Mycket funderingar !!

Idag var det dags....Första träffen med ett team som är inriktad på smärtpatienter. Ett sk rehab-team. Består av läkare, sjukgymnast , terapeut, kurator och KBT-sköterska.
Fösta träffen idag var det mest jag som fick prata. Dom frågade olika saker som jag sen fick berätta om. Egentligen hela min historia som började för drygt 10 år sedan. Läkaren är den enda jag haft kontakt med tidigare.
Det blev ett intressant möte. Jag ska nu sen få träffa dom en och en för sej för att se vad just den personen har att erbjuda för form av hjälp. Första träffen ska bli med KBT-sköterskan som då ska informera mej om vad det innebär med KBT och ACT. Ser fram emot det då det är vad jag tror jag behöver först.
Lite "hjärnskrynkleri". Ja kanske inte riktigt så men åt det hållet. Hitta en väg att trots allt se framåt. Hitta tillbaka till rätt väg. Har nog kommit på ett riktigt sidospår som bara går i cirklar och inte leder nånstans.
Som jag sa till dom att  Mitt mål är att få ett liv igen. Ett liv som känns meningsfullt. Har tappat så mycket under dom här åren  och blivit mer och mer isolerad.
Delmålen är att hitta en bättre smärtlindring, bättre avslappning och bättre sömn.
Kändes bra då mötet avslutades. Kändes som om det är ett steg i rätt riktning.
Att ha nått att se fram emot och ha nått att tänka på. Inte bara tänka på det trista i tillvaron. Smärtan lär inte försvinna men den kanske kan bli mer hanterbar.
Nu är det bara hoppas på det bästa. Dom verkade då taggade att vilja hjälpa mej och det kändes bra.
Så till veckan sätter vi bollen i rullning med KBT som första steg.

"Det man inte inser och erkänner,

kan man inte förändra"

Dr. Phil

Har hänt lite andra saker också i veckan. Igår var jag och Veronica och handlade på Coop Forum som vi brukar gör en gång i veckan. Vi hade handlat klart och jag skulle betala. Drog då mitt Medmera Visa i kassan och först såg det ut att funka. Sen tog det lite lång tid och helt plötsligt stod det att transaktionen var avbruten och Var God Vänta. Vi väntade och väntade. Inget hände så då slog kassörskan ut kvittot på kontant. Då gjorde vi sen om försöket och hon skulle göra det som ett kontantuttag. Men se det gick inte. Då nekades det helt och hållet. Uttag medges ej stod det. Jag provade då ringa talsvar för att kolla saldot och döm om  min förvåning när jag hör att beloppet dragits från kontot i alla fall. Och detta trots att det inte blivit nått kortköp i kassan.
Så där står vi. Inget annat kort hade jag heller så det blev till sist så att vi fick gå hem med obetalda varor och jag fick lämna namn och telefonnummer. Dom känner ju mej då jag själv jobbad år Konsum i många år plus att jag är känd som kund just där på Forum. Hon , kassörskan , kände ju igen mej så det löste sej . Men problemet kvarstår ju. Dom fick inget betalt och mina pengar försvann nånstans.
Idag så ringde tjejen från Coop och hade kontaktat Medmera. Där hade dom kunnat konstatera att pengarna var reserverade som ett köp trots att köpet inte gått igenom och att dessa pengar inte skulle släppas tillbaka till kontot förrän tidigast natten mot lördag, alltså tre dagar senare. Konstigt. Så nu kom vi överrens om att jag hör av mej på måndag och om då inte pengarna gått tillbaka till mitt konto skulle hon ringa Medmera igen. Och om det funkat skulle jag då komma in och göra upp betalningen då. Hon sa att jag inte behövde kom
Kändes bra att bli betrodd trots allt. Gammal anställd som man är =) För samtidigt känns det inte bra att vara skyldig för maten vi bar hem igår.
Men det löser sej nog till sist. Men man undrar varför Medmera kan reservera en summa som blev avbruten. Teknik är bra, då den fungerar.
Vi har också haft lite jobbigt med vovven igen. Hon har börjat hosta och harkla sej mer och mer. Som om hon har nått i halsen som retar. Tog kontakt med min veterinär som känner till henne väl. Han tror att hon har nån inflammation i halsen och nu ska vi testa med hög dos kortison i några dagar för att se om det ger med sej. Om inte måste vi in till djursjukhuset igen. Hoppas vi slipper det. Vill inte att det ska vara nått mer fel på henne. Hon har nog problem som det är. Men tyvärr är det ju så att hon pga av sin långvariga kortisonbehandling har en ökad risk för andra sjukdomar.Det är jag ju medveten om . Men vi har ju inte haft nått val. Är ju tvungen ge henne daglig dos av kortison pga av leversjukdomen som hon haft sen hon var valp.
Pest eller kolera kan man nog säga.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0