April, april =)

april idag....vårkänslor ??? ja kanske men inte idag. Vinden var kall men jag tog faktiskt på mej joggingskorna idag. Är så less på kängorna som trycker och klämmer på min stackars onda fotknöl att det var läge för det idag. Men det var lite småkyligt om fötterna. Fast skönt var det, inte ont på det stället nu i alla fall. Ryggen däremot , den var inte glad idag. Nä rent ilsket sur kan man nog säga. Var stel och orörlig då jag vaknade och varje rörelse smärtade. Men tjurskallen kom fram och jag klädde mej och tog min runda med vovven. Då jag väl var på gång så gick det. Visst det smärtade det i rygg och ben men som tur var inte på fotknölen. Nått positivt ändå.


Och runt kom jag utan problem men det gick inte fort precis. Tur jag hade gubben med som pratade så man glömmer lite smärta. Det är alltid roligare gå med sällskap än ensam för då glömmer jag smärtan en stund. För gå det måste jag, nej just det inte ”måste”, jag vill heter det ju. =) Inga måsten utan bara göra det som känns bra.


En bidragande orsak till smärtan , till den ökade smärtan är förstås hundtrimningen som vi utförde igår, jag och Veronica. Och eftersom det är pappas envisa tax vi har att göra med är inte det så himla lätt, Jag blir tvungen klippa för jag orkar inte hålla kvar honom på bordet. Han försöker hela tiden hoppa ner så det är en kamp varje gång. Riktig brottningsmatch. Så jag höll i klippmaskinen och Veronica höll i hunden. Fin blev han. Han var så lurvig och smutsig i pälsen att det var hög tid.

Och då vi ändå hade honom uppe på bordet tog vi en dust med klorna också. Det är en annan sak han avskyr. Han är så rädd om tassarna att vi numera sätter munkorg på honom för att slippa bli bitna. Han biter inte särskilt hårt just på mej men har nafsat några ggr vid just klo-klippningen. Men han menar inget illa han är bara rädd och då är det onödigt att han får tillfälle bita, för oss båda. Jag är ju inte rädd för hundar så det går rätt bra. Vi måste även då vara två för en måste hålla fast honom så han inte smiter. Men nu är han påskfin med klippta klor och nytrimmad päls.


 

Vi hann med ett födelsekalas igår också. Henriks brorsdotter Liza fyllde 14 år, eller fyller egentligen idag men kalaset var igår. Trevligt och gott med fika. Roligt träffa alla på den sidan av släkten. Fick även träffa lille Mattis som är svägerskans barnbarn.

Ett riktigt litet charntroll 2,5 år gammal och sååå förståndig och lite lillgammal. Pratar jättebra för sin ålder och lätt att förstå. Så mysig och söt. Barn , speciellt dessa små är ju världens mysigaste.

Vi blev sittandes där rätt länge men det var roligt att få surra lite om allt och inget. Vi träffas ju inte så ofta så man får passa på då det blir av.

 

Så söndagen var intensiv men rolig. Och idag kommer straffet. Nå kanske fel uttryckt men det kändes så i morse. Bara ta fram starkpillret och hoppas på lite lindring. Nu så här på em har det lugnat sej och jag är mer i fas. Och jag hade ju roligt igår så det var värt det onda trots allt.


Och då klippte jag även maken idag också. Men det gick fort. Bara köra med maskinen över hala huvudet och snagga det kort. Blev bra . Var behövligt .

 

Lite ACT-avslappning har jag kört för att slappna av fast idag gick det inte. Får nog göra det igen innan sängdags så kanske jag kan sova. Blev lite si och så med det i natt.

 

Förra veckan i övrigt var rätt lugn. Vi var mest hemma och jag promenerade varje dag ute och det kändes så skönt. Slippa gåbandet och får vara ute i friska luften. Enda dagen jag skippade promenaden var faktiskt igår eftersom jag visste att det skulle bli en lång söndag borta. Vädret var ju härligt också så då känns det ännu bättre. Sol och värme skulle jag vilja ha nu. Less på täckbyxor och täckjacka.

 

Enda dagen jag var iväg annars var i lördags då vi for en sväng till MediaMarkt. Jag hade nämligen köpt en tandborste där en vecka innan som dom nu satt ner i pris och då tänkte jag utnyttja prisgarantin. Gick bra och jag fick mina 70 kr tillbaka.

Fast en vinst blev det kanske inte då vi sen köpte en förhöjningshylla till tvättmaskinen.

Den kostade 849 kr och höjer upp tvättmaskinen 40 cm. Blev helt perfekt. Nu slipper jag sätta mej på golvet för att tömma tvättmaskinen.

 


Veckan som nu är blir lite mer aktiv. Vi måste påskhandla inför påskaftonens traditionella middag i Kallax. Det ska vi nog göra på onsdag på dan.

Sen har vi även klippning på onsdag eftermiddag och då ska både jag och Veronica klippas. Jag ska se om jag behöver färga nått den här gången. Har ju tänkt låta min naturliga ”gråa” färg komma fram och se hur det blir. Är ju just nu lite blond men det var egentligen bara för att få bort det rödbruna och för att det skulle se någorlunda ut medan det växer ut.

Just nu syns utväxten rätt mycket så få se om jag behöver piffa upp det med lite slingor ändå. Min frisör får bestämma , jag litar på hennes omdöme.

Min ”riktiga” hårfärg är alltså rätt grå, nästan lite vit i tinningarna. Så det blir intressant och se hur man ser ut då. Går ju alltid färga det sen om jag inte känner mej nöjd. Men vill i alla fall testa. Om inte annat blir det lite billigare gå till frissan om man bara ska klippa sej och inte färga. Alltid något.

 

Sen kommer ju påsken på lördag och då ska vi vara hos pappa och äta en påskmiddag tillsammans. En tradition som vi haft i många år så det blir trevligt.

Vi blir rätt många med alla barn , barnbarn och hundar. Så livat och glatt lär det bli.

 

 

 

 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christina

Blogg om mina fundering mitt i livet

RSS 2.0