Dum av smärta ..... det är fakta det.

Efter haft två riktigt bra nätter med lååång nattsömn.....hela 6 timmar, i ett sträck.......så är jag nu här igen, vaken hela natten inte en blund blev det. Benet värker, armen värker och det går inte hitta en enda skön liggställning som gör att jag kan slappna av . Så nu var det slut på det roliga och jag är tillbaka i sömnlöshetens land. Vilket i sin tur ger mej ännu mer smärta. Onda cirkeln är sluten igen och igen.

:(((

 

Annars har det varit två fina dagar med lite mindre smärta och mindre hugg i ryggslutet. Som gjort att jag haft riktigt sprutt på benen och kunnat gå i raskt och bra tempo.

 

Fredagen var dessutom regnfri , inte så solig visserligen med inget regn.

Så på morgonen blev det först en rask, i min raska takt alltså, promenad utan att det tog så ont i benet att jag var helt nöjd med den.

Var flera dar sen det kändes så okej.

Så efter duschen tog vi en tur till pappa och hälsade på där.

Blev sittande där rätt länge så till slut var jag tvungen stå upp för ryggen protesterade. Vilket då sen gjorde att armbågen började smärta mer då jag hängde på kryckorna.

Men det var inte värre än att det släppte , det värsta i alla fall, då vi kom hem och jag fick min välbehövliga vila i ryggläge.

 

Eftersom Henrik vill äta surfisk ( surströmming) så behövdes det ingen matlagning då jag och Veronica tog rester . Det var alltså ingen extra påfrestning på ryggen och då kvällen kom kändes det rätt okej trots kryckhänget under dan.

Så när det var sängdags så gick det hyfsat snabbt att somna , till och med utan starkpillret, och jag sov sen som en klubbad säl i hela 6 timmar utan att vakna en enda gång.

 

 
 

Och då det var andra natten , natten mot fredag sov jag också bra......och snarkade enligt maken.....jag sovit så länge att jag var väldigt pigg för en gång skull.

Har inte varit det på hela sommaren. Och sen var jag också hyfsat särtfri i kroppen förutom den vanliga smärtan alltså. Har ju haft ont precis i hela kroppen som jag inte brukar ha . Värk från topp till tå. Men både fredag och halva lördag så var det BARA den vanliga värken i benet och ryggen.

 

Igår då så gick vi också rundan på morgonen. Vi hann drygt halva rundan innan det började skvittra från himlen. Vi ökade då på farten lite, nästan lite för mycket för jag kände lite hugg men ville inte bli genomblöt om regnet skulle öka. Och vi hade ju ca 2,5 km kvar att gå.

Då vi hade knappt en km kvar ser jag nån som kommer springande med sprattliga ben och sa till Veronica som var den som var med att det måste vara Viggo.

Och det var det. Viggo, Molly och Richard var det som kom och mötte oss.

Dom hade kommit till oss då vi var iväg på rundan att dom bestämt ej för att möta upp oss. Molly skulle direkt åka rullator som hon brukar så eftersom det börjat regna lite mer fick vi försöka torka den lite så hon inte skulle bli så blöt i rumpan.

Viggo han sprang hela vägen hem och vi gick så fort nu mina stackars ben kunde.

Vi hann sen knappt in förrän det bara vräkte ner . Det formligen öste ner och det blåste upp så träden stod som pilbågar. Vilken himla tur vi hade som hann in.

 

Sen blev det en härlig stund med charmtrollen och Viggo och Molly höll sin gamla farmor sysselsatt. Speciellt Molly som hinner överallt.

Innan man hinner blinka så har hon gått upp för trappan då jag inte hade satt för grinden. Så farmor fick gå upp med för att hålla lite koll då Veronica var i duschen. Viggo satt också där men han kan ju gå i trappen.

Sen hon väl kom ner igen så var det till att undersöka allt som jag har. Hon hinner överallt och farmor hackar på och ser till att inget går sönder. Får ju skylla mej själv som har så mycket ömtåligt framme. Men hon är så go den lilla tjejen att hon ju måste få titta åtminstone. Hon har lite myror i brallorna och vill inte sitta still. Då hon skulle äta glass så tror jag hon satt på tre stolar. For mellan dom och bytte hela tiden. Ett riktigt energiknippe är hon.

Viggo är ju lugnet själv i jämförelse. Men dom är världens finaste och det är så roligt ha dom här , även om man är rätt slut efteråt.

 

Då dom sen for hem borde jag ha lagt mej en stund för det hade inte blivit mycket till vila denna dag. Men dum som jag var satte jag då igång lite bakning som jag faktiskt hade planerat dagen innan.

Hade helt slut hembakt då jag gav det sista jag hade till Viggo förra helgen .

Bakade två olika sockerkakor. En vaniljfylld och en med hackad vit choklad i.

Veronica frågade om jag behövde hjälp men jag ville göra det själv då det är min grej just baka.

Men det blev lite för länge stå upp och innan jag var klar med kakorna hade jag väldigt ont i ryggen. Hade då inte vilat alls sen i morse innan rundan så det var inte konstigt att ryggen började bråka.

 

Så då kvällen sen kom då blev det inte så skoj. Ryggen och benet tog mer och mer ont och det var svårt sitta still utan att det drog i ryggen. Fick sitta med tennisbollen intryckt i ländryggen för att få bensmärtan som nu var ilsken som sjutton att släppa lite.

Att det då sen var ett ruggigt väder ute gjorde inte saken bättre.

Vädersmärta i kombination med överansträngning och för lite vila är inget man vill ha .

 

Så det var självklart att natten blev förstörd. Nu är klockan halv sju snart och jag har inte sovit alls.

Går bara inte. Jag har försökt men det var bara ge upp. Skallen känns som bomull, luddig och seg . Ser nu då jag skriver att det blir massor med fel och det blir knasig text och virrigt.

 

 
 

Får hela tiden rött understruket i texten då jag bollar runt bokstäverna hur som helst. Verkar som jag inte kan stava alls idag. Är både trött och seg och har fruktansvärt ont. I armen , i benet och ryggen.

Allt känns bara skit.

 

Tur nog kunde jag få vara pigg då mina favoritbarn var här och jag kunde vara en farmor som jag vill vara. Nu är jag knappast det. Jag är en zombie som knappt vet vad jag heter.

Smärtan och sömnbristen gör en dum.

 

Nu ska jag ändå försöka få nån liten timme sömn......hur det nu ska gå till. Henrik har åkt till jobbet för en timme sen så jag kan böka bäst jag vill. Brukar gå iväg då jag inte kan sova så han inte blir störd. Han behöver sin sömn då han ska jobba.

Så jag har ju suttit framför Tv.n hela natten då det ändå inte gick att sova.

 

Men summan av kardemumman kan man nog säga att jag BORDE tänkt på att jag skulle vilat efter barnbarnen och inte ställt mej och baka då jag varit igång hela dagen. Lätt bara efterklok.

Sen vädret och vädersmärtan den kan jag ändå inte påverka.

Gonatt .

 

Läste just igenom det jag skrivit och tror det blev knasigare än vanligt. Och hade jag inte kört rättstavning hade ingen förstått ett ord. Så blir det då knoppen inte hänger med . Man blir dum av smärta.

 

KLOKA ORD DET !!!!

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0