Diskbråck ... inte bara jag nu!!

Vilken kyla vi fick så här på en gång. Ingen snö dessvärre men kallt och iskalla vindar. Kung bore har kommit för att stanna. Men lilte lite snö kom det, täcker snart gräset.

 

 

I fredags fick jag ringa veterinären år pappa. Taxen mådde inget vidare. Ville inte gå ut ens.
Han fick en tid och jag och Veronica åkte dit för att vara pappas öron då han hör så illa. Jag hör visserligen också illa men med hörapparaterna på hör jag bättre än honom.

Ruff var ingen glad hund. Han tittade på en med ledsna ögon och då han skulle pinka klarade han inte av lyfta på vänster ben. Han hade helt klart ont nånstans. Då han skulle upp för trappan in till djursjukhuset så skrek han rakt ut. Nått med ryggen förstod vi att det kunde vara.

Han blev så undersökt av veterinären och hon konstaterade att det förmodligen var diskbråck , som tyvärr är taxars största hälsoproblem. Blev röntgen också och det syntes att det var nått med ryggen. Sen var han förstoppad också vilket är typiskt då man tappar lite kontroll på det vid diskbråck.

Han blev inlagd över natten för att få morfin och lavemang så dom skulle kunna göra en bättre diagnos.

Han fick komma hem igår eftermiddag men fick komma idag igen för att få en morfinspruta till.

Verkar något bättre nu men det beror säkert på morfinet.

Har fått restrektioner om att inte hoppa. Hur det nu ska gå? Ruff som ju är 8,5 år och alltid skuttar och hoppar både av glädje och för att komma upp i soffan mm. Inte lät lära gamla hundar sitta heter det ju.

Pappa har satt för soffan och stängt för där han brukar hoppa upp. Nu då han har morfinbehandling funkar det säkert hoppa även om det inte är bra. Så nu måste vi då vi kommer försöka hålla ner honom då han ska hälsa och försöka få han att hålla sej nere. Inte lätt då han nu kan röra sej fritt igen. Ska på återbesök på onsdag för ny undersökning. Viktigast är ju att tarmen fungerar.

Vem hade trott det här skulle komma helt plötsligt. Han har aldrig visat att han haft ont eller så.

 

Men tyvärr så är det här sånt som är vanligt just hos tax. Läste att det kallas taxförlamning...nu är ju inte Ruff förlamad eller så men diskbråcket är ett faktum. Få se hur det läker . Han får även cortison som ska ta bort inflammationen.

 

Håller tummarna för att det går bra så han kan få några fina år till . Operation är uteslutet enligt pappa då det är för mycket med rehabilitering då. Sen gör inte operationer här heller utan då måste hunden ner till Västerås.

Kan han bara få vara smärtfri och kan röra sej och sköta sina behov så går det nog bra.

Som veterinären sa så får man ta det eftersom och se hur det utvecklas. Prognosen var ändå rätt bra då han fortfarande har koll på sina bakben och tassar, inte är förlamad eller så.

Håller tummarna för att det ska gå bra.

Ruff är ju pappas bästa vän .

 

 

I övrigt har helgen inte bjudit på nått särskilt spännande.

Vi har promenerat som vanligt trots isande vindar och kallt.

Måste ju ta igen de förlorade dagarna då foten inte gick ha i en sko.

Skavsåret gav med sej till sist även om det satt långt inne. Då jag höll mej i skinnet några dagar och sen bastubad på det så tog det till slut bort infektionen.

 

Har fortfarande väldigt tunn hud där så jag måste tejpa foten då skon ska på. För än klarar det inte av nötningen.

Har tejpat utanpå sockan för att huden inte tål plåster.
Men det tar inte ont mer och det var ju skönt. Tog drygt 2 veckor bli av med ynkligt skavsår som bara blev större och större.

Och det bara för att jag skulle leka fin med icke foträta skor.

 

Vill man va fin får man lida pin.

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0