går inte idag i alla fall. Hade behövt få en runda idag men givetvis började regna i natt så hela föret ute är förstört. F*N vad less jag blir på denna eviga halka. Går inte gå ens fast jag har rullatorn hålla i för den bara glider det med. Skulle behöva dubbdäck på den.

 

Så det blir en stilla hemmadag/kväll med åta lite restmat och ligga framför TV-n.

Behöver få mycket vila idag så det värsta smärtan backar tillbaka.

 

Men som sagt , jul är det bara en gång om året och då får man ställa upp. Blev väl lite extra just i år då det blev jag som enbart fixade maten. Tur nog hjälpte Veronica till så mycket hon kunde och även Henrik hjälpte till så gott han kunde. Men det största låg på mej och det gick ju men det får jag lida för nu.

Min kropp protesterar vilt och då jag ju hållit igång med massor under hela december är det inte undra på att det känns.

Fast det är ju ingen som tvingat mej utan det är mitt egna val.

Men jag ångrar ingenting och jag hoppas det varit uppskattat. För jag vill vara den hustru/mamma/farmor/dotter som förväntas av mej även om man är en skadskjuten kråka.

Jag vill kunna bjuda till och ge alla en jul som det ska vara.

Och det tycker jag det blev. Hoppas alla andra också tyckte det.

 

 

 

Vi hade egentligen tänkt gå på bio nån av juldagarna nu men idag hade jag inte pallat det så nu har vi bestämt oss för att gå på lördag istället. Vi ska se ”hundraåringen”.

Boken har jag läst och den var riktigt bra så hoppas filmen är lika bra. Det är ju bra skådespelare med som tex Robert Gustavsson som jag gillar.

Till på lördag hopps jag kroppen hämtat sej. Om den inte gjort det går vi ändå. För jag vill verkligen det och vi har en tradition att gå på bio just i juletid.

 

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0