Eländes elände :-(

Varför , varför ???? ja varför drog jag bort nagelbiten ??? Den frågan kan man ju ställa sej nu.

Tån tar ont , den varar , den ömmar. Går knappt ha en strumpa på.

Så idag var jag tvungen falla till föga och ta mej till Vc för konsultation. Läkaren ville egentligen skära i tån men konstaterade att infektionen var så kraftig att bedövningen inte skulle ta. Så det blev etsning av det sk ”svällköttet” ( överskottshud som växer in över nageln) och en 10 dagars antibiotikakur. Sen får jag komma tillbaka igen nästa vecka, på måndag för ny etsning och sen igen torsdag för en eventuell operation då dom tar bort en bit av tånageln. Hoppas verkligen det inte behövs men läkaren var nästan säker på att det måste bli så.

Och allt är mitt eget fel =(

Varför skulle jag dra nagelbiten.....varför i he***te Skit också.

Men nu är det gjort och går inte göra ogjort så bara bita ihop och hoppas det hinner läka tillräckligt så jag kan ha normala skor på mej då vi reser iväg nästa fredag.

Var ju just typiskt att det här skulle hända just nu. Då vi ska resa iväg och jag måste kunna gå i skor. Men va fan ….jag går väl ändå. Lite mer smärta ska väl en sån som jag palla med.

Men det är faktiskt så att den eviga nervsmärtan är jag så van vid att den knäcker mej inte, oftast inte kanske är mer rätt. Men den tål jag och den finns ju alltid där. Den har ju blivit som en del av mej. Men då det sen kommer en ny smärta som faktiskt är så stark att den stör ut nervsmärtan, då blir det jobbigt.

Och försök ta på en sko då stortån är inflammerad på utsidan och inte tål att tas i.

Nåväl nu har jag börjat med mina tabletter och sen är ju tån etsad och det ska ligga på i 1-2 dagar så får jag väl se åt vad håll det lutar åt.

Hoppas, hoppas bara jag slipper operationen. Men med min vanliga tur så blir det säkert av. Jag har ju sällan turen på min sida.

 

 

Nåja man får inte deppa ihop för det ut nu ska här planeras inför Stockholms-weekenden.

Vad vi ska göra, vad vi ska se. Vi har ju Showen med Ledin på fredagkväll så det är ju klart. Men sen är vi ju där redan från fredag morgon och hela lördag och söndag förmiddag så nått mer blir det. Vi ska bl.a gå på nya Spritmuseet , vi var på det förra som fanns för 5 år sedan då vi också gjorde en

weekendtripp. Sen blir det förstås Gamla Stan och alla mysiga butiker där....det får maken stå ut med. Kanske tar vi Cosmonova eller så blir det Tekniska museet. Det är ju sånt som maken gillar.

Bara jag får gå på Gamla stan så är jag nöjd.

Sen ska vi förstås äta god mat på nån trevlig restaurang. Det är ju det som är så mysigt med att åka iväg....gå ut och äta och slippa både disk och matlagning.

Ser i alla fram emot den resan och hoppas nu min tå kan vara på min sida och samarbeta så jag inte har allt för ont. Håller tummarna och tårna för den delen också att det ska gå vägen.

 

Igår blev det ett besök till tandläkaren igen. Det blev en ny fyllning , hon tog bort den gamla då tanden var mer sprucken och det annars kunde lossna mer bitar. Så nu är det trettonde besöket för i rå avklarat. Hoppas det nu var sista gången. Diskuterade igen en bettskena och enligt denna tandläkare skulle jag kunna få en sån i avtalet jag har. Får kolla upp det med min rätta tandläkare om det stämmer. För det börjar nog bli läge att testa en sån innan alla tänder gått sönder. Har ju redan sprickor i massa tänder och det är bara tidsfråga innan nästa går sönder. Har ju inte karies utan allt beror på att jag biter ihop käken under natten och på så sätt spränger tänderna .

Så nu står jag i valet och kvalet om jag ska prova ut en bettskena eller inte. Beror nog på vad det kostar för kan jag inte sova med den så är det ju kastat pengarna i sjön. Men är det så att jag kan få det genom mitt friskvårdsavtal så tål det att tänka på.

Men det blir inte nu i alla fall. För nu är jag trött på springa till tandläkaren i tid och otid.

 

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0