Ska man skratta eller gråta ???

Ibland kan man undra...ska man skratta eller gråta?
Varför då kan man ju undra nu.

 

 Så kan man illustrera det =) Skratt eller gråt ?

 

 

Jo , min onda tå , den med nageltrång, den smärtar så illa att mitt ben och rygg knappt känns vid. Är det bra eller dåligt.??? Ja det är väl en avvägning. Om jag har smärta som är starkare än min ”vanliga” nervsmärta så är den stark kan jag säga. Det ska mycket till att s¨ta bort den. Men den ”kloka” hjärna vi har sorterar bort den då en annan smärta, som just nu mitt nageltrång är så det är den jag känner och inget annat. Smart? Ja kanske. Men skönt ??? Knappast.

Går inte ha skor på sej då tån inte klara beröring. Så problemet då är jag måste vara inne.

Och det går ju inte. Jag måste få mina promenader. Annars blir jag tokig....eller tokigare om man så vill. =)
Så det var bara ta fram kängorna och ta en tunn socka i så det inte klämmer så mycket på tån. Går bra ett tag men då man blir varm om foten så blir utrymmet trängre och då är det inte kul att gå mer.

Men som den smärt-tåliga person jag är så nonchalerar jag den och går i alla fall.

Inte ska väl en ”liten” tå stoppa mej. Då inte nervsmärtan jag har normalt gör det ,så inte slutar jag för det.

Är det klokt? Kanske inte så bra. För tån blir ju inte bättre av det.

Men fotbad med såpa och sen våtomslag kan nog fixa det. Skulle kanske gå snabbare utan att bli inklämd i skon men vad göra. Alternativet är att jag får låta bli gå ut och hur kul är det. Jag som brukar gå i alla väder och i alla smärt-tillstånd...nästan.

Jag lät bli fotbada igår då jag varit ute och promenerat och det var inget bra . Tån började vara igen och blev ilsket röd. Så idag gjorde jag rätt och fotbadade och slog sen in tån i ett ”vackert ” omslag med kompresser och tubgas.

Så nu hoppas jag den läker lite så det går åt rätt håll.

Måste ju få ordning på den innan vi åker iväg till Stockholm om två veckor. Har kort om tid så det är bäst sköta sej.

Men mina promenader låter jag inte bli.

För gör jag det kanske jag inte orkar gå i storstan. Faller ju så lätt tillbaka i ork och sånt då man inte har så mycket ta av.

Så nu gäller ….promenad-fotbad-våtomslag....då ska det väl bli bra???

 

 

Nu i helgen blir det stillsamt värre då maken jobbar natthelg. Börjar jobba kl 18,00 och slutar 06,00 sen börjar samma tid i morgon. Så nån särskild vakentid tillsammans blir det inte just i helgen men sen är han ledig till onsdag och jobbar bara torsdag-fredag till veckan. Har inte vant mej ännu med hur han jobbar då det var nästan ett år sen han jobbade helg och natthelg har inte jobbat alls tidigare.

Nåja det svåraste egentligen är att han ska kunna sova då både jag och dottern är vaken. När han jobbar natt på veckan är det ju bara jag hemma så då är det tystare. Men vi har gjort ett sovrum , ett av pojkarnas gamla rum, till nattsovrum. Då brukar det fungera bättre.

Men tolvtimmars nattskift är ju ingen drömtid precis.

Men så blir det då dom går 5-skift.

Få se hur länge det varar. Skiften har varierat så mycket under alla år så vips så är det nytt igen.

 

Skönt nu att få se solen igen . Den har vi inte sett mycket av i höst. Ska visst vara över helgen åtminstone så man får väl passa på att njuta. Det blir så ljust ute då solen lyser. Och det även fast det inte är nån snö. Vi hade ju snö i en dag. Den hade gärna fått ligga kvar men det kommer nog ny. För om vi har ett snötäcke blir även kvällen ljusare. Så ett lager med snö, några minusgrader och sol på dagen. Kan man få önska det??? Då hade oktobermörkret känts lättare geonmleva.

 

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0