Regn ute regn inne ;((

Efter min ”Lååånga” promenad igår fram och tillbaka till Gammelstad var det nästan....men bara nästan....skönt med regn idag. Då kunde jag med gott samvete stanna kvar inne och vila upp min stackars värkande kropp. För värka det gjorde den speciellt i natt. Då kom smärtan för att visa att det inte var helt okej plåga sej så där. Fast plåga och plåga. Vet inte om andra skulle kalla det plåga . Men min kropp tyckte det. .

Så därför var det alltså tur att även vädret ställde sej på kroppens sida och satte käppar i hjulet för en promenad.

Inte för att jag egentligen brukar låta bli att gå för lite regn. Men idag stormar det och det är inga varma vindar helller. Det är skillnad om det är ett fint sommarregn och en iskall vårstorm med regn. Inte ens Tessan hade lust gå ut. Så snabb har hon aldrig varit att uträtta sina behov. Inte nått evinnerligt nosande som annars utan pang på rödbetan och så var hon klar.

 

 

Men även om det nu var smart stanna upp ett tag pga vädret och smärtan så kändes det trist. Blev en lång tråkig dag då dagen sniglade sej fram. Och lust till nått hade man inte. Bara krypa ner under täcket och försvinna.
Sen med både smärta av ansträngningen igår och av ovädret så var det inte lätt slappna av och njuta precis heller.

Försökte med lite stretsch i höfteböjaren som brukar få bensmärtan lätta lite . Men det tog för ont så det var ingen ide.

Lite tennisboll var det enda som hjälpte för stunden. Börjar bli rätt öm just där jag sätter bollen också men det är bara då jag lägger mej på den som det känns. Då det väl trycker där lättar smärtan i benet och då får det ta ont på tryckstället för den smärtan är inte lika ilsken.

 

Så en vilodag idag och inget annat. Långtråkigt.

Hade tänkt baka en sockerkaka men ides inte. Energin fanns inte och inte lusten heller.

Att man blir deppig då vädret är så här. Vi som haft så många fina dagar sista tiden borde väl inte klaga egentligen men det gör jag ändå. För det förstör mina planer. Mina promenader blir ofrivilligt inställda och frustration över det plus smärtan gör dagen trist och tråkig.

Inte hittade jag nått kul på TV heller.

 

Är väl lite extra less för att jag sovit dåligt både pga av förkylning och smärta. Vaknade två ggr i natt av att jag inte kunde andas så jag var tvungen ta nässpray.

Och efter varje gång hade jag jättesvårt somna om ….som alltid.

Så inte undra på om man blir lite gring och less. Lika grinig som vädret är uselt.

 

 

 

Hoppas det blir bättre i morgon så rutinen med morgonrundan kan fortsätta. Visserligen tror jag smärtan kan vara lite värre i morgon som den alltid är andra dagen efter jag gjort nått annorlunda. Men det brukar gå att ta sej fram ändå. Så länge det finns liv finns det hopp.

Även för en skadskjuten kråka.  

 

som i Wiehes text / 

För mitt hopp är en skadskjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror, det finns nån som kan hjälpa mej än
som tror, det finns nån som har svar



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0